Pennsylvania | Travelhome Campervakanties

Pennsylvania, een onbekend juweeltje

Pennsylvania is voor velen niet de eerste staat waar ze aan denken bij een bezoek aan de Verenigde Staten. En dat is jammer want Pennsylvania heeft een perfecte mix van geschiedenis, natuur en cultuur.

 

Pennsylvania speelde een cruciale rol in de Amerikaanse geschiedenis. Het is de plek waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet werden ondertekend, en het heeft tal van historische locaties en musea die de geschiedenis tot leven brengen.

 

Trek met je camper over prachtige wegen door de Pocono Mountains en kampeer in de bossen Ricketts Glen State Park of Hickory Run State Park. Dompel je onder in traditie bij de Amish en zet je tanden in de lokale lekkernijen als een Philly cheesesteaks of scrapple.

 

Het buitenleven roept en of je nu een liefhebber bent wandelen, fietsen, vissen of watersporten, Pennsylvania heeft het allemaal te bieden.

Foto: een van de vele watervallen in Ricketts Glen State Park

Philadelphia

Wanneer je Pennsylvania bezoekt mag je Philadelphia niet missen. Deze stad is, zoals velen denken, niet de hoofdstad van de staat maar waarschijnlijk wel de bekendste stad in deze staat. Philadelphia wordt gezien als de geboortestad van Amerika, omdat hier de onafhankelijkheid van Engeland werd getekend.

 

Om je op weg te helpen hebben we een dag in Philadelphia voor je samengesteld.

 

Ochtend - Independence National Historical Park
Begin je dag in het hart van Philadelphia bij Independence National Historical Park. Hier vind je de Liberty Bell, een symbool van vrijheid, en Independence Hall, waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet van de Verenigde Staten werden ondertekend. Neem de tijd om deze historische locaties te verkennen en deel te nemen aan een rondleiding om alles te leren over deze geschiedenis.

 

Lunch bij Reading Terminal Market
Wandel naar de Reading Terminal Market voor de lunch. Deze historische markt biedt een overvloed aan culinaire opties, van cheesesteaks tot wereldgerechten. Proef lokale specialiteiten en geniet van de smaken van Philadelphia.

 

Middag - Philadelphia Museum of Art

Maak een korte rit naar het Philadelphia Museum of Art, de thuisbasis van een indrukwekkende kunstcollectie, variërend van klassieke meesterwerken tot moderne creaties. Beklim de beroemde "Rocky Steps" voor een panoramisch uitzicht op de stad en bezoek het aangrenzende Rodin Museum voor meer kunstwerken.

 

Avond - Wandeling langs de Schuylkill River 
Maak een ontspannende avondwandeling langs de Schuylkill River en bewonder de skyline van Philadelphia. Geniet van de rustige sfeer en maak enkele prachtige foto's voordat je je dag afsluit met een heerlijk diner in een van de lokale restaurants.

Foto: de mooie skyline van Philadelphia vanaf het water

Traditioneel leven: the Amish

In Pennsylvania leeft de meest bekende en grootste Amish-gemeenschappen in de Verenigde Staten. Leer alles over hun tradities tijdens een bezoek, je kan hiervoor met een lokale gids gaan of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het plaatsje Lancaster. Populaire activiteiten zijn onder andere paardenkoetsritten, bezoeken aan boerderijen, ambachtswinkels en maaltijden in Amish-restaurants.

De Amish zijn bekend om hun eenvoudige levensstijl, gebaseerd op christelijke waarden en afwijzing van moderne technologieën. Ze gebruiken geen elektriciteit, autorijden niet en dragen traditionele kleding. Bij de Amish zijn familiebanden en landbouw belangrijke aspecten van hun levenswijze.

Foto: een Amish koppel op weg naar de kerk

Gettysburg

In het zuiden van Pennsylvania, omgeven door een glooiend landschap dat zich uitstrekt tot aan de horizon, ligt de historische stad Gettysburg. Deze stad draagt de herinnering aan een gebeurtenis die de loop van de Amerikaanse geschiedenis voorgoed veranderde: de Slag bij Gettysburg.

Het is juli 1863, een tijd waarin de Verenigde Staten verscheurd waren door de Amerikaanse Burgeroorlog. Gettysburg, een ogenschijnlijk vredige stad, werd plotseling het epicentrum van een van de meest cruciale conflicten van die tijd. De strijdkrachten van de Unie en de Confederatie botsten hevig gedurende drie dagen in een gevecht dat de toekomst van de natie zou bepalen.

Gettysburg National Military Park, met zijn uitgestrekte slagvelden, zit vol met verhalen van moed, opoffering en doorzettingsvermogen. Hier staan monumenten en gedenktekens als stille getuigen van de strijd die hier heeft gewoed. Elk van deze monumenten draagt de naam van een regiment, een divisie of een commandant die een rol heeft gespeeld in deze historische veldslag. Ze herinneren ons aan de duizenden mannen die hun leven gaven voor hun overtuigingen.

Op een van de heuvels van Gettysburg, tegen de achtergrond van deze veldslag, hield president Abraham Lincoln een toespraak die de wereld zou veranderen. Het Gettysburg Address is een tijdloze herinnering aan de principes van vrijheid en gelijkheid die de Verenigde Staten hoog in het vaandel dragen.

Wanneer je door Gettysburg loopt, voel je de ernst van de geschiedenis om je heen. De uitgestrekte velden en heuvels getuigen van de bittere strijd die hier heeft plaatsgevonden. Het is een plek van herdenking en eerbetoon aan degenen die hun leven verloren tijdens deze cruciale slag.

Rondleidingen, zowel te voet als per koets, nemen bezoekers mee op een reis terug in de tijd. Ze bieden inzicht in de tactiek van de strijd, de strategieën van de generaals en de verhalen van gewone soldaten. Het is een manier om de geschiedenis levendig te maken en de gebeurtenissen van meer dan een eeuw geleden te begrijpen.

Foto: een van de kanonnen die je ziet bij Gettysburg