Fairbanks

Fairbanks is een grote stad in Alaska, met een belangrijke functie voor het land. De stad herbergt de oudste school van Alaska: the University of Alaska Fairbanks. Bezoek deze Universiteit, evenals het bijhorende museum. Rijd met jouw huurcamper naar Fairbanks, deze stad heeft een aantal mooie tuinen en parken die de moeite waard zijn om te bezichtigen. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN FAIRBANKS

De belangrijkste activiteiten en trips in en rondom Fairbanks verwijzen je naar de prachtige natuur van Alaska. Maak bijvoorbeeld leuk trips en cruises per boot. Of ga met jouw huurcamper naar een van de nationale parken in het binnenland. Altijd al een echt rendier willen zien? Rijd dan met jouw huurcamper naar Running Reindeer Ranch, er kan hier heel mooi gewandeld worden en er loopt zo een rendier met je mee, deze dieren zijn de toeristen gewend en zijn erg nieuwsgierig, een unieke ervaring.

Het is ook erg leuk om de oude El Dorado Gold Mine te bezoeken. Fairbanks is van oudsher bekend geworden vanwege de goudvondst. Rond 1900 was het de stad een erg populaire trekpleisters voor mensen die hoopte miljonair te worden door de vondst van goud. De Gold Dredge is een plek waar je veel te weten kan komen over deze tijd en de geschiedenis van het goudmijnen, er kan ook nog steeds naar goud worden gezeefd.

Indien je gek bent op dieren, ga dan ook naar het Large Animal Research Station tijdens jouw camperreis in Alaska. Hier zijn veel lokale dieren te bekijken, zoals de muskusossen, rendieren en kariboes. In dit park worden deze dieren bestudeerd voor de Universiteit van Alaska. Er zijn vaak ook gidsen die de tour leiden en veel weten te vertellen over deze bijzondere dieren.

Wil je graag de natuur en dieren combineren? Combineer dan bijvoorbeeld een sledetocht met zowel husky's als paarden. Bij het Alaskan Husky and Horse Adventures kun je zo'n bijzondere tocht reserveren. Een unieke ervaring voor tijdens jouw camperreis.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties