Bezienswaardigheden - Japan

Ontdek je met

Chantal

Travelhome | Camper huren Japan

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenSteden
Filters toepassen
1 / 2
>
Fukuoka is gelegen in Kyushu en is ontstaan door het samengaan van de twee steden Fukuoka en Hakata. Enkele bezienswaardigheden in de stad Fukuoka zijn het Ohori Park, Kushida-Jinja, Dazaifu Tenmangu, Marine World Uminonakamichi, Space World en het stadion van het honkbalteam Fukuoka Softbank Hawks. OHORI PARK Dit is een stadspark dat door de japanners veelal gebruikt wordt om te wandelen en te sporten. In het water liggen 3 'eilanden' welke aan elkaar verbonden zijn door middel van een loopbrug. KUSHIDA-JINJA Kushida-Jinja is een shinto schrijn gelegen in het stadsdeel Hakata. DAZAIFU TENMANGU Dazaifu Tenmangu is een heiligdom gebouwd over het graf van Michizane Sugawara. MARINE WORLD UMINONAKAMICHI Is een groot park waar onder andere zeehonden en dolfijnen shows worden gegeven. SPACE WORLD Dit is een pretpark gelegen op ongeveer een uur rijden van de stad Fukuoka. Ideaal wanneer je op zoek bent naar wat avontuur tijdens jouw verblijf in Fukuoka. FUKUOKA YAHOO! DOME Dit is de thuisbasis van het honkbalteam Fukuoka Softbank Hawks, ook worden hier concerten gegeven.  
Lees verder…
Hakone is een onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Hakone is bekend vanwege haar hot springs. In de omgeving vind je veel badhuizen die gebruikmaken van het water uit de hot springs. Breng een bezoek aan een van de hot springs of ryokans in dit gebied, voor een authentieke ervaring. MT. FUJI Mount Fuji is Japans hoogste berg. De berg heeft de vorm van een vulkaan. Officieel is Mount Fuji een actieve vulkaan, echter de laatste uitbarsting dateert van het jaar 1707. Vele mensen zijn geinsprieerd geraakt door de vulkaan en in 2013 is de berg zelfs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks dat Tokyo op ruim 100 kilomter bij de Mount Fuji vandaan ligt, kun je op heldere dagen de vulkaan zien liggen vanuit de stad. Mocht je Mount Fuji verkennen gedurende de zomermaanden, dan heb je de mogelijkheid om deze te beklimmen.
Lees verder…
Himeji staat voornamelijk bekend vanwege het mooiste kasteel van Azië, het Himeji-Jo Kasteel. Daarnaast is de Engyo-Ji tempel ook zeker een bezoekje waard tijdens uw reis. Himeji is gelegen op ongeveer een uur rijden van Osaka en Kyoto. HIMEJI-JO KASTEEL Het Himeji-Jo kasteel staat bekend als hét kasteel van Japan, en sommigen benoemen het zelfs als hét kasteel van Azië. Anders dan andere kastelen heeft het Himeji-Jo Kasteel knalwitte muren. Gelegen in de groene natuur is dit kasteel een impossante vertoning, in tegenstelling tot veel kastelen is het Himeji-Jo kasteel wel bewaard gebleven tijdens de tweede wereldoorlog. Het kasteel is in 1993 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. ENGYO-JI TEMPEL Engyo-Ji is een tempelcomplex van meer dan duizend jaar oud, de gebouwen liggen verspreid over een bosrijk gebied boven op Mount Shosha. Enkele gebouwen die te bezichtigen zijn zijn de Daikodo, Jikido en de Jogyodo.
Lees verder…
Hiroshima is wereldwijd bekend geworden door de atoombom die hier in 1945 alles binnen een twee kilometerradius verwoestte. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd. De monumenten die verwoest waren zijn opnieuw gebouwd en in het centrum van de stad is een park gebouwd als herdenking aan deze ramp: het Peace Memorial Park.  PEACE MEMORIAL PARK Dit park van ruim 120.000 vierkante meter is vrijwel niet te missen als je de stad bezoekt. Op de plek waar nu het park is aangelegd was vóór het vallen van de bom het echte centrum van de stad. Er is destijds besloten het centrum niet weer op deze plek op te bouwen, maar een gedenkpark aan te leggen. In het indrukwekkende Peace Memorial Museum leer je meer over deze atoomramp en het effect wat het heeft gehad op de stad en de mensen die er woonden. Het Hiroshima Peace Memorial is één van de weinige gebouwen die zijn blijven staan toen de bom explodeerde. Het is nu onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tussen het museum en het memorial vind je de Centotaph for the A-Bomb Vicitims. Dit is een tombe voor degenen die zijn overleden door de explosie of door blootstelling aan de radioactieve straling. HIROSHIMA CASTLE Dit kasteel is vijf verdiepingen hoog en is omgeven door een gracht. Ook dit kasteel is verwoest door de atoombom van 1945 en is een aantal jaren later weer opgebouwd. Vanuit de bovenste verdieping van dit mooie kasteel heb je een schitterend uitzicht over de stad. SHUKKEIEN GARDEN Een erg mooie Japanse tuin, met als middelpunt een grote vijver. Er loopt een wandelpad rondom de vijver en er zijn verschillende theehuizen die allemaal een schitterend uitzicht geven op de tuin. DOWNTOWN HIROSHIMA Hiroshima is een bruisende stad, met een druk downtown gedeelte. De grote winkelstraat is Hondori Street. Je vindt hier de grote winkelketens en natuurlijk ook de nodige restaurants. Probeer de specialiteit van Hiroshima: Okonomiyaki. Dit is een soort pizza, gemaakt van deeg en kool. Je kunt kiezen uit uiteenlopende toppings, zoals vlees, kaas, vis of wasabi).
Lees verder…
Kanazawa is de hoofdstad van de Ishikawa prefectuur. Kanazawa is een belangrijke stad voor de regio en zeker een bezoekje waard. Enkele bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Kanazawa zijn Kenrokuen het Kanazawa kasteel, de Ninajadera Tempel, het Higashi Chaya district, de Omicho markt en het Samuari district. KENROKUEN Kenrokuen is een van Japan's mooiste landschapstuinen. je vindt deze tuin nabij het kasteel van Kanazawa. De tuin kenmerkt zich door de vele bomen, welke in elk seizoen van het jaar een ander gezicht geven aan de tuin. Enkele wandelpaden in het park leiden je naar hoger gelegen delen van het park, van waaruit je een prachtig uitzicht heeft over deze tuin. KANAZAWA KASTEEL Het Kanazawa kasteel werd van 1583 tot het einde van de Edo periode bewoond door de Maeda Clan. Het kasteel is meermaals afgebrand en tijdens de laatste brand van 1881 zijn enkel twee pakhuizen en de Ishikawa-mon poort overgebleven. Sinds 1990 is er een project op touw gezet om het Kanazawa kasteel op te bouwen naar hoe het was in 1850. NINJADERA TEMPEL De Ninjadera tempel is door de Maeda lords gebouwd in het Edo tijdperk. Om de tempel te verdedigen werd gebruik gemaakt van tunnels, geheime kamers en een uitgebreid gangenstelsel. Deze kunt je bezoeken tijdens een van de begeleide tours door de indrukwekkende Ninjadera tempel. OMICHO MARKT De Omicho markt is Kanazawa's grootste markt in vooral etenswaren. het is een kleurrijk geheel van om en nabij 200 kleine winkeltjes. Naast etenswaren vind je hier ook bloemen, kleding en vele andere dingen. Wanneer je de markt 's morgens bezoekt tref je vooral veel locals. Later op de dag bezoeken meer toeristen deze markt waardoor het niet ongebruikelijk is dat er rijen staan voor de meest populaire restaurantjes op de Omicho markt.
Lees verder…
Kyoto is een van de populairste toeristengebieden en heeft dan ook enorm veel te bieden; traditioneel Japans eten, mooie Japanse architectuur, oude tempels en mooie tuinen. Osaka is het economische hart van het westen van Japan met grote gebouwen en een geheel eigen eetcultuur. In Kyoto vind je 17 UNESCO Werelderfgoed sites en meer dan 2000 tempels en schrijnen, mooie Japanse tuinen en een levendig historisch stadshart. KIYOZUMI-DERA TEMPEL De Kiyomizu-dera tempel is een bezoekje waard. Deze tempel is in de 8e eeuw gebouwd, door vuur verwoest en in de 17e eeuw gereconstrueerd. De tempel geeft een goed beeld van de traditionele bouw in Kyoto. Vanuit de tempel heb je een prachtig uitzicht over de straten van Kyoto. FUSHIMI INARI TAISHA Een populaire wandeling onder toeristen is bij de Fushimi Inari Taisha schrijn. Ongeveer 10.000 roodgekleurde pilaren lijnen de bergweg die naar de top van Mt. Inariyama loopt. Uiteindelijk is het uitzicht over de stad prachtig. De traditionele gebouwen van het complex zelf zijn ook zeker de moeite waard om te bewonderen. KIYOMIZUDERA EN HIGASHIYAMA DISTRICT Kiyomizudera is één van de mooiste tempels van Japan. De tempel staat op een houten bouwwerk, boven op een heuvel. Dat geeft bezoekers een mooi uitzicht op de kersenbomen en esdoorns. In het voor- en najaar is dit uitzicht het allermooist, met geweldige kleuren. In het Higashiyama District ervaar je het echte traditionele Kyoto. Smalle straatjes, houten gebouwen en traditionele winkels geven het gevoel van het oude Kyoto. KINKAKUJI Bezoek ook de prachtige Zen tempel Kinkakuji. Deze is bedekt in bladgoud en kijkt uit over een grote vijver. In de Japanse tuin bij de tempel kun je wandelen en eventueel een kopje thee drinken in de Tea Garden. NISHIKI MARKET Voor een culinaire Japanse ervaring ga je naar de drukke Nishiki Market. Dit is een winkelstraat met honderden winkels en restaurants. Er worden vooral etenswaren verkocht, maar ook producten die daarmee te maken hebben (zoals kookgerei en messen). Bij sommige winkels kun je gratis proeven of kleine proefgerechtjes kopen!
Lees verder…
Miyajima is een eiland op ongeveer een uur afstand van Hiroshima. Officieel heet het eiland Itsukushima, maar in de volksmond is het Miyajima, wat verwijst naar de Itsukushima Shrine die het eiland zo bekend heeft gemaakt. De toegangspoort, ook wel torii genoemd in het Japans, staat tijdens eb op het droge en tijdens vloed in het water. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een fantastische plek om foto's te maken. Het is ook mogelijk om een cruise te maken van 30 minuten, hierbij vaar je door de baai waaraan de Itsukushima Shrine is gelegen, en tijdens vloed vaar je zelfs door de torii heen. Naast deze bekende toegangspoort zijn er nog verschillende heiligdommen meer te bezichtigen op Miyajima.
Lees verder…
Nagasaki is een havenstad op het eiland Kyushu. Nagasaki is van oorsprong een handelsstad in Japan, dit komt doordat deze stad het dichtste bij het Aziatische vasteland gelegen is. Naast Hiroshima is ook Nagasaki tijdens de tweede wereld oorlog getroffen door een atoombom. Het monument dat hiervoor gebouwd is, een zwarte pilaar, staat in het Nagasaki Peace Park. Op dit monument staan alle namen van de slachtoffers van deze atoomaanval geschreven. Ook is er een Nagasaki atoombom museum opgericht. GUNKANJIMA Gunkanjima is een eiland gelegen op 20km afstand van Nagasaki. Tot 1974 was dit kleine eiland van slechts 72.000 vierkante meter een kolenmijn. De naam Gunkanjima is ontstaan door de vorm en de bebouwing van het eiland, het eiland werd namelijk compleet volgebouwd om de 5000 werknemers te huisvesten. Hierdoor leek het eiland op een oorlogsschip wat in het japans Gunkanjima heet. Nadat het eiland werd gesloten, is het lang niet toegankelijk geweest. Sinds enkele jaren is het weer mogelijk om een tour te maken naar het eiland.
Lees verder…
1 / 2
>