Victoria

VICTORIA

Breng je tijdens je rondreis een bezoek aan het prachtige en zeer diverse Vancouver Island, waar de sfeer altijd relaxed is; dan mag een bezoek aan de hoofdstad van de provincie British Columbia, Victoria, niet ontbreken. Deze relatief kleine en gemoedelijke stad ademt de Engelse sfeer. Zo kun je er een heerlijke en zeer Engelse “cream tea” drinken en in het oude centrum vind je vele panden die je doen denken aan lang vervlogen tijden. Een prachtige wandeling maak je dan ook door deze straatjes en bij mooi weer, wat hier bijna vanzelfsprekend is in de maanden mei tot en met september, kun je heerlijk genieten van een drankje op één van de vele terrasjes en balkonnetjes. Het uitzicht over de haven is adembenemend mooi. Niet alleen boten zie je aanmeren, maar er is ook een heus vliegveld waarbij de vliegtuigjes op het water landen. De sfeer ademt vakantie..


INNER HARBOUR


Het oude stadsgedeelte van Victoria met zijn mooie gebouwen, ook wel Inner Harbour genoemd, neemt je mee naar vervlogen tijden. De veelal gerestaureerde gebouwen zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Het majestueuze Empress hotel met zijn prachtige ligging aan de haven van de stad moet op je bucketlist staan. Ben je lekker aan de wandel en na die heerlijke lunch of high tea in het Empress hotel nog niet moe? Loop dan ook eens naar de Parliament gebouwen. Ontworpen door dezelfde architect als het Empress hotel ademt het dezelfde sfeer. Het hoofdgebouw torent hoog boven de rest uit en is zo herkenbaar en passend bij deze stad. In de avond is het gehele gebouw verlicht en dit geeft de meest mooie en idyllische plaatjes! Een tour vertelt meer over de geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw. In de zomermaanden vind je veel kraampjes en markten in dit deel van de stad. Dit maakt de sfeer zo gemoedelijk. Ook het toeristencentrum bevindt zich nabij de haven waar je informatie kunt vinden over de mogelijkheden van beschikbare tours en activiteiten in en rondom de stad.


BUTCHART GARDENS


Eén van de mooiste tuinen van Canada én meest bekende, zijn toch wel de Butchart Gardens. Zo’n 24 kilometer ten noorden van het stadscentrum gelegen vind je deze pracht en praal. Het neusje van de zalm als we het hebben over wereldtuinen en bestaat inmiddels alweer 100 jaar! Voor degene die van natuur houdt en zijn groene hart sneller wil laten kloppen is hier helemaal aan het juiste adres. Met meer dan 1 miljoen verschillende planten is dit één van de grootste tuinen van Canada. Laat je niet afschrikken door de entreeprijzen, je krijgt waar voor je geld! In de zomermaanden wordt er op zaterdagavond afgesloten met vuurwerk en in een niet vaststaande periode zijn de tuinen zelfs in de avonden geopend! Voorafgaand entreekaartjes kopen is aan te raden. Tevens raden wij het aan om vroeg in de ochtend te gaan of, mochten de tuinen in de avond open zijn, vroeg op de avond. Kijk voor tarieven en openingstijden altijd voorafgaand aan je bezoek even op de website.


WHALEWATCH TOURS


Orka’s..Killer Whales..Noem ze wat je wilt, maar deze majestueuze dieren zeg je in 1 zucht met Canada. Ga je naar Vancouver Island, dan is Victoria dé uitgelezen plek om te vertrekken per zodiac (aanrader!) of covered boat naar de open wateren tussen het vaste land en de eilanden van de Salish Sea. Vanwege de ideale ligging van deze stad sta je binnen no-time oog in oog met deze prachtige dieren. En wat is mooier om ze in hun natuurlijke habitat te bewonderen, met op de achtergrond de prachtige groene heuvels en fjorden van Vancouver Island brengt dit een gevoel in je naar boven van puur geluk! Hoe bevoorrecht ben je dat je deze dieren in de natuur kunt bewonderen! De kapitein komt niet te dichtbij, want de dieren mogen zich niet storen aan jouw aanwezigheid. Maar juist omdat je wat verder weg blijft van de groep kun je ze van een serene afstand observeren en hoor je de ruis van de natuur op de achtergrond en maakt dit het plaatje compleet. Tijdens een van deze tours is de kans enorm groot dat je ook dolfijnen, bruinvissen, zeeotters en andere kleinere zeedieren spot! Draag laagjes bij koud en nat weer. Wij raden het aan om een tour voorafgaand van je reis vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen. Er vertrekken meerdere tours per dag.


CHINATOWN & FISHERMANS WHARF


In zo’n 10 minuten wandel je van de haven naar Fishermans Wharf. Hier vind je een kleurrijk geheel aan waterwoningen en goede (vis)restaurants. Wandel langs het water over de David Foster Way naar Fisherman’s Wharf voor een prachtig uitzicht over Victoria. Een zeeleeuw zal af en toe gedag komen zeggen aan de oevers van deze baai. Ze voelen zich thuis in de haven van deze stad!
Net ten noorden van het oude stadsgedeelte vind je de op één na oudste Chinatown van Noord-Amerika. Daarnaast is dit het oudste Chinatown van Canada. Breng een bezoek aan FanTan Alley en kijk uw ogen uit in alle kleine winkeltjes en de prachtige versieringen boven de straten die Chinatown typeren. Er zijn verschillende tours die meer vertellen over de geschiedenis en ontstaan van dit stadsgedeelte, waarbij je ook een bezoek kan brengen aan verborgen pleintjes.

 

DE GOUDEN TIP VOOR JE CAMPERREIS VICTORIA!

Met een camper reizen heeft zo zijn voordelen. Koken in je eigen keuken, iedere nacht in je eigen (comfortabele!) bed stappen en altijd je huis op wielen bij je. Een nadeel kan echter zijn dat je ver van een centrum moet overnachten. Nou, dan hebben wij de gouden tip die dit nadeel teniet doet! Verblijf op een steenworp afstand van het centrum met uitzicht over de baai van de stad op de stadscamping Salish Seaside RV Haven. Een kleinschalige camping met prachtige plaatsen (op een paar uitzonderingen) aan het water. Deze camping is voorzien van alle gemakken, zoals een toilet- en douchegebouw, wasfaciliteiten, gratis Wifi én een ferry dienst die ieder uur vertrekt vanaf de camping naar de haven van Victoria, waar u direct aan wal stapt van het oude stadscentrum. Hoe ideaal! Reis je in het hoogseizoen, tussen mei en september, raden wij u aan om je reservering voorafgaand aan je reis te maken, omdat dit de enige camping is met volledige faciliteiten zo dicht bij het centrum van Victoria. Wist je dat ook wij uw campings in West-Canada voor u vast kunnen leggen? Vraag bij één van de medewerkers naar de mogelijkheden! 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties