Hiroshima

Hiroshima is wereldwijd bekend geworden door de atoombom die hier in 1945 alles binnen een twee kilometerradius verwoestte. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd. De monumenten die verwoest waren zijn opnieuw gebouwd en in het centrum van de stad is een park gebouwd als herdenking aan deze ramp: het Peace Memorial Park. 

PEACE MEMORIAL PARK

Dit park van ruim 120.000 vierkante meter is vrijwel niet te missen als je de stad bezoekt. Op de plek waar nu het park is aangelegd was vóór het vallen van de bom het echte centrum van de stad. Er is destijds besloten het centrum niet weer op deze plek op te bouwen, maar een gedenkpark aan te leggen.
In het indrukwekkende Peace Memorial Museum leer je meer over deze atoomramp en het effect wat het heeft gehad op de stad en de mensen die er woonden.
Het Hiroshima Peace Memorial is één van de weinige gebouwen die zijn blijven staan toen de bom explodeerde. Het is nu onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tussen het museum en het memorial vind je de Centotaph for the A-Bomb Vicitims. Dit is een tombe voor degenen die zijn overleden door de explosie of door blootstelling aan de radioactieve straling.

HIROSHIMA CASTLE

Dit kasteel is vijf verdiepingen hoog en is omgeven door een gracht. Ook dit kasteel is verwoest door de atoombom van 1945 en is een aantal jaren later weer opgebouwd.
Vanuit de bovenste verdieping van dit mooie kasteel heb je een schitterend uitzicht over de stad.

SHUKKEIEN GARDEN

Een erg mooie Japanse tuin, met als middelpunt een grote vijver. Er loopt een wandelpad rondom de vijver en er zijn verschillende theehuizen die allemaal een schitterend uitzicht geven op de tuin.

DOWNTOWN HIROSHIMA

Hiroshima is een bruisende stad, met een druk downtown gedeelte. De grote winkelstraat is Hondori Street. Je vindt hier de grote winkelketens en natuurlijk ook de nodige restaurants. Probeer de specialiteit van Hiroshima: Okonomiyaki. Dit is een soort pizza, gemaakt van deeg en kool. Je kunt kiezen uit uiteenlopende toppings, zoals vlees, kaas, vis of wasabi).

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties