Orlando

Attractiepark hoofdstad van de wereld. Dát is Orlando. Hier vind je meer attractieparken per vierkante meter dan waar dan ook ter wereld. Zou je het liefst in Disneyland wonen of gaat je hart sneller kloppen bij iedere achtbaan die je tegenkomt, dan moet je een keer in Orlando zijn geweest. Vink hem van je bucketlist en ga! Maar Orlando is niet enkel een stad voor pretpark vermaak. Het is een uitstekende plek om je camperreis te beginnen. Niet alleen het feit dat deze stad direct wordt aangevlogen vanaf Amsterdam is een voordeel, ook dat de camper- en vluchttarieven hier gemiddeld (buiten schoolvakanties om) erg gunstig liggen is een groot bijkomend voordeel. Vanwege deze reden wordt er ook vaak aan Orlando gedacht voor een camperreis door de Deep South en langs de muzieksteden Memphis, Nashville en New Orleans. Daarnaast ligt Orlando omgeven door prachtige moerasgebieden en ongelooflijk veel meren. De natuur in Florida vind je nergens anders in Amerika. Van Mickey Mouse tot verwilderde moerasmeren en alles daar tussenin. Orlando is wat dat betreft goed vertegenwoordigd. Vervelen hoef je je hier in ieder geval niet! Door de centrale ligging en de overzichtelijke International Drive waar alle hotels, parken en winkelcentra aan gelegen zijn is dit dé stad bij uitstek om je camperreis te starten.

CAMPER HUREN ORLANDO

Orlando heeft een groot scala aan outlet malls. Dat is naast alle attractieparken hetgeen waar de meeste toeristen voor komen. Je zou het niet denken, maar Orlando is een van de meest bezochte steden van Amerika. Mede door de unieke combinatie van attractieparken, hemelgrote malls en omgeven door prachtige natuur is er voor alle leeftijden van 1 tot 100 wel wat leuks te vinden! Omdat deze stad centraal is gelegen in de staat Florida is het tevens een prima plek om een camperreis te starten. Downtown, oftewel het centrum van, Orlando wordt niet vaak bezocht door toeristen. De gemiddelde toerist zal zich richten op alle attractieparken en winkelcentra. Maar toch heeft de kern van Orlando zeker nog elementen die een bezoek waard zijn. Zoals het oude station, de oude brandweerkazerne met bijbehorende authentieke brandweerauto’s in het stukje historisch centrum tussen Garland Avenue in het westen van de stad en Rosalind Avenue in het oosten. Neem wel een paar uur overdag de tijd voor een bezoek aan het historisch centrum van de stad. De moeite zal beloond worden. Met de camper kun je makkelijk in en uit de stad rijden. De wegen zijn er breed en overzichtelijk. 

ATTRACTIEPARKEN NABIJ ORLANDO


En wat zijn het er veel. De meeste toeristen zullen zich toespitsen op de meest belangrijke en bekende parken van Walt Disney World en Universal Orlando Resort. Naast deze parken zijn ook SeaWorld, Discovery Cove en het waterpark Aquatica een echte aanrader! 

WALT DISNEY WORLD

Walt Disney World bestaat uit vier themaparken en twee waterparken. Het oudste en meest bekende park is het Magic Kingdom, bekend van zijn prachtige sprookjeskasteel bij de ingang, met daromheen verschillende landen. Daarna opende in 1982 Epcot zijn deuren, opgevolgd door Disney’s Hollywood Studio’s en Disney’s Animal Kingdom. Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard Beach zijn de twee waterparken van Disney. Je zou het als Nederlander niet snel bedenken, maar de gemiddelde Amerikaanse bezoeker koopt een Park hopperticket voor alle Disney parken in Orlando wat betekent dat hij op 1 dag meerdere parken van Disney kan bezoeken. Aangezien deze parken enorm zijn qua omvang is dat een hele klus, maar toch is dit een populaire manier om Disney in een zo kort mogelijke tijd echt te beleven. Niet voor iedereen weggelegd maar wel een mogelijkheid. Wil je echt een totale Disneyervaring beleven en helemaal opgaan in de wereld van Mickey, Minnie en zijn vriendjes, dan raden wij minimaal 3-5 nachten aan. Combinatietickets voor de verschillende parken van Disney is dus een mogelijkheid. 

UNIVERSAL ORLANDO RESORT

Dit resort bestaat uit 2 verschillende parken. Universal Studio’s Florida en Universal Island of Adventures. In de studio’s staan de Hollywood blockbusters, zoals Jurassic Park en King Kong, centraal. Je waant je hier echt op een heuse filmset. Spectaculaire shows, prachtige filmdecors en adrenaline verhogende attracties wisselen in dit park elkaar af. Het jongste deel van Universal Studio’s is Universal Island of Adventures. Dit deel van Universal biedt een totaalbeleving van jouw superheld, idool of favoriete film. Achtbanen in het thema van je superhelden Hulk en Spiderman, maar ook de gehele wereld van Harry Potter is hier nagebouwd inclusief het Hogwarts/ Zweinstein Kasteel. Aan alles is gedacht. Een dag om nooit te vergeten. En mocht je meerdere nachten blijven, dan is dat zeker een aanrader. Er is eigenlijk teveel te zien voor 1 dag.

KAMPEREN NABIJ DE ORLANDO EN DE ATTRACTIEPARKEN

Het is een groot genot wanneer je overdag vele kilometers hebt geslenterd, van attractie naar attractie, om in de avond met je beentjes omhoog op je campingstoel voor je eigen camper even bij te komen en na te praten over de herinneringen die je die dag hebt gemaakt, bij een kampvuur wat je samen hebt gemaakt. Er zijn in de omgeving van Orlando en Kissimmee vele kampeermogelijkheden. Denk aan de Kissimmee RV Park of Tropical Palms RV Resort. Topparken met goede faciliteiten, die je verblijf onvergetelijk maken.

EEN VILLA HUREN IN ORLANDO

In Orlando zijn er vele mogelijkheden om een villa te huren in combinatie met een auto. Ook dit kan, in combinatie met camperhuur, ook bij Travelhome verwezenlijkt worden. Denk aan een combinatie van een verblijf van bijvoorbeeld 5 nachten (of langer) in een huurvilla, opgevolgd met een paar weken camperhuur, waarmee je vervolgens de gehele staat kan ontdekken en heerlijk kan bijkomen aan de parelwitte stranden aan de Mexicaanse Golf! Hoe leuk is dat! Vraag gerust naar de mogelijkheden bij één van onze reisspecialisten. 

JOUW CAMPERREIS DOOR FLORIDA

Na een bezoekje aan Orlando, kun je jouw rondreis door Florida per camper vervolgen naar onder andere: Miami en Florida Keys.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties