Austurland

De Oostkust van IJsland is het minst druk bezocht en is daarom een fijne plek voor de reiziger die de rust op wil zoeken. Desalniettemin heeft het gebied erg veel te bieden. Zo kun je gaan wandelen in het grootste bos van IJsland, Grotten ontdekken, paardrijden, vogel spotten, fietstochten maken en er zijn natuurlijk ook wat avontuurlijkere excursies zoals een buggy tour of raften. 

HALLORMSSTAÐASKÓGUR

In Oost-IJsland niet ver van Egilsstaðir ligt IJslands grootste bosgebied Hallormsstaðaskógur, dit is het grootste bos in IJsland. Dat IJsland een bos heeft, is opzich al best bijzonder. Zeker als je bedenkt dat slechts 2% van het land bebost is! Je kunt fantastische wandelingen maken in het bos en het geeft je weer even een gevoel in een heel ander land te zijn.

Aan de overkant van het langgerekte meer Lagarfljót vallen de watervallen Litlanesfoss en Hengifoss (118 m) van de bergwand naar beneden. De wandeling er naartoe is zeer de moeite waard. Wie van watervallen houdt, kan ook nog naar Seyðisfjörður, waar vele watervallen vlak langs de weg naar beneden vallen. 

EGILSTADIR

Voor wie even een break wil van de natuur, kan zich goed vermaken in het dorp Egilsstaðir of in het nabij gelegen Seyðisfjördur. Deze dorpen bieden weer even wat leven in de brouwerij. Egilsstaðir is een erg belangrijk dorp in IJsland, aangezien hier alle boten binnenkomen vanuit Europa. Voor wie tussendoor even wil relaxen, is een bezoek aan de Vök Baths een heerlijke mogelijkheid. Deze geothermische baden zijn gemaakt op het Urriðavatn (meer) en dit biedt je daarom ook een prachtig uitzicht vanuit een heerlijk ontspannend bad. Rondom Egilsstaðir zijn veel rendieren te vinden en daarom wordt dit vlees vaak gebruikt voor de lekkerste lokale gerechten. Een aanrader om dat eens te proberen!

BORGARFJÖRDUR

Vogelliefhebbers kunnen overwegen om naar Borgarfjörður te rijden, waar zich een kleine maar drukbevolkte vogelrots met papegaaiduikers bevindt. Maar ook een stevige wandeling naar Stórurð of een rit naar de omstreden Kárahnjúkar dam behoren tot de mogelijkheden.

ATLAVÍK COVE

Atlavík cove is een prachtige grot in het bos. Het ligt naast Lake Lagarfljót en staat bekend als een bekende kampeer plek. Het melk witte water zorgt er voor dat het meer soms de omgeving als een spiegel reflecteert. 

Atlavík stond bij de inwoners van het gebied en toeristen vooral bekend als festival terrein, voor het festival Atlavíkurhátið.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties