Dag 1: Amsterdam - Los Angeles

Door Danielle van den Boom op 24 september 2019 15:38

Vandaag is het dan eindelijk zover, samen met een vriendin ga ik een camperreis maken naar West-Amerika. We vertrekken al op tijd naar Schiphol want onze vlucht vertrekt om 10.25 uur in de ochtend. Na een aantal vertragingen op de weg, zijn we aangekomen, checken we onze bagage in en gaan we richting de Douane en daar halen we nog wat drinken en eten voordat we het vliegtuig in gaan. We vliegen met American Airlines en hebben een overstap op Dallas International Airport, waar we ongeveer 3 uurtjes moeten wachten tot onze volgende vlucht naar Los Angeles. We staan op de wachtlijst om geüpgraded te worden naar de Business Class, mits er natuurlijk plek vrij is maar dat zullen we pas weten zodra we bij de gate aankomen. Eenmaal aangekomen bij de gate, zien we dat het gelukt is en dat we van Amsterdam naar Dallas in de Business vliegen. De reis kan op dit moment niet beter beginnen en wat is het heerlijk om in de Business te vliegen. Na onze tussenstop, vliegen we door naar Los Angeles waar we om 17.15 uur lokale tijd aankomen. We pakken de shuttle bus naar de autoverhuurder Alamo om daar onze auto op te halen, de komende twee nachten verblijven we in een hotel in Los Angeles en gaan we daar met een auto rond. Bij de autoverhuurder vullen we nog wat gegevens in en daarna mogen we een auto uitzoeken in de categorie dat we geboekt hebben. We pakken een witte cabrio Chevrolet, we laden onze spullen in de auto en gaan op weg naar ons hotel waar we dus de aankomende twee nachten zullen verblijven. Zodra we ingecheckt zijn in ons hotel gaan we nog even op zoek naar een eettentje om wat te gaan eten, aangezien we beide toch nog wel wat honger hebben. Nadat we hebben gegeten, besluiten we om terug te gaan naar ons hotel en dat we lekker onze bed gaan opzoeken.

Dag 2: Los Angeles

Door Danielle van den Boom op 26 september 2019 17:13

Deze morgen zijn we beide al vroeg wakker aangezien we nog moeten wennen aan het tijdsverschil. We gaan ons klaarmaken en in ons verblijf zit het ontbijt inbegrepen dus maken we hier ook gebruik van. Daarna pakken we onze auto en rijden we richting The Walk of Fame en Hollywood Highlights, van te voren hebben we bij de receptie gevraagd waar we het beste konden parkeren. We lopen wat rond over The Walk of Fame en gaan verschillende winkeltjes in en uit. In deze straat is erg veel te zien en het is erg toeristisch hier, na ongeveer een uurtje besluiten we om verder te gaan naar Santa Monica. We parkeren onze auto in de parkeergarage dat vlakbij Santa Monica gelegen is. We zoeken even een eettentje op om lekker wat te gaan eten en drinken. We hadden een tip gekregen van een collega om fietsen te gaan huren in Santa Monica zodat je dan langs het strand, via de fietsroute naar Venice Beach kunt fietsen. Dit hebben we dus ook gedaan en het is er heerlijk om te fietsen, qua drukte valt het enorm mee en we stoppen dan ook op verschillende plekjes om van de omgeving te genieten. Langs deze weg zijn verschillende souvenirwinkeltjes, mensen die aan het fitnessen zijn, aan het skateboarden of aan het genieten zijn op het strand. Kortom voor iedereen is er wel iets te doen of om naar te kijken.

We hebben de fietsen voor twee uur gehuurd en daarna brengen we ze weer terug naar de fietsverhuurder. We besluiten daarna om een wandeling te gaan maken over de Santa Monica Pier, op deze pier zijn verschillende soorten eettentjes, kraampjes en natuurlijk attracties. Ook hier is het enorm druk maar er hangt hier wel een gezellig sfeertje en verschillende straatartiesten doen hier hun optreden, waar we bij verschillende ook even blijven kijken. Uiteindelijk zien we dat de zon steeds meer ondergaat en pakken we onze auto weer en rijden we door Beverly Hills naar de Griffith Observatory, eenmaal daar aangekomen is het al donker. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en niets is minder waar, vooral in het donker is het heel mooi om te zien. We zijn denk ik ongeveer een half uurtje boven, en genieten alleen maar van het uitzicht.

Na van dit uitzicht te hebben mogen genieten, besluiten we om weer terug te gaan naar ons hotel aangezien we beide toch wel weer doodop zijn van deze dag. Onderweg halen we nog even wat te eten en eten we dit op in ons hotelkamer.

Dag 3: Camper ophalen - Twenty Nine Palms

Door Danielle van den Boom op 30 september 2019 19:08

Vandaag is de dag dat we onze auto moeten gaan omruilen voor ons camper. Na twee dagen in een drukke stad te zijn geweest, vinden we het heerlijk om nu de natuur in te gaan. In de ochtend bel ik nog even naar de camperverhuurder Cruise America om nog even na te vragen of we wellicht in de ochtend al onze camper kunnen ophalen. Ze geeft aan dat we al eventueel direct kunnen komen omdat onze camper al voor ons klaar staat. En dit gaan we dan ook meteen doen, omdat dit enorm veel tijd scheelt en dan kunnen we ook rustig aan boodschappen doen. We leveren onze auto in op Long Beach airport omdat dit dichtbij is gelegen bij de camperverhuurder en daarna pakken we een taxi daarna toe.

Bij Cruise America moeten we nog wat gegevens invullen en bekijken we het instructiefilmpje zodat we van alles op de hoogte zijn. Daarna loopt er nog iemand mee naar onze camper, de C25 en legt daar persoonlijk nog wat dingen uit en bekijken we de camper of er eventueel nog wat dingen zijn, wat aangegeven dient te worden op het formulier zodat wij daar met het inleveren geen problemen mee krijgen. Er is niets te zien aan de camper en laden onze koffers is, stellen de navigatie in naar ons eerste camping waar we de aankomende nacht zullen verblijven en gaan op weg.

Ook al heb ik afgelopen juni met collega's, ook al in een camper gereden. Het is toch altijd even wennen omdat wij dit in Nederland natuurlijk niet gewend zijn. We gaan ongeveer halverwege de rit, boodschappen doen bij de Wal Mart. We kijken hier beide dan ook ontzettend naar uit, na het een en ander te hebben gekocht gaan we dan weer op weg naar onze eerste bestemming Twenty Nine Palms. Dit is vlakbij gelegen bij Joshua Three National Park maar aangezien wij hier geen camping meer konden reserveren, hebben wij bij Twenty Nine Palms een camping gereserveerd. We zijn langer dan verwacht in de Wal Mart geweest waardoor we pas eind van de middag, begin van de avond aankomen op onze camping. Op dat moment is er niemand meer aanwezig bij de receptie maar hebben ze buiten een bord en box staan waar een envelop voor je in zit, waarop beschreven staat welke campingplek voor je is gereserveerd. Eenmaal alles aangesloten, gaan we onze koffers uitladen, geven alles een plekje en maken we onze eerste maaltijd in de camper. We gaan weer op tijd slapen zodat we morgen weer vroeg op pad kunnen.

Morgen gaan we eerst naar Joshua Tree National Park en rijden we daarna door naar Lake Havasu.

Dag 4: Joshua Tree National Park - Lake Havasu

Door Danielle van den Boom op 03 oktober 2019 3:09

Voor vandaag hebben we dan onze wekker op 08.00 uur gezet zodat we ook nog rustig de tijd hebben om naar Joshua Tree National park te gaan aangezien we dit gister niet meer hebben kunnen doen. We besluiten om via de West ingang van Joshua Tree binnen te gaan en rijden dan door het park en weer via de Noord ingang eruit. We stoppen weer op verschillende plekjes in het park en genieten volop van de omgeving en de natuur. Tijdens het rijden begint het opeens heel hard te regenen waardoor we een stuk zachter moeten gaan rijden omdat we gewoon bijna niets zien. In de verte zien we dat de lucht al weer op begint de klaren ná ongeveer een regenbui van 5 minuten. We stoppen ook nog even bij het Visitor Centre om daar nog even wat rond te kijken en vervolgen daarna onze weg naar Lake Havasu waar we dus deze nacht zullen gaan verblijven. Onze camping is gelegen aan het meer en onze campingplaats is niet direct aan het meertje maar we hoeven maar ongeveer 1 minuut te lopen.

We gaan hier nog even chillen en genieten van de zon en het water en bekijken hier uiteindelijk dan ook de zonsondergang.

Dag 5: Lake Havasu - Grand Canyon

Door Danielle van den Boom op 03 oktober 2019 5:59

Onze ochtend begint al vroeg. We genieten buiten van ons ontbijt in het zonnetje, we hebben vandaag een lange rijdag en vertrekken dan ook al op tijd naar onze volgende bestemming de Grand Canyon. Voordat we de camping verlaten, dumpen we het afvalwater nog even.

We stellen onze navigatie in om zo een gedeelte over Route 66 te kunnen gaan rijden. Op een gegeven moment komen we langs de weg, een soort van leuk terreintje tegen waar ook een winkeltje is gevestigd met souvenirs van Route 66. Natuurlijk stoppen we hier even, om zo ook onze benen even te strekken en kijken hier wat rond naar de 'oude' spullen en kopen hier van souvenirs in het winkeltje.

Eenmaal aangekomen bij de Grand Canyon, wilde we gaan inchecken maar konden ze geen reservering vinden op onze naam. Onze campings zijn vooraf gereserveerd door een agent en die heeft onze alle vouchers toegestuurd waardoor we deze gelukkig konden laten zien en daardoor kon de man van de receptie zien dat er wel degelijk een campingplaats voor ons gereserveerd zou moeten zijn. Gelukkig hebben ze dan ook nog een plekje vrij en wijst hij ons de weg naar de campingplaats. Eenmaal geïnstalleerd horen we opeens een heel raar geluid en kijken we naar buiten en zien we dat er een soort van Eland langs onze camper komt aflopen. Zo voel je dan ook echt meteen dat je echt midden in de natuur bent en dat de dieren dus hier ook zomaar kunnen komen.

Met de shuttle bus gaan we richting het Visitor Centre van de Grand Canyon en lopen vanaf daar naar Mather Point en zo wandelen we steeds meer de Grand Canyon in. Elke keer, hoe verder je de Grand Canyon in loopt, is elk punt en uitzicht weer anders. En wij vinden dit dan ook weer waanzinnig mooi en genieten volop van de omgeving., we lopen een soort winkeltje binnen waar je van alles kunt lezen over de Canyon en ik vraag aan de mevrouw achter balie voor de zekerheid wanneer de zon op gaat komen morgenvroeg. Ze geeft aan dat de zonsopgang rond 6.20 zal zijn en we besluiten om dit morgenvroeg te gaan bekijken.

Uiteindelijk na een aantal kilometers te hebben gewandeld, pakken we de shuttle bus terug naar onze camping en gaan daar nog verder chillen en maken wat te eten klaar. We zijn het er allebei over eens dat we het vandaag niet laat gaan maken, aangezien we dus morgen al weer vroeg op moeten om de zonsopgang te gaan bekijken.

Dag 6: Grand Canyon - Monument Valley

Door Danielle van den Boom op 04 oktober 2019 2:13

Voor vandaag staat onze wekker rond kwart over 5 aangezien we de zonsopgang gaan bekijken. We besluiten om met onze camper naar een parkeerplaats te rijden en vanuit daar de Shuttle bus te pakken richting Hopi Point. Dit schijnt één van de mooiste uitzichtpunten te zijn waar je dus goed de zonsopgang kunt bekijken. We zijn niet de enige die dit plan hadden want het is toch al best wel druk, zo voor vroeg in de ochtend.

En niets is minder waar, wat heb je vanuit hier een geweldig uitzicht over de Grand Canyon en vooral als de zon gaat opkomen. Als de zon uiteindelijk helemaal is opgekomen, pakken we de shuttle bus terug naar onze camper en gaan we naar onze volgende excursie, die we vooraf hebben gepland namelijk een helikopter vlucht boven de Grand Canyon. De helikopter vlucht hebben we geboekt via Papillon en rijden daarom ook naar een klein vliegveldje net buiten de Grand Canyon. Nadat we alle uitleg hebben gekregen via een instructiefilmpje, moeten we nog even wachten totdat we omgeroepen worden en dan kunnen we naar buiten en zien we dat de piloten nog de helikopters aan het controleren zijn. Eenmaal in de lucht en boven de Grand Canyon, zie je pas echt hoe groot dit allemaal is. De vlucht duurt ongeveer 25 á 30 minuten en daarna keren we weer terug voor de landing. Voordat we de lucht in gingen hebben we nog een foto gemaakt van ons en deze halen we dan ook nog op bij de receptie, we bestellen er nog één zodat we er allebei eentje hebben. Na de vluchten vervolgen we onze weg naar onze volgende bestemming Monument Valley, waar onze de volgende geplande excursie staat te wachten. Onderweg gaan we ook nog even langs de bekende weg en het Forest Gump Point, waar we ook weer geweldige foto's kunnen maken.

Om 16.15 uur staat de Monument Valley Sunset Tour gepland, we wachten voor bij de receptie totdat ze ons komen ophalen en pikken daarna nog wat mensen op bij het hotel, wat verderop is gelegen. We zijn uiteindelijk met een man of 10/12 en gaan dan richting de Valley. Bij deze tour stop je voor ongeveer 15 minuten, op 3 verschillende plekken en tussendoor stopt onze reisgids ook nog even zodat we goed foto's kunnen maken. De reisgids verteld tijdens het rijden, de geschiedenis over Monument Valley en de Navajo stam waardoor je ook echt een goede indruk krijgt van de Valley.

Tijdens de tour merken we dat het steeds harder begint te waaien en dat je dus soms ook een zandlaag door je gezicht heen krijgt.

Aan het einde van de tour stoppen we bij het Visitor Centre en bekijken we daar de zonsondergang, wat ook weer een geweldig uitzicht oplevert. Als je bijvoorbeeld een tour gepland hebt in Monument Valley, hoef je niet perse het park in te gaan. Wil je dit wel doen, dan moet je rekening houden dat Monument Valley niet geldt onder de Nationale parken pas omdat dit in beheer is van de Navajo gemeenschap. Ook tijdens de stops, staan er verschillende soorten kraampjes met allemaal zelfgemaakte sieraden.

Omdat het nogal hard waait en we helemaal onze het rode zand zitten, gaan we eerst een douche nemen en daarna eten klaarmaken. Vanavond kunnen we helaas niet buiten gaan zitten omdat het dus zo hard waait en gaan we dus in de camper chillen.

Dag 7: Monument Valley - Page

Door Danielle van den Boom op 17 oktober 2019 19:16

Vannacht hebben we beide niet heel goed geslapen omdat het harde waaien, heel de nacht door ging waardoor je dit dus heel goed merkte in de camper. Het is hier wel ontzettend mooi en zodra we onze camper uitstappen, hebben we een uitzicht op een rotsformatie.

Voordat we vertrekken gaan we nog even langs de receptie en kopen we hier nog een sticker van Monument Valley. Tot nu toe hebben we nog bij elke bestemming een sticker gekocht en dit willen we dan ook voor alle bestemming doen. Onze volgende bestemming is Page/Lake Powell waar we de aankomende twee nachten zullen verblijven. Onderweg gaan we nog even wat boodschappen doen aangezien dit ook wel weer nodig is. Tijdens onze rit stoppen we ook nog even bij de Glen Canyon Dam, om zo ook even onze benen te strekken. Ingecheckt op onze camping hebben we nog even tijd om bij Lake Powell te gaan chillen en om 16.15 uur hebben we de Lower Antelope Canyon excursie gepland.

We raden aan om deze excursie echt vooraf te reserveren aangezien deze echt altijd volgeboekt zijn. Daar worden we in groepjes verdeeld van ongeveer 6 personen plus een tourguide. De tourguide vertelt ook hier weer over de geschiedenis en neemt ons mee de Canyon in.

Eenmaal in de Antelope Canyon helpt onze tourguide met het instellen van onze telefoon zodat we de 'perfecte' foto's kunnen maken. Je bent in dit geval in groepjes verdeeld maar je loopt eigenlijk achter elk groepje aan en soms kom je dus elkaar tegen maar dat is in principe niet erg en merk je ook niet echt dat de tour helemaal volgeboekt was.

Deze excursie is weer een van onze hoogtepunten van onze reis tot nu toe. De verschillende, waanzinnige kleuren en formaties van de rotswanden is echt geweldig om te zien.

Na deze excursie gaan we met de camper richting Horseshoe Bend, daar moeten we $10 parkeerkosten betalen en maken we de wandeling naar het uitzichtpunt. Ook hier is het weer vrij druk en soms verbazen we ons dan ook weer, hoe ver mensen kunnen gaan om de 'perfecte' foto te kunnen maken, mij in ieder geval niet gezien om zo dichtbij de rand te gaan staan.

Vanavond steken we lekker de barbecue aan onder het genot van een heerlijk wijntje. Nadat we heerlijk hebben gegeten, genieten we van een kampvuur onder de sterrenhemel.

En dan is dit toch wel echt het ultieme kampeer gevoel, heerlijk 's avonds in de buitenlucht, onder het genot van een wijntje, kampvuur plus marshmallows en een leuk spelletje erbij.

Dag 8: Page

Door Danielle van den Boom op 17 oktober 2019 19:31

Vandaag hebben we een rustige dag ingepland, dit is ook wel aan te raden om deze af en toe in je camperreis te plannen omdat je constant bezig bent met het maken van wandelen, parken te verkennen en het natuurlijk rijden in de camper. We vinden het beide ook wel fijn dat we vandaag niet met de camper te hoeven rijden en dat we gewoon heerlijk rustig aan kunnen doen. Sanne begint vandaag met het maken van een ontbijtje en ik ga alvast even een wasje doen.

We hebben besloten om naar een bootverhuur bedrijf te gaan en daar kun je ook een kayak huren, zo kunnen we met de kayak over het meer naar een strandje gaan. Hier gaan we dan ook de rest van de chillen en even genieten van de rust om ons heen. Het kayakken gaat ons toch wel redelijk goed af, alleen op de terugweg merken we toch dat het steeds zwaarder begint te worden aan onze armen maar gelukkig zijn we er bijna.

Voor de rest van de dag/avond klappen we onze campingstoeltjes uit en genieten we weer van een welverdiend wijntje. In de avond maken we weer een kampvuur, zetten we een muziekje op en genieten weer van de sterrenhemel.

Dag 9: Page - Bryce Canyon National Park

Door Danielle van den Boom op 17 oktober 2019 19:46

Vandaag pakken we onze camper weer en gaan we naar onze volgende bestemming, Bryce Canyon National park.

Onderweg tanken we nog en halen we nog wat te eten en drinken. Aangekomen op onze camping staat er bij de receptie een bordje dat het vanavond gaat vriezen en dat we dus onze wateraansluiting moeten afsluiten anders bestaat er een kans dat deze vast gevroren wordt. Je merkt het eigenlijk ook wel meteen zodra je de camper uitstapt dat het hier een stuk kouder is dan op de vorige bestemmingen. We zijn naar het park gegaan en hebben daar een stuk gewandeld en wederom van het uitzicht genoten. Tijdens de wandeling is het wel prima te doen en als je in het zonnetje bent, is het een prima temperatuur om te wandelen. Voordat we naar het park gegaan zijn, hebben we via internet kaartjes besteld voor een Country Live Dinner Show. We hadden dit al van te voren opgezocht en bij de receptie werd verteld dat als je voor 17.00 uur kaartjes zou bestellen dat je dan 10% korting krijgt. Staat dit dus ook op je planning om naar deze dinner show te gaan, raden wij aan om dan vooraf via internet kaartjes te bestellen. De deuren gaan open om 19.00 uur en de receptie adviseert ons om rond 18.45 uur bij de receptie te melden zodat ze een shuttle busje kunnen regelen naar de Ebenezers, waar de Country Live Dinner Show plaatsvindt. Het is een grote zaal met allemaal ronde tafels, we worden aan een tafel gezet maar als het bijna begint verplaatsen we ons naar een andere tafel waar ook andere mensen aan zitten zodat we ook gezellig wat te kletsen hebben. Na afloop hebben we eigenlijk nog wel zin om een drankje ergens te gaan doen dus we vragen daar aan de mensen of er ergens nog een bar te vinden is. Helaas is dit niet het geval en vertelt hij dat dit eigenlijk niet in de buurt te vinden is. We gaan dus terug naar onze camping en drinken daar nog een paar wijntjes en daarna zijn we warm aangekleed en wel ons bed ingedoken omdat het toch wel redelijk koud is.

Dag 10: Bryce National Park - Zion National Park

Door Danielle van den Boom op 07 november 2019 21:22

Het is vannacht enorm koud geweest en het heeft inderdaad gevroren, in de ochtend is het nog steeds wat koud en besluiten we om snel verder te gaan en de warmte weer op te zoeken in Zion National Park.

Onderweg stoppen we nog in een klein dorpje en bekijken daar nog wat winkeltjes en eten daarna een broodje bij de Subway. Aangekomen bij de ingang van Zion National Park laten we onze Nationale parken pas zien en betalen we $15,- voor de Zion tunnel. Alle campers dienen hiervoor te betalen omdat ze voor ons de andere kant moeten tegen houden, aangezien het anders niet samen in de tunnel past. De weg naar onze camping is echt prachtig en ga je steeds verder naar beneden met heel veel bochten erin. Dit is na onze mening, de mooiste route richting je camping.

Bij de receptie wordt ons, onze campingplaats voor de komende twee nachten uitgelegd en kopen we hier ook nog wat hout voor het kampvuur. Voor de camping stopt een shuttle bus, die je naar het Visitor Centre brengt en vanuit daar kun je weer een shuttle bus pakken die je dan richting het park brengt, deze stopt uiteraard op verschillende plekken waar je ook wandelingen kunt maken. We maken hier een wandeling van enkele kilometers en ook hier zien we weer verschillende wilde dieren. Ook terug op onze camping, lopen hier een paar herten rond, die bij iedereen langs de campers aflopen.

Onze campingplaats is gelegen aan het riviertje, wat een mooi uitzicht geeft. Mocht je ook graag een plekje aan het riviertje willen, houdt er dan rekening mee dat je geen aansluiting hebt voor je afvalwater aangezien deze hier niet bevestigd zitten vanwege de rivier. Op de campingplaats is uiteraard een dumpstation aanwezig dus hier kun je altijd je afval water legen voordat je gaat.

Wederom klappen we onze campingstoeltjes uit en maken een kampvuur en roosteren weer lekker marshmallows.

Dag 11: Zion National Park

Door Danielle van den Boom op 08 november 2019 20:07

Vandaag staat op de planning om de hike 'The Narrows' te gaan lopen. Dit is een hike waarbij je door het water loopt, op sommige plekken kom je ook echt tot aan je middel in het water.

Bij het Visitor Centre kun je waterdichte schoenen en sokken huren en ook eventueel stok om zo wat tegen kunt houden en makkelijker kunt lopen door het water. Ik zou dit ook iedereen aanraden om deze bij het Visitor Centre te huren, deze schoenen lopen namelijk enorm fijn en vooral door het water. Vanuit de de shuttle stop moeten we nog een kleine wandeling maken naar het beginpunt van de hike en daarna gaat onze hike van start.

Op het begin is het natuurlijk wel spannend maar na een paar keer 'bijna' gevallen te zijn, gaat het hartstikke goed.

Het fijne aan deze wandeling is dat je deze zo lang kunt maken als dat je zelf wilt. Heb je geen zin meer? Dan draai je om en wandeling je weer terug naar het beginpunt. Ook raden wij aan om vooraf te bekijken, hoe koud het water is. Bij ons was het water die dag 15 graden en dat was als je tot aan je middel in het water stond, toch best redelijk koud.

We komen op een punt dat we allebei zeggen dat we gaan omdraaien en terug lopen naar het beginpunt. Op de terugweg zijn we wel blij dat we vroeg zijn gegaan aangezien het nu steeds drukker begint te worden en dat je dan steeds moet wachten op mensen.

Daarna belonen we ons zelf op een middag aan het zwembad, waar we dan ook weer genieten van de zon en de rust.

'S Avonds gaan we lekker uiteten bij een restaurant, wat gelegen is schuin tegenover de camping. We hebben niet van te voren gereserveerd maar raden wel aan om dit van te voren te doen omdat er bij ons een wachtrij is van ongeveer 20 minuten. Nadat we hebben gegeten gaan we onze koffers er weer bij halen en onze spullen inpakken omdat we morgen onze camper weer gaan inleveren in Las Vegas.

Dag 12: Zion National Park - Las Vegas

Door Danielle van den Boom op 10 november 2019 15:42

Vandaag moeten we onze camper gaan inleveren in Las Vegas, gisteravond hebben we onze koffers al ingepakt en deze morgen dienen we nog de overige dingen op te ruimen en de camper schoon te maken zodat deze toch wel veegschoon is van binnen.

Op de camping legen we nog ons afvalwater voordat we gaan vertrekken richting Las Vegas. Net buiten Las Vegas tanken we onze camper nog vol aangezien deze net zo vol moet zijn zoals je deze ook hebt meegekregen. Bij het inleveren van de camper hebben we nog wat spulletjes die we daar achterlaten en een medewerker van Cruise America controleert onze camper nog op eventuele schade. Het inleveren van de camper gaat eigenlijk vrij snel aangezien wij geen schade hebben aan de camper en bestellen daarom een Uber naar ons hotel in Las Vegas op de strip waar nog twee nachten zullen verblijven.

Rond 12.00 uur komen we aan in ons hotel en denken we dat het nog te vroeg is om in te checken. Toch zien we al een redelijke rij staan voor de incheckbalie en besluiten we om hier achteraan te sluiten en het toch te proberen om in te checken. Nadat we eindelijk aan de beurt zijn, is er een kamer voor ons vrij en kunnen we al naar onze kamer wat dus echt super fijn is.

We frissen ons op en lopen eerst een rondje door het hotel aangezien de lobby aanzienlijk groot is en volstaat met gokkasten. Daarna gaan we richting de strip en lopen we hier wat rond. Hotels en winkels in en uit en alle hotels zijn al een bezienswaardigheid zelf om hier rond te lopen. We hebben heel wat kilometers gelopen over de strip en gaan daarna ergens wat eten en een drankje doen en dan terug richting ons hotel.

Dag 13: Las Vegas

Door Danielle van den Boom op 10 november 2019 15:53

We staan vandaag alweer vroeg op omdat we nog zoveel willen zien van Las Vegas. Sanne wil heel graag iets van haar 'bucketlist' af strepen en dat is schieten in Las Vegas, we hebben dit opgezocht op internet en bestellen een Uber daar naartoe. Ze kiest wat geweren uit waar ze graag mee zou willen schieten en we krijgen beide gehoorbeschermers en een bril, ik mag ook mee om foto's en video's te maken.

Daarna gaan we naar het bekende 'Welcome to Fabulous Las Vegas' sign en hier staat een enorme wachtrij om op de foto te gaan. Wij besluiten om hier niet op te wachten en gaan aan de zijkant staan om zo een foto te maken en dit gaat ook prima. Vanuit hier nemen we een Uber naar de Premium Outlet en gaan we nog even heerlijk shoppen, hier merk je dan ook wel weer dat het stukken goedkoper is dan in Nederland. Daarna gaan we terug naar ons hotel om ons op te frissen en onze gekochte items weg te leggen en gaan we weer richting de strip, we gaan eerst naar het Bellagio hotel om hier de fonteinenshow te gaan bekijken. Daarna gaan we door naar Freemont Street en ook hier is weer van alles te zien, verschillende soorten straatartiesten, gezellige eettentjes en besluiten daarom om ergens te gaan eten. Ook is hier een zipline waarbij je dus boven de straat over iedereen heen gaat. Het is echt een gezellig straatje en het liefst willen we hier nog een paar dagen langer blijven.

We hebben vandaag enorm veel kilometers gemaakt en dan te bedenken dat we nog niet eens heel Las Vegas hebben gezien.

Dag 14: Las Vegas - Amsterdam

Door Danielle van den Boom op 10 november 2019 16:06

Vandaag is de laatste dag aangebroken en vliegen we weer terug naar huis. Onze vlucht vertrekt pas om 21.30 uur dus we hebben in principe nog een hele dag voor ons. Gister hebben we al aan de receptie nagevraagd of dat het eventueel mogelijk is om een late check-out te hebben voor vandaag. Dit is dan ook mogelijk tegen een extra toeslag en mogen daarom uitchecken om 18.00 uur, wat dus wel echt heel fijn is zodat we nog van te voren kunnen douche.

We gaan in de ochtend een ontbijtje eten bij Denny's en daarna nog wat dingen halen voor het thuisfront. Daarna besluiten we om voor de rest van de dag niets te gaan doen en lekker aan het zwembad te gaan liggen voordat we naar het vliegveld moeten.

We pakken onze koffers in en bestellen een Uber richting het vliegveld, gelukkig is het vliegveld niet ver hiervandaan en zijn we er al binnen 15 minuten. Gisteravond hebben we al online ingecheckt dus hoeven enkel alleen onze koffers af te geven, dit gaat ook vrij snel aangezien het niet druk is op het vliegveld. Op het vliegveld eten en drinken we nog wat bij een restaurant en wachten daar totdat we naar onze gate kunnen gaan.

De terugvlucht vliegen we met British Airways en hebben we een tussenlanding op London Heathrow waar we ongeveer twee uurtjes moeten wachten op onze vlucht naar Amsterdam. Tijdens de vlucht sluiten we beide al vrij snel onze ogen aangezien ons tv's het opeens begeven hadden en helaas kregen de bemanning dit niet meer aan de gang.

Het wachten op London Heathrow gaat snel voorbij en kunnen al weer snel in stappen voor onze volgende vlucht.

We landen zoals gepland om 20.20 uur op Schiphol en halen onze koffers op en daar staan onze ouders al te wachten om ons op te halen. We drinken nog even wat op het vliegveld om zo alvast globaal onze verhalen te vertellen en stappen daarna in de auto richting huis.

Nu is helaas de reis echt afgelopen en wat hadden we nog graag langer willen blijven om van de mooie omgeving en natuur te genieten in West-Amerika. Het was echt een geweldige reis en we hebben enorm genoten. Deze reis zal in ieder geval ons altijd bijblijven.

Algemene informatie

Door Danielle van den Boom op 10 november 2019 16:50

Autotype: Alamo STAR (Mustang Convertible)

Totale kosten autohuur: € 94,-

Totale kosten benzine auto: US$ 25

Totale parkeer kosten auto: ca. US$ 26,50

Campertype- en verhuurder: Cruise America C25

Totale reisafstand camper: 1350 mijl / ca. 2160 km

Totale kosten benzine camper: US$ 520

Holiday Inn Express and Suites Los Angeles: € 269,-

Excalibur Hotel & Casino Las Vegas: € 245,-

Totale kosten resortfee Las Vegas: US$ 79,96

Late check out Las Vegas: ca. US$ 32

Camping per bestemming:

Twentynine Palms RV Resort & Cottages

Lake Havasu State park Campground

Trailer Village - Grand Canyon

Gouldings Campground - Monument Valley

Wahweap RV & Campground - Page

Ruby's Inn Campground - Bryce National Park

Zion Canyon Campground & RV

Totale kosten Uber: US$ 99,74

Totale kosten boodschappen: US$ 362

Totale kosten buiten de deur eten/drinken: ca. US$ 550 - 600

America The Beautiful Pass: US$ 80

Fietsen gehuurd Santa Monica: US$ 24,72

Entree Bearizona: US$ 50

Entree Horseshoe Bend: US$ 10

Zion Tunnel: US$ 15

Extra foto helikopter vlucht: US$ 30,89

Parkeren Griffith Observatory: US$ 10

Huren Kayak: US$ 58,30

Lower Antelope Canyon Tour: US$ 56,66 per persoon

Reacties

REAGEREN

Daniëlle van den Boom

CAMPERREIS WEST-AMERIKA

September/Oktober 2019