Yosemite National Park

Granieten rotskliffen, denderende watervallen, groene valleien, dichte wouden met mammoetbomen van duizende jaren oud, ruige rivieren, verbluffende vergezichten en ongerepte wildernis. Yosemite National Park behoort écht tot een van de mooiste stukken natuur van Amerika. Het is wat ons betreft dan ook een must see als je een camperreis maakt door West-Amerika.

HIGHLIGHTS IN YOSEMITE NATIONAL PARK

Er zijn in Yosemite zoveel mooie wandelingen en indrukwekkende uitkijkpunten, in dit gigantische park kun je gemakkelijk een week besteden en nog niet klaar zijn om alweer afscheid te nemen. De meeste mensen hebben die tijd jammer genoeg niet en besteden één of twee dagen in het park. Wat zijn nu de highlights die je volgens ons niet mag overslaan? Die bestaan uit uitzichtpunten en wandelingen, hieronder lees je onze favorieten. Je kunt in het park voor een groot gedeelte met je camper alles bekijken, maar in het zomerseizoen gaan er geregeld gratis shuttlebussen, waar je ook gebruik van kunt maken. Je parkeert je camper dan bij het Visitor Center in de Yosemite Valley (zorg dat je er in de eerste helft van de ochtend bent, want de parkeerplaatsen zijn beperkt) óf natuurlijk op een van de campings als je hier een plekje hebt kunnen bemachtigen.

DE MOOISTE UITZICHTPUNTEN IN YOSEMITE NATIONAL PARK

In de Yosemite Valley kun je gemakkelijk met je camper rondrijden, om verschillende uitzichtpunten te bekijken. Zo kom je bij Valley View, waar je een prachtig zicht op de Bridalveil Falls en de Merced River. Je kunt hier ook de zondsondergang heel goed bewonderen. Ook het iconische Tunnel View is adembenemend mooi. Het is een van de meest bekende uitzichtpunten in Yosemite National Park en je hebt er een geweldig uitzicht op El Capitan, Clouds Rest, Half Dome, Sentinel Dome, Cathedral Rocks en Bridalveil Falls. Je kunt je camper gemakkelijk parkeren op de grote parkeerplaats net voor de Wawona Tunnel. Vervolg je de Wawona Road door de tunnel heen dan kun je verderop een zijweg inslaan naar het magische uitzichtpunt Glacier Point. Vooral het laatste gedeelte van deze weg is haarspeldbocht na haarspeldbocht. Met een gewone auto is het al lastig rijden, maar je kunt je voorstellen met een camper al helemaal. Wij zouden je daarom aanraden om gebruik te maken van de betaalde shuttleservice om er te komen. Op die manier kun je onderweg ook optimaal genieten van de prachtige vergezichten!  

PER CAMPER OVER DE TIOGA PASS

Doorkruis Yosemite National Park door met je camper over de prachtige hooggelegen Tioga Pass te rijden. Omdat deze weg zo hooggelegen is geniet je er verbluffende uitzichten. Zo zijn er op veel plekken uitsparingen langs de weg waar je de camper kunt parkeren om het uitzicht in je op te nemen en foto's te maken. De weg brengt je langs bergmeren, granieten rotsen en bergwanden en uitgestrekte meadows.

Stop zeker even bij Olmsted Point, een van de mooiste uitkijkpunten aan de Tioga Pass. Je kijkt er uit over uitgestrekte graniete rotspartijen en ziet Half Dome op de achtergrond.

Tenaya Lake is een van de grootste meren van het nationale park. Als het zomer is kun je in het verkoelende water heerlijk zwemmen. 

De Tuolumne Meadows zijn een ander hoogtepunt op de route. De Tuolumnerivier kronkelt hier door uitgestrekte groene weides.

Uiteindelijk komt de Tioga Pass (als je vanaf de Yosemite Valley komt) uit bij Lee Vining en het bijzondere Mono Lake. Heb je de tijd parkeer je camper hier dan even en maak de korte wandeling naar dit bijzondere zoutwatermeer om de grillige rotspartijen die uit het water omhoog rijzen te bewonderen. Let op: wil je na óf voor je bezoek aan Yosemite National Park ook Sequoia National Park bezoeken? Rijd dan terug naar het westen. Sequoia National Park heeft namelijk geen ingang aan de oostkant van het park.

WANDELEN IN YOSEMITE NATIONAL PARK

Rondwandelend in de meadows van de Yosemite Valley met de rotswanden die aan alle kanten boven je uit torenen besef je wat een betoverende plek Yosemite is. Om het park écht goed te kunnen bewonderen raden we je aan om een aantal wandelingen te maken. Hieronder een paar van de meest populaire wandelingen. Laat je vooraf bij het Visitor Center goed adviseren over welke wandelingen voor jouw reisgezelschap aan te raden zijn.

YOSEMITE FALLS TRAIL

Vernal Falls, Nevada Falls en Mist Trail

Heb je je regenjas meegenomen? Want je blijft tijdens deze wandeling (vooral in het voorjaar en de vroege zomer) niet droog! De klim naar deze watervallen over de Mist Trail is ontzettend bijzonder. Je start deze wandeling bij de shuttlestop Happy Isles. Met jou zijn er nog veel meer reizigers die de steile weg graag trotseren voor dit bewonderenswaardige natuurgeweld. Met het ruisende geluid van verschillende watervallen op de achtergrond begin je aan dit avontuur. Vanaf de Vernal Fall Footbridge krijg je al een voorproefje op de waterval. Je zult merken dat veel mensen hier omdraaien, maar wil je écht een mooi uitzicht dan loop je verder en volg je de Mist Trail. Stap langs de waterval omhoog over de ruim 600 granieten treden en voel de damp van het vallende water op je gezicht (dit is waar je die regenjas aantrekt!) 

Je hebt hier drie keuzes: loop via dezelfde weg terug of kies voor de John Muir Trail, die iets langer is maar waarbij je niet meer nat wordt. Ben je nog niet klaar met wandelen? Dan kun je je weg vervolgen naar de top van Nevada Falls. 

Deze wandeling is niet voor iedereen, want de klim is absoluut pittig. Als je denkt dat het niet mooier kon worden dan het eerste gedeelte van de Mist Trail dan heb je het mis. Terwijl je 2,5 kilometer over steile haarspeldbochten omhoog wandelt denk dan aan het uiteindelijk verpletterende uitzicht dat boven op je wacht. Je kijkt hier uit over de machtige watervallen en de Yosemite Valley. Dit is Yosemite National Park in volle glorie.

BRIDALVEIL FALLS TRAIL

Op zoek naar een gemakkelijke korte wandeling in Yosemite National Park? Dan is deze wandeling een goede optie! Over een verhard en goed begaanbaar pad loop je naar deze beroemde waterval. In tegenstelling tot de ándere korte wandeling naar een beroemde waterval: Yosemite Falls, kun je de Bridalveil Falls het hele seizoen door bewonderen. Natuurlijk is de waterval in het voorjaar en de vroege zomer een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld in september.

MIRROR LAKE TRAIL

Stap uit bij shuttlehalte #17 voor deze schitterende wandeling naar Mirror Lake, waarin Half Dome en de omringende rotsen weerspiegeld worden. In het voorjaar en de vroege zomer kun je dit meer nog bewonderen, daarna wordt het 'Mirror Meadow' en is het meer opgedroogd.

MARIPOSA GROVE

In dit gedeelte van het park groeien de eeuwenoude Sequoiabomen. Als je hier rondloopt voel je je als een kabouter, want deze bomen zijn werkelijk gigantisch. De Sequoia's Grizzly Giant en Washington Tree behoren tot de 30 grootste Sequoiabomen ter wereld. Nekpijn gegarandeerd, maar (vooral als je niet naar Sequoia National Park gaat) zeker de moeite waard om te wandelen in dit indrukwekkende oerbos.

CAMPINGS YOSEMITE NATIONAL PARK

In je camper overnachten midden in de diepe bossen van Yosemite National Park? Dat kan! Er zijn meerdere campings in het park, waarvan de meest populaire liggen in de Yosemite Valley: Upper Pines, Lower Pines. North Pines. Wil je een plekje reserveren voor jouw camper op een van deze campings? Dan is ruim vantevoren reserveren een must. Er zijn verspreid over dit enorme park nóg meer campings. Crate Flat Campground en Wawona Campground zijn hiervan de meest populaire én nemen vooraf (in het drukste seizoen) ook reserveringen aan voor veel van de plaatsen.

Heb je geen plek kunnen bemachtigen in het park zelf dan kun je uitwijken naar bijvoorbeeld het plaatsje Mariposa, voor een camping met uitgebreide faciliteiten.

HOE PAST YOSEMITE NATIONAL PARK IN DE ROUTE VAN JOUW CAMPERREIS

De meeste reizigers bezoeken Yosemite National Park tijdens hun camperreis op de route tussen San Francisco en Sequoia National Park. Sla je Sequoia over dan kun je Yosemite National Park ook doorkruisen met de Tioga Pass en via Mono Lake richting Death Valley naar bijvoorbeeld Las Vegas rijden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties