Husavik

Op een kleine 100 kilometer van Akureyri ligt het stadje Husavik. Dit dorpje staat bekend om zijn fantastische walvistours, daarom noemen ze het ook wel de hoofdstad van het walvis spotten! De kans om verschillende soorten walvissen te zien is vanuit hier aanzienlijk en dus ook zeker een aanrader! Er gaan verschillende tours en het is niet nodig om de tours vooraf te reserveren, tenzij u in de schoolvakanties gaat. Kleed u goed aan voor deze boottocht, want ook hartje zomer is het hier op zee erg koud! Je kunt je camper gemakkelijk in het dorp parkeren en alles te voet bezoeken en ’s avonds kun je overnachten op de Húsavík Campground.

Het walvismuseum, naast de pier gelegen, is erg leuk en leerzaam ook voor de kleine reizigers onder ons. De kinderen krijgen trouwens gratis toegang. Je vindt in dit museum onder andere een kaak van een walvis die net zo groot is als een auto!
 
Na een frisse boottocht kunnen we ons voorstellen dat je graag even wil opwarmen. In het noorden van Húsavík ligt Geosea. Dit is een natuurlijk verwarmde infinity pool met een prachtig uitzicht op de zee en het fjord aan de overkant van de baai. Zie zo’n uitzicht vanuit een ontspannend badje nog maar eens ergens anders te vinden! Tip; reserveer een bezoek tijdig om teleurstelling te voorkomen, want het kan hier druk zijn.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties