Dag1 17 juli 2018

Door Fam de Jong /Melissant op 17 juli 2018 10:58
Dag 1(17 juli)

Amsterdam -Dublin-Chicago

Dag 2 18 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 19 juli 2018 3:01
Heerlijk geslapen in het airporthotel in chicago.

Om 9.30 richting american cruise en heel vlot de camper opgehaald. Nadat we inkopen hadden gedaan bij de Wallmarkt op weg met ons huis oo wielen voor de eerste 237 km .Over de 88 west en de Ronald reagan memorial road met veel wegopbrekingen met als eindpunt Rock Island. De staay Ilinois laten we alweer achterons en morgen km maken richting Grand Island.

Weltruste

Dag 3 19 juli

Door Fam de Jong \ Melissant op 20 juli 2018 2:58

Vanochtend vertrokken voor 711 km naar Grand Island.

Vanuit Illionois direct de 2e staat Iowa in met regen, niet jaloers worden, daarna gewoon weer zonneschijn.

Via de Interstate 280 en 80 over de Mississippi. Heel veel heuvels en maisvelden. En nog steeds verbazen over de wegcombinaties die ons inhalen, vrachtwagens, pick-up met camperaanhangers en daaraan nog een aanhanger, touringcarcampers met een auto erachter.

Morgen nog 1 x een langere rit naar de Rocky Mountains.

Weltruste

Dag 4 20 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 20 juli 2018 23:45
Vanochtend vroeg op pad voor 677 km richting Rocky mountains. De staat Nebraska is groen en bebouwd en verlaten we snel voor Colorado , zeer wijds en zonning , meteen bij de overgang van staat naar staat een uur terug in de tijd.Nu 7 uur vroeger dan in NL. De laaste 60km in de mooie Canyon in gereden om op de camping te komen. Nu de bbq aan en genieten van het mooie uitzicht.

Fijne avond

Dag 5 21 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 22 juli 2018 1:44
Vroeg op ,ontbijten en met de camper naar de Rocky Mountains, en het gezellige Grand Lake.

En wat kunnen we er over zeggen....😏geweldig, groots, indrukwekkend , adembenemend zowel letterlijk als figuurlijk op 12183 ft hoogte boven de amerikaanse zeeniveau , hoogste punt . Erg bijzonder , onvergeetelijk en een belevenis eens in je leven. Foto's zeggen meer dan woorden. En supertrots op manlief die ca 200 km heeft gereden , soms langs de afgrond en de vele U en S bochten weer veilig op de camping heeft gebracht.

Eet smakelijk en weltruste

Dag 6 22 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 23 juli 2018 3:13
Vanochtend vroeg vertrokken vanaf de Rocky mountains voor 677 km naar Moab . Lange rit maar bijzonder mooi door diverse Canyons en de staat Colorado uit en Utah in. Natuurlijk moet er ook gewoon gegeten worden dus ook boodschappen bij de bekende Wallmart. Na een aantal tank stops 😣. Kwamen we aan in Utah en staat we hartje Moab bij Arches. Wouw wat een landschap. Nog even gezwommen en gegeten en ook de was is aan de beurt. Morgen op pad naar het natuurpark.

Het is gelukkig maar 38 gr met een heerlijke fohnwind.

Weltruste

Dag 7 23 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 23 juli 2018 19:21
Vanochtend vroeg 6.30 weg om vroeg te zijn voor de drukte en warmte naar Archer natuurpark. Lekker dichtbij , 5 min van de ingang.

Wat een geweld aan rotsen .Erg bijzonder en ongelooflijk mooie natuur om in te rijden en lopen 😥. Een pittige klim naar boven voor het uitzicht van je leven hier .Delicate Arches.

Na een hele ochtend genieten nu bij komen op onze mooie camping om morgenochtend te vertrekken richting monument Valley.

Fijne dag nog.

Dag 8 24 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 25 juli 2018 3:45
Vanochtend lekker later opgestaan in Moab omdat we vandaag 'maar ' 237 km op het programma stond. Boodschappen gedaan ,tanken en effe een bakkie bij de mac.

Daarna op weg naar Monument Valley. Onderweg gestopt bij wilson point waar we nog effe de benen in beweging hebben gezet voor een mooi uitzicht en daarna langs Canyons valley waar we gezien de hitte een korte stop hebben gemaakt maar de weg er naartoe was eigenlijk nog mooier. Nu op Gouldings campground en morgen het park op . Wat een adembenemende omgeving blijft dit.

Fijne dag nog

Dag 9 25 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 26 juli 2018 3:14
Vanochtend naar monument valley , helaas is het park niet geschikt voor ons huis op wielen , onverharde weg dus helaas.Toen nieuw plan Lake Powell, 200 km verderop . Aangekomen daar is het tevens Glen canyon dam. Het eerste stuwmeer in de Colorado river van 8 stuks. Leuk visitor center en rondleiding tot op de bodem van de stuw.Erg indrukwekkend maar wel met bewaking achter ons. Daarna de Colorado river opwaards gevolg naar het bekende punt Horseshoe Bend. Effe klimmen maar dat zie je ook wat. Wouw wat een uitzicht. Daardoor de staat Utah uit en Arizona i omdat het op de grens ligt met ook even een uurtje terug in de tijd -9 uur met NL.

Al met al een bijzondere route en stops weer vandaag.

Met 38 gr , zandstorm en regen .

Dag 10 26 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 26 juli 2018 23:12
Vandaag vanaf monument valley richting de Grand Canyon. Door de staat Arizona met een uur terug in de tijd , nu -9 uur met NL tot het einde van inze reis. Het gebied van Nervajo .....weinig varatie met hier en daar een huis en verder niks . Totdat we in de richting van Flagstaff komen wordt het ineens weer groen en bosrijk. Ook moesten we vandaag ons reisschema gaan aanpassen ivm de branden in yosemite park waar we volgende week naar toe zouden gaan. Ruim 2 uur in de wacht bij de reserveringslijn van het park ....pff maar aangepast. We gaan niet naar Yosemite park maar na Sequoia park een extra dag naar de zee Santa cruz en hebben nu nog een volle dag extra in San fransico . Dus elk nadeel kan weer een voordeel op leveren ... en onze veiligheid boven alles. Vanmiddag al even een stukje route 66 gereden om te tanken in Williams. Nostalgie zo groots .....geweldig ...of de tijd heeft stilgestaan.

Morgen eindelijk naar DE Grand canyon....vroeg op maar straks nog even karten met de kids.....

Weltruste met een temperatuur van rond de 25 gr gaat dat zeker lukken.

Fijne avond

Dag 11 27 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 27 juli 2018 23:26
Vanochtend om 6.30 op pad naar de Grand Canyon. 100 km verderop van de camping , klein uurtje rijden op 1 lange rechte weg . Een voorstadje met allemaal overnachtings mogelijkheden met ook een airport voor de helikopter vluchten boven de canyon. Eenmaal op het park direct naar boven gereden naar Desert vieuw 1 van de vele uitzichten die adembenemend zijn. We zitten aan de South rim van de Canyon . Dit is absoluut nr 1 op onze reis qua natuur , zo bijzonder mooi. Daarna lekker ontbeten met zo'n uitzicht.....en rond de 32 gr.

Oordeel zelf ......Daarna terug richting Williams om het Route 66 stadje te bezoeken en morgen er overheen te rijden naar Las Vegas.....nu komt Cheksey haar droom uit ....Shoppen in Vegas ....ben al bang voor onze creditcards ..

Fijne avond en wij gaan nog even een heerlijke koele nacht van 20 gr tegemoet voordat de 40 + inzicht komt

Dag 12 28 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 29 juli 2018 5:43
350 km van Williams begon vanochtend vroeg met 17 gr .Heerlijk geslapen.Via een historisch route 66 ... nieuw asfalt en veel verlaten oude zooi naar Las Vegas . Tussenstop de Hoverdam die ook Las vegas van stroom voorziet. Na 3,5 uur rijden was het toch ineens 45gr , want met het passeren van de Hoverdam verlieten we Arizona en reden we nevada in. Wat een imposante stad met al zijn glitter en glamour en vele hotels en vooral in elk gebouw een casino. Lopend is het te doen de Strip, maarben je heel wat uurtjes zoet. Dus een buskaart gekocht voor 24 uur en in uitstappen waar je wilt . Nou voor Chelsey was dat na maanden eachten precies aan de andere kant vanwaar wij geparkeerd stonden.Maar missie volbracht. Las Vegas .... waar alles wat je ziet schijn is allemaal voor de tourist maar geweldig om mee te maken. Het is zelfs nu om 22.42 nog steeds 40 gr dus de airco blijft aan vannacht.

Weltruste

Dag 14 29 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 01 augustus 2018 0:44
Reisdag van 605 km naar Sequoia park.

We rijden om death valley heen omdat het te heet is, meer dan 50 gr en onze camper er niet verzekerd is bij pech.We zijn tevens de laaste staat in gereden van Nevada naar Californië, de 8ste en laatste staat van onze reis. Het is ook de dag van de getallen en hoogte punten . De 5000 km staat op de teller. Op het natuurpark geen internet en telefoonbereik en ww staan op ons zelf dus zonder de stekker aan te sluiten op het net of wateraansluiting. Echt kamperen dus.En al 1000 foto's op de camera zinder de mobieltjes mee te rekenen.Bij aankomst werden we begroet door een grote aanwezigheid van eekhoorns, die best nieuwsgierig waren. Moeder ree met haar kind kwam naast de tafel grazen en na het eten lekker zwemmen achter de camping in de Marle Fork Kaweah River die van boven uit het park komt stromen. Geweldig mooi en koel schoon water, als je niet kan douchen met als einde een mooie sterrenhemel. Wat kan kamperen mooi zijn.

Dag 15 30 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 01 augustus 2018 1:16
Relax opstaan voor een dagje Sequoia park. Zonder de camper want die is te groot de bergwegen hier op het park.Tourbus gereserveerd .Eerst naar beneden om op de bus te stappen om weer terug het park in te gaan.1-1/2 uur op kronkel wegsn naar boven . Maar wat een bizar en bijzonder natuurgebied met extreme bomen. De Shermann tree , dikste boom op het park en de rest ongelooflijk hoog en dik. Indrukwekkend om er tussen te lopen .

Na een middagje diverse plekken te hebben bezocht incl regen boven in de berg met een temperatuur die niet geschikt was voor onze zomer outfit uit het warme dal .Terug naar de camper om heerlijk te genieten van de rust .

Dag 16 31 juli

Door Fam de Jong /Melissant op 01 augustus 2018 2:38
Op naar Santa Cruz effe 2 nachtjes aan de westkust slapen .Temperatuur is gelijk aan NL dus we kunnen gelijk wennen.

De rit hier naar toe was erg mooi , de bergen waren toch nog niet voorbij, dus helaas Michel , nog effe aan de bak qua stuurtechniek . Nu heerlijk zeb op de camping met zwembad en pooltafel en we mogen gelukkig ook hier weer BBQ . Morgen vroeg op en genieten wat Santa cruz te vieden heeft. Een heerlijke koele nacht tegemoet.

Weltruste

Dag 17 1aug

Door Fam de Jong /Melissant op 02 augustus 2018 0:31
Wat een koele nacht , vanochtend om 7 uur was het slechts 13 gr. Waar we ruim 1-1/2 week dik boven de 30 in de nacht zaten is dit effe op adem komen. Maar wij zijn wel wat gewend dus korte broek en een jas erover en op naar Santa beach. Wat een geweldig uitzicht ovet de grote oceaan en de zon kwam er al snel door dus heerlijk genieten van strand en stad en pier waar we de zeeleeuwen al van ver konden horen brullen vanaf de parkeerplaats. Dat is best een uitdaging om een camper van 9mtr aan het strand te parkeren. Maar het is gelukt. Zeer relaxte stemming met een surf gevoel en een geweldig pretpark op de boulevard. Al met al een heerlijk zen dag met tussen de middag pannekoeken bakken aan het water ....geweldig uitzicht. Nu helaas opmaken voor de laatste km naar SF ....waar we nog een lange dag en nacht gaan genieten voordat we de lange terugvlucht gaan maken.

Gr van uit het zonnige Santa Cruz

Dag 18 2 aug

Door Fam de Jong /Melissant op 02 augustus 2018 21:57
Laatste rit naar de laatste campground in San francisco. 136 km masr dus rustig aan. Het weer is fris in de ochtend. Eindelijk een x file op de weg .

Bij het binnenrijden van SF is het laag hangende bewolking dus dat beloogd hele goede foto's van de Golden gate bridge .. 🤔

De eerste stop aan de andere zijde is slecht , ook alcatraz is slecht te zien. We rijden naar de haven beneden via de omweg en tunnel en jawel de bewolking trekt op en de zon breek door. Wat een geweldige locatie om onze reis bijna af te sluiten. Lunchen onderaan de Golden gate.....en daarna naar de camping om de camper uit te mesten 😂 die gaat morgen vroeg terug naar het verhuurbedrijf en wij nog een dagje site seeing SF doen.

Fijne dag

Dag 19 3 aug

Door Fam de Jong /Melissant op 04 augustus 2018 14:23
Dat was het dan om 5 uur op om onze camper, waar we ruim 2 weken super in geleefd , geslapen , gegeten en gereden hebben .Zonder enig probleem 3593 miles hebben gereden. .....of gewoon 5748 km .....

Het inleveren en naar het hotel was snel geregeld. Dus op weg met de shuttle, metro en sneltram naar de stad. Wat een drukte maar wel gezellig.De oude tram naar de Fisherman's wharf genomen en onderweg bij Lombart street uitgestapt ...verder naar de pier gelopen om alcatraz teaanschouwen en daarna de oude tram door de stad terug en lekker struinen door de straten . Waar bij een winkel een man naar buiten kwam om tegen Jordan te zeggen dat hij een mooi shirt aan had....zijn feyenoord shirt . Een geweldige afsluiting van een gave, bijzondere om nooit te vergeten vakantie. Nu ons klaarmaken voor de terugreis.

Fijne dag

Dag 20 4 aug

Door Fam de Jong /Melissant op 04 augustus 2018 22:25
Dit is het einpunt van onze bijzondere ongelooflijk mooie reis.

Waarbij we heeeeel veel gereden hebben en gezien .Maar vooral bijzondere herinneringen hebben gemaakt.

Bedankt dat jullie ons hebben gevolgd en hopen dat iemand deze ervaring ook eens gaat beleven.

Tnx

Michel

Jenny

Jordan & Chelsey

Reacties

REAGEREN

Fam. de Jong

CAMPERREIS CHICAGO NAAR SAN FRANCISCO

juli/augustus 2018