Mount Rushmore

Mount Rushmore volgens reisexpert Joyce: 


"Mount Rushmore? Veel te toeristisch! Hoor ik mensen vaak zeggen. Ik geef toe, het is er een ‘klein beetje’ toeristisch, maar toch vind ik Mount Rushmore wel écht een must see in Amerika. De hoofden van vier Amerikaanse presidenten (namelijk George Washington, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt en Thomas Jefferson) zijn hier uit de rotsen gehouwen. Een iconisch beeld dat je kent van tv. Toch wel erg bijzonder als je er dan ook zelf bent!"

MET DE CAMPER NAAR MOUNT RUSHMORE

Waarschijnlijk heb je al een glimp opgevangen van de hoofden vanuit het dorpje vlakbij Mount Rushmore, of vanaf de weg tijdens het rijden. Je camper parkeer je op de grote parkeerplaats bij het nationale monument. Je betaalt hiervoor een paar dollar, maar daar is de entreeprijs bij inbegrepen. Vervolgens loop je een stukje en kom je bij twee gebouwen. In een van die twee gebouwen kun je een audiotour boeken. Loop je verder dan kom je bij ‘avenue of the flags’. Dit is een lange laan met aan allebei de kanten de vlaggen van alle Amerikaanse staten. Als je de avenue helemaal hebt gelopen kom je bij het enorme uitkijkpunt op de rotsen. Er is een restaurant en een grote giftstore, waar je natuurlijk een heleboel souvenirs kunt kopen voor het thuisfront.

MOUNT RUSHMORE BEZOEKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Ik heb Mount Rushmore zelf twee keer bezocht tijdens een reis door de Rocky Mountains. Je kunt deze plek perfect combineren met andere hoogtepunten in de Black Hills, zoals Crazy Horse Memorial (dit kun je zelfs dezelfde dag nog bezoeken), Badlands National Park, Custer State Park en Wind Cave National Park. Rapid City is een prima uitvalsbasis!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties