New York en camper ophalen in Denver

Door Chantal op 30 maart 2015 7:31

New York

Eindelijk! Na maanden voorbereiden en plannen, dingen schrappen en weer opnieuw plannen, is het vertrek daar. Onze reis is begonnen.

De eerste dagen hebben we doorgebracht in New York, (we zijn Jaap, Karin, Tino en Chantal). Voor een van ons is het de derde keer, maar voor de rest het eerste bezoek aan deze metropool.
De vliegreis is met KLM goed verlopen. Het makkelijkst is een taxi nemen naar de stad, zo gezegd, zo gedaan. De taxi rit duurt ong. 60 minuten en kost 70 dollar inclusief fooi.
Het hotel waar we verblijven ligt nabij Grand Central station, lekker rustig en niet te midden de drukte. We slapen is het Westin Grand Central.
New York is een fantastische stad om te ontdekken. Alleen de eerste dag na aankomst moet je er voor waken om niet teveel te plannen. Ook al slaap je nog zoveel in het vliegtuig, er is altijd een jetlag. Tenminste, dat is onze ervaring. Op tijd slapen, dus.
De eerste dag brengen we door in de omgeving van Times Square. Lekker eten in de pub, genieten van de mensen en van de lichtjes natuurlijk.
Wat kan je allemaal nog meer doen in en redelijk korte tijd? Dat is vaak ieder voor zich anders. Op de tweede dag hebben we ervoor gekozen om fietsen te huren nabij de Brooklyn Bridge, zodat we de brug per fiets verkennen.
Het uitzicht aan de overkant is geweldig op de skyline van de stad, gezien vanaf de waterfront in Brooklyn. De fietstocht duurt een paar uurtjes.
Het 9/11 memorial kan niet ontbreken en dit is voor iedereen erg indrukwekkend. Het Empire State Building en Rockefeller center (Top of the Rock) is een must. Dan pas besef je hoe groot de stad is. Helaas is op onze laatste dag het weer flink slechter, met heel veel regen in de ochtend. Wel perfect weer voor een museum, het Metropolitan museum of Art.
In de middag is het opgeklaard en yes, het is droog. De rest van de middag brengen we door in Central Park en wandelen we langs de grote winkels op Fifth Avenue.
Er is ons geadviseerd om op tijd naar de luchthaven te gaan, omdat vanwege het weer het drukker is als normaal op de wegen. Om drie uur nemen we weer een taxi naar JFK airport. De chauffeur rijdt via de wijk Queens. Deze wijk komt veel voor in series en films, alles is herkenbaar.
Het is tijd geworden om New York al weer te verlaten. Jammer, maar we hebben er super van genoten en veel mogen zien in deze paar dagen. We komen er nog zeker eens terug!
Nu een vliegreis van ca. 3 1/2 uur naar Denver waar we morgen een camper gaan ophalen.

Denver & Rocky Mountain National Park

Gisteren zijn we erg laat aangekomen in Denver. Normaliter heeft een airport hotel een shuttle transfer, maar we waren zo laat, dat we een taxi hebben nemen.
Vanuit de hotel kamer zijn de bergen direct in zicht, met besneeuwde berg toppen! Geweldig om nu al te zien. Daar gaan we straks naar toe.

In New York heb ik Road Bear gebeld om en afspraak te maken voor het ophalen van de camper. We kunnen deze al om half negen ophalen. Dit is niet gebruikelijk, normaliter is het tussen 13 en 16 uur in de middag. Wel moeten we er zelf naar toe gaan met een taxi. De kosten zijn ongeveer 60 dollar en het ritje duurt 25 minuten.
Tijdens de rit zie je pas hoe wijds de omgeving is, ook al ben je op een hoogte van een mijl (Denver wordt de mile high city genoemd), het is volkomen vlak. De bergen liggen natuurlijk dichtbij, maar Denver en omgeving is heel groen met vele grasvlakten en het spectaculaire uitzicht.

Het ophalen gaat vlot en onze camper is prachtig en groot. Zo’n 28 feet, ongeveer 9 meter. We hebben een Nederlandstalige uitleg gekregen van Ron. Super fijn vonden we dat.
Boodschappen doen bij de Wallmart is een belevenis op zich en we hebben maar liefst drie karren nodig om alle boodschappen nodig om alles mee te krijgen. Wat hebben we toch allemaal gekocht? Tja, een barbecue met kolen en heel veel eten en drinken. Liever teveel als te weinig inslaan.

Er staat nu alleen nog een korte rit (ongeveer 120 km) naar het Rocky Mountain National Park op het programma via Boulder en Estes Park. Estes Park is de toegangspoort voor de Rockies. Het stadje ziet er charmant en gezellig uit. Als je tijd hebt, zeker een bezoek waard. Wij rijden wel door naar de camping in het park. Bij de ingang van het park kopen we een National Park pass van 80 dollar waar mee je toegang hebt tot alle nationale parken.

De camping ligt vlakbij de ingang, genaamd de Moraine Park campground. Het uitzicht op de camping is onbeschrijfelijk. De camping ligt in een alpine weide met volop bloemen in de groei en de bergen met besneeuwde toppen op de voorgrond.
Doordat we zo vroeg de camper op hebben gehaald is het nu pas half vijf en dat geeft ons ruim de tijd om alles rustig uit te pakken en een plekje te geven in de camper. Tegen zeven uur gaat de barbecue aan en is het verder heerlijk genieten op deze plek.
Morgen gaan we verder het park bezoeken. Er staat een wandeling bij Bear Lake op het programma en de befaamde Trail Ridge Road rijden. Een van de hoogste snel wegen van de VS…..tot snel!

Colorado & Utah

Door Chantal op 30 maart 2015 7:32

Rocky Mountain National Park

Met veel zon beginnen we aan een wandeling bij Bear Lake. Vanaf de camping waar we hebben overnacht vertrekt in de zomer maanden (vanaf 14/6) een shuttle bus die naar Bear Lake rijdt. Dit meer is een van de bekendste meren in het park. Vanaf dit meer lopen heel veel trails die je kunt wandelen. Het is erg populair en daarom aan te raden om hier vroeg naar toe te rijden als je niet met de shuttle bus gaat. Er is niet veel parkeer ruimte. Voor ons gelukkig nog wel.
De wandeling die we wilden doen, gaat helaas niet vanwege de sneeuw die er nog ligt. Een ranger adviseert om een andere wandeling te doen van ongeveer 2 mijl naar Alberta Falls. Kleine watervallen, maar toch indrukwekkend.

Na de wandeling beginnen we aan de weg die wereldberoemd is. Het is de Trail Ridge Road, highway 34, die van west naar oost, door het park loopt. De weg bereikt ongeveer 4000 meter hoogte. De uitzichten die we zien op deze weg, zijn niet in woorden uit de drukken. Het rijden gaat vrij goed en geleidelijk om hoog, maar wel veel (scherpe) bochten. Regen en zon wisselen elkaar af en op het hoogste punt valt zelfs sneeuw. Hier ligt ook nog volop sneeuw in de bermen, soms bijna net zo hoog als de camper.
Stop op ieder view point om de bergen op je in te laten werken. Dat is de manier om te genieten van de majestueuze bergen.

Het westelijke deel van het park is iets vlakker met veel bebossing en hier zien we veel elanden die lekker het zonnen zijn in het gras. Een geweldig einde van dit park.

We rijden nog een klein stukje door naar Glenwood Springs waar we overnachten op een KOA camping aan een rivier. Een aanrader in dit stadje zijn de Hot Springs. Wij hebben geen tijd meer, maar ze zagen er echt heel lekker uit!

De volgende dag rijden we naar Montrose waar vlakbij een nationaal park ligt, de Black Canyon of the Gunnison. Dit park is nog niet zo heel erg lang een nationaal park, of eigenlijk canyon (want het is een hele diepe canyon), pas sinds 1999. Daardoor is het niet erg bekend bij de meeste mensen. Er is een south rim en een north rim. De south rim is met een camper het beste begaanbaar. De route die door het park loopt biedt uitzicht op de canyon middels 12 view points.
De canyon heeft donkere, bijna zwarte muren met witte lijnen en op de bodem stroomt de Gunnison rivier met veel krant er door heen. Bij het uitkijkpunt Painted Wall en Chasm View staan we echt even stil. Gaaf om te zien.

In de middag rijden we naar Moab toe. Een rit van ongeveer 200 km, dus goed te doen.
Van een collega heb ik de tip gekregen om over highway 128 te rijden. Deze begint bij het plaatsje Cisco en eindigt in Moab. Deze highway is echt de moeite waard, zelfs zo mooi dat we hem opnemen in onze top vijf! Je word er door overvallen, want je verwacht dit niet. Je ziet stukken waarin je je in Monument Valley waant, dan weer in Zion en zo voort. Deze route heeft echt alles.

De dag eindigt bij Canyonlands NP. Dit park ligt zo’n 25 mijl vanaf Moab.
Mijn ouders vinden elk park schitterend en prachtig. Ze hadden nooit kunnen bedenken vooraf dat het zo divers en imponerend zou zijn. Dit geldt ook echt voor Canyonlands. Je kan een Jeep huren voor een dag, maar wij hebben dit niet gedaan. In Canyonlands bezoeken we het Islands in the Sky gedeelte. De wandeling naar de Mesa Arch is kort en makkelijk, zeker doen! Voor het mooiste uitzicht wandelen we de trail Grand View Point. Een trail langs de rand van de canyons en daardoor heb je een geweldig uitzicht over het gebied.

Morgen gaan we naar Arches NP en we willen hier graag een paar trails wandelen, waaronder een wandeling naar de beroemde Delicate Arch.

Utah en Arizona, van bogen naar de canyon

Door Chantal op 30 maart 2015 7:34

Arches National Park.
De afgelopen twee dagen hebben we doorgebracht in dit park. Een miljoen mensen bezoeken dit park op jaar basis en allemaal om een reden. De een komt voor de gesteentes en de bogen en de ander komt juist voor de stilte en de wonderlijke sterren hemels. Dit hebben we vandaag geleerd van ranger Anna die ons heeft meegenomen op een wandeling door het Fiery Furnache gebied. Een wandeling van 2 mijl die 3 uur duurt. Het is niet toegestaan om dit gebied zelf te ontdekken, alleen middels een gids of een vergunning is dit toegestaan. De wandeling met een ranger is erg indrukwekkend omdat je een totaal ander zicht krijgt en ander respect krijgt voor de natuur. Je klautert letterlijk over rotsen en door hele smalle canyons en onderweg krijg je uitleg over hoe het gebied is ontstaan en hoe een boog kan ontstaan. Als je daarbij bedenkt dat er ooit een oceaan is geweest en zandduinen in het gebied waar nu woestijn is, dan is dat echt wel indrukwekkend.
Als je de tour wilt maken, dan moet je deze een aantal maanden vooraf boeken via de website van het park.

In het park hebben we ook nog andere wandelingen gemaakt, maar deze zijn niet onder begeleiding. Deze kan je dus lekker zelf doen. Een van de bekendste bogen in Arches is de Delicate Arch. Het is een redelijke trail, de een vindt hem zwaar en de ander minder. Wij hebben hem met veel plezier gelopen. Eenmaal boven vraag je je af hoe lang de boog nog zo zal blijven staan, want hij is hoog en dun, maar goed hij staat er al jaren dus dat komt vast goed.
Andere wandelingen die we hebben gedaan zijn naar de Windows (drie boven redelijk dicht bij elkaar) en in Devils Garden naar een van de grootste bogen ter wereld, de Landscape Arch.

Als uitvalsbasis hebben wij gekozen voor Moab. Dit stadje ligt op 5 mijl vanaf Arches NP en 25 mijl vanaf Cayonlands. De camping (Canyonlands Campground) ligt midden in het stadje en Moab heeft een klein, gezellig centrum. Ga lekker uit eten bij de Moab Brewery, direct tegenover de camping.

Moab hebben we verlaten om naar Monument Valley te rijden. De rit verder naar het zuiden gaat over de highway 191 en de 160. Onderweg komen we vrijwel niets tegen. Wel zien we een oude trading post met verroeste trucks, die zo te zien er al heel erg lang staan. In de verte zien we gesteente op doemen, dat is de Mexican Hat. Het is net een sombrero, een Mexicaanse hoed. Vandaar dus de naam. De wind is flink gaan aanzetten en schudt onze camper flink heen en weer, moeilijk sturen. Jaap heeft moeite om de camper recht te houden, maar het gaat gelukkig goed.
Monument Valley is al zichtbaar aan de horizon. Steeds komen we dichterbij en dichterbij.
De camping die we geboekt hebben ligt er vlakbij en er zijn plekjes met uitzicht op Monument Valley. Zouden wij dit geluk hebben?
We komen tegen het einde van de dag aan op de Gouldings Campground waar we een plekje in het midden hebben. Als we tien meter lopen, hebben we uitzicht op de vallei. Hier zijn we erg blij mee. Even een wasje draaien, barbecuen en slapen. We moeten we vroeg uit voor een tour door de vallei.

De tour start om 8:45 uur vanaf de camping en duurt ongeveer 3,5 uur. Onze driver en gids, Erwin, neemt ons mee door de vallei en verteld over de historie, over de vele films die hier gemaakt zijn en natuurlijk laat hij alle momuments zien waar het om draait. Wist je dat er muur tekeningen zijn van meer als 1000 jaar oud? Nee, dat hadden wij ook. Nu we ze gezien hebben, weten we beter. Deze tekeningen waren bedoelt als reclame bord voor de indianen die, zodat zij wisten dat er dieren, dus vlees, leefden in dit gebied.
Dit gedeelte van de vallei ligt erg ver naar achteren en is alleen met en gids toegankelijk. Erwin laat ons ook nog enkele archers (bogen) zien en zingt een Navajo lied. De tour heeft onze verwachtingen overtroffen. Wederom een aanrader!

Na de tour rijden we wel meteen weg. Het waait gewoon te hard om nog langer hier te blijven. Bovendien wacht het volgende nationale park al weer op ons, de Grand Canyon.
Onderweg passeren we nog steeds bijna geen stadjes, maar enkel de highway en Tuba City. Een lekker lunch slaan we hier niet over bij onze favoriet, Denny’s.

De Grand Canyon rijden we binnen bij het punt genaamd, Desert View. Op dit punt heb je een uitkijktoren die vroeger gebouwd is waarmee je een geweldig uitzicht hebt op de Canyon.
Terecht een Canyon met een hoofdletter C! We hebben verhalen gehoord, maar het met eigen ogen zien is toch echt even iets anders. Zo machtig is dit landschap.
We rijden de weg vanaf Desert. View naar Market Village waar onze camping gelegen is. Op de route heb je nog enkele view points waar we stoppen. De camping is de Mather Campground, plekje 110 is voor ons deze nacht. Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht hier zo veel bomen te zien. Halverwege de route (weg vanaf Desert View) begint het bos ligt en de gehele omgeving, waaronder de camping ligt in de bossen.
De wind is gaan liggen de volgende ochtend. We maken gebruik van de shuttlebus om nog een paar view points te bekijken, maar daarna rijden we door naar Las Vegas.
Hier over de volgende keer meer…..

Las Vegas & Los Angeles

Door Chantal op 30 maart 2015 7:36

De afgelopen dagen hebben we geen goede internet verbinding gehad. Daardoor iets later een bericht van wat we hebben meegemaakt, maar dat maakt niets uit. We waren gebleven bij Las Vegas waar we 4 dagen hebben doorgebracht.

We hebben we er een hele dag voor gekozen om vanuit de Grand Canyon in 1 keer door te rijden naar de stad. Een gedeelte is via de R66 gegaan. Als je de tijd hebt, dan is het leuk, maar niets bijzonders. De stadjes die je tegenkomt zijn heel erg toeristisch en niet meer dan een paar toeristenwinkels. De oude auto’s zijn nog het leukst.
Tegen een uur of vier komen we aan in Las Vegas. De komende drie nachten slapen we niet in de camper, maar in een hotel. Het Aria hotel heb ik in Nederland al geboekt. Ook hebben we een auto voor deze dagen die we later nog meenemen naar Los Angeles. Eerst de auto ophalen op ce luchthaven. Dat gaat verrassend makkelijk en snel, zelfs met een hele lange camper. De camper parkeren we bij het Mandalay Bay hotel. Je mag hier gratis de camper parkeren, zolang er geen grote conventie is. Wij hebben mazzel en dus parkeren we de camper hier met een veilig gevoel. Chantal rijdt over de beroemde Strip naar het Aria hotel.
Pff, wat een luxe na de camper. We zijn blij om hier een paar dagen te relaxen en bij te komen.
De dagen in de stad brengen we winkelend door in de outlet en aan het zwembad. De avonden bezoeken we de Strip en het oude Las Vegas in Fremont Street. Breng eens een bezoek aan het Venetian hotel met echte gondels, bezoek de fonteinen show bij het Bellagio hotel, geniet vanaf het balkon bij het Hardrock Café met uitzicht op de Strip van een drankje, lekker winkelen in de outlet, dit zijn maar een aantal aanraders om te doen in deze wonderbaarlijke stad.
Ik zou bijna de show vergeten van Cirque du Soleil die we ook nog gezien hebben.
Wij hebben de show Ka gezien in het MGM Grand hotel. Anderhalf uur een echt spektakel!
Super om te hebben gezien. We zijn ook weer blij om in ons campertje te zijn. Een hotel tussendoor is fijn, maar de camper is ons thuis.

De auto nemen we mee naar Los Angeles, zodat we hier ook een auto hebben om deze stad te verkennen. Jaap rijdt in de camper met vaders en Chantal rijdt in de auto met moeders.
Het valt ons meteen op dat het erg heuvelachtig en groen is. We rijden nog op de I-210 richting Pasadena. Dit hadden we allemaal niet verwacht bij LA. Vooraf hebben we gehoord dat de stad heel groot is en dat alle wijken flink uit elkaar liggen. Dat klopt ook, maar dat het zo groen is, vinden we echt prachtig. De camping ligt in Malibu, ongeveer 25 mijl vanaf Hollywood en Beverly Hills. We hebben een camping op het Malibu Creek State Park. Deze heuvels zijn beroemd omdat hier de tv serie Mash is opgenomen. Eerlijk gezegd, zegt dit mij niets, maar mijn ouders wel.
Het is erg druk mer heel veel families en kinderen die het weekend hier doorbrengen. Veel lawaai, maar daar kunnen we tegen. We zijn heel erg blij met de auto, omdat alles zo ver uit elkaar ligt is dit het ideale vervoermiddel. Eerst rijden we naar Hollywood, specifiek naar de Hollywood Boulevard waar de Walk of Fame te zien is. Het verkeer valt mee. Gisteren hebben we geen file gehad en tot nu toe ook nog niet. Parkeren kan op talloze kleine parkeer plaatsen. Wij betalen 15 dollar voor de hele dag. Op de Walk of Fame is een parade aan de gang met veel dansende mensen. Daar blijven we even naar kijken. We lopen over de beroemde sterren heen, maar lang blijven we niet.
Vervolgens naar Beverly Hills om over Rodeo Drive te rijden. Hier rijden we maar gauw door, veel te duur allemaal! De wijk is net zoals uit de films en series. Veel dure en grote huizen en de straten met palm bomen.
Op zoek naar het Hollywood sign rijden we door de heuvels. We willen graag naar het Griffith Observatory. Hier schijn je een van de mooiste uitzichten te hebben. Helaas kunnen we hier niet parkeren. Meer mensen hebben hetzelfde bedacht en de weg is afgesloten. We kunnen alleen maar door rijden. Gelukkig hebben we het teken wel eerder gezien, maar alleen geen foto’s voor thuis. De avond valt in en alleen Santa Monica staat nog op ons lijstje. Het parkeren gaat hier ook gemakkelijk, gewoon in een parkeergarage. De pier is heel erg druk, maar we wagen het er toch op. Veel straat artiesten laten hun kunsten zien. Even verderop in de wijk ligt een het centrum van deze wijk waar we een hapje eten. De rest van de avond slenteren we door de wijk.
LA is ons heel goed bevallen. Ja, het is een grote stad en je moet veel rijden om van A naar B te komen, maar als je hier de tijd voor neemt dan is het goed te doen. Wel moet je dit met een auto doen en niet met een camper.
De volgende keer volgt de Highway 1 en Yosemite National Park als kers op de taart!

Van de Pacific naar Yosemite NP

Door Chantal op 30 maart 2015 7:38

Vanochtend zijn we vertrokken vanaf Yosemite National Park naar San Francisco. Morgen zullen we hier de camper inleveren. Gelukkig gaan we dan nog niet naar huis. We hebben nog drie dagen in de stad om deze te verkennen.
De afgelopen dagen hebben we het Yosemite NP bezocht en daarvoor nog een stuk van de beroemde Highway 1.
Vanaf LA of eigenlijk Malibu zijn we noordwaarts gereden naar Santa Barbara. De auto hebben we ingeleverd in Santa Barbara. Eindelijk hebben we dan weer opnieuw de Pacific gezien. Wel vanuit de camper, maar dat komt nog goed. We hebben voor vannacht een camping in Pismo Beach geboekt. Vanaf Santa Barbara is het nog ongeveer 80 mijl rijden, zo’n anderhalf uur. De KOA camping ligt niet echt in Pismo Beach zelf, maar in Avila Beach. De camping is erg netjes en lekker rustig gelegen. Het bevalt ons meteen goed en we boeken dan ook maar 1 nacht erbij. De manager verteld ons dat we fietsen kunnen huren en via de Bob Jones Trail naar het strand kunnen fietsen. De afstand is ongeveer 3 mijl. Dat gaan we morgen doen.
In de avond is het tijd om even te wassen en de barbecuen. Volgens mij hebben we nog nooit zoveel gebarbecued als deze reis! Het blijft heerlijk. Aan het begin van de reis hebben we een barbecue op kolen gekocht voor 15 dollar bij de Walmart. Dat had ik volgens mij nog niet eerder gemeld.
De trail is een verrassing. Langs een riviertje met veel groen fietsen we via een golfbaan naar het strand. Avila Beach is super gezellig! Een breed zandstrand in een baai, prachtig. Aan de boulevard allemaal gekleurde houten gebouwen, cafe’s en winkels. Voeg daar dan nog de 100 meter lange pier aan toe, dat is het plaatje compleet. Op de pier hebben we lekker in het zonnetje gezeten en genoten van de Pacific. De tijd gaat snel als je het naar je zin hebt, nou dat klopt. We moeten alweer de fietsen gaan inleveren op de camping. De rest van de dag is het relaxen op de camping. Dit heb je ook nodig van tijd tot tijd.

Vandaag is het dan zover. Eindelijk gaan we naar het park wat al jaren op mijn verlanglijstje staat, Yosemite National Park. Voordat we daar zullen zijn moeten we heel wat kilometers maken. De afstand is 390 kilometer.
De weg gaat binnendoor, dat wil zeggen, over kleinere wegen. Hoe dichter we bij het park komen, hoe meer we klimmen in hoogte en heel veel bochten. We komen het park binnen in het Zuiden, vlakbij de Mariposa Grove. Dit is een stuk van Yosemite met hele grote Sequoia bomen. Hier heeft zelfs president Theodore Roosevelt met John Muir ooit overnacht. Wij wilden dit eigenlijk gaan bekijken, maar de weg die er naar toe gaat is gesloten voor verkeer langer als 25 ft. We moeten helaas verder rijden. De weg gaat nog ruim 30 mijl verder het park in. Langzaam aan klimmen we nog steeds hoger. Onderweg passeren we nog de weg die naar Glacier Point gaat. Hier komen we morgen terug. Net na Glacier Point road rijd je door een tunnel verder naar de vallei. Onvoorbereid zien we na de tunnel, het uitzicht dat in de meeste reis gidsen staat, Tunnel View. We zijn allemaal even stil. Wat ongelooflijk mooi en indrukwekkend.
De vallei waar Yosemite Village gelegen is, is helemaal vlak. In het dorp rijden gratis shuttlebussen waar je gebruik van kunt maken om het park te verkennen. Er zijn meer als 20 stop punten, dus de bussen komen bijna overal.
Onze camping, de Upper Pines campground, heb ik al 3 maanden vooraf moeten boeken. Als je dit niet doet, dan kan je ervan uitgaan dat alles vol zit in het park. De campings hebben geen hook ups, dus geen faciliteiten. Er zijn er overigens drie. Voor de ligging zijn het de beste campings die er zijn, dus als je hier kan staan, zeker doen. We hebben plekje 46, net aan het einde van de eerste loop. Het is al later op de dag, dus we plannen nu niet teveel meer. Chantal en Jaap wandelen nog wat rond en maken foto’s. We sluiten de dag af met een kampvuur en wederom een barbecue.

Yes! Lekker wakker worden in de bossen. Vandaag drukke plannen en veel te doen.
Als eerste rijden we een stuk terug, zodat we Glacier Point kunnen gaan bekijken. De weg is zo’n 30 mijl, enkele reis, vanaf de camping. Met een camper rijden we er anderhalf uur op. De weg is niet toegestaan met een camper langer dan 30 ft. Dit is ook logisch, want er zijn heel veel scherpe bochten en de weg is erg smal. Jaap vindt het fantastisch. Een ander mooi stoppunt is Wasburn Point, net voor Glacier Point. Het is erg druk bij het punt, maar we kunnen de camper nog net parkeren op het laatste plekje. Glacier Point is iets wat je gezien moet hebben. We kunnen het niet omschrijven. Je hebt een uitzicht op de hele vallei met een aantal watervallen. Deze watervallen zijn niet heel sterk meer. Dit jaar is een van de meest droge jaren die Californië ooit gekend heeft. De Yosemite Falls zijn nu al niet meer dan een klein straaltje. De Vernall Falls en Nevada Falls zijn gelukkig nog wel sterker. Eenmaal terug op route naar de camping stoppen we nog even bij de Bridall Veil Falls. In de middag nemen we de shuttlebus naar het Visitor Centre en stoppen we bij het Ahwanee hotel. Dit hotel is ons aangeraden door onze buur vrouw op de camping. Vooral de dining room schijnt indrukwekkend te zijn. Ahwahnee betekent Yosemite Valley.
Het hotel is een decor in Native American ornaat, mooi om te zien, maar heel duur om te slapen.(300 dollar per nacht is vanaf) We houden het maar op ons eigen campertje.

Jaap en Chantal wandelen naar Mirror Lake. Door de droogte is het meer bijna uitgedroogd. Heel jammer, omdat je normaliter een spiegeling kunt zien in het water. We hebben wel onderweg een echte ratelslang gezien. Niet te dichtbij komen, want ze zijn heel giftig. Jaap toch eigenwijs foto’s maken. Gelukkig is het goed gegaan.
Met de shuttlebus terug naar de camping waar we nog nagenieten van dit park. Er zijn altijd dingen die we nog willen zien, maar er is geen tijd voor alles. Daarom weten we een ding zeker. Hier komen we nog terug. Yosemite NP is voor ons een van de mooiste en indrukwekkendste plekken op aarde.

San Francisco & het afscheid naar huis…

Door Chantal op 31 maart 2015 7:07

Dit is het laatste gedeelte van onze reis. Inmiddels zijn we thuis, maar we wilden jullie graag nog laten genieten van onze laatste dagen in San Francisco:

Vanuit Yosemite is het tijd om naar San Francisco te rijden. We rijden laat in de ochtend aan en overnachtten in het plaatsje Pacifica. De afstand is ongeveer 330 Kilometer. Wat ons meteen opvalt als we het park uit rijden is dat alles erg droog is. Dat wisten we al, maar het valt nu echt op. Al het gras is verbrand door de zon.
Hoe dichter we bij de stad komen, hoe drukker de wegen worden. Het wordt ineens heel erg mistig door de nevel die Pacifia omringt. De camping waar we overnachten is genaamd, het San Francisco Rv Resort. Een geweldige ligging pal aan de oceaan. We verblijven hier maar 1 nacht, omdat we morgen de camper gaan inleveren. Het is tijd geworden om alles op te ruimen en alvast de koffers te pakken. De mannen doen de buitenkant van de camper en de vrouwen pakken de koffers in. Hierna genieten we lekker nog van onze laatste avond in de camper. Het weer is iets opgeklaard, zodat we de oceaan kunnen zien. Wel is de temperatuur koel. Buiten zitten is er nu even niet bij.

De volgende ochtend is het nog de laatste dingen opruimen en dan is het tijd op naar Road Bear te gaan rijden. We vertrekken op tijd, want we moeten nog een uurtje rijden naar Hayward waar de locatie is. Om bij Road Bear te komen moeten we over de San Mateo tol brug. De tol is 5 dollar, dus dat valt heel erg mee. Het inleveren gaat heel gestroomlijnd. Je komt met de camper aanrijden en meteen wordt de camper gecontroleerd. We hebben geen schade gereden en het afhandelen gaat daarom erg snel. Er komen steeds meer campers terug en nieuwe mensen komen er een ophalen. Leuk om te zien dat de camper die wij net hebben ingeleverd alweer gewassen, schoongemaakt is. Hij staat letterlijk al weer klaar! We wachten nog even op de transfer die ons naar een hotel brengt waar we nog twee nachten zullen overnachten. We overnachten in het Doubletree Inn by Hilton, nabij de luchthaven.

Vooraf hebben we een auto geboekt in San Francisco om mee rond te rijden. Chantal en Jaap gaan deze ophalen op de luchthaven. Omdat het hotel bij de luchthaven ligt, maken we gebruik van de gratis shuttle bus die ons afzet op de luchthaven. De auto is een prachtige Dodge Charger waar vooral Jaap heel erg blij mee is. Snel rijden we terug naar het hotel.
Als we opgefrist zijn besluiten we om naar de stad te rijden. We gaan naar de wijk Haight Asbury waar vroeger de hippies woonden en leefden. De wijk staat er nu nog steeds om bekend.
Je kan er met een bus ook komen, maar omdat we de auto hebben, kiezen we om er zelf heen te rijden. Jaap is inmiddels zo bekend met het verkeer, hij vindt het geweldig om in de stad te rijden.
Eenmaal in de stad komen we erachter dat het dit weekend Pride weekend is. De Gay Pride.
Er zal op zondag een parade zijn in de stad en verder is de hele stad in de Pride sfeer. Overal zien we gekleurde vlaggen. Leuk!
Op Hayes Street vind je vooral kleine winkeltjes en restaurants. Aan een voorbijganger vragen we waar we goed kunnen eten. Hij raad ons Chez Maman aan, even verderop. Doen we. Het blijkt een klein, maar heel gezellig en Frans eettentje te zijn waar veel locals komen. We hebben hier heerlijk genoten. Na deze wijk rijden we naar Fisherman’s Warf en Pier 39. We parkeren gratis aan de rand van de Warf. Iedereen is wel bekend met dit gebied en het is een gezellige drukte met heel veel toeristen. Pier 39 vinden wij het leukst. Er zijn dit jaar maar liefst 2 zee leeuwen. In juli en augustus trekken ze zuidwaarts naar Mexico om te broeden. Later keren ze pas terug. Dat is dus de reden waarom er maar twee zijn nu. In de verte zien we gevangenis eiland Alcatraz liggen. Hier gaan we niet naar toe. Wellicht een andere keer.

De volgende dag rijden we als eerste naar de Golden Gate Bridge. Het is hier erg druk en daarom rijden we naar de andere kant. Je komt dan vlakbij het stadje Sausalito uit. We hebben trouwens heel erg veel mazzel vandaag. Er is geen wolk te zien en daardoor zien we de hele brug vrij. Echt een geweldig uitzicht! Dit kunnen we iedereen aanraden. Als je niet met de auto wilt gaan. Dan kan je ook fietsen huren vanaf Fisherman’s Warf en over de brug fietsen. Het is dan gegarandeerd rustiger en je hebt een leuke excursie. Na de nodige foto’s rijden we naar Sausalito. Deze tip hebben we van Road Bear gekregen. Het is een klein stadje, maar heel gezellig en het mooist is nog wel het uitzicht op de stad. Er is een winkelstraat met winkels en terrasjes. Op het terras nemen we een drankje en kijken we naar de skyline van de stad in de verte.

In de middag rijden we terug naar San Francisco. De auto parkeren wij op Union Square, of eigenlijk eronder in de parkeer garage. Het is niet zo heel erg duur, als je zou denken. We betalen uiteindelijk 23 dollar voor de rest van de dag en avond.
Eerst nog even winkelen en daarna willen we graag nog naar Pier 1. Dit is het ferry gebouw waar alle ferry’s vertrekken en aankomen. Rondom het gebouw, aan het begin van Market Street heb je een kleine markt waar locals hun zelfgemaakte sieraden verkopen, schilderijen. Rondom ons heen hebben we natuurlijk de nodige cable cars en street cars zien rijden. We hebben er niet in gereden, maar als je de kans hebt, zeker doen.
De avond sluiten we opnieuw af op Pier 39. Het is de laatste avond van deze reis. Op het terras genietend van onze laatste avond nemen we alles wonderlijke dingen die we gezien hebben nog eens door. Wat vonden we het mooist? Daar hebben we allemaal een ander antwoord op. Alles was mooi en indrukwekkend, maar het ene park was voor de een nog net iets specialer als het ander. Wel weten we een ding zeker, dit was zeker niet de laatste reis naar de Verenigde Staten.
Het land is groot en uitgestrekt met heel veel verschillende natuur en steden. De mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam.

De volgende ochtend nemen we rustig de tijd om uit te checken en rijden we naar de airport. Auto inleveren en inchecken voor de terug reis. De vlucht gaat met KLM non stop naar Amsterdam in zo’n negen uur en 20 minuten. Tot snel, misschien al wel weer volgend jaar!

Reacties

REAGEREN

Chantal

NEW YORK VAN DENVER NAAR SAN FRANCISCO - CAMPERREIS

juni 2014