The Great American West met stopover in IJsland

Inclusief 3 nachten Reykjavik en Golden Circle excursie

THE GREAT AMERICAN WEST MET STOPOVER IN IJSLAND

Inclusief 3 nachten Reykjavik en Golden Circle excursie

 

Denk je aan The Great American West, dan denk je aan cowboys, indianen en kilometers niemandsland. Stel je je IJsland voor, dan verschijnen afbeeldingen van zwarte stranden en geisers op je netvlies. Toch hebben deze bestemmingen meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken: zowel op IJsland als in The Great American West vind je adembenemende watervallen, gletsjers, geisers, warmwaterbronnen en zelfs vulkanen.

 

Waar het mooier is? Wij kunnen niet kiezen! Gelukkig hoeft dat ook niet. Tijdens deze 28-daagse trip ontdek jij het beste van twee werelden: uitgestrekte bossen en majestueus gebergte in Noordwest-Amerika én afgeslepen fjorden en zandwoestijnen in IJsland.

 

DE REIS (IJSLAND)

 

Na een korte vlucht vanuit Schiphol met Icelandair land jij op Keflavik International Airport, waarna je met een shuttle naar Reykjavik wordt gebracht. De komende drie nachten verblijf jij in een hotel de IJslandse hoofdstad. In het kleurrijke Reykjavik verveel jij je geen seconde: bezoek één van de vele musea, maak een kustwandeling, bewonder de bonte huisjes van stadsdeel Laugavegur en spot watervogels tijdens een wandeling langs Lake Tjörnin. Of stap aan boord van een ‘puffin’- of walvistour en bewonder papegaaiduikers en dwergvinvissen, bruinvissen en dolfijnen vanaf het water.

 

EXCURSIES

 

Bij deze reis zijn twee excursies inbegrepen:

  • Golden Circle Classic

De Golden Cirlce Classic is dé excursie van IJsland. Een touringcar brengt je op je tweede reisdag vanuit je hotel naar de bekendste highlights binnen de ‘Gouden Cirkel’ rondom Reykjavik. Zo wandel je in nationaal park Thingvellir langs de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse continent en Euraziatische werelddeel en bezoek je het geothermisch Geysirgebied. Daar zie je de Strokkur geiser tot wel 30 meter hoogte spuiten en bewonder je de Gullfoss waterval. De Golden Circle Classic excursie duurt 7 uur.  

  • FlyOver Iceland 

Op je derde reisdag staat de FlyOver Iceland excursie in Reykjavik gepland. Hoewel je voeten tijdens deze excursie de grond niet verlaten, wekt een spectaculaire 4D filmvertoning wel die indruk: door bewegende stoelen en special effects lijkt het net alsof je in een helikopter over IJsland vliegt. FlyOver Iceland is gevestigd in het havendistrict van Reykjavik en is dus uitstekend te combineren met een stadsbezoek.

 

DE REIS (AMERIKA)

 

Op je vierde reisdag is het tijd om je reis voort te zetten in de richting van Denver. De hoofdstad van Colorado is door zijn centrale ligging het perfecte beginpunt voor een road trip door de Verenigde Staten. Na een hotelovernachting haal je op je vijfde reisdag je Recreational Vehicle op bij verhuurder Cruise America en gaat jouw 23-daagse camperavontuur van start.

 

Vanuit Denver kun je alle kanten op. Ontdek de adembenemende schoonheid van Noordwest-Amerika met als hoogtepunt het grootste park van de Verenigde Staten: Yellowstone National Park. In het oudste nationale park ter wereld vind je naast geisers en warmwaterbronnen uitgestrekte bossen en weides waar je bizons, beren, wolven en wapiti’s in het wild kunt spotten. Ook gelegen in The Great American West zijn Glacier National Park, Olympic National Park, Mount Rainier National Park en Grand Teton National Park. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in dit deel van Amerika!

 

Liever een andere richting uit? Goed bereikbaar vanuit centraal Denver zijn de ‘Big Five’ van Utah: Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park en Capitol Reef National Park. Of zet koers naar Texas en kijk je ogen uit tijdens een camperreis langs prairies, ranches en veeveilingen.

 

Op de 27e dag van jouw gecombineerde avontuur staat het toestel van Icelandair klaar om jou terug te vliegen naar Schiphol, waar jij op dag 28 van je reis arriveert met een koffer vol herinneringen.

 

ICELANDAIR

 

Vlieg je met Icelandair, dan vlieg je de ‘Most scenic route from Europe to North America’. Bij helder weer geniet je van een adembenemend uitzicht op IJsland. Ga je je stoelen kiezen, selecteer dan voor het traject Schiphol - Keflavik zitplaatsen aan de rechterkant van het toestel om bergen en gletsjers vanuit de lucht te bewonderen. Op de terugweg reis je in het donker, dus dan maakt het niet zoveel uit aan welke kant je zit. Ook voor het traject Keflavik - Denver adviseren we stoelen aan de rechterkant van het vliegtuig. 

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Exclusief: Eventuele verhoging in luchthaven en internationale toeslagen, milieuheffing $9,95.- excl. tax en Colorado Road Safety Fee $2,05 per dag excl. tax
Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen