Fall Creek Falls State Park

Fall Creek Falls State Park is Tennessee’s grootste en meest bezochte state park. Het park omvat meer dan 10,521.83 hectaren over de oostelijke top van het Cumberland Plateau. Met mooie watervallen, kloven, beekjes en nog veel meer lonkt het park degenen die genieten van de natuur op haar best. Fall Creek Falls, op een hoogte van 256 voet is één van de hoogste watervallen in het oosten van de Verenigde Staten. Andere watervallen in het park zijn Piney Falls, Cane Creek Falls en Cane Creek Cascades.

Het park is gelegen in Bledsoe en Van Buren provincies, 11 mijl ten oosten van Spencer en 18 mijl ten westen van Pikeville.
In 1937 is de federale regering begonnen met de aankoop van het zwaar geërodeerde land rondom Fall Creek Falls. Toen zijn de Ondernemingsraad Project Administratie en de Civilian Conservation Corps (CCC) begonnen met het herstel van de bossen en de aanleg van park faciliteiten. Een paar jaar later, in 1944, is het National Park Service en het eigendom van het park overgedragen aan de staat Tennessee. Fall Creek Falls State Park eindigde op de 6e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken, gekozen door USA today lezers.

BEZIENSWAARDIGHEDEN FALL CREEK FALLS STATE PARK

Het park is de thuisbasis voor veel verschillende activiteiten die geschikt zijn voor bezoekers van alle leeftijden en vaardigheden. Wandelaars kunnen kiezen voor een korte of lange wandeling rond het meer en aan de voet van Fall Creek Falls. Er zijn ook twee lange afstand routes ’s nachts voor de avontuurlijke bezoekers. De dag paden zijn ontworpen voor recreatieve en educatieve activiteiten. Het park beschikt over meer dan 34 mijl aan paden.
The Fall Creek Falls Golf Course is een andere populaire attractie. Deze mooie en uitdagende 18-holes golfbaan is een van de beste banen in Tennessee. De pro shop op het park biedt golfbenodigdheden, lessen en verhuur van clubs en karren.
Het park heeft ook vier speeltuinen, paardenstallen met begeleiding op het parcours, vijf overdekte picknickplaatspaviljoens en een Olympisch zwembad met een buitenbad gebied die open is van Memorial Day tot Labor Day.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOSST-AMERIKA

Fall Creek Falls beschikt over een herberg met 145 kamers, een restaurant en uitgebreide vergaderruimtes. Er zijn ook 30 hutten en 222 campingplaatsen beschikbaar.

Rondom Fall Creek Falls State Park kun je ook doorreizen naar bijvoorbeeld Russel Cave National Monument of Little River Canyon National Preserve.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties