Statue of Liberty

Ga je op camperreis en bezoek je ''The Big Apple''? Dan is het vrijheidsbeeld oftewel '' The Statue of Liberty '' écht een must see. Het 46 meter hoge beeld, gelegen in de New York Bay is het symbool voor de vrijheid.

DE GESCHIEDENIS VAN HET VRIJHEIDSBEELD

Wat veel mensen niet weten als zij tijdens hun camperreis een bezoek brengen aan het vrijheidsbeeld is dat het vrijheidsbeeld een geschenk is van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. Het beeld werd geplaatst in juni 1886. Aanvankelijk was het beeld bedoeld als vuurtoren bij het Suezkanaal, maar hier hadden de Egyptenaren destijds geen geld voor. Dit deed de Fransen uiteindelijk besluiten het beeld cadeau te doen aan de Amerikanen.

In Parijs is het beeld ook te bewonderen, ofja het zusje hiervan. Deze staat namelijk op het île aux Cygnes in de Seine. Dit is op loop afstand van de wereldberoemde Eiffeltoren. Dit beeld is slechts 11,5 meter hoog. Bijna 4x zo klein dus als het beeld in New York.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA

Heb je jouw camper net buiten de stad, of bij het hotel geparkeerd? Of moet jouw camperreis nog beginnen? In beide gevallen is een bezoek aan New York een uitstekend idee! Want behalve het vrijheidsbeeld heeft New York natuurlijk nog veel meer te bieden! Wat dacht je van Time Square, Empire State Building en Fifth Avenue.

Wil je jezelf ook van nieuwe kleren voorzien voor tijdens jouw camperreis? Dan is New York ook een prima plek. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Van de duurdere merken tot aan de winkels van H&M. Vaak is het shoppen in Amerika ook nog eens een stuk voordeliger. Dit hangt natuurlijk wel van de dollar koers af.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties