Great Basin National Park

Great Basis National park is een mooi park in het oosten van Nevada, een Amerikaanse staat. Great Basin is een vertaling voor Grote bekken. Dit komt door de aanwezigheid van de Pinus Longaeva. Dit is een boomsoort die 5000 jaar oude kunnen worden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN GREAT BASIS NATIONAL PARK

Je hebt de afslag genomen naar Great Basin National Park, maar wat kun je allemaal verwachten in het park? In het park komen maar liefst 73 zoogdieren voor. Zo leven hier Poema's, de rode lynx en de grootoorkitvos. Verder vind je hier 238 vogelsoorten, zo leven hier de arend en de havik.
In het park bevinden zich enkele dingen die de moeite waard zijn om te bezoeken zo kun je een bezoek brengen aan het zeldzame dennenbos Bristlecone Trees. Ook is een bezoek aan de grootste natuurlijke uit kalksteen gevormde boog in de Amerika de moeite waard. Verder vind je hier ook een uniek mooie druipsteengrot. Ook deze is een bezoekje waard, kijk van tevoren wel even goed of de grot geopend is.

JE CAMPERREIS DOOR NOORDWEST-AMERIKA

Hoe kun je het beste rijden met de huurcamper richting het Great Basin National Park? Vanuit het noorden, oosten of westen raden we je aan via de State Highway 6 te rijden. Vanuit het zuiden kun je het beste via de Utah State Highway 21 rijden. Je rijdt met de huurcamper in ongeveer 4 en een half uur vanuit Salt Lake City naar Great Basin National Park. Rijd je vanuit Las Vegas? Dan is dit ongeveer 290 mijl. Dit staat gelijk aan 6 uur.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties