Korte intro van de reis

Door Loes Borgers-Kappen op 13 augustus 2019 15:47

Volgende week is het eindelijk zo ver, we mogen weer op reis! De route is helemaal klaar, alle voorbereidingen zijn getroffen. Alleen volgende week nog de koffers inpakken, en dan kunnen we vertrekken. We vliegen naar Denver met Delta Airlines, waar we een nachtje slapen voor we de camper ophalen en op pad gaan. Wie zijn wij? Ikzelf, mijn man Arian, onze dochter Norah van 2,5 jaar en mijn schoonouders Thomas en Evrie. Voor hen is het de eerste keer in Amerika én de eerste camperreis. Extra spannend dus. Nog even aftellen, we hebben er zin in!

Dag 1: de reis naar Denver

Door Loes Borgers-Kappen op 24 augustus 2019 3:14

De wekker gaat om 06.00 uur, het is tijd om op vakantie te gaan! We maken ons klaar, ritsen de laatste koffers dicht en maken Norah wakker. Die is het er nog niet helemaal mee eens, maar heeft er wel meteen zin in als ik zeg dat we op vakantie gaan. We vertrekken thuis rond half 7 naar mijn schoonouders.

Daarna door naar Schiphol! Het is gelukkig rustig op de weg dus we parkeren rond 08.15 uur hij P6 Valet parkeren. Hier stonden we vorig jaar ook en dat was zo goed bevallen, dat we er nu weer voor kiezen. Ideaal, parkeren en je loopt zo de aankomsthal in. We printen de boardingpassen, maar krijgen ze alleen voor de vlucht naar Minneapolis. Bij de bagage drop off mogen we naar de balie, omdat we ook een autostoel voor Norah inchecken. Daar blijkt dat de boardingpassen voor onze doorvlucht naar Denver inderdaad nog niet geprint kunnen worden, dus daar informeren we in Minneapolis naar.

We gaan meteen door de security check en paspoort controle, waarna we doorlopen naar de gate. Nog even snel naar het toilet en het boarden is al begonnen. We mogen met Norah bij de sky priority aan boord, scheelt toch een flinke wachtrij. We hebben fijne plekken: twee aan het raam en de drie ernaast in een rij van vier. Norah vindt het allemaal prima, ze doet het echt super met filmpjes, boekjes en kleien. Slapen is lastig, ze valt een uurtje in slaap maar langer lukt haar helaas echt niet. Na een dikke 8 uur landen we in Minneapolis, een half uur voor op schema. Hier zijn we uiteindelijk erg blij mee, alles duurt gigantisch lang. De immigratie, daarna de douane, de volgende security check, overal staan flinke rijen. Net voor de security check hebben we de mogelijkheid alsnog onze boardingpassen te printen, dit zorgde dus gelukkig verder niet coor problemen.

Uiteindelijk komen we vijf minuten voor de doorvlucht gaat boarden aan bij de gate. Wel heel fijn; we kunnen meteen door. Het is nog zo’n twee uur naar Denver en na wat tegenstribbelen valt Norah uiteindelijk in slaap, ze is onwijs moe. De laatste twintig minuten van de vlucht zijn heel hobbelig. We hebben flinke turbulentie en zijn dan ook blij als we aan de grond staan. We hebben nu al snel de bagage te pakken en na een minuut of twintig komt de shuttle bus van het hotel voor rijden.

We checken in, frissen ons even op en gaan dan nog wat eten. Norah doet het echt super, het is inmiddels 02.00 uur Nederlandse tijd maar eet nog lekker mee zonder al te veel te mopperen. Uiteindelijk liggen we om 19.00 uur allemaal op tijd in bed, moe van de lange reisdag. Maar, we zijn er en hebben ontzettend zin in de camperreis!

Hotel: Baymont by Wyndham Denver International Airport

Onder andere gratis ontbijt, shuttle bus naar de luchthaven en een zwembad.

Vooraf in Nederland geboekt voor ca. €150 per kamer per nacht. 

Kosten:

Ruby’s Tuesday avondeten $94 

Dag 2: camper ophalen

Door Loes Borgers-Kappen op 25 augustus 2019 18:18

Norah heeft het super goed gedaan vannacht. Ze komt om 03.00 uur bij mij in bed liggen en is een half uurtje wakker, maar slaapt daarna weer fijn verder. Zelf ben ik vaak wakker, maar dat weet ik inmiddels de eerste nacht. Uiteindelijk ben ik rond 05.30 uur echt wakker. We maken ons klaar en pakken alvast wat spullen in, waarna we om 06.15 uur gaan ontbijten. Er is van alles en het smaakt goed.

We checken rond 07.00 uur uit en bestellen een Lyft. We hebben de 6-persoons gekozen, en dat gaat nét met al onze bagage. Deze brengt ons in een minuut of 20 naar Road Bear, waar ze al op ons staan te wachten. We mochten om 07.00 uur komen dus zijn zelf iets later. Met een lekker bakje thee en koffie tekenen we het contract en zoeken ondertussen in de kast met achtergebleven spullen naar iets bruikbaars. We vinden weer genoeg, er liggen zelfs luiers precies in Norah’s maat en van alles aan speelgoed voor buiten voor haar. Arian en Thomas lopen mee naar de camper voor het gebruikelijke rondje. Hier komen nog een aantal dingetjes uit dus nadat we alle bagage in de camper hebben gelegd wordt hij nog even naar de ‘shop’ gereden. Ook wordt de water tank nog voor ons gevuld. Rond een uur of 9 kunnen we op pad, heerlijk zo op tijd!

Eerste stop: Voodoo Doughnuts! Een favoriet die we niet over mogen slaan. Tijdens deze rit van 20 minuten blijkt de buitenspiegel los te zitten en daardoor weg te draaien, dus terwijl ik donuts haal kijken Arian en Thomas daar even naar. Gelukkig krijgen ze het makkelijk vast gedraaid. De volgende stop is de WalMart, waar we twee uur later met een gigantisch volle kar weer buiten lopen. We eten wat in de camper en gaan dan op pad naar de eerste camping, nog een uurtje rijden. Het is een mooie rit en al snel zijn we bij de camping: Heaton Bay Campground.

We hebben een mooie plek vanuit waar we prachtig wegkijken over de bomen en bergtoppen. We installeren de camper, al is dat zo klaar aangezien we geen aansluitingen hebben. We drinken eerst een drankje buiten en eten de donuts die ik vanochtend gehaald heb op. Norah gaat lekker met haar emmers en schepjes aan de gang en is binnen een mum van tijd pikzwart. We pakken de koffers uit en geven alle spullen inclusief de boodschappen van vanochtend een plekje. Zo fijn als alle koffers weer zijn uitgepakt! Hierna beginnen we met koken en wordt de BBQ aangestoken. We sluiten de dag goed af met een heerlijk stuk zalm en asperges van de bbq. Zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Als Norah in bed ligt volgen wij ook niet veel later. Het was een lange maar fijne eerste dag! 

Kosten:

Donuts Voodoo Doungnuts inclusief sleutelhanger souvenir $23,47

Boodschappen Walmart $422,51

Camping:

Heaton Bay Campground

Geen faciliteiten op onze plek, wel enkele met elektriciteit 

Alleen dixie toiletten op de camping 

Gereden mijlen:

86 mijl / 138 kilometer 

Dag 3: rijden richting Dinosaur National Monument

Door Loes Borgers-Kappen op 29 augustus 2019 4:44

Het was een onrustige nacht, Norah is vaak wakker geweest en Arian wordt helaas ziek. Als Norah dan ook rond kwart over 6 wakker wordt ga ik met haar naar buiten. Lekker warm aangekleed en gewikkeld in een dekentje bellen we even met het thuisfront in Nederland. Weer binnen maken we iedereen wakker en gaan we ontbijten en ons klaarmaken. Arian voelt zich gelukkig goed genoeg om in ieder geval te komen zitten zodat we op pad kunnen.

We rijden naar de Walmart op de route. Dit is zo’n 2,5 uur rijden. Ik probeer op de parkeerplaats Norah even in bed te leggen. Helaas heeft ze het laatste half uurtje tijdens het rijden geslapen, dus lukt het niet meer nog even te slapen. De rest is ondertussen even boodschappen doen. Even dachten ze, maar na twee uur gaan we toch maar even kijken waar ze blijven. Op zoek naar een aantal specifieke dingen duurt alles toch wat langer.

We rijden door naar het dorpje Maybell, nog een half uur rijden. Hier gebruiken we de camping in Maybell Park, aan de route. We kiezen zelf een plekje uit en sluiten de elektriciteit aan. Er is een speeltuin dus Norah is door het dolle heen en zit al snel op de schommel. Betalen gaat met cash in een envelopje; alleen hebben we geen cash bij ons. Arian raakt aan de praat met de enige andere gasten op de camping, die hem $20 in zijn handen drukken. Ze hoeven er niks voor terug en zo kunnen we de nacht betalen. Zo lief! We beginnen op tijd aan het avondeten, zodat we nog lekker van de bbq kunnen genieten. 

Kosten: 

Boodschappen Walmart $144,13

Gereden mijlen: 

168 mijl / 269 kilometer 

Camping:

Maybell Park Campground

US$20 per nacht voor een plek met elektriciteitsaansluitint, zelf betalen middels een envelopje. Extra kosten voor gebruik dump ($5) en douches ($3).

Speeltuin, douches, toiletten. 

Dag 4: Dinosaur National Monument

Door Loes Borgers-Kappen op 29 augustus 2019 16:50

We gaan weer op pad, en dit keer naar het eerste park van deze reis: Dinosaur National Monument. We hebben er allemaal zin in. We rijden eerst naar het oostelijke deel van dit park, het Harpers Corner gebied. Onze eerste stop is het Canyon Visitor Center waar we wat rondkijken, een kaart meenemen en een leuk boek voor Norah kopen.

Vanaf hier beginnen we aan de prachtige route door dit deel van het park, en rijden we helemaal tot het einde van de route. Vanaf hier start de Harpers Corner Trail. En wauw, wat is die prachtig! Een indrukwekkende omgeving en aan het einde wordt je beloond met een fantastisch uitzicht. Echt een absolute aanrader deze korte en relatief makkelijke trail. Als we terug zijn bij de camper pakken we de campingtafel en stoelen en zitten heerlijk in de schaduw van de camper en de luifel te lunchen. Er is hier verder niemand en het is echt genieten.

Als we terugrijden stoppen we nog bij een aantal uitzichtspunten, waarvan Canyon Overlook onze favoriet is. We rijden dit gedeelte van het park weer uit, en maken een stop in het dorpje Dinosaur om te tanken. Vanuit daar gaan we door naar de camping; de Green River Campground in het westelijke deel van Dinosaur. Helaas is er in het oostelijke deel geen camping om met de camper te overnachten. We hebben hier weer een heerlijk plekje en installeren de camper. Vanavond staat er een pasta op het menu, die ik klaarmaak in de camper. Het is zo warm, dus dat is flink zweten geblazen. Maar de pasta is heerlijk en we genieten savonds van een fijn kampvuur! 

Kosten:

Tanken $135,01 (45,78 gallon voor $2,949 per gallon)

Boek voor Norah bij het Visitor Center $17,07

Gereden mijlen: 

154 mijl / 246 kilometer 

Camping:

Green River Campground

US$20 per nacht

Geen faciliteiten op de campingplek

Toiletten

Dag 5: Flaming Gorge National Recreation Area

Door Loes Borgers-Kappen op 29 augustus 2019 17:54

We beginnen vanochtend de dag vroeg, door eerst naar het Quarry Visitor Center te rijden. Vanaf hier ga je met de shuttle bus naar de Quarry Exhibit Hall, waar een gigantische hoeveelheid dinosaurus fossielen kunnen worden bekeken. We kunnen al snel mee met de shuttle bus en zijn op tijd bij de exhibit hall. Het is nog heerlijk rustig. Heel bijzonder om te bekijken, wat hier voor geschiedenis ligt. Ook voor Norah is het leuk, we wijzen verschillende fossielen aan en op de benedenverdieping staan een aantal dinosaurussen die natuurlijk mega interssant zijn. Beneden staat ook een Ranger die graag alle vragen beantwoord en veel vertelt.

Wanneer we weer terug gaan naar de shuttle bus komen er een stuk meer mensen, we zijn de drukte dus precies voor. Er loopt vanaf de exhibit hall ook een leuke trail terug maar het Visitor center, waarlangs je fossielen kunt bekijken. Helaas zijn wij hier niet op voorbereid, dus gaan met de shuttle bus terug.

We rijden door naar Flaming Gorge, waar we beginnen bij het Red Canyon Visitor Center. We leggen Norah meteen in bed, die is onwijs moe dus het komt zo precies goed uit. Wij lunchen eerst heerlijk, weer lekker buiten onder de luifel. Dit is zo fijn aan het reizen met een camper! Als de lunch op is gaan eerst Arian en ik rondkijken. We starten bij het Visitor Center zelf, waar je bij binnenkomst direct het prachtige uitzicht ziet. We lopen vanaf het Visitor Center ook nog de trail die naar een aantal uitzichtpunten gaat. Wat een uitzicht! Als we terug zijn bij de camper gaan mijn schoonouders op pad, en zitten wij weer lekker buiten met een boekje.

Als ook zij terug zijn maken we Norah wakker, en gaan we met zijn allen nog even terug. Ook lopen we een klein stukje de Rim trail op, maar omdat we nog een stuk moeten rijden draaien we al snel weer om. We stappen weer in de camper en rijden richting onze camping. Eerst stoppen we nog bij het bizar mooie Sheep Creek Overlook. Alsof we naar een schilderij kijken, zo mooi! Hierna door naar de camping, waar we ons plekje al snel vinden.

We willen graag ergens gaan eten, dus rijden direct weer door. We eten bij ‘the Hub’, precies op de staatsgrens tussen Wyoming en Utah. Terug op de camping installeren we de camper en genieten van het prachtige uitzicht vanaf onze plek en de fantastische sterrenhemel. 

Kosten: 

Uit eten $94,-

Gereden mijlen: 

115 mijl / 184 kilometer 

Camping:

Lucerne Campground

US$32 per nacht

Elektriciteitsaansluiting

Toiletten en douches. Dump tegen extra betaling (US$6).

Dag 6: boottocht op Lake Flaming Gorge

Door Loes Borgers-Kappen op 30 augustus 2019 1:40

Vandaag hebben we weer een leuke dag voor de boeg. Bij onze camping zit ook een haventje, waar je boten kunt huren. En dat lijkt ons vandaag wel een heel leuk idee! We rijden met de camper naar de haven, waar Thomas en ik gaan informeren naar de mogelijkheden. Er zijn verschillende boten die gehuurd kunnen worden. We kiezen uiteindelijk voor een ‘pantoon’ boot. Verschillende banken met fijne kussens en groot genoeg dat Norah lekker rond kan. We huren de boot voor 5 uur.

We halen de rest uit de camper en de spullen die we nodig denken te hebben. Rond kwart over 10 zitten we in de boot en gaan we op pad. We hebben van de verhuurder een kaartje meegekregen van waar we naartoe kunnen, maar die is niet heel duidelijk. Gelukkig doet de GPS op mijn telefoon het, en die brengt ons de goede kant op.

We beginnen met varen door horseshoe canyon, een prachtig begin. Fantastisch om door de hoge rotswanden te varen. We slaan een stukje verder af richting het Red Canyon Visitor Center, waar we gisteren stonden. Heel erg tof daar nu ook doorheen te varen, terwijl we precies zien waar we gisteren foto’s maakten bovenaan de steile rotswand. Heel bijzonder. Ondertussen is Norah bij mij op schoot in slaap gevallen, en pikt zo in ieder geval even een uurtje mee. We varen terug en gaan een stukje Sheep Creek Canyon in. Ook hier hebben we gisteren vanaf een uitzichtpunt naar staan kijken!

In een kleine inham zien we drie een soort steenbokken staan. Heel gaaf om te zien! Ook springt Arian hier even in het water, heel stoer want ijskoud. Ook Norah wil zwemmen maar zodra haar beentjes het water raken bedenkt ze zich weer. Snel eruit! Vanaf hier varen we terug, we zijn precies om 15.00 uur weer bij de haven. Alles is oké aan de boot en deze wordt weer volgegooid met benzine. Dit wordt achteraf nog bij de totaalprijs opgeteld. Een onwijs leuke ervaring dit, echt een aanrader. We rijden met de camper terug naar de camping waar we deze weer aansluiten op de elektriciteit.

We steken al snel de barbecue aan terwijl Norah heerlijk met een emmer water en verschillende kleine emmertjes en schepjes speelt. Als afsluiter van zo’n dag lijkt de barbecue extra goed te smaken, en we liggen allemaal op tijd in bed, moe na een warme maar heerlijke dag op het water. 

Kosten: 

Boothuur inclusief benzine $237,31

Gereden mijlen: 

2 mijl / 3,2 kilometer 

Camping:

Lucerne Campground

US$32 per nacht

Elektriciteitsaansluiting

Toiletten en douches. Dump tegen extra betaling (US$6).

Dag 7: rijden naar Grand Teton National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 31 augustus 2019 22:34

We hebben allemaal heerlijk geslapen vannacht, helemaal rozig van de dag op het water. We staan op, maken ons klaar en drinken een kopje koffie en thee. Hierna gaan we meteen op pad. We rijden eerst een uurtje en gaan dan ontbijten bij de Denny’s in Rock Springs, op de route. We genieten allemaal van ons typisch Amerikaanse ontbijt met eieren, spek, pannenkoeken, hash browns en toast.

Als we klaar zijn rijden we een klein stukje terug op de route naar de Walmart. Hier doen we de nodige boodschappen voor de komende dagen. We zijn de volgende 5 dagen in Nationale Parken, dus willen genoeg bij ons hebben! Anderhalf uur later is de camper weer flink volgeladen, en gaan we weer op pad. Eindbestemming: Jackson, dé toegangsplek voor Grand Teton National Park.

Het is zo’n drie uur rijden. Het is vrijwel één weg rechtdoor, dus het is kilometers vreten. We stoppen een keer om drinken te pakken, waarbij helaas een pak bonen uit de koelkast valt. De stop wordt dus iets langer, want het duurt even voordat dat weer opgeruimd is. Aangekomen bij de camping begint het wat te regenen. Gelukkig hebben we de barbecue nog niet aangestoken, dus kiezen we ervoor om binnen te eten. Het wordt rijst met kip en boontjes, lekker! 

Kosten: 

Ontbijt Denny’s $65,87

Boodschappen Walmart $309,24

Tanken $115,63 (40,303 gallon voor $2,869 per gallon)

Gereden mijlen: 

243 mijl / 389 kilometer 

Camping:

Virginian RV Park, Jackson

US$106,92 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Zwembad en hot tub. 

Dag 8: Grand Teton National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 31 augustus 2019 22:36

We beginnen onze dag vandaag vroeg, er staat van alles op de planning! Allereerst rijden we naar Gros Ventre Campground, waar we vanavond graag willen overnachten. We zijn hier rond 08.00 uur en ik sluit aan in de korte rij van de registration. Gelukkig hebben ze nog een plekje voor onze 30ft camper! We rijden er direct alvast heen om ons kaartje op te hangen, er staat nu nog een trailer op de plek. We zetten ook een campingstoel neer met een briefje, met de vraag of ze deze op de plek willen zetten bij vertrek. Dit was een tip van de park ranger (het neerzetten van de stoel). Hierna gaan we op pad.

De eerste stop is de Chapel of the Transfiguration. Een prachtig uitzicht vanuit het kerkje, met zicht op de Tetons. Geweldig! Hierna rijden we door naar de eerste hike die we vandaag willen doen, we parkeren bij de Taggart Lake Trailhead. Norah mag weer in de rugzak en wij trekken de wandelschoenen aan. We kiezen voor de Taggert Lake - Bear Creek trail en starten om half 11. We beginnen rechtsom, en starten op de Taggert Lake trail. We klimmen gestaag omhoog op een prachtig pad. We hebben fantastisch uitzicht op de Tetons. Uiteindelijk komen we bij Taggert Lake, geweldig! Ook hier weer een uniek uitzicht met de Tetons op de achtergrond. Hier stoppen we even voor een pauze voor we verder gaan. We lopen terug via de Bear Creek Trail, Norah loopt het eerste stuk zelf voor ze weer terug in de rugzak wil en in slaap valt. Ook een dit is een hele mooie trail waarbij je constant het idee hebt dat er een beer om de hoek zit. Ondanks dat het leuk zou zijn die een te zien, komen we er gelukkig geen tegen. Die zien we liever van een afstandje.

Om 13.00 uur zijn we weer terug bij de camper en rijden we verder. Ik wil graag de hike doen naar Grand View Point, dus die gaan we opzoeken. Het is geen aangegeven trail vanaf de weg, je moet ca. 1 mijl na Jackson Lake Lodge een smal wegje in naar rechts. Het is een stukje onverhard, maar heel goed te doen met de camper. Hier parkeren we en eten eerst lunch. Om half 3 beginnen we weer te lopen. Online staat aangegeven dat dit een hike is van zo’n 3 kilometer retour, maar dit blijkt niet (meer) te koppen. Je loopt eerst al een stuk over een weg omhoog. Het is een pittige klim, het hele pad lang. Het blijkt uiteindelijk zo’n 3 kilometer lang enkele reis vrijwel alleen maar steil omhoog te zijn. De trail is daardoor flink zwaar, maar als we eenmaal boven staan is dat alweer vergeten. Wat een uitzicht, wauw!! Dit is de klim meer dan waard. We genieten van het fantastische uitzicht en rusten daarmee ook even uit van de klim. Uiteindelijk beginnen we aan de rit naar beneden, die natuurlijk veel sneller gaat. Bijna bij de camper komen we nog een hertje tegen, die staat langs het pad. Uiteindelijk zijn we om

17.00 uur terug bij de camper.

We rijden terug naar de camping met een stop bij Snake River Overlook. Een mooi uitzicht maar door de zon en de wolken zijn de bergen flink heiig. We gaan via de Antelope Flats Road terug naar de camping, in de hoop misschien nog wat wildlife te spotten, maar helaas. Terug op de camping gaat snel de barbecue aan en eten we een heerlijk en vooral verdiend maaltje. Onze lampjes gaan vroeg uit, we zijn allemaal moe van deze dag met zo’n 16 kilometer in onze beentjes. 

Gereden mijlen: 

80 mijl / 128 kilometer 

Camping:

Gros Ventre Campground (first come, first serve)

US$30 per nacht

Geen aansluitingen. Er zijn wel plekken met elektriciteit. 

Toiletten en dump op de camping. 

Dag 9: Grand Teton National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 04 september 2019 19:24

Eigenlijk stond er vandaag weer een hike op de planning. Maar we worden in eerste instantie pas om 07.30 uur wakker van Norah. Eigenlijk al te laat om op pad te gaan. Ook voelen we de drukke dag van gisteren allemaal. We besluiten er dan ook een rustige ochtend van te maken. Thomas is al een rondje wezen wandelen over de camping en heeft een aantal moose gespot. Die wil ik ook zien! Norah en ik kleden ons warm aan en ja hoor, op zo’n 2 minuten van onze plek zitten een mannetje en een vrouwtje. Wat een machtige beesten! Echt heel gaaf om gezien te hebben.

Als we terug zijn bij de camper ontbijten we met zijn allen, en zo is het ineens al bijna half 11 als we de camping afrijden. Heel fijn even een rustig ochtendje. De plannen zijn inmiddels ook gewijzigd, we wilden gaan wandelen bij Jenny Lake maar daar krijgen we nu geen parkeerplekje meer. We gaan wel nog even in de omgeving kijken, maar het valt meteen op hoeveel drukker het nu is ten opzichte van gisteren. We vinden nog een parkeerplaats bij String Lake en gaan hier een kijkje nemen. Een mooi meer met uitzicht op de bergen, en Norah vermaakt zich heerlijk met lekker haar blote voetjes in het water. Terug bij de camper staan er rangers op de parkeerplaats met berenhuiden. Heel gaaf om te zien. De grizzlybeer was aangereden, de zwarte beer hebben ze in moeten laten slapen doordat ze gevoerd. Zo onwijs sneu, vooral dat mensen de dieren toch gaan voeren. Ze had twee kleintjes die zijn ondergebracht in een dierentuin.

Terug naar de camper rijden we door over de Jenny Lake Scenic Route. Prachtig, maar helaas met de camper geen mogelijkheid om te stoppen en te parkeren. We besluiten dan ook door te rijden naar onze camping van vanavond: Colter Bay RV Campground. Het is nog geen half uur rijden en we krijgen een prachtige plek toegewezen, C40. Helemaal aan de rand, dus we kijken op een stukje bossen uit. We leggen Norah meteen in bed, zodat ze een fijn middagdutje kan doen. Wij zijn ook lui, en doen heerlijk rustig aan. Fijn zo’n rustig dagje. Als Norah weer wakker is gaan we een stukje van de Lakeshore Trail wandelen. Echt een leuke wandeling met uiteindelijk een fantastisch uitzicht op Jackson Lake en de Tetons. Als we dit uitzicht gezien hebben lopen we terug en gaan naar het restaurant welke bij Colter Bay Village hoort. We moeten twintig minuutjes wachten, en kunnen dan aan tafel. Het eten is heerlijk!

Als we klaar zijn snel terug naar de camper en Norah in bed. Arian en Thomas gaan nog luisteren bij de ranger talk om 21.00 uur, terwijl ik douche in de camper (heerlijk met een full hook-up!) en op tijd naar bed ga. 

Kosten: 

Uit eten $136,10

Gereden mijlen: 

45 mijl / 72 kilometer 

Camping:

Colter Bay RV Park

US$77,76 per nacht

Full hookup

Toiletten. Douches tegen betaling. Wasserette. Winkeltje in de buurt, restaurants in de village. WiFi hotspots in de omgeving. 

Dag 10: naar Yellowstone National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 04 september 2019 19:26

We beginnen de dag vandaag op tijd en hebben allemaal zin in onze volgende bestemming: Yellowstone National Park. Het is een stukje rijden vanaf de camping, en we rijden direct naar de Old Faithful geiser. We zijn er rond 10.00 uur en het is nog heerlijk rustig op de parkeerplaats. We vinden dan ook met gemak een plekje voor onze camper. Er staat een bord dat de Old Faithful rond 12.00 uur zal uitbarsten. We besluiten dan ook eerst de trail naar de Morning Glory Pool te lopen. Erg leuk om te doen over de boardwalk, langs de verschillende geisers en pools. We zijn dan ook later dan verwacht bij de Morning Glory Pool, absoluut een van de mooiste die we hier zien. We proberen nog snel terug te lopen om Old Faithful te zien, maar helaas zien we hem onderweg al losbarsten. Het resterende stuk dan we dan ook op ons gemak.

De volgende uitbarsting blijkt al rond half 2 te zijn. We leggen Norah in bed, lunchen snel wat en de rest gaat naar deze uitbarsting kijken. Niet veel later komen ze helemaal onder de indruk terug. Wanneer Norah weer wakker is gaan we verder. Het is hier inmiddels zó druk, het is te bizar bijna. Er is een complete verkeersopstopping om überhaupt de parkeerplaats af te komen, maar uiteindelijk lukt het.

We rijden door naar de Fairy Falls Trailhead, waar het uiteraard ook druk is. De parkeerplaats zelf mogen we niet op, maar we vinden een plekje langs de weg waar we de camper kwijt kunnen. We wandelen naar de korte trail omhoog voor het uitzicht over de Grand Prismatic Sping. Arian en ik waren hier zo’n 8 jaar geleden ook, toen deze trail er nog niet was. Destijds zijn we zelf tegen de berg opgeklommen. Niet helemaal veilig, dus dit pad is een grote verbetering. Het nadeel is natuurlijk wel dat het ook hier super druk is. Maar het uitzicht maakt dit helemaal goed. Wat is dit toch een prachtige spring, die kleuren zijn echt geweldig. We genieten dan ook een tijdje van het uitzicht voor we weer terug naar de camper lopen.

Terug bij de camper rijden we meteen door naar onze camping van vanavond; Madison Campground. Wat een gigantische camping, en hij is helemaal vol. We krijgen een fijn plekje en steken direct de barbecue aan. We genieten weer van een heerlijke maaltijd en een fijne avond bij het kampvuur. 

Gereden mijlen: 

77 mijl / 123 kilometer 

Camping:

Madison Campground

US$28,92 per nacht

Geen aansluitingen

Toiletten. Dump op de camping. 

Dag 11: Yellowstone National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 04 september 2019 19:29

We hebben vandaag een volle dag in Yellowstone, en willen deze gaan spenderen bij  de Grand Canyon of Yellowstone. We rijden vanochtend dan ook meteen door naar Artist Point aan de canyon. Hier bekijken we eerst de mooie uitzichtpunten, maar ook hier geldt weer: zo ontzettend druk. Het is bijna vechten voor een plaatsje om een foto te maken. Maar het lukt!

Vanaf Artist Point start een trail die we gaan lopen, naar Point Sublime. Het is best een pittige wandeling en gaat op de heenweg vooral omhoog. Gelukkig weten we dat de terugweg dan wat makkelijker zal zijn. De wandeling zelf is prachtig. We hebben fantastische uitzichten op de canyon en de Yellowstone rivier. Het eindpunt zelf vinden we tegenvallen, in ieder geval na de prachtige uitzichten onderweg. In dit geval was de wandeling zelf mooier dan het eindpunt.

Op de terugweg besluiten we de afslag te namen naar Lily Pad Lake Trail, zo’n 400 meter enkele reis verder. Het meer zelf is niet zo bijzonder, maar we lopen nog een stukje verder en komen dan in een soort maanlandschap met een paar mud pools. Heel erg gaaf en we zijn blij dit extra stukje te hebben gelopen. Helaas zijn we niet helemaal voorbereid op een extra stuk lopen in de hete zon, dus draaien we toch maar om.

Bij de camper lunchen we en rijden dan naar de north rim drive. Hier willen we stoppen bij de Brink of Lower Falls, alleen staan helaas weer alle camper plekken vol met auto’s. Er komt een auto net aanrijden, en wil op een camper plek gaan parkeren. Als wij daarachter proberen te parkeren ziet een van de bijrijders dat, en ziet tevens dat het een camper plek is. Zo hebben we dus ineens geluk, en rijdt die auto door naar een gewone plek waardoor we de camper toch kwijt kunnen.

We lopen de trail naar beneden. Wat een fantastisch uitzicht heb je hier op de Lower Falls, wauw! Je staat er recht boven, echt geweldig. Arian staat met Norah aan het hek naar de waterval te kijken. Norah heeft haar hoedje op, tot ze zich omdraaien en een windvlaag onder haar hoedje komt. Je snapt het al, het hoedje waait direct de waterval in. Helaas, die zijn we kwijt! We maken de nodige foto’s en beginnen aan de steile klim naar boven. Naar beneden ging prima, omhoog is het een fikse klim. Gelukkig is het niet zo ver en staan we na een dikke tien minuten allemaal weer bij de camper. Door naar de camping!

Canyon Campground is nog maar een paar minuutjes rijden, en ook hier krijgen we weer een mooi plekje. Ook deze gigantische camping is weer helemaal vol. Geen wonder dat het overal zo druk is! Het is vandaag ook Labor Day, en dit lange weekend gebruiken veel Amerikanen naast Memorial Day om ook zelf op pad te gaan. Dat zal wel extra bijdragen aan de grote drukte. Norah speelt heerlijk met haar emmertjes, schepjes, stenen, zand en water op onze plek, terwijl wij de barbecue voorbereiden.

Door het fijne weer zitten we in eerste instantie buiten, maar er zijn hier zo veel kleine vliegjes, dat het niet te doen is. We verhuizen dan ook met ons eten naar binnen. Je at bijna meer vliegjes dan iets anders zo. Thomas en Evrie gaan douchen op de camping terwijl ondertussen de camper opruimen en op tijd naar bed gaan. Morgen is het heel vroeg dag! 

Gereden mijlen: 

35 mijl / 56 kilometer 

Camping:

Canyon Campground

US$34,80 per nacht

Geen aansluitingen

Toiletten. Dump op de camping. 

Douches en wasserette tegen betaling (we krijgen 2 keer gratis douchen bij onze overnachting).

Dag 12: Yellowstone National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 04 september 2019 23:32

Onze laatste dag in Yellowstone maken we een lange dag van; de wekker gaat om 05.00 uur. Poeh, dat is wel even slikken hoor haha. Maar het is voor een goed doel, we willen graag naar Lamar Valley om dieren te spotten. 

Uiteindelijk zitten we rond 05.30 uur klaar om te vertrekken in het pikkedonker. Het is nog een dikke drie kwartier rijden naar Lamar Valley, doordat het zo donker is gaan we ook niet zo hard. Als we in de Valley zijn is het inmiddels licht, en kan het spotten beginnen. 

De eerste dieren die we tegenkomen zijn niet zo lastig te vinden. We komen in een kudde van honderden Bisons terecht. Wauw! Wat is dit gaaf. Overal rondom de camper, je zou ze aan kunnen raken, ze steken de weg over, staan rustig te grazen. Van gigantische mannetjes tot kleine kalfjes. Fantastisch! We raken dan ook niet uitgekeken en staan hier lange tijd te kijken en foto’s te maken. Ook Norah kijkt lange tijd haar ogen uit, maar op een gegeven moment is het klaar (begrijpelijk) en gaat ze lekker spelen. 

We rijden hierna een stukje verder om te ontbijten. Hier zien we helemaal in de verte al een wolf, en we denken vier herten. Het is helaas alleen te ver om met het blote oog te zien. Waar we kunnen draaien we om, en uiteindelijk zien we langs de kant van de weg een stuk lager bij het water vier wolven. Wauw, dat is toch wel het toetje van deze ochtend! Stoppen en foto’s maken gaat lastig, maar dit is zo bijzonder. 

We rijden door naar de Yellowstone Picnic Area, waar het gelukkig nog rustig is en we daardoor onze camper kwijt kunnen. We gaan hier een stuk wandelen, richting de Specimen Ridge Trail. Het is een hele mooie wandeling, ook deze weer langs een prachtige canyon met de Yellowstone river. We komen uiteindelijk bij een uitzichtpunt waar de rivier wegslingert. Geweldig! Hier genieten we van het uitzicht. Het pad gaat nog verder, maar wel stijl omhoog een berg op. Dat stuk laten we maar schieten en we draaien om. 

Weer bij de camper rijden we verder naar Mammoth Hot Springs. Ook hier hebben we geluk, als we even staan te wachten rijdt er een auto weg en hebben we een fijne parkeerplaats. We lunchen en leggen Norah in bed. Ze heeft vanochtend in de rugzak even geslapen, maar doordat het zo’n lange dag is, hopen we dat ze nog even gaat slapen. Arian en ik gaan eerst bij de hot Springs kijken. Wat is het ook hier weer prachtig en ook weer zo anders! 

Na een uurtje zijn we terug en blijkt Norah nog niet geslapen te hebben. Goed geprobeerd maar helaas! We halen haar uit bed terwijl ook Thomas en Evrie een kijkje gaan nemen. Wanneer zij terug zijn gaan we weer op pad. We rijden verder naar het noorden en komen eerst langs de Boiling River. Hier wilden we eigenlijk gaan zwemmen, maar helaas is de parkeerplaats helemaal vol.

Al snel rijden we het park uit en het plaatsje Gardiner in, waar we vanavond een camping hebben. We krijgen een plek toegewezen met een prachtig uitzicht op de Yellowstone River. We installeren ons en lopen dan naar voren om in te checken. Dat is zo gedaan, maar er moeten ook nog even wat truien gekocht worden en ze hebben een fantastische speelhoek waar Norah direct induikt. 

Uiteindelijk krijgen we haar mee en lopen we het dorpje in om te gaan eten. We eten heerlijk en gaan daarna snel teug om Norah in bed te leggen. Thomas en Evrie lopen nog een rondje door het dorp. Ook wij liggen er op tijd in, het was een fantastische en mega lange dag. 

Kosten: 

Uit eten $105,85

Gereden mijlen: 

80 mijl / 128 kilometer 

Camping:

Rocky Mountain RV Park, Gardiner

US$63,43 per nacht

Full hookup

Hele fijne en schone toiletten en douches. Wasserette. In de buurt van het dorpje Gardiner met restaurants en winkeltjes. WiFi. Speelhoek in de Office. Minigolfbaan, gratis te gebruiken. 

Dag 13: naar Glacier National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 07 september 2019 19:03

Vandaag staat er een echte rijdag op de planning, we hebben flink met kilometers te overbruggen. Na de lange dag gisteren hebben we allemaal wat moeite om op te staan, behalve Norah uiteraard. We maken ons snel klaar en zijn uiteindelijk rond 09.00 uur op pad. Eerste stop is het tankstation. Hierna begint het eerste deel van de rit naar de Walmart in Helena.

Hier zijn we rond de middag. We leggen Norah op bed en Thomas, Arian en ik gaan de winkel in. We zijn snel dit keer en staan binnen een uur weer buiten. We lunchen in de camper en maken om half 3 Norah weer wakker. We vervolgen onze weg, we waren nu ongeveer op de helft. 

Uiteindelijk zijn we om op 19.00 uur op de camping, allemaal blij dat deze lange dag erop zit. De camping ligt heel mooi en kijkt prachtig uit op de omliggende bergen. Als ook nog blijkt dat ze hier verse pizza’s maken, is ons plan voor het avondeten snel gemaakt. Ik ga de pizza’s bestellen (die nog naar je plek bezorgd worden ook) en doe een was in de wasmachine. De pizza’s smaken heerlijk en we hebben weer schone kleren voor de komende weken. De hele camper hangt vol met de kleding die moet drogen, wat eigenlijk wel een heel grappig gezicht is. 

Kosten: 

Tanken $92,83 (32,468 gallon voor $2,859 per gallon)

Walmart $251,31

Tanken $110 (40,456 gallon voor $2,719 per gallon)

Pizza $52,75

Gereden mijlen: 

386 mijl / 618 kilometer 

Camping: St. Mary/East Glacier KOA

US$123,20 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Wasserette. Zwembad. WiFi. Speeltuin. 

Dag 14: Glacier National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 07 september 2019 19:07

We staan vandaag op tijd op, want we hebben een volle dag in Glacier voor de boeg. Omdat we graag over de Going to the Sun Road willen gaan rijden, hebben we een auto gehuurd. Dat kan hier bij de camping zelf, zo fijn! De camper kan op zijn plekje blijven staan, en wij gaan met de auto op pad. De ligging is ook ideaal, je rijdt zo het park in.

Als we nog geen tien minuten in het park zijn hebben we al geluk: we spotten onze eerste beer! Zo onwijs gaaf. Hij zit langs de kant van de weg op een helling. We blijven kijken tot hij over de rand van de helling verdwijnt. Fantastisch om te zien. Hierna rijden we meteen door naar de Logan Pass Visitor Center. Ik had al gelezen dat je hier vroeg moet zijn, maar helaas blijken wij te laat. Het is gigantisch druk op de parkeerplaats en er staan al veel auto’s te wachten om een plekje te bemachtigen. We hebben al snel in de gaten dat dit geen zin heeft, dus rijden we toch eerst door. We rijden tot ‘the Loop’, en besluiten hier een stuk te gaan wandelen. 

We starten aan The Loop Trail en besluiten te wandelen zolang we willen. Het blijkt een pittige wandeling te zijn die alleen maar omhoog gaat. Met de temperaturen inmiddels (vanochtend was het nog erg koud) doen we rustig aan. Uiteindelijk lopen we zo’n 2 mijl omhoog. Hier treffen we mensen die van tegengestelde richting zijn gekomen en wel tot de Granite Park Chalet zijn gelopen. Ondanks dat het uitzicht daar fantastisch is, is de resterende 2 mijl ook vooral omhoog en veel van hetzelfde. We draaien dan ook om, terug naar de auto. 

We rijden weer terug naar het Visitor Center. Onderweg stoppen we bij een uitzichtpunt en steken er iets verderop een moederbeer met twee kleintjes over. Gaaf!! Helaas te ver en te snel voor een foto, maar toch maar gezien. Bij het Visitor Center hebben we mega geluk, er rijdt precies voor onze neus iemand weg. We lopen hier naar de Hidden Lake Overlook. Onderweg zien we verschillende berggeiten met als hoogtepunt toch wel een baby berggeit die van de berg afkomt en naar mama aan het zoeken is. 

Het uitzicht over Hidden Lake is geweldig. Ook weer een heel mooi plekje. Wel erg druk, maar het is dan ook een populaire trail. We rijden richting de camping met nog een stop bij Wild Goose Island Overlook voor een mooi uitzicht. We tanken de auto vol, leveren hem in op de camping en gaan lekker eten. Na het eten halen we nog een ijsje in de camp store, ook alweer zo lekker. Het was een prachtige dag! 

Kosten: 

Tanken huurauto $9,10 (2,766 gallon voor $3,289 per gallon)

Huurauto 1 dag $104

Pet Arian $29,95

Ijsjes $15

Gereden mijlen met de huurauto:

55 mijl / 88 kilometer 

Camping: St. Mary/East Glacier KOA

US$123,20 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Wasserette. Zwembad. WiFi. Speeltuin. 

Dag 15: Glacier National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 07 september 2019 19:23

We hadden gisteren ontzettend geluk met het prachtige weer, dat bevestigden ook de medewerkers van de camping. Dat we vandaag opstaan met regen verbaasd ons dan ook niet zo. 

We vertrekken weer op tijd, dit keer naar het Manu Glacier gedeelte van Glacier National Park. Het is weer een prachtige rit ernaartoe, wel een heel slecht wegdek, en onderweg spotten we nog een beer, heel in de verte. Maar het is er zeker een! 

We parkeren de camper bij de Grinnell Glacier Trailhead, waarvan we een stuk willen gaan wandelen. Wanneer je echt naar de Glacier toe wilt hiken, is het aan te raden de boot te boeken vanaf het Many Glacier hotel. Zo verkort je de hike. Doe dit wel op tijd, bij ons was hij al volgeboekt. Maar het is niet ons doel naar de Glacier te hiken, we zien wel hoe ver we willen en kunnen komen.

We starten met wandelen langs Swiftcurrent Lake en daarna Lake Josephine. Als we langs de laatste lopen horen we geritsel in de bosjes. En ja hoor, een stuk naar boven loopt er een beer de berg op. Gaaf! Als we vijf minuten eerder waren geweest, liep hij waarschijnlijk op de trail. Als we verder lopen komen we bij de splitsing richting Grinnell Lake of verder naar boven naar de Glacier. We besluiten richting de Glacier te lopen voor hopelijk het mooiste uitzicht. 

En dat mooiste uitzicht, dat krijgen we zeker. Wauw!! Grinnell Lake is prachtig en de Glacier op de achtergrond ook. Ondanks het regenachtige weer en de bijbehorende wolken is het uitzicht schitterend. Wanneer we voor ons gevoel het punt met het mooiste uitzicht bereikt hebben, besluiten we om te draaien. Het regent nog steeds en op de terugweg begint het alleen maar harder en harder te regenen. We zijn doorweekt als we terug zijn bij de camper, maar het uitzicht was het meer dan waard. Norah heeft de hele tijd heerlijk geslapen in de rugzak onder haar afdakje, dus die heeft er niks van meegekregen. 

Na droge kleren en de lunch besluiten we de plannen wat om te gooien. Het plan was hier in de omgeving nog een nacht te blijven, maar dat trekt niet echt met dit weer. We besluiten dus alvast een stuk te gaan tijden, zodat we de rit van morgen kunnen verkorten. We belanden op de KOA in Whitefish/Kalispell en ook dit is weer een hele fijne KOA. Goede faciliteiten en veel leuke mogelijkheden voor kinderen. De barbecue gaat weer aan en we zitten uiteindelijk in de druppelende regen bij het kampvuur. Hopelijk is het morgen weer droog! 

Kosten:

Mok Loes $14

Gereden mijlen:

156 mijl / 250 kilometer 

Camping: Whitefish/Kalispell North KOA

US$87,63 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Wasserette. Zwembad. WiFi. Speeltuin. Zwembad. Hot tub. Verschillende spelletjes mogelijkheden (mini golf, volleybal, horseshoes, basketbal, frisbee golf). Buffalo Bob’s pizza restaurant op het terrein. 

Dag 16: rijden richting North Cascades National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:13

Doordat we gisteren al een stuk gereden hebben, kunnen we vandaag wat rustiger aandoen. We spreken dan ook af om te vertrekken om 10.00 uur. We blijven net wat langer in bed liggen en gaan daarna douchen. Ze hebben hier wat grotere badkamer-achtige douches dus wij gaan met zijn drieën zodat ook Norah meteen gewassen kan worden.

Als we klaar zijn gaat Arian met Norah nog naar de toffe speeltuin die ze hier hebben, en wij maken de camper verder klaar. Om 10.00 uur kunnen we dan ook echt vertrekken. Er staan nog steeds een aantal uurtjes rijden op het programma. 

Gedurende de rit gaan we nog over de tijdsgrens, en is het dus een uurtje vroeger. Nieuwe tijd zijn we rond half 2 op de camping, waar we Norah meteen in bed leggen en wat gaan eten. Tijdens Norah’s dutje gaan Thomas en Arian even rondkijken. Zo bieden ze hier gratis kano’s aan, en kun je gratis brandhout meenemen. Heel leuk! Als Norah weer wakker is gaan we met zijn allen even het water op, heel leuk dat ze dit aanbieden hier op de camping. 

Ik kook vanavond weer eens in de camper, en dit eten we buiten bij een mooi vuur op. We blijven nog een tijdje bij het vuur zitten, waar het een heerlijke temperatuur is. 

Kosten:

Tanken $129,16 (44,554 gallon voor $2,899 per gallon)

Gereden mijlen:

209 mijl / 334 kilometer 

Camping: Camp Coeur d’Alene

US$87,63 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Zwembad. WiFi. Speeltuin. Gratis haardhout. Gratis kano’s die je kunt gebruiken (op basis van beschikbaarheid).

Dag 17: rijden naar North Cascades National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:15

Vandaag staat de laatste lange rijdag van deze reis op de planning. We hebben flink wat kilometers te gaan, dus rijden we om 08.00 uur weg op de camping. De eerste stop is de Walmart voor de laatste boodschappen. Met de laatste dagen een beetje vooruit gepland vinden we alles wat we nodig hebben, en zijn we om 10.00 uur weer op pad.

Rond lunchtijd rijden we langs een grote dam, waar Thomas graag een kijkje gaat nemen. Ook is er een speeltuin, dus Norah weet niet hoe snel ze uit de camper moet komen. We besluiten dan ook hier te lunchen, dus Arian en ik maken wat lekkers klaar. 

Het is een fijn picknickplekje terwijl Norah lekker kan spelen. Als we klaar zijn, vervolgen we onze weg weer, nog zo’n 2,5 uur te gaan. Uiteindelijk zijn we rond 16.30 uur op de plaats van bestemming. Of ja, waarvan we hopen dat het onze plaats van bestemming wordt. Het is de Newhalem Campground in North Cascades National Park, die vanaf nu alleen maar first come, first serve mogelijk is. 

Er is gelukkig meer dan genoeg plek, het is er zelfs super rustig. We zoeken een mooi plekje uit (103 op de C loop) en rijden dan eerst naar het Visitor Center. Hier kijk ik even snel rond en pak een kaart, maar omdat het bijna 17.00 uur is stellen we een langer bezoek nog even uit. De camping moet cash betaald worden, maar we hebben geen dollars bij ons. Volgens de ranger hier is het geen probleem als we dit even noteren en morgen betalen. 

We maken weer een lekker maaltje van de barbecue om de dag mee af te sluiten. 

Kosten:

Boodschappen Walmart $173,49

Gereden mijlen:

209 mijl / 334 kilometer 

Camping: Newhalem Campground

US$16 per nacht

Geen aansluitingen. 

Toiletten. Dump. 

Dag 18: North Cascades National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:17

Vandaag hebben we een volle dag in deze omgeving. We maken ons klaar en rijden als eerste naar Diablo Lake Overlook. Gisteren hebben we onderweg naar de camping al een glimp opgevangen van dit prachtige meer. De kleur is zo mooi en de omliggende bergen maken het helemaal af. 

Hierna rijden we door naar de Thunder Knob trail. Norah heeft alleen haar dag niet echt, dus ik besluit niet mee te gaan wandelen maar haar in bed te leggen. Dan is ze hopelijk daarna toch wat meer uitgerust. Jammer van de wandeling, maar het is even niet anders. De rest gaat de wandeling wel doen. Ze vonden vooral het eerste stukje mooi, en uiteindelijk het prachtige uitzicht op Diablo Lake. Het eerste stukje gaan Norah en ik nog even samen met Arian doen wanneer ze wakker is. Dit is inderdaad prachtig, super groen. 

Vanaf deze trail rijden we door naar het plaatsje Marblemount, zo’n 20 minuten voorbij onze camping. We tanken de camper vol en ik pin de cash die we nodig hebben om de camping te betalen. Ook gaan we hier een hapje eten. Het wordt het Buffalo Run Restaurant. Het is er rustig, maar ons eten smaakt super goed. Heerlijk! 

Na het eten rijden we terug naar de camping, waar we een fijne avond hebben bij het kampvuur. Wat een heerlijk rustige camping is dit! 

Kosten:

Pinnen $42,50

Tanken $119,66 (36,273 gallon voor $3,299 per gallon)

Uit eten $151,55

Gereden mijlen:

55 mijl / 88 kilometer 

Camping: Newhalem Campground

US$16 per nacht

Geen aansluitingen. 

Toiletten. Dump. 

Dag 19: North Cascades National Park

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:19

Vandaag staat de laatste dag in de natuur en de laatste hike op de planning. We staan op tijd op, want het is nog een stuk rijden. North Cascades is zo’n uitgestrekt park, en nu gaan we naar een ander gedeelte. 

We rijden eerst weer door Marblemount, maar nemen nu een andere afslag. In eerste instantie is het een prima weg, tot deze onverhard word. Ook dan is het eerste deel nog prima, maar het laatste stuk is meer gaten ontwijken dan rijden. Geen aanrader met een camper. Maar nu we al zo ver zijn, besluiten we toch door te rijden.

Uiteindelijk komen we bij de Trailhead voor de Cascade Pass trail. Het is de hele rit al super mistig, en ook hier zie je niks. We zien een klein stukje van een Glacier, die er indrukwekkend uitziet, dus we balen van de mist. Toch starten we vol goede moed aan de hike. Het is een pittige, je loopt zo’n 6 kilometer lang alleen maar bergop, met 27 switchbacks. En ondertussen zie we niks dan een muur van mist. 

Gelukkig zetten we wel door en lopen we tot het einde. Het klaart daar namelijk toch wat op, en ineens hebben we een prachtig uitzicht. Wauw!! Dit maakt de klim meer dan goed. Terug naar beneden gaat zoals altijd een stuk sneller. Uiteindelijk lopen we dik 12 kilometer. 

Bij de camper maken we een stevige lunch van rijst en pasta, die hebben we wel nodig en verdiend. Plus de koelkast moet leeg. Het smaakt heerlijk, waarna we weer aan de hobbelige terugweg beginnen. We besluiten een stuk door te rijden en onderweg een camping te zoeken, om zo de rit morgen te verkorten. 

We belanden uiteindelijk in het plaatsje Darrington, waar we cash geld pinnen voor de camping en daarna lekker op onze campingplek de restjes koken. De camping zelf is niet zoveel, er staan hier voornamelijk vaste gasten en de faciliteiten gaan snachts op slot. Gelukkig slapen we hier maar een nachtje.  

Kosten:

Pinnen $43

Gereden mijlen:

99 mijl / 158 kilometer 

Camping: Cascade Kamloops Trout Farm

US$38 per nacht

Full Hookup

Toiletten en douches, wasserette. 

Dag 20: Boeing Tour en Seattle

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:21

Vanochtend hebben we om 10.30 uur geboekt voor de tour door de Boeing fabriek. Dit is nog een uurtje rijden, dus we kunnen vanochtend rustig aandoen. We zijn om 10.00 uur bij de fabriek. Omdat Norah helaas niet mee mag blijf ik bij haar, en gaan Thomas, Evrie en Arian de tour doen. Wij hebben deze twee jaar geleden ook al een keer gedaan, dus dit is zo prima.

Tijdens de tour speel ik met Norah in de museum ruimte. Hierna leg ik haar in de camper even in bed. Als de rest terug is van de tour rijden we direct door richting Seattle. Ik heb vooraf uitgezocht hoe we de stad het beste kunnen bezoeken met de camper. Ik kom dan op het parkeren bij de dierentuin, en vanuit daar verder met een Lyft/Uber. We parkeren de camper en gaan met de Lyft door naar de Space Needle. Hier lunchen we eerst met heerlijke taco’s.

Hierna kopen we kaartjes voor de Space Needle. We zijn nu voor de derde keer in Seattle, maar hier nog nooit op geweest. Nu is het tijd! En het uitzicht is het meer dan waard, heel erg gaaf! We lopen rustig het rondje en gaan dan een verdieping naar beneden, naar het stuk met een glazen vloer. Ook erg gaaf! 

Beneden gaan we met de monorail naar het centrum, en lopen naar de Pike Place Market. Ook hier nemen we een kijkje, en genieten van het prachtige uitzicht. Ook gaan we hier eten bij een brouwerij. Het is lekker weer, heerlijk eten dus we genieten. Een fijne laatste avond! 

We pakken weer een Lyft terug naar de camper en rijden naar de camping. Hier gaat Norah snel naar bed en wij gaan inpakken. Dit gaat lekker snel, en de tassen staan al snel klaar zodat ook wij naar bed kunnen. 

Kosten:

Parkeren camper $22,07

Lyft $17,03

Lunchen $54,11

Space Needle (Norah is gratis) $157,52

Monorail $10

Diner $128,74

Lyft $16,33

Gereden mijlen:

103 mijl / 165 kilometer 

Camping: KOA Seattle 

US$76,38 per nacht

Full hookup

Toiletten en douches. Winkeltje. Zwembad. Speeltuin. Wasserette. 

Dag 21 + 22: camper inleveren en terugvlucht

Door Loes Borgers-Kappen op 15 september 2019 14:23

We hebben nog een rustig ochtendje, want we hoeven de camper pas vanmiddag in te leveren. We ruimen nog de laatste dingen op en rijden richting een mall tussen de camping en Road Bear. We starten met een laatste lunch in Amerika, we kiezen voor de Cheesecake Factory. Het is heerlijk! 

Hierna gaat Norah slapen in de camper terwijl Thomas bij haar blijft. Arian, Evrie en ik gaan shoppen. Ik slaag goed, de koffer wordt dus nog iets verder gevuld voor we naar huis gaan. 

We rijden door naar Road Bear, waar we rond half 3 zijn. Ik heb de camper een dag extra geboekt, om deze pas smiddags in te hoeven leveren. We halen de camper leeg en deze wordt gecontroleerd. We geven ook nog een paar dingetjes aan waar we tegenaan zijn gelopen, zodat hier voor de volgende huurders naar gekeken kan worden. 

Alles is goed, dus we zijn snel klaar. Ik bestel zowel een Uber als een Lyft, zodat we alle spullen makkelijk meekrijgen. We zijn in no time op de luchthaven en kunnen direct inchecken. Ook is onze bagage gelukkig niet te zwaar, dus zijn we die ook zo kwijt.

We kunnen direct door naar de security check en als we bij de gate zijn kunnen we al snel instappen. Het is een lange vlucht van 9 uur, maar Norah doet het echt super. Ze slaapt een paar uur, speelt en kijkt filmpjes. Voor we het weten zijn we weer in Amsterdam. Ook hier gaat het snel, we landen om 12.00 uur en zijn om 15.00 uur alweer thuis. We kijken terug op een fantastische reis! 

Kosten:

Gas bijvullen van de camper $28,11 (7,3 gallon voor $3,50 per gallon)

Tanken $100 (29,420 gallon voor $3,399 per gallon) 

Lunch Cheesecake Factory $108,64

Uber $20,70

Lyft $20,58

Gereden mijlen:

11 mijl / 18 kilometer 

ALGEMENE INFORMATIE

Door Loes Borgers-Kappen op 22 oktober 2019 16:57

Totale reisafstand: 3800 kilometer

Totale kosten benzine: ca. US$800,-

Campertype en verhuurder: C28-30 van Road Bear

Totale kosten campings: ca. US$1.035,-

Totale kosten boodschappen: US$1300,- (4 volwassenen en 1 kind)

Totale kosten uiteten: US$1.030,- (4 volwassenen en 1 kind)

Nationale Parkenpas: US$80,-

Simkaart telefoon: US$47,-

Uber/Lyft/parkeren/Monorail Seattle: US$107,-

Souvenirs: US$61,-

Boothuur inclusief benzine Flaming Gorge: US$$237,31

Huurauto inclusief benzine Glacier N.P.: US$115,-

Gas bijvullen van de camper $28,11

Entree Space Needle: US$157,52

Reacties

REAGEREN

Familie Borgers

CAMPERREIS ROCKY MOUNTAINS & NOORDWEST-AMERIKA

aug/sept 2019