Jökulsárgljúfur National Park

Het nationaal park Jökulsárgljúfur is zeer indrukwekkend vanwege de bijzonder gevormde ravijnen en omliggende vulkanen en is goed per camper te bereiken. Je vindt in dit park de grootste kloof van het land met veel vegetatie, bizarre rotsformaties, verborgen grotten en een ontelbaar aantal watervallen. Wat ons betreft is dit stukje IJsland het ruigst en de natuur heeft hier flink huisgehouden in de formatie van het landschap.
 

ÁSBYRGI

De Ásbyrgi kloof bevindt zich ook in dit park en heeft de vorm van een paardenhoef. Volgens IJslandse mythen en sagen is "Asbyrgi" gevormd door een hoefafdruk van Sleipnir, het achtvoetige paard van de Germaanse god Odin. Volgens geologen is het echter gevormd door een zeer grote waterval, enkele duizenden jaren geleden. Ásbyrgi Campground is een mooie natuur camping om je te overnachten tijdens je camperreis door IJsland. Mocht je nog wat langer in dit bijzondere gebied willen blijven, dan is een uitstapje naar Raufarhöfn ook de moeite waard. Dit Noordelijkste dorpje van IJsland ligt bijna op de poolcirkel en is erg rustig. Voor de geïnteresseerden in de IJslandse Sagas is een bezoek aan de Arctic Henge erg leuk! Deze speciale rotsformaties spelen met het de bijzondere lichtinvallen en zijn een perfecte plek voor het spotten van de middernachtzon. 

DETTIFOSS

In dit park vind je tevens de Dettifoss waterval. Deze waterval zal je niet snel over het hoofd zien, aangezien dit de grootste en krachtigste waterval van Europa is. De enorme kracht waarmee het water naar beneden dondert is spectaculair om te zien. Heb je Dettifoss op je planning staan, bezoek deze dan met je camper via de 862, omdat de 864, welke er ook naar toe gaat, in zijn geheel onverhard is. Check de wegcondities en onverharde wegen op Road.is. Als je vanuit de Dettifoss je weg vervolgt over de 1 richting het Oosten, zul je je verbazen over de grote lege gebieden de daar zijn. Geen rotsen, geen mos, geen bergen, niks. Daarom was dit vroeger ook het perfecte gebied voor NASA om zijn maanmissies te oefenen, hoe te gek is dat? Je waant je daar dus écht even op de maan! 

 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties