Vancouver Island

Maak de oversteek van Vancouver naar Vancouver Island en verken de natuur van dit mooie eiland waar je kunt genieten van uitgestrekte natuur en het dierenleven. Dit eiland aan de kust van Vancouver biedt de ideale uitvlucht van het drukke stadsleven. Met een korte rit met een ferry ben je binnen een korte tijd op dit veelzijdige eiland. Verken het sfeervolle Victoria en ga vervolgens genieten van de rust in een van de verschillende nationale parken.

BEZIENSWAARDIGHEDEN VANCOUVER ISLAND

Je begint in Engelse sfeer in de hoofdstad Victoria vanuit waar je de Butchart Gardens kunt bezoeken. Er zijn prachtige en veel verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rij een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel.

Een van de redenen dat vele toeristen naar het eiland gaan is om te gaan whalewatchen. Er zijn hiervoor vele mogelijkheden op het eiland en je hebt de kans om orka's, grijze walvissen en bultrugwalvissen te zien. Reserveer een van de tours en vertrek met een reisgezelschap inclusief gids naar de open oceaan om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken.

Vancouver Island is rijk aan vele parken zoals onder andere het Pacific Rim National Park, waar het regenwoud grenst aan de oceaan. Andere parken zijn onder andere Carmanah Walbran Provincial Park waar je door de oude, hoge bomen loopt; het 700 jaar oude regenwoud Goldstream Provincial Park met prachtige watervallen en Strathcona Provincial Park & Forbidden Plateau met prachtige bergen, wandelingen en de hoogste waterval in Canada.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Wilt u uw camperreis beginnen op Vancouver Island? U kunt uw camper ophalen in Vancouver. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan het eiland kunt je je reis door West-Canada vervolgen en bijvoorbeeld richting de bekende nationale parken Banff en Jasper rijden. Je kunt jouw camper dan weer inleveren in Calgary.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties