Korte intro van mijn reis

Door Maike op 20 augustus 2019 22:44

Het is bijna zover; nog 3 dagen werken, zaterdag inpakken en laatste dingetjes kopen in de stad en dan is het op zondag eindelijk tijd om weer naar Amerika te gaan. Samen met Loes (mijn zusje) gaan we weer roadtrippen in Amerika. Twee jaar geleden zijn we al samen naar de Rockies in Canada en Amerika geweest en dat is heel goed bevallen. Nu gaan we eerst 4 dagen / 3 nachten naar New York. Daarna vliegen we door naar Phoenix waar we de camper van Cruise America ophalen en dan in 19 dagen door de nationale parken te reizen naar Las Vegas. We gaan van Sedona naar Grand Canyon, Page/Lake Powell, Monument Valley, Canyonlands, Arches, Bryce, Kanab, Zion en Valley of Fire. Daarna leveren we de camper in Las Vegas in, hier verblijven we nog 3 dagen.

We hebben net nog het geboekte hostel geannuleerd via Booking.com omdat we een aanbieding hadden gezien voor een hotel met een centralere ligging in Manhattan.

Morgenavond nog even de TomTom updaten met een recente wegenkaart van Amerika. Dus nu aftellen maar. We kunnen niet wachten om te gaan!

Klaar voor vertrek

Door Maike op 24 augustus 2019 21:59

Alle koffers en tassen zijn gepakt dus wij zijn er klaar voor. Vannacht om 4.00 uur gaat de wekker, dan een Uber bestellen naar Rotterdam Centraal om vanuit daar de trein naar Schiphol te nemen. Kort nachtje maar hopelijk slapen we dan in het vliegtuig goed. Nu snel slapen, dan is het het sneller tijd om te gaan. We hebben er heel veel zin in!

Dag 1: Vlucht Amsterdam - New York

Door Maike op 26 augustus 2019 4:15

Vannacht om 4 uur de wekker. Snel aangekleed en Uber besteld. Met de Uber richting Rotterdam Centraal en vanuit daar met de trein naar Schiphol. We gaan meteen inchecken en geven de vouchers voor de upgrade naar business/Polaris class af bij de balie van United Airlines. Al onze vluchten zijn met United omdat we dan de minste overstappen hebben. Alleen op de terugreis eerst van Las Vegas naar SFO maar daarna non-stop naar Amsterdam. Ideaal dus. Anyway, we staan bovenaan de upgradelijst en zijn nog 9 plekken vrij. Als we door de douane zijn en wat ontbijt hebben gehaald, zien we dat het is gelukt! Wat zijn we blij en wat is het fijn in de business class. Lekker veel eten, drinken en helemaal gestrekt kunnen slapen. Na een goede vlucht komen we om 11.20 uur lokale tijd aan in NYC. De douane duurde behoorlijk lang maar dat zorgt er wel voor dat onze koffers al klaar liggen op de bagageband.

We pakken de bus en subway richting ons hotel. We hebben geluk want kunnen meteen inchecken (eigenlijk pas vanaf 4 uur). Na een frisse douche en schone kleren aan gaan we op pad. We lopen richting Times Square en laten alle drukte van de stad op ons inwerken. Wat een immense reclameborden en drukte. We nemen dan de subway richting de Hornblowerpier want de Alive After Five sunset/cocktailcruise staat op de planning. Eenmaal aan boord is het al snel tijd om te varen. We varen langs het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, Brooklyn Bridge en hebben een mooi uitzicht over de skyline van Manhattan. Leuke en mooie cruise die perfect past bij een eerste dag.

De moeheid slaat toe en we besluiten een pizza te halen die we meenemen naar ons hotel. Op bed peuzelen we die op en liggen om 10 uur voldaan en moe in bed. Dit was een geslaagde eerste dag!!

Hotel: Wellington Hotel

Kosten: €125,- per nacht excl. lokale toeslag $20,- per nacht

Excursie: Hornblower Alive After Five cocktailcruise $35,- p.p.

Dag 2: New York

Door Maike op 27 augustus 2019 4:45

Zonder last van een jetlag worden we wakker, wat fijn! Na een ontbijtje op de hoek van de straat bij Joe’s is het tijd voor de eerste stop van vandaag: de Top of the Rock. Wat een prachtig uitzicht op de top over de hele stad, echt geweldig. Na Top of the Rock besluiten we de Big Bus hop on hop off te nemen, zo zien we nog iets van de stad in plaats van ons met de subway onder de grond te verplaatsen. Leuke manier om de stad te zien en we nemen de Downtown lijn richting het 9/11 Memorial. 

Wat onwijs indrukwekkend om op de plek te staan waar vroeger de Twin Towers stonden. Als de dag van gisteren herinneren we ons de aanslag nog. We bezoeken ook het museum, dit is echt heel mooi opgezet. We dachten hier een uur mee kwijt te zijn maar het is zo groots opgezet dat je hier bijna de hele dag kan vullen als je alles wil lezen en zien. Hongerig verlaten we na 2 uurtjes het WTC en gaan wat eten. Met volle buikjes gaan we wat shoppen en daarna stappen we weer op de Hop on Hop off om de downtown lijn volledig af te reizen. 

Dan lopen we langzaam richting Empire State Building. Gaan nog wat winkels in en uit en gaan nog wat drinken om even mensen en alles om je heen op ons te laten inwerken. 

De Empire State Building willen we pas op als het donker is. Zo gezegd, zo gedaan. Gaaf om de stad van boven te zien met de vele lichtjes en hoge gebouwen. Nadat we het wel hebben gezien, lopen we terug naar ons hotel en halen nog een hotdog bij een van de vele kraampjes in de stad. Een drukke maar zeer geslaagde dag!

Hotel: Wellington Hotel

Kosten: €125,- per nacht excl. lokale toeslag $20,- per nacht

Excursies: All-Inclusive New York Pass $134,- p.p. 

Hiermee hebben we volgende excursies ‘gratis’ gedaan:

Top of the Rock Observatory - $39,- p.p.

Big Bus Hop on Hop off - $55,- p.p.

9/11 Memorial & Museum - $26,- p.p.

Empire State Building - $43,55 p.p.

Dag 3: New York

Door Maike op 28 augustus 2019 4:16

We hebben vandaag de hele dag fietsen gehuurd. Voordat we deze ophalen gaan we eerst lekker ontbijten bij Le Pain Quotidien. Dan halen we op 57th Street bij Unlimited Biking twee ebikes op. We krijgen wat uitleg over waar je wel en niet kunt fietsen en een fietsslot en helm mee. We starten de fietsdag met de volledige loop door Central Park met de nodige stops tussendoor. Groot en fijn park midden in een drukke stad. Heerlijk ook om hier te fietsen. Daarna gaan we via de westkant van Manhattan helemaal naar Downtown. Onderweg stoppen we bij een piertje in Hudson Park om wat te lunchen. De fietsen rijden erg makkelijk zoals wellicht logisch met een ebike en het weer is ook goed. Via Battery Park in het zuiden komen we uiteindelijk aan bij het begin van Brooklyn Bridge. De Brooklyn Brigde heeft een apart loop- en fietsgedeelte. Helaas begrijpen veel voetgangers niet dat er ook fietsers zijn. We zijn dus blij dat we een bel op onze fiets hebben, die hebben we hard nodig.

We keren meteen bij aankomst in Brooklyn weer terug over de brug. Langzaamaan begeven we ons via dezelfde veilige fietspaden weer terug naar het fietsdepot. Na 40 kilometer fietsen, leveren we de bikes in. We gaan ons opfrissen in het hotel en ‘s avonds richting de wijk Soho. Hier slenteren we wat door straatjes en gaan sushi eten. Behoorlijk afgepeigerd van weer een mooie dag NYC gaan we terug naar ons hotel. 

Hotel: Wellington Hotel

Kosten: €125,- per nacht excl. lokale toeslag $20,- per nacht

Excursies: ebike via Unlimited Biking $60,- voor 4 uur, $15,- voor elk extra uur. 

Dag 4: New York en vlucht naar Phoenix

Door Maike op 29 augustus 2019 10:34

Nog een half dagje NYC want vanavond vliegen we verder richting Phoenix voor onze campertrip. We checken uit in het hotel en laten onze koffers daar achter. We besluiten om richting Soho/Midtown Manhattan te gaan. Gisteren hebben we dit al kort gezien maar toen waren we best moe. We gaan ontbijten, shoppen en drinken een koffietje. We lopen door de Bleecker Street en halen een lekkere cheesecake bij Magnolia Bakery (bekend van Sex and the City). Daarna is het alweer tijd om terug naar het hotel te gaan, koffers op te halen en richting Newark Airport.

Met wat vertraging vertrekken we richting Phoenix. In de lucht blijkt dat er gevaarlijke onweer is en we niet kunnen landen in Phoenix. Met weinig brandstof over wijken we uit naar Vegas. Gelukkig wordt er dan toch omgeroepen dat het weer rond Phoenix beter is en we toch direct naar de eindbestemming vliegen. Na een turbulente vlucht komen we dan aan. We bellen het Hilton hotel op dat we er zijn en shuttle is onderweg. Na het inchecken gaan we direct naar bed want het is ondertussen al 1 uur. Morgen kunnen we om 10.00 uur de camper ophalen, we hebben er zin in om weer ons eigen huisje te hebben en de roadtrip te starten.

Hotel: Hilton Garden Inn Phoenix Airport

Kosten: €115,- per nacht

OV-kosten: Metrocard met $22,- p.p. voor alle dagen en we gebruiken heen en terug naar Newark de Airport Express van/naar Port Authority. Deze airportshuttle kost $18,- p.p. enkele reis

Dag 5: Camper ophalen en Sedona

Door Maike op 30 augustus 2019 18:15

Om 10 uur worden we verwacht bij Cruise America voor een tour. Na het uitchecken in het hotel bestellen we een Uber richting het verhuurstation. Daar worden we vriendelijk onthaald door Tina van Cruise. Ze doet onze check-in en laat de camper zien. We zijn schijnbaar VIP want krijgen een extra doos met daarin een Weberbbq en briketten, koffieapparaat, zaklamp, lantaarn en toaster.

Heerlijk dus. Na een uurtje verlaten we Cruise richting een Walmart Supercenter. Maike heeft er zin in, Loes niet haha. Ondanks dat we boodschappenlijst hebben gemaakt, lopen we nog 2 uur in de Walmart rond.

Als we alles hebben, laden we de camper in en eten nog broodje bij de Subway. Dan gaan we eindelijk de weg op. We nemen de State route 87 via Payson naar Sedona. In Payson betrekt de lucht van strakblauw naar een onheilspellende donkere lucht. We zien onweer in de verte en voordat we het weten regent het pijpenstelen. We rijden door de storm verder en het klaart richting Sedona op. Rond uur of zes komen we aan op de camping Rancho Sedona Rv Park. De receptie is al gesloten maar er hangt braaf een plattegrond op ons te wachten. Als de camper staat gaan we onze koffers uitpakken en de boodschappen op handige plekken leggen. We bakken een hamburger en spelen ‘s avonds spelletjes buiten bij de camper.

Camping: Rancho Sedona RV Park

Kosten: $59,80 per nacht voor full hook-up

Facilteiten: toiletten, douches, bbq, wasserette

Dag 6: Sedona

Door Maike op 31 augustus 2019 18:39

Als we wakker worden is het al lekker zonnig buiten. We ontbijten wat bij de camper en gaan dan bekijken wat we vandaag in Sedona en omgeving gaan doen. We beginnen de dag bij het Visitor Center, hier krijgen we een kaart van omgeving en besluiten te beginnen bij Slide Rock State Park. Het is al erg warm dus een duikje in het water te nemen. Omdat het zo warm is, is het water toch wel vrij fris maar verkoelend is het zeker. Na een tijdje naar de daredevils die van de cliff afspringen te hebben gekeken, houden we het weer voor gezien. Terug bij de camper eten we lunch en gaan daarna door naar uitzichtpunten van Bell Rock, Courthouse en Little Horse. Terug op de camping lopen we naar de Oak Creek, waar je vanaf de camping in kunt.

Ook brengen we nog een bezoek aan de Oak Creek Brewery op aanraden van Tina. Helaas bedenkt Maike zich voor de ingang dat ze geen ID bij heeft. Deze moest ze wel echt hebben voor een biertje dus helaas dan maar een cola, bummer. ‘s Avonds koken we lekker pastaatje en spelen nog wat spelletje buiten bij de camper.

Camping: Rancho Sedona RV Park

Kosten: $59,80 per nacht voor full hook-up

Facilteiten: toiletten, douches, bbq, wasserette

Entree: Slide Rock State Park $30,- (vrijdag-zondag, van maandag tot donderdag is $20,-)

Dag 7: Grand Canyon

Door Maike op 03 september 2019 7:42

Rustig opgestaan en heerlijk omtbeten bij de camper. Toen vertrokken richting de Grand Canyon. We rijden dezelfde weg als gisteren naar Slide Rock maar dan nog verder via mooie bergweggetjes. Op de top van de berg stoppen wij bij Oak Creek Scenic Point. Mooi uitzichtje hier. Ondanks de enorme boodschappenlijst grepen we toch mis om sommige dingen dus rijden we daarna via een Walmart Supercenter in Flagstaff. Nu ook de dingen die we missen zijn aangevuld, zetten we onze weg voort richting Grand Canyon. Vanaf Williams is een saaie rechte weg naar de South Entrance. We rijden eerst de camper naar de Mather campground voordat we de shuttle het park in pakken. Camping zit weer helemaal volgeboekt blijkt bij aankomst zeker door Labour Day. Prima campingplaats gereserveerd in de Fir Loop. We nemen de shuttle bij de ingang van de camping naar het Visitor Center. Om 18.58 gaat de zon vandaag onder. We lopen naar Mather Point, daar bewonderen we immensheid van de Grand Canyon. Maike is hier al eens geweest, voor Loes de eerste keer. Telkens blijven we ons weer verbazen over wat sommige toeristen over hebben voor een foto. Over de hekken stappen voor de perfecte foto, ons niet gezien.

Door naar Yavapaki voor de zonsondergang. We hebben een goeie spot te pakken en genieten van het uitzicht. Als de zon al weg is kleurt de lucht en canyon zo onwijs mooi!

Met de shuttlebus gaan we weer terug naar de camping en laatste stukje lopen we. We hebben honger dus gaan meteen koken en spelen na het eten weer wat spelletjes. 

Camping: Mather Campground

Kosten: $18,- per nacht

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette

Dag 8: Grand Canyon

Door Maike op 03 september 2019 7:43

Na een standaardontbijtje bij de camper lopen we richting de shuttle om het park in te gaan. We beginnen vandaag aan de Hermits Rest loop. Het is behoorlijk warm maar we pakken toch alle uitzichtpunten mee. Telkens weer blijft het een abnormaal uitzicht, de Grand Canyon is zo immens. Vanuit Mohave Point zie je de Colorado River in de canyon, gaaf om te zien. Na de Hermits Rest nemen we de Village shuttlelijn naar Market Plaza. We hebben honger en dorst dus wat versnapperingen. Na een pizza lopen we nog door naar de giftshop. Hier zien we Monopoly National Park versie, die neemt Maike mee voor collega Maarten. Maar we kunnen hem dan ook zelf spelen want we hebben die van ons thuisgelaten. Dan lopen we terug naar camping en doen een wasje en wassen ook onszelf. ‘s Avonds maken we kampvuur, drinken we wat biertjes en omdat de pizza toch vrij veel was doen we het met een hotdog als avondmaal. Vannacht gaat het wekkertje om 4 uur want we gaan de zonsopgang bewonderen!

Camping: Mather Campground

Kosten: $18,- per nacht

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette

Dag 9: Page/Lake Powell

Door Maike op 03 september 2019 7:55

Om 4 uur gaat de wekker, we wrijven de slaap uit ons ogen. We kleden ons aan en rijden met de camper richting het Visitor Center om vanaf daar de shuttle naar Yaki Point. De lucht is al wat lichter geworden maar de zon is gelukkig nog niet door om 5.30 als we arriveren.

We aanschouwen een prachtige zonsopkomst en het is ook nog heerlijk rustig. We nemen de shuttle terug naar onze camper en gaan rustig ontbijten. Met een volle maag laten we de Grand Canyon bijna achter ons want als laatste stop staat Desert View op de planning. We vangen nog een laatste glimp op van de canyon en rijden dan richting Page. Als we de Glen Canyon Dam over rijden zijn we er echt bijna. We zijn nog nooit zo vroeg op een camping geweest: 10.45 uur. Gelukkig kunnen we al naar de no hook-up plek. We hebben met het reserveren er alleen geen rekening meegehouden dat we al 2 dagen geen hook-up hebben gehad en het hier overdag 40 graden is en ‘s nachts nog 25. Geen prettig idee en afzien dus gaan kijken of we niet naar een full hookup kunnen. We hebben geluk, er is nog plek. De rest van de dag doen we rustig aan; liggen op een strandje aan Lake Powell, koken wat en spelen spelletjes. Lekker dagje weer!

Camping: Wahweap Campground

Kosten: $68,- per nacht voor full hook-up

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette, winkeltje. Camping gelegen aan Lake Powell

Dag 10: Page/Lake Powell

Door Maike op 04 september 2019 8:15

Gisteren hadden we een Antelope Canyon tour geboekt voor vandaag 11.00 uur. We doen rustig aan en ontbijten lekker bij de camper. Dan vertrekken we richting Canyon X. Ik wilde graag een andere slot canyon in dan Lower of Upper Canyon. Het liefst eigenlijk een zonder tour maar dat blijkt niet meer mogelijk. Om 11 uur begint de tour en worden we naar het beginpunt aan de slot canyon gebracht.

De volledige tourgroep wordt in 2 groepen gesplitst met beide een gids. 

Een klein stukje bergafwaarts en we lopen de eerste slot canyon in. Super gaaf om de verschillende kleuren die de kloof krijgt door de zon te zien. Het is er helemaal niet druk, in tegenstelling tot paar jaar geleden in de Lower Antelope Canyon. We nemen een hoop foto’s en de gids helpt met de fotoinstellingen op onze telefoon voor de beste plaatjes. Dan lopen we nog door naar de tweede slot canyon. Van deze canyon stamt de naam Canyon X af want je ziet als je naar boven kijkt de kloven zo gevormd dat de lucht een X is. Ook deze slot canyon is prachtig maar iets donkerder dan de andere. Nadat we allemaal onze perfecte foto’s hebben geschoten gaan we via een steile klim terug naar het beginpunt. Heel mooi alternatief voor de drukke Upper en Lower Canyon vind ik.

Onderweg naar de camping halen we nog wat boodschappen en lunch. We lunchen bij Nevajo Mountain Viewpoint met uitzicht over Lake Powell en de Glen Canyon Dam. We facetimen even met moeders want die is inmiddels Nederlandse tijd jarig en 60 jaar geworden. Daarna is het tijd om een duik in Lake Powell te nemen. ‘s Avonds is het vooral heerlijk vakantie vieren met biertje en leftover food van gisteren.

Camping: Wahweap Campground

Kosten: $68,- per nacht voor full hook-up

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette, winkeltje. Camping gelegen aan Lake Powell

Excursie: Canyon X Tour $60,- p.p. (tussen 11.00 en 12.20 kost deze tour $60 anders $40,-)

Dag 11: Monument Valley

Door Maike op 05 september 2019 7:28

Tijd om door te gaan naar de volgende bestemming: Monument Valley. Alleen nog twee dingen in de omgeving van Page op de planning staan voor vandaag, eerste stop bij de Glen Canyon Dam. We zijn er al een aantal keer overheen gereden maar nog niet gestopt om goed te kijken, dus dit doen we nu. We bezoeken eerst het Visitor Center voor de geschiedenis en feitjes en lopen dan eromheen en over de brug. Ik heb knikkende knietjes van de hoogtevrees en al helemaal als de brug begint te schudden als er een vrachtwagen overheen rijdt. Lopen tot de helft van de brug en draaien dan vlug om. Daarna door naar Horseshoe Bend. Het is daar de afgelopen drie jaar wat veranderd. Er is een officiële ingang voor parkeren waar je nu $10,- parking fee moet betalen voor de aangelegde parkeerplaats. Ook is er langs de trail een shelter geplaatst en is het wandelpad halverwege ineens verhard. Bij het uitzichtpunt is ook bij een gedeelte een hek geplaatst zodat je niet kunt vallen. Het blijft net zo mooi als in mijn herinnering en Loes vindt het ook super mooi. Ondanks de hekken zijn er hier nog mensen die hun leven wagen voor een duizelingwekkende foto, brrr ik vind het maar niks.

Oververhit terug in de camper een koude douche en dan hop door naar Monument Valley. Net voor Monument Valley rijden we een tropische storm in. Donkere wolken en dan ineens regen. We zien Monument Valley maar amper en rijden richting de camping. Na een korte poos stopt de regen en kunnen we lekker buiten zitten. We hebben zelfs nog geluk dat we ineens zien dat de zon op Monument Valley schijnt, mooi kiekje vanaf de camping.

Morgen staat het wekkertje vroeg want we gaan een Sunrise tour doen.

Camping: Gouldings Campground

Kosten: $55,- per nacht 

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette, winkeltje, binnenzwembad, tourmogelijkheden

Entree: Horseshoe Bend $10,- per RV 

Dag 12: Moab

Door Maike op 06 september 2019 7:30

Om 5.30 uur gaat de wekker; we moeten iets na 6.00 uur voor de deur bij de receptie staan want we gaan de zonsopgang bekijken in Monument Valley. Vanuit de camping gaat er een stel mee en bij de lodge halen we nog twee stellen op. Klein groepje van 8, heerlijk!

Wanneer we richting Monument Valley rijden zien we de lucht al van donker naar wat lichter veranderen en de unieke rotsformaties groter worden. Bij de ingang/parking van het park bekijken we de zonsopgang. Wat een ontzettend gaaf beeld, allebei vinden we de zonsopgang hier mooier dan bij de Grand Canyon. Daarna rijden we het park in en gaan naar verschillende uitzichtspunten. Bij veel plaatsen zijn we nog de enige toeristen Heerlijk dat het zo rustig is nog.

In totaal duurt de tour 2,5 uur en worden we netjes op de camping weer afgezet.

Echt een aanrader dus! Je hoeft ook niet perse met een tour maar het is wel een ideale combi omdat je ook door Monument Valley meteen erachteraan een tour hebt.

We ontbijten wat en rijden dan richting Moab. Net als de Monument Valley in onze achteruitkijkspiegel kleiner wordt, staan er ineens mensen op de weg. Dit is het bekende punt met de rechte weg richting Monument Valley waar men voor midden op de weg gaat staan. Levensgevaarlijk! Onderweg veel windvlagen en wegwerkzaamheden waarbij een baan dicht is dus we doen er wat langer over dan verwacht.

Bij aankomst op de camping in Moab zijn we dan ook redelijk moe. We zoeken uit wat we de komende twee dagen in Canyonlands/Arches willen doen. We boeken een Hummer Tour voor morgenvroeg en hebben een idee wat we daarna willen gaan doen. Voldaan gaan we lekker een plonsje wagen in het zwembad bij de camping, het is heerlijk weer. Rustige namiddag en avond en leuke plannen voor de komende dagen! 

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground

Kosten: $58,- per nacht voor full hook-up

Facilteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel, zwembad

Entree: Sunrise Tour via Gouldings $77,- p.p.

Dag 13: Canyonlands / Dead Horse State Park / Arches

Door Maike op 09 september 2019 7:23

De dag begint vandaag met een Hummer Tour. Om 8.15 uur worden we verwacht bij High Point Hummer.

Wat blijkt; we hebben een privétour want we zijn als enige twee en gids Eric. We rijden richting de Sand Flats waar we de zandstenen op gaan. Super vet dit!! We doen de Slickrock Trail en tussendoor krijgen we uitleg over de flora maar ook de dinosaurs die er vroeger leefden waar je nu nog de sporen van ziet. Na twee uur bedanken we Eric voor een fantastische Hummer Tour. We hebben een druk programma meteen na de tour. Want we willen Canyonlands, Dead Horse State Park en Arches nog zien. We gooien de tank nog vol met benzine en boeken nog een rafttour voor morgenvroeg. Dan rijden we richting Canyonlands Visitor Center. Hier kijken we wat we kunnen doen met weinig tijd en dat is vooral alle uitzichtpunten meepakken en de Mesa Arch Trail lopen. Een korte loop van 20/30 minuten brengt ons naar de Mesa Arch. Erg mooi om te zien! Daarna door naar Dead Horse State Park waar we eigenlijk direct naar de Overview rijden en daar wat rondlopen. Als we Dead Horse zien komen we tot de conclusie dat dit best veel op Horseshoe Bend lijkt dus ook heel erg mooi om te zien. Tijd om door te gaan naar Arches waar we vannacht ook overnachten. Ook hier bezoeken we eerst het Visitor Center maar weten eigenlijk al welke arches we willen zien: Double Arch, Windows Arches en Delicate Arch. We maken eerst een korte stop bij Balanced Rock. Wanneer we doorrijden naar Double Arch zien we een grote onweerswolk en ineens valt het met bakken uit de hemel. Harde onweersknal vlakbij dus helaas zitten we in een tropische storm. Na 10 minuten nog niet minder dus besluiten we na even wat rekenwerk deze arches morgenvroeg te doen voordat we gaan raften. We rijden nog naar Delicate Arch waar het wel droog is en lopen door naar de Lower Viewpoint. Gaaf! Dan op naar de final stop: Devils Garden Campground. We zijn nog op tijd om vanuit de camping de zonsondergang te bekijken. We klimmen bovenop een aantal rotsen bij onze campingplek en genieten van de zonsondergang. Dan een korte douche, koken en redelijk op tijd naar bed. Morgen gaat de wekker weer vroeg.

Camping: Devils Garden Campground

Kosten: $25,- per nacht

Facilteiten: toiletten

Excursie: Hummer Adventure Tour 2 uur $69,- per persoon via High Point Hummer

Entree: Dead Horse State Park $20,- per camper

Dag 14: Capitol Reef

Door Maike op 09 september 2019 7:25

Om 6.15 uur gaat het wekkertje en om 6.45 uur zijn we onderweg. We stoppen eerst bij Windows Trail en lopen deze trail voor de helft door tijdgebrek. Dan rijden we de loop verder en maken wat foto’s bij Double Arch. Net wat voor 8 uur zijn we bij Adrift voor de rafttour. Eerst zitten we 40 minuten met de hele groep in een oude schoolbus naar de Colorado River. We krijgen daar wat safety instructies en gaan dan het water op. Wat blijkt, bij deze tour hoef je niet zelf te peddelen. Ondanks dat we dit wel hadden verwacht is het eigenlijk ook juist lekker om van de omgeving te kunnen genieten. Tussen twee stroomversnellingen kunnen we telkens even verkoeling zoeken in het water. We hebben een leuke enthousiaste gids van 18 die veel vertelt over de omgeving en het raften. Hij heeft al 7 jaar raftervaring en peddelt ons prima over de Colorado River. We zien wat wildlife zoals een arend en reigers.

Ik wist dat dit rafting level 1-2 was maar had toch wat wildere stroomversnellingen verwacht. Al bij al was het een zeer geslaagde ochtend. Eenmaal terug in Moab is het tijd om onze honger te stillen en richting Capitol Reef te vertrekken. Eind van de middag komen we daar aan na een aantal korte stops. We zijn allebei behoorlijk moe dus verder dan ons vaste riedeltje spelletjes, koken en wijntjes komen we niet. 

Camping: Fruita Campground

Kosten: $20,- per nacht

Facilteiten: toiletten, dumpstation

Excursie: Rafting Morning Tour 4 uur $60,- per persoon via Adrift Adventures

Dag 15: Bryce Canyon

Door Maike op 09 september 2019 7:48

Vandaag geen wekker en het is niet al vroeg warm dus kunnen beetje bijslapen. Op de planning staat de weg naar Bryce Canyon via Scenic Byway 12 door o.a. Boulder en Escalante. Op ons gemakje rijden we deze route met verschillende stops want het uitzicht is telkens weer prachtig. Als we tussen Boulder en Escalante rijden, komen we ineens op de top met beide kanten een afgrond. Absoluut niet mijn hobby; rijden langs een afgrond dus tijd om snel te wisselen want Loes kan dat iets beter hebben. Met nog een uitgebreide lunchstop bij Head of the Rocks Overlook rijden we daarna eigenlijk in een stuk door naar Bryce. Het is 4 uur als we aankomen en de temperatuur is aangenaam. Rest van de dag staat er niet veel meer op de planning. We boeken nog een camping voor over een paar dagen in Coral Pink Sand Dunes en kijken wat we in Bryce maar ook in Kanab willen doen. Later op de avond koelt het hier flink af dus we maken een heerlijk kampvuurtje! 

Camping: Ruby’s Inn RV Park & Campground

Kosten: $48,- per nacht voor water, elektra

Facilteiten: toiletten, douches, winkeltje, wasserette, tourmogelijkheden

Dag 16: Bryce Canyon

Door Maike op 10 september 2019 6:40

Na een super koude nacht (2 graden) waar vooral Loes last van heeft gehad is het in de morgen nog fris. Het is 10 graden als we opstaan, dat is altijd wel wat aangenamer geweest. Na een ontbijt pakken we de shuttlebus die voor de camping vertrekt naar Sunset Point. We hebben gisteren al voorbereid en besloten dat we de combinatie van de Navajo Loop en Queen’s Garden gaan lopen. We wilden hem in eerste instantie andersom lopen maar de ranger die we spraken adviseerde ons vanuit Sunset te doen omdat je dan langzaamaan naar boven gaat in plaats van heel steil. Deze hike is 4,8 km en zakt eerst via Wall Street steil af de canyons in en daarna weer omhoog bij Sunrise Point. Het eerste stuk naar beneden is al ontzettend gaaf! Daarna loop je helemaal slingerend door de canyon en zie je de rotspilaren vanaf de grond. Later wanneer we weer omhoog wandelen zien we weer telkens nieuwe uitzichten van bovenaf. Ontzettende gave combi tussen twee hikes, een echte aanrader. Daarna lopen we nog de trail van Sunrise naar Sunset Point. Hierbij loop je juist bovenaan de rim dus dan hebben we Bryce van zowel boven als van beneden gezien. Voldaan gaan we nog even boodschappen doen en terug naar de camping. Na een lunch bij de camper gaan we richting zwembad en hottub op de camping. Heerlijk ontspannen sluiten we zo de middag af. ‘s Avonds een kampvuurtje aan en genieten maar. 

Camping: Ruby’s Inn Campground

Kosten: $48,- per nacht voor water, elektra

Facilteiten: toiletten, douches, winkeltje, wasserette, tourmogelijkheden

Dag 17: Coral Pink Sand Dunes State Park

Door Maike op 12 september 2019 6:58

in Bryce Canyon. Niet zo slim om mijn handdoek en bikini buiten te laten om te drogen, die zijn inmiddels weer kletsnat helaas. We doen rustig aan vandaag want het is wel lekker om even een rustdagje in te lassen en er staat ook alleen een kort ritje naar Coral Pink Sand Dunes op de planning. We hebben last van veel windvlagen onderweg dus braaf met twee handjes aan het stuur is verantwoord. We rijden eerst naar Kanab om daar door het stadje heen te lopen, naar de supermarkt te gaan en even te tanken. Dan rijden we naar Coral Pink Sand Dunes naar de camping. We gaan bii aankomst eerst lunchen en even in het zonnetje zitten. Daarna besluiten we richting de zandduinen te lopen. We bekijken het eerst vanaf het uitzichtplatform en dan lopen we langs de duinen af. Het waait hier ook erg hard. We besluiten dan morgenvroeg te gaan sandboarden en rest van de dag lekker bij camper te hangen en praten na over de dagen die we al hebben gehad. Ook kijken we samen naar de planning van de komende week wat we nog willen zien en doen op de bestemmingen. Verder spelen we wat spellen, drinken wat biertjes en maken avondeten.

Camping: Coral Pink Sand Dunes State Park

Kosten: $20,- per nacht 

Facilteiten: toiletten, douches, dumpstation

Dag 18: Zion

Door Maike op 12 september 2019 7:16

Als we hebben ontbeten rijden we richting de entree van Coral Pink Sand Dunes en deze is nog gesloten. We lopen richting ATV tours om te kijken of ze daar sandboards verhuren en hebben geluk. We huren samen 1 board voor $25,- per stuk want uit mijn ervaring weet ik dat het best zwaar is. We lopen richting de zandduinen naar de top. Het zijn sandboards waar je echt mee moet boarden en dus geen sandboards waar je op kunt liggen helaas. We nemen niet de steilste duinen maar beginnen met een softe. Dit gaat bij allebei prima. Wanneer we de steilere nemen heeft het minder succes en gaan we er toch maar paar keer liggend vanaf. Na 1 uur dit te doen zijn we doodop van door het zand weer de berg op. We leveren het board weer in en rijden richting Zion. Bij de entrance kopen we een permit voor de Mt Carmel tunnel want die moet aan een kant gesloten worden omdat onze camper te hoog is. Ik vraag aan de ranger of Observation Point open is maar die is nog steeds dicht door de rots. Hij geeft zelfs aan dat er nog geen plan is hoe ze dat gaan herstellen. We rijden meteen naar de camping en gaan daar lunchen. Dan pakken we de shuttle naar het visitor center om te kijken welke hike(s) we morgen willen gaan doen nu Observation Point niet mogelijk is. Het wordt het eerste deel van Angels Landing of een aantal kleinere door het park heen. We slapen er nog een nachtje over. ‘s Avonds eten we in een restaurantje naast de camping. Na alle dagen koken ‘s avonds is het tijd om eens uit eten te gaan.

Camping: Zion Canyon Campground RV Resort

Kosten: $54,- per nacht 

Facilteiten: toiletten, douches, zwembad, wasserette, dumpstation, winkeltje

Excursie: $25,- voor sandboard

Entree: $15,- voor permit Zion Mt. Carmel Tunnel

Dag 19: Zion

Door Maike op 13 september 2019 6:18

We staan vandaag vroeg op want we willen op tijd in het park zijn voordat het te warm wordt. Onze campingplek voor de komende nacht is nog niet vrij helaas dus parkeren we in de straat tegenover de camping voor de hele dag. We hadden namelijk maar 1 nacht plek aan de Virgin River dus moeten switchen. Na een nachtje te hebben geslapen besluiten we niet het eerste stuk van Angels Landing te lopen maar verschillende korte trails. We zien het zo toch niet zo zitten want als je een trail doet, moet je het goed doen en met  

mijn hoogtevrees is het waarschijnlijk niet te doen en loop ik alleen maar anderen in de weg. 

We nemen de shuttle in Springdale naar de laatste stop Temple of Sinawava. Onderweg rijdt de bus heel rustig naar stop 7 (deze stop en alle trails vanaf hier zijn dicht door de gevallen rots van afgelopen maand). De chauffeur vertelt dat de rotsval door het hele park te horen was en voorlopig de stop en trails dicht blijven. De rots heeft delen van Observation Point trail verwoest en er bestaat een kans dat door deze rots andere rotsen afbrokkelen dus het is niet veilig. Zoals ik het beluister blijven deze stop en trails nog langere tijd gesloten dus. Als we bij onze stop zijn aangekomen lopen we de Riverside Walk richting het beginpunt van the Narrows. Ik heb de Narrows de vorige keer al een stuk gelopen dus we doen nu alleen deze trail er naartoe. Mooie korte wandeling langs de Virgin River! Dan pakken we de shuttle en stoppen bij The Big Bend. Vanaf hier gaan geen trails maar heb je een mooi uitzicht en we zien de hikers van Angels Landing lopen boven aan de berg bij de kettingen. Ik krijg gewoon rillingen als ik het zie ook al is het van een afstand. Dan stappen we uit bij The Grotto en lopen hier een korte trail one-way richting Zion Lodge. Vanaf hier lopen we de Lower Emerald Pools trail. We hadden eigenlijk het idee om de Grotto en Kayenta trail te combineren met de Upper en Lower Emerald Pools. Maar dit is helaas niet mogelijk omdat ook de Kayenta (na 0,8 miles) en Upper Emerald Trail gesloten zijn door een eerdere rotsval. Een prima wandeling, maar wij vinden de Lower Emerald Pools wat tegenvallen. De pools lijken wat droog te staan. Als we terug zijn bij de Zion Lodge nemen we de shuttle terug naar Springdale. We halen wat boodschappen en halen de camper op om naar de nieuwe campingplek te gaan. De rest van de middag en avond hangen we bij het zwembad en de camper. Een mooie dag in Zion National Park zit er weer op. Morgen willen we vroeg vertrekken richting Valley of Fire want die camping is first come first serve.

Camping: Zion Canyon Campground RV Resort

Kosten: $54,- per nacht 

Facilteiten: toiletten, douches, zwembad, wasserette, dumpstation, winkeltje

Parkeerkosten Springdale: $12,- 

Dag 20: Valley of Fire

Door Maike op 15 september 2019 12:03

We staan op tijd op want we hebben voor vannacht een camping met first come first serve uitgezocht dus willen er vroeg bij zijn. Het is nog de langste rit die we hebben deze camperreis; 2 uur en 40 minuten volgens Google Maps. We vertrekken zonder te ontbijten want hebben ons voorgenomen in St George bij Denny’s lekker Amerikaans te gaan ontbijten. Voor Loes de pancakes en ik neem een Wild West omelet. Het smaakt heerlijk maar het is zoveel dat we het niet op krijgen. Niet gek met die porties hier. Daarna rijden we op een tank/wisselstop na in een keer door naar Valley of Fire State Park. Doordat we een uur terug in de tijd zijn gegaan komen we rond de middag aan. We betalen bij de entree de entrance fee en rijden dan naar de camping. Het ziet er niet zo druk uit maar wel al wat plekken zijn gereserveerd. We hebben geluk want er zijn zelfs nog een paar water/elektra plaatsen vrij, dus die nemen we een. Het is namelijk bijna 40 graden dus wel lekker om dan de airco te kunnen gebruiken. Als we een plek hebben gereserveerd, rijden we naar het visitor center. We krijgen een idee van het park en wat we gaan doen. Met de camper rijden we de White Dome Road en de Fire Canyon Road. We stoppen op verschillende mooie plaatsen en schieten de nodige foto’s. Ook bij Rainbow Vista maken we een stop. Het is een prachtig staatspark en behoorlijk warm. Het wordt helaas ook niet aangeraden om te hiken met deze temperaturen in het park. Terug op de camping doen we dan rest van de dag rustig aan. We koken nog onze laatste avondmaal in de camper want in Las Vegas gaan we lekker uiteten. Morgen vertrekken we vroeg en staan er wat dingen op de planning rondom Las Vegas. 

Camping: Atlatl Rock Campground 

Kosten: $20,- per nacht ($10,- voor no hook-up site & $10,- extra voor site met water/elektra)

Facilteiten: toiletten, douches, dumpstation

Entreekosten: Valley of Fire State Park $10,-

Dag 21: Red Rock Canyon / Seven Magic Mountains / Las Vegas

Door Maike op 15 september 2019 12:04

Vandaag worden we voor de laatste keer wakker met de camper middenin de natuur. We vertrekken vandaag namelijk naar onze laatste bestemming: Las Vegas. Hier slapen we twee nachten in onze camper op de Oasis camping en nog een nacht in een hotel op de Strip. Voordat we naar de camping gaan rijden we eerst nog maar Red Rock Canyon vlakbij Las Vegas. Hier rijden we de Scenic Drive Loop en stoppen bij verschillende uitzichtpunten. Gaaf dat er zo’n mooi stukje natuur op nog geen halfuur rijden vanaf de Strip in Las Vegas ligt.  

Na deze Scenic Drive rijden we verder naar de Seven Magic Mountains ten zuiden van Las Vegas. Het is daar echt ontzettend druk met toeristen (net zoals wij) die er graag foto’s maken. We schieten wat plaatjes en gaan dan naar de camping. Ontzettende grote camping op een goede centrale locatie in Las Vegas. Het is bloedheet hier dus na een snelle lunch plaatsen we onszelf bij het zwembad. ‘s Avonds gaan we richting de Strip. Struinen hier wat hotels af, slenteren over de Strip, gaan wat eten en proberen onze vakantieuitgaven terug te cashen. Bij de allereerste gokkast stopte we er $1,- in en kwam er $93,- uit. Helaas ging het niet de hele avond zo.

Camping: Oasis Las Vegas RV Resort

Kosten: $57,- per nacht voor Deluxe site

Facilteiten: toiletten, douches, dumpstation, wasserette, bar, restaurant, zwembad, hottub, winkel, fitnessruimte, tourmogelijkheden

Dag 22: Las Vegas

Door Maike op 16 september 2019 8:54

Aangezien we gisteren pas om 3.00 uur naar bed gingen, slapen we vandaag uit. Eerst een poging zonder airco en als ik dan om 7 uur wakker word, toch de airco nog aan en even doorslapen. En dat lukt mij aardig, Loes wat minder want die zit al buiten als ik wakker word. We ontbijten bij de camper, ruimen dan alvast wat boodschappen en al het bestek op en gaan dan heel snel naar het zwembad. Na een middagje hier te hebben gechilld, is het moment aangebroken waar we allebei ontzettend tegen opzien; koffers inpakken. Het voelt zo naar om alle onze spullen uit onze Frits  te halen en terug de koffers in want dat betekent dat het einde van onze reis in zicht is. Ohja je leest het goed, onze camper is al vanaf dag 2 omgetoverd tot Frits. Frits is goed voor ons geweest alleen had hij het soms zwaar om in de bergen te rijden. Anyway, we pakken onze spullen in en maken ons dan klaar voor ons een na laatste avondje Strip. We pakken de Uber naar de Venetian hotel. Loes heeft zin in pizza dus we beginnen met een zoektocht naar een goed Italiaans restaurant. Op het St Mark’s Square (het nagebootste San Marco plein in Venetië) vinden we een leuk restaurant waar we een beide voor een pizza gaan. Daarna lopen we over de Strip boulevard richting het zuiden. Er lopen eigenlijk 3 soorten mensen op de Strip; mensen die van de kaart zijn, mensen die iets aan je willen verkopen en mensen die onder de indruk zijn van de voorgaande twee soorten mensen en de omgeving. In het Planet Hollywood gaan we naar binnen en gokken wat. Vanavond minder geluk dan gisteren. De Uberchauffeur terug naar de camping was de beste uit de stad. In zijn luxe Audi Q7 met glazen dak en kek tvscherm waarbij we wat liveshows van artiesten kregen te zien bracht hij ons terug. Oplader voor de telefoon aanwezig in de auto en we mochten ons ook voorzien van water en snacks. Zelfs deur ons openmaken bij het uitstappen, dat maak je zelden mee. Om 00.00 uur liggen we alweer in bed en morgen op tijd onze Frits terugbrengen.

Camping: Oasis Las Vegas RV Resort

Kosten: $52,- per nacht voor Deluxe site 

Facilteiten: toiletten, douches, dumpstation, wasserette, bar, restaurant, zwembad, hottub, winkel, fitnessruimte, tourmogelijkheden

Dag 23: Las Vegas

Door Maike op 17 september 2019 10:40

De dag is aangebroken dat we Frits moeten  afleveren in Vegas. Vanaf 9 uur kunnen we hem terugbrengen en omdat we nog graag naar de outlet willen, zijn we er dan net iets na 9 uur. Omdat we alles al hebben ingepakt, bijgevuld en geleegd is de drop off binnen een paar minuten geregeld. We maken nog snel een foto van de kilometerstand en zien dat we een kleine 1700 mijl (1695 om precies te zijn) hebben afgelegd in 19 dagen tijd. We bestellen een Uber naar het Park MGM om de koffers af te geven. We hebben het geluk dat onze kamer al klaar is  om 10.30 uur dus we gooien de koffers op de kamer en gaan door naar de North Outlet shoppingmall. We hebben een paar doelen gesteld wat we willen/mogen kopen en gaan daarvoor. Twee uur later zitten we dan weer in de Uber terug naar ons hotel. Omkleden en de rest van de middag hangen we lekker bij het zwembad. Omdat ik Amerika niet wil verlaten zonder naar de In-N-Out Burger te zijn geweest gaan we daar na een paar gokpotjes wat eten. Daarna weer verder aan de roulette en van $5,- dan $50,- maken. Die gaan we uitbetalen, ka-ching! Rond 1.30 uur liggen we in bed. Morgen vliegen we helaas alweer terug naar huis na een heel mooie en fijne rondreis door West-Amerika.

Hotel: Park MGM 

Kosten: €95,- per nacht voor tweepersoonskamer 

Dag 24 en 25: Vlucht Las Vegas - Amsterdam en aankomst Amsterdam

Door Maike op 20 september 2019 8:17

De dag is aangebroken dat er onze fantastische camperreis is afgelopen. We staan half 9 op en checken ons uit. In het Park MGM heb je een self check-in en check-out. Dus als alles gewoon lukt komt er geen personeel meer aan te pas. We bestellen de Uber en om half 10 zijn we op het vliegveld. Nog even de koffers afgeven en hup door de douane. In de terminals achter de douane staan hier zelfs gokkasten, bizar. Daar moeten we dan nog even onze laatste dollars op gokken. Om half 12 vertrekt onze eerste vlucht naar San Francisco. Hier komen we op tijd aan en hebben een korte overstap van een uurtje. Dit is meer dan genoeg. Helaas zitten we op de non-stop vlucht naar Amsterdam niet in de business class maar lopen we er wel doorheen naar de Economy klasse. We staan een lange tijd op de startbaan maar dan gaan we eindelijk. Vanuit het vliegtuig zien we de Golden Gate Bridge en Alcatraz Island. Na wat eten en een filmpje gaan we beide slapen en dit lukt heel goed. We landen door het tijdsverschil de volgende dag om 10.00 uur in Nederland, eerder dan gepland. Dan blijkt dat moeders onverwachts op het vliegveld staat, wat gezellig. Ook zien we camera’s als we door de exitpoortjes komen bij de aankomsthal. Gelukkig niet voor ons want wij hebben geen spannend verhaal voor Hello Goodbye maar wel een leuk vakantieverhaal! Het zit erop helaas. Allebei op naar huis, wassen, wakker blijven en morgen weer werken. 

Algemene informatie

Door Maike op 04 oktober 2019 20:48

Totale reisafstand: 1695 mijl/ 2728 kilometer

Totale kosten benzine: $570,-

Campertype en -verhuurder: Cruise America type C25

Gemiddeld verbruik: 9 mijl per gallon

Gemiddelde kosten campings: $42,95 per nacht, totaal $775,-

Totale kosten boodschappen: $470,-

Totale kosten uit eten: $480,-

America the Beautiful Pass: $80,-

Hornblower Alive After Five cocktailcruise $35,- p.p.

All-Inclusive New York Pass $134,- p.p. (hiermee gratis Top of the Rock Observatory - $39,- p.p., Big Bus Hop on Hop off - $55,- p.p., 9/11 Memorial & Museum - $26,- p.p. En Empire State Building - $43,55 p.p. gedaan)

Ebike New York via Unlimited Biking $60,- voor 4 uur, $15,- voor elk extra uur

Canyon X Tour $60,- p.p. (tussen 11.00 en 12.20 kost deze tour $60 anders $40,-)

Entree Slide Rock State Park: $30,-

Parkeren camper Horseshoe Bend: $10,-

Sunrise Tour via Gouldings $77,- p.p.

Hummer Adventure Tour 2 uur $69,- p.p. via High Point Hummer

Entree Dead Horse State Park: $20,- 

Rafting Morning Tour 4 uur $60,- p.p. via Adrift Adventures

Sandboard Coral Pink Sand Dunes: $25,- per board

Zion Tunnel: $15,-

Parkeerkosten Springdale: $12,-

Entree Valley of Fire: $10,-

Reacties

REAGEREN

Maike en Loes

CITYTRIP NEW YORK EN CAMPERREIS PHOENIX NAAR LAS VEGAS

aug/sept 2019