Memphis

Jailhouse Rock, Lonely Man, Surrender en It's now or never. Wie kent ze niet? Deze hits zijn allemaal van The King. Oftewel van Elvis Presley. De man die de wereld veranderde met zijn muziek. Tevens de meest succes volle solo artiest ooit!


Memphis, de stad waar het voor de wereld artiest Elvis Presley allemaal begon. In Memphis nam Elvis zijn eerste plaatjes op. Destijds speciaal voor zijn moeder haar verjaardag. Later begon hier ook het echte avontuur voor de zanger. Op 5 juli 1954 nam hij hier zijn eerste echte plaat op.

 

Helaas vond ook het einde van de carriere van Elvis plaats in Memphis. Dit is namelijk de plek waar hij op 16 augustus 1977 overleed. Dit gebeurde als gevolg van een hartstilstand. Later bleken er diverse sporen van pillen in zijn lichaam aanwezig te zijn. Het overlijden vond plaats op zijn landgoed genaamd ''Graceland''. Dit landgoed kun je nog  steeds bezoeken.

CAMPER HUREN MEMPHIS

In Memphis vind je ook diverse interessante musea rondom de muziekindustrie. Maak een tour door het bekende Sun Studio waar de grootste artiesten zoals Elvil Presley, Johnny Cash, Roy Orbison, B.B. King en Jerry Lee Lewis, in hun plaatjes hebben opgenomen. Ook is het label Stax Records hier gevestigd, welke bekend staat om o.a. de Jazz en Blues muziek. Wandel over de weliswaar kleine Walk of Fame en bezoek the Hall of Fame. De stad Memphis heeft meer te vertellen tijdens jouw rondreis camper dan alleen het verhaal van Elvis. Terwijl Elvis het helemaal maakte in Memphis, is dit de plek waar de strijder voor de mensenrechten, Martin Luther King ten onder ging. Terwijl hij op het balkon van het Lorraine motel in Memphis stond, werd hij doodgeschoten. Een zwarte dag in de roerige jaren 60. Tijdens jouw camperreis kun je een bezoek brengen aan het National Civil Rights Museum, hier kun je de plek bezichtigen waar Martin Luther King is neergeschoten.


Even genoeg van alle geschiedenis? Duik een van de shopping malls in om even lekker te shoppen! Memphis heeft meerdere winkelcentra met diverse bekende merken. Vergeet ook Beale Street niet, het sfeervolle straatje met heerlijke eettentjes, swingende live muziek en gezellige souvenirwinkeltjes. 's Avonds wordt Beale Street afgezet voor het verkeer zodat je optimaal kunt genieten van de geweldige sfeer. Memphis zorgt voor een schitterende combi tussen cultuur geschiedenis en ontspanning tijdens je camperreis door Amerika!

MET JE HUURCAMPER DOOR DE DEEP SOUTH

Vanuit Memphis kun je ook een uitstap maken naar bijvoorbeeld, Natchez Trace National ParkwayMark Twain National ForestShawnee National Forest en Martin Luther King Jr. National Historic Site.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties