Washington DC

WASHINGTON
Als hoofdstad van Amerika, en met haar velen bezienswaardigheden, is Washington DC absoluut een bezoek meer dan waard. De stad biedt een scala aan indrukwekkende musea, fascinerende monumenten, gezellige stadswijken en herkenbare gebouwen. 

 

In Washington bevinden de meeste gebouwen zich op een relatief korte afstand van elkaar. Met ‘The National Mall’ wordt het gebied tussen Capitol Hill en het Lincoln Memorial aangeduid. 

 

Aan het begin van de National Mall vind je het Lincoln Memorial, een mooi gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Het marmeren beeld is ruim 9 meter hoog, inclusief het voetstuk waar het op staat. 
Voor de trappen van dit monument hield Martin Luther King destijds zijn wereldberoemde en geschiedenis schrijvende ‘I have a dream’ speech. 

 

Vlakbij het Lincoln Memorial ligt het Nationale Tweede Wereldoorlog monument. Het monument herdenkt alle mensen die gevochten hebben en alle slachtoffers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

 

Om bij het Witte Huis te komen loop je langs het Washington Monument. Deze grote obelisk is gemaakt van graniet en marmer en torent boven The Mall uit. Het monument is gemaakt om de president George Washington te herdenken. 

 

Zonder twijfel gaat de interesse bij de meeste reizigers vaak uit naar het Witte Huis. In deze ambtswoning is de Amerikaanse president gezeteld. 

 

Aan het einde van de National Mall ligt het enorme bouwwerk ‘het Capitool’. In dit gebouw zijn het Amerikaanse Congres en het Amerikaanse Senaat gevestigd. Je kunt het gebouw bezichtigen, maar het is er vaak erg druk. We adviseren je om vroeg in de ochtend het gebouw te bezoeken. Op zondag is het gebouw gesloten. 

 

Andere bezienswaardigheden langs de National Mall zijn onder andere ook nog:

Vietnam Veterans Memorial
Korean War Veterans Memorial
Martin Luther King Jr. Memorial
Franklin Delano Roosevelt Memorial
Thomas Jefferson Memorial
The Marine Corps War Memorial
The Supreme Court

 

De diverse musea vormen een ander groot belangrijk onderdeel van de National Mall. De meeste musea worden beheerd door het Smithsonian Institute. De musea zijn vrijwel allemaal gratis toegankelijk en iedere dag geopend (m.u.v. enkele feestdagen). 
Ook al ben je geen groot liefhebber van het bezoeken van een museum; aan de National Mall tref je zeker een aantal zeer interessante musea. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan het National Museum of Natural History, het National Air and Space Museum, de National Gallery of Art en het National Museum of American History. 

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN NET BUITEN HET CENTRUM
Ten noorden van de National Mall kun je, via de brug, tevens een bezoek brengen aan de wijk Arlington. Één van de belangrijkste bezienswaardigheden is hier het Arlington National Cemetery. Een zeer indrukwekkende begraafplaats met een gigantische hoeveelheid graven. De meest bekende plek op de begraafplaats betreft het graf van de vermoorde president John F. Kennedy, alsmede zijn later overleden vrouw Jacky Kennedy Onasis. 

 

Ook het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, is een echte must-see in de stadswijk Arlington. De naam van het gebouw wijst op het figuur van het pand, een vijfhoek. Er zijn velen ondergrondse gangen en verdiepingen. Op basis van een reservering is er op aanvraag een rondleiding door het pand mogelijk. 

 

MET DE CAMPER NAAR WASHINGTON?
Veelal voorafgaande aan, of na afloop van, een camperreis wordt deze interessante stad bezocht. Maar zeker ook tijdens de camperreis is een bezoek aan Washington DC te overwegen.
In de omgeving van Washington zijn diverse campings te vinden die een stadsbezoek zeker mogelijk maken, dus ook tijdens je camperreis. Vaak is er een prima verbinding met het openbaar vervoer en soms zelfs een shuttle service vanaf de camping. Een aantal voorbeelden: 


Cherry Hill Park 

Mooie camping met openbaar vervoer verbinding naar Washington Centrum (The Mall). Ook georganiseerde tours vanaf camping mogelijk.
Lake Fairfax Park 
Mooie, groene camping in staatspark. Rijden naar dichtstbijzijnde station voor verbinding naar het centrum (The Mall).
KOA Capitol 
Hele mooie camping in de bossen nabij de stad. Dagelijkse shuttle bus vanuit de camping naar Capitol Hill.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties