Campings Fukuoka

Fukuoka is gelegen in Kyushu en is ontstaan door het samengaan van de twee steden Fukuoka en Hakata. Enkele bezienswaardigheden in de stad Fukuoka zijn het Ohori Park Kushida-Jinja Dazaifu Tenmangu, Marine World Uminonakamichi Space World en het stadion van het honkbalteam Fukuoka Softbank Hawks.


Campings Hakone / Mt Fuji

Hakone is een onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Hakone is bekend vanwege haar hot springs. In de omgeving vindt u veel badhuizen die gebruik maken van het water uit de hot springs. Breng een bezoek aan een van de hot springs of ryokans in dit gebied voor een authentieke ervaring.


Campings Himeji

Himeji staat voornamelijk bekend vanwege het mooiste kasteel van Azië het Himeji-Jo Kasteel. Daarnaast is de Engyo-Ji tempel ook zeker een bezoekje waard tijdens uw reis. Himeji is gelegen op ongeveer een uur rijden van Osaka en Kyoto.


Campings Hiroshima

Hiroshima is wereldwijd bekend geworden door de atoombom die hier in 1945 alles binnen een twee kilometerradius verwoestte. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd. De monumenten die verwoest waren zijn opnieuw gebouwd en in het centrum van de stad is een park gebouwd als herdenking aan deze ramp: het Peace Memorial Park. 


Campings Kanazawa

Kanazawa is de hoofdstad van de Ishikawa prefectuur. Kanazawa is een belangrijke stad voor de regio en zeker een bezoekje waard. Enkele bezienswaardigheden die u kunt bekijken in Kanazawa zijn Kenrokuen het Kanazawa kasteel de Ninajadera Tempel het Higashi Chaya district de Omicho markt en het Samuari district.


Campings Kyoto

Kyoto is een van de populairste toeristengebieden en heeft dan ook enorm veel te bieden; traditioneel Japans eten mooie Japanse architectuur oude tempels en mooie tuinen. Osaka is het economische hart van het westen van Japan met grote gebouwen en een geheel eigen eetcultuur. In Kyoto vindt u 17 UNESCO Werelderfgoed sites en meer dan 2000 tempels en schrijnen mooie Japanse tuinen en een levendig historisch stadshart.


Campings Miyajima

Miyajima is een eiland op ongeveer een uur afstand van Hiroshima. Officieel heet het eiland Itsukushima maar in de volksmond is het Miyajima wat verwijst naar de Itsukushima Shrine die het eiland zo bekend heeft gemaakt. De toegangspoort ook wel torii genoemd in het Japans staat tijdens eb op het droge en tijdens vloed in het water. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een fantastische plek om foto's te maken.


Campings Nagasaki

Nagasaki is een havenstad op het eiland Kyushu. Nagasaki is van oorsprong een handelsstad in Japan dit komt doordat deze stad het dichtste bij het Aziatische vasteland gelegen is. Naast Hiroshima is ook Nagasaki tijdens de tweede wereld oorlog getroffen door een atoombom. Het monument dat hiervoor gebouwd is een zwarte pilaar staat in het Nagasaki Peace Park. Op dit monument staan alle namen van de slachtoffers van deze atoomaanval geschreven. Ook is er een Nagasaki atoombom museum opgericht.


Campings Nara

Het kleine stadje Nara was één van de eerste hoofdsteden van het land. Er is ontzettend veel moois te zien. Niet voor niets staan er maar liefst acht bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


Campings Nikko

Nikko is volgens de Japanners één van de mooiste plekken van het land. In een decor van heuvels bossen moerassen vulkanen en watervallen liggen de schrijnen en tempels van Nikko National Park. Dit nationale park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Nikko ligt ongeveer drie uur rijden ten noorden van Tokyo. Het is daarom perfect te bezoeken als dagtrip.


Campings Osaka

Osaka is na Tokyo het dichtsbevolkte gebied van Japan. Vroeger toen Osaka nog Naniwa heette is de stad zelfs hoofdstad van Japan geweest. Osaka is niet enkel van economisch belang voor Japan het heeft namelijk ook de nodige (historische) bezienswaardigheden te bieden. Een bezoek aan het Kaiyukan Aquarium is een absolute must wanneer u in Osaka bent. Een van de watertanks is maarliefst 9 meter diep en is zichtbaar vanaf meerdere verdiepingen. Daarnaast wordt in 15 verschillende watertanks het zeeleven van het Pacific Rim getoond.


Campings Shirakawa-go

Shirakawa-go is een regio tussen de steden Takayama en Kanazawa in. De historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bekendste dorpje is Ogimachi. De in 'gassho-zukuri stijl gebouwde indrukwekkende boerderijen die u in deze regio ziet hebben stijle rieten daken welke de boerderijen moeten beschermen tegen de hevige sneeuwval in dit bergachtige gebied. Veel van deze authentieke boerderijen zijn decenia oud deze oude boerderijen fungeren nu vooral als museum restaurant of als minshuku. Een Minshuku is een typisch Japanse bed and breakfast.


Campings Takayama

Takayama is op ruim 300 kilometer ten westen van Tokyo gelegen en staat vooral bekend om het authentieke oude stadscentrum daarnaast is het Takayama Festival een van de bekendste festivals van Japan. Het historische centrum van de stad is door de jaren heen goed bewaard gebleven en tot op de dag van vandaag staan hier nog gebouwen uit de periode 1600-1868. Een van de meest toeristische straatjes van de stad is de Sannomachi straat hier vindt u veel winkeltjes en koffiehuizen welke al decenia lang gerund worden. U kunt het oude centrum van de stad te voet maar ook per Riksja verkennen. Voor ruim 40 euro boekt u lokaal al een riksja tocht!


Campings Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en de stad kent de grootste concentratie inwoners van het hele land. De laatste mode nieuwe technologische snufjes en traditionele cultuur het komt allemaal samen in dit bruisende hart van Japan.