Mono Lake

Ga je een reis maken in West Amerika? Misschien is een bezoekje aan Mono Lake wel iets voor jou! Hier vind je namelijk een van de oudste meren van Noord-Amerika. Maar waar Mono Lake vooral om bekend staat zijn de Tufa's.

BEZIENSWAARDIGHEDEN MONO LAKE

Zoals eerder vermeld zijn er een aantal dingen zeker de moeite waard tijdens jouw bezoek aan Mono Lake. Zo is de Old Marina site hier een van. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over diverse Tufa's, ook biedt dit punt een schitterend uitzicht over diverse eilanden die in het meer liggen. Een ideaal plekje dus om een paar mooie vakantiefoto's te schieten!

Visitor Center. Mono Lake beschikt ook over een zeer uniek Visitor Center. Dit Visitor Center is geopend in 1992. Hier kun je een foto-expositie van Mono Lake bewonderen, en je het verhaal van Mono Lake kunt bekijken in een 20 minuten durende video. 

JE CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA

Je reist met een huurcamper dwars door West-Amerika en wellicht heb je net een bezoek gebracht aan het wereldberoemde Yosemite National Park. Dan is een bezoek aan Mono Lake zeker een optie. Zo kun je hier een bezoek brengen aan de South Tufa Area, Navy Beach, het informatiecentrum, het Visitor Center, de Old Marina Site en County Park.

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat Mono Lake helemaal droog staat? Dit komt door een drastische afname van het water dat naar Mono Lake toegevoerd werd. Dit was weer een gevolg van de groei van Los Angeles. Door deze groei had de stad meer water nodig, en werd er besloten 4 van de 5 kanalen die voorheen uitmondde in Mono Lake, te gebruiken voor de stad van water te voorzien. Het heeft tot 1994 geduurd voordat er ingegrepen werd. In dit jaar werd Mono Lake een bescherm gebied, en werd er langzaam voor gezorgd dat het waterpeil weer steeg.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties