Campings Akureyri

De stad Akureyri is vanwege de goede ligging en bereikbaarheid uitgegroeid tot tweede stad van IJsland. Met zijn 18000 inwoners is het voor onze begrippen een dorp en toch is in IJsland bekent als hét centrum van educatie cultuur handel en industrie. U kunt hier talloze musea bezoeken een heerlijk verfrissende duik nemen in één van de natuurbaden een wandeling maken door de indrukwekkende omgeving een balletje slaan op de golfbaan of een boottocht maken naar Grimsey; het eiland dat boven de poolcirkel ligt. Het is een stadje waar u heerlijk kunt ontspannen en waar een hele relaxte sfeer hangt. In de zomer ligt er vaak een enorm cruiseschip aan de prachtige haven. Akureyri is een ideale uitvalsbasis voor verschillende bezienswaardigheden in de buurt. Zo bent u in een ruim uur in Húsavík (vanuit hier gaan de beste walvistours) Godafoss (een indrukwekkende waterval) Myvatn (een prachtig meer omgeven met lavavelden) en in Hverir (hier vindt u vele borrelde poeltjes en stomende gaten in de grond).


Campings Blue lagoon

De Blue Lagoon klinkt niet alleen sprookjesachtig maar ziet er ook daadwerkelijk zo uit. De Blue Lagoon is een groot ondiep binnenmeer met water dat door de aarde verwarmd wordt tot wel 39 graden. Dit lichtblauwe meer is helemaal omgeven door zwarte lavarotsen wat het een erg contrastrijk geheel maakt. De Blue Lagoon is een natuurlijke spa waar u helemaal tot rust kunt komen door de stoombaden in één van de lavagrotten de sauna met een IJslandse douche en een moddermassage. Stelt u zichzelf eens voor dat u vanuit dit prachtige warme meer met een drankje kunt genieten van het dansende groen/roze noorderlicht! 


Campings Camper huren Reykjavik

Huur uw camper in Reykjavik voor een onvergetelijke reis door ongerept IJsland. Cross met een camper door het avontuurlijke landschap van IJsland. Ontdek achter elke berg een nieuwe verassing loop achter watervallen door rijd langs ijsbergmeren en fjorden en kampeer 's avonds in je eigen huis op wielen. De IJslandse natuur versterkt het gevoel van vrijheid dat u beleeft in een camper.


Campings De Zuidkust

De Zuidkust vanaf Sellfoss naar Vík heeft ongelooflijk veel hoogtepunten. U vermaakt zich hier dan ook zeker meerdere dagen met al het moois van de IJslandse natuur. Onderweg ziet u de vulkaan Hekla, weiden met IJslandse paarden, prachtige bergen aan de ene kant van de weg en aan de andere de zee. De waterval Seljalandfoss heeft een pad achter het water door of beklim de Skogafoss voor een prachtig uitzicht over de kust en de Vestmannaeyjar eilanden. U kunt een dagtour naar deze eilanden boeken waarbij u alles te weten komt over de vulkaanuitbarsting die in 1973 plaatsvond. Bekijk de Eyjafjallajökull, die in 2010 het vliegverkeer platlegde in Europa en ga op een uitloper van de Mýdrallsjökull staan(!) of maak een begeleide tour over deze eeuwenoude gletsjer. Maak een meerdaagse wandeling over het Landmannalaugar gebied en bekijk de schoonheid van het binnenland. Ook het zwarte strand Reynisfjara is zeker een bezoek waard met zijn enorme basaltrotsen aan de kust en in de zee. Pas hier wel op voor de vloedgolven! Het kleine dorpje Vík heeft ook erg veel te bieden. Het uitzicht vanaf het kerkje is prachtig en er zijn veel mogelijkheden om te wandelen rondom dit knusse dorpje.

Campings Goðafoss-waterval

De Goðafoss-waterval is één van de meest charmante en indrukwekkende watervallen van het land. Letterlijk betekent deze waterval ‘de waterval van de goden’. Als de ochtendzon op de waterval schijnt begrijpt u waarom. Het licht weerkaatst namelijk in het water wat een groenachtige kleur geeft.
De waterval dankt haar naam aan het ongelovige stamhoofd Thorgeir een belangrijk persoon uit de christlijke periode. Hij gooide alle houten beelden van Goden in deze waterval nadat het Christelijke geloof nationaal werd geadopteerd. De waterval is gemakkelijk met de camper te bereiken en u hoeft vanaf de parkeerplaats niet meer ver te lopen om dit natuurschoon te bewonderen.


Campings Mývatn

Het Mývatn meer ligt ten oosten van het stadje Akureyri in Noord-IJsland. Het gebied is 37 km2 en het meer heeft een maximale diepte van 2,5 m. Het meer telt meer dan 50 eilandjes wat een indrukwekkend gezicht is. Het meer ligt in een zeer actief vulkanisch gebied. Het wordt daardoor omgeven door vele objecten van vulkanische oorsprong zoals de explosiekrater Hverfell die een diameter heeft van één kilometer de grillige lavaformaties van Dimmuborgir de tafelberg Búrfell de pseudokraters bij Skútustaðir en de borrelde modderpoeltjes bij Hverir. Tip: koop onderweg bij een winkeltje bij het meer een muggennetje voor over je hoofd. Het krioelt er van de kleine mugjes en vliegjes.


Campings Nationaal Park Jökulsárgljúfur

Het Nationaal Park Jökulsárgljúfur is zeer indrukwekkend door het chaotisch gevormde ravijn en de omliggende vulkanen. U vindt in dit park de grootste kloof van het land met veel vegetatie bizarre rotsformaties verborgen grotten en een ontelbaar aantal watervallen.
De Ásbyrgi kloof bevindt zich ook in dit park en heeft de vorm van een paardenhoef. Volgens IJslandse mythen en sagen is "Asbyrgi" gevormd door een hoef-afdruk van Sleipnir het achtvoetige paard van de Germaanse god Odin. Volgens geologen is het echter gevormd door een zeer grote waterval enkele duizenden jaren geleden.
In dit park vindt u tevens de Dettifoss waterval. Deze waterval zult u niet snel over het oog zien aangezien dit de grootste en krachtigste waterval van Europa is. De enorme kracht waarmee het water naar beneden dondert is spectaculair om te zien.


Campings Nationaal Park Skaftafell

Het gehele Nationaal Park Skaftafell is een aaneenschakeling van bijna onmogelijke natuurcontrasten. Torenhoog oprijzende bergen imposante gletsjers ravijnen met heldere beekjes en prachtige watervallen berkenbossen een wilde bloemenpracht en een weelderige vegetatie.
De Vatnajökull gletsjer ligt voor tweederde in het Nationale Park Skaftafell. De gletsjer is een hooggelegen koud en stil gebied dat sterk tot de verbeelding spreekt en een overweldigende schoonheid uitstraalt. De gletsjer beslaat een oppervlakte van 8300 km2 en is vrijwel geheel bedekt met eeuwenoud ijs restanten uit de laatste ijstijd. Na eeuwenlange speculaties omtrent de structuur van het onderliggende landschap weten we vandaag de dag dat er onder de honderden meters dikke ijslaag een labyrint ligt van bergketens diepe valleien en vulkanenrijen. Deze gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Het is een aanrader om met een sneeuwscooter de gletsjer bezoeken.
In het Nationale Park ligt tevens de Svartifoss waterval. De wandeling van ruim een uur is de moeite zeker waard.
Ook het mooiste ijsbergenmeer van IJsland (Jökulsárlón) behoort tot het Nationaal Park Skaftafell. U ziet hier de meest fantastisch gevormde ijsbergen in het meer drijven. Ze verschillen allemaal van grootte kleur en vorm wat het een bijzonder schouwspel maakt. Het geluid van de in tweeën brekende ijsbergen maakt het een unieke ervaring. Wij raden u aan om de ijsbergen van dichtbij te aanschouwen met behulp van een boottocht. Het meer vormde overigens twee maal het decor voor de James Bond films ‘A view to a Kill’ en ‘Die another day’.


Campings Noorderlicht

Voor hen die geluk hebben, is Het Noorderlicht één van de mooiste creaties van moeder natuur die ze ooit zullen zien. De hemel verandert vanuit het niets in een buitengewoon lichtspektakel, waarbij mysterieuze groene of roze lichtstralen de donkere sterrenhemel vullen. Zelfs vanuit de binnenstad van Reykjavik kunt u dit spektakel zien, al is het het mooiste als u in een gebied bent zonder lichtvervuiling. De beste periode om het Noorderlicht te bezichtigen is in de meest donkere periode van het jaar, tussen september en april. De dansende lichtshow laat zich niet makkelijk zien. Op de zon moet veel activiteit zijn, zodat er straling richting de aarde komt. Ook de wolken en stand van de maan hebben invloed op het Noorderlicht. Bij nieuwe maan is het schouwspel namelijk beter te zien.

Campings The Golden Circle

Zeker als u de eerste keer een camperreis naar IJsland maakt kunt u de Golden Circle niet overslaan. Deze route is gemakkelijk met een camper te rijden en u bezoekt 3 verschillende natuurverschijnselen. Op de route komt u ruige lavavelden tegen die met mos zijn bedekt en u rijdt door het kleine dorp Sellfoss. De eerste stop is bij de geiser Strokkur. Deze geiser spuit met veel geweld om de 6-7 minuten heet water 20 meter de lucht in. Ga vooral niet in de windrichting staan want dat betekent vaak een gratis warme douche! De omgeving is hier prachtig met alle borrelende poeltjes en witte stoomwolken. Na de schoonheid van deze plek bewonderd te hebben rijdt u verder naar een spectaculaire waterval: Gullfoss. Er is hier een pad aangelegd zodat u naar beneden kunt lopen en de waterval bijna aan kunt raken. De route naar de volgende stop Thingvellir Nationaal Park is ook prachtig. U komt langs het Thingvellir meer waar u mooie wandelingen langs kunt maken en als u op tijd bent vertrokken kunt u ook nog de ijsblauwe waterval Bruarfoss bezoeken. U komt uiteindelijk bij het punt waar 2 aardplaten jaarlijks 2 mm uit elkaar schuiven. U vindt hier ook diepblauwe wateren tussen kloven en een mooie waterval.


Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.3

(Gebaseerd op 676 beoordelingen)