Algemene informatie

Deelnemers:

Danielle van den Boom (30 jaar) Medewerkster Travelhome
Rick Dierckx (23 jaar) Medewerker Travelhome
Manon van der Heijden (27 jaar) Medewerkster Travelhome

 

Campertype- en verhuurder:
C-Large van El Monte RV

 

Totale kosten campings (vooraf geboekt): € 830,00
Totale kosten benzine: $ 730,00
Totale kosten internet (e-SIM): $ 42,00 (20GB voor 30 dagen)
Totale kosten taxi/Uber: $ 180,00
Totale kosten boodschappen: $ 690,00
Totale kosten uiteten/drankjes: $ 825,00

 

Kosten excursies en bezienswaardigheden:

America the Beautiful nationale parkenpas: $ 80,00 per camper

Entrée Valley of Fire State Park: $ 15,00 per camper
Entrée Goblin Valley State park: $ 20,00 per camper
Entrée Dead Horse State Park: $ 20,00 per camper
Entrée Slide Rock State Park: $ 20,00 per camper 
Entrée Coral Pink Sand Dunes State Park $ 10,00 per camper
Parkeerkosten Horseshoe Bend: $ 10,00 per camper 
Tunnel Zion National Park: $ 15,00 per camper 
Sandboarden Coral Pink Sand Dunes: $ 25,00 per board 
Monument Valley Sunrise Jeeptour: € 93,29 per persoon
Lower Antelope Canyon: € 67,92 per persoon
Diamond Jeeptour Sedona: € 121,84 per persoon 
Concert Katy Perry Las Vegas: € 94,04 per persoon

Amsterdam - Las Vegas

De dag is eindelijk aangebroken dat onze camperreis naar Zuidwest-Amerika gaat beginnen! We hebben van te voren geregeld dat we worden weggebracht naar Schiphol. Ook hebben we al de online check-in bij American Airlines gedaan en staan onze boardingpassen op onze mobiel, behalve van Manon want daar werd aangegeven dat ze langs de check-in balie moest komen om daar haar boardingpass op te halen, waarschijnlijk voor een extra controle. Maar dat is geen probleem want we hebben voldoende tijd op de luchthaven. American Airlines heeft een zelfservice voor je ruimbagage maar ook daar krijgen Rick en ik de melding dat we alsnog langs de balie moeten, om daar onze ruimbagage af te geven. Dit duurt helaas wel wat langer dan gepland maar we hebben vakantie en voldoende tijd. Daarna kunnen we door naar de security check en douane en er staat daar wel een rij maar gelukkig dat dit allemaal redelijk snel en soepel en zijn we hier ook zo doorheen, gaan nog even wat winkeltjes bekijken en lopen dan op ons gemak richting de gate.

 

Bij de gate aangekomen wordt er door de balie medewerker iemand omgeroepen om zich te melden bij de balie vooraan bij de gate. Het was wat onduidelijk maar het leek erop alsof ze Manon omriepen maar dat wisten we dus niet zeker dus hebben we ook maar afgewacht. Bij het boarden hadden Rick en ik té laat in de gaten dat Manon er tussenuit werd gehaald en wij stonden dus ook al in de shuttlebus naar het vliegtuig toe en de deuren die al dicht gingen, waardoor we er niet meer uit konden. Omdat we niet wisten wat er aan de hand was, hebben wij Manon even gebeld om te checken. Gelukkig was het niets ernstig en kwam ze daarna ook richting het vliegtuig toe. Het was dus wel echt Manon die van te voren al werd omgeroepen door de medewerker.

 

Vooraf hebben wij stoelen gereserveerd zodat we met z’n drieën bij elkaar zitten in het vliegtuig. De vliegreis verloopt helemaal goed en landen na ongeveer 7 uur vliegen op Philadelphia. Daar moeten we door de douane en onze bagage van de bagageband afhalen en opnieuw inchecken voor onze volgende vlucht naar Las Vegas bij connecting flights drop off balie. Dit gaat allemaal voorspoedig en hoeven dan nergens heel lang te wachten, en we hadden ook tijd genoeg voor onze overstap namelijk 2,5 uur.

 

Nadat we zijn geland op Las Vegas Airport duurt het even voordat onze bagage op de bagageband wordt gelegd. Daarna gaan we door naar de taxi staanplaats aangezien de hotels op de strip geen shuttle service aanbieden. Er staat een enorme rij dus besluiten om naar de plek te gaan voor de Ubers, maar helaas is het hier nog drukker en komen dan ook met geen enkele mogelijkheid aan een Uber. We besluiten om weer terug te gaan naar de taxi staanplaats en in de rij aan de sluiten en dit heeft ongeveer ruim een uur geduurd voordat we eindelijk in de taxi zaten naar ons hotel Caesars Palace.

 

Kom je in het weekend aan in Las Vegas? Dan is dit wel iets om rekening mee te houden dat het drukker kan zijn met betrekking tot Ubers/Taxi’s op de luchthaven.

 

Ingecheckt in Caesars Palace besluiten we om gewoon lekker ons bed op te zoeken omdat we alle drie nogal moe zijn van deze lange dag en we dus ook al laat zijn aangekomen in Las Vegas. Morgen mogen we onze camper gaan ophalen en dan gaat het echt beginnen!

 

Accommodatie: Caesars Palace ****
Type kamer: Julius Deluxe Room, 2 Queens
Prijs: ca. 220EUR per kamer, per nacht
Ligging: Las Vegas Boulevard / Strip
Faciliteiten: Restaurant, zwembaden & spa, nachtclub, theater, casino en wifi

Camper ophalen & Valley of Fire State Park

Deze ochtend worden we al redelijk vroeg wakker, aangezien we nog moeten wennen aan het tijdsverschil. Tussen 08.00 en 09.00 uur bellen we naar El Monte RV om te vragen hoe laat we precies de camper mogen komen ophalen. Dit wilde we eigenlijk gisteren al doen tijdens onze overstap in Philadelphia maar waren dat uiteindelijk helemaal vergeten om te doen. We kregen een vriendelijke dame aan de telefoon en die geeft aan dat we meteen die kant kunnen op komen, de camper staat namelijk al voor ons klaar. Super fijn! We maken ons klaar en pakken onze spullen bij elkaar, en gaan dan naar de receptie om weer uit te checken en bestellen een Uber om ons naar de locatie van El Monte RV te brengen. 

 

Aangekomen op de locatie van El Monte RV is het ook vrij rustig met reizigers. We moeten wel even wachten totdat een van de medewerkers ons komt roepen maar wij drinken ondertussen een kopje koffie/thee wat voor de reizigers klaarstaat om te pakken. Na ongeveer 10 minuten worden we geroepen om aan een balie te komen zitten en nemen we met een van de medewerkers het contract door, de hoofdbestuurder ondertekend nog enkele bladzijdes en doet de betaling met de creditcard voor de borg en dan kunnen we onze camper gaan inspecteren.  De medewerkster geeft ons persoonlijke uitleg over de camper (binnen en buitenkant) en we bekijken ook of de camper al eventueel schade heeft. Er zit één sterretje in de voorruit dus dit tekent ze ook op het contract, zodat wij hier later geen problemen mee krijgen bij het inleveren van de camper. Er staat ook een karretje bij de camper en op dat karretje liggen onze persoonlijke inventaris (beddengoed, handdoeken en kussens) en keukeninventaris (borden, pannen en bestek etc.) klaar en moeten wij zelf nog installeren in de kastjes van onze camper. We lopen nog even terug naar binnen want daar staat een kast met verschillende soorten spullen, welke vorige reizigers hebben achtergelaten en welke wij als nieuwe reizigers mee kunnen nemen. Er ligt van alles en nemen dan ook de nodige dingen mee zodat we dit ook zelf niet meer hoeven te kopen, scheelt toch weer in de kosten. 

 

We stellen onze Tomtom in op de dichtstbijzijnde Wal Mart, welke ook op onze route ligt. Het blijft toch áltijd leuk om boodschappen te doen in zo’n grote supermarkt, waar ze werkelijk waar alles te koop hebben. Omdat dit ook de eerste boodschappen zijn, ben je meestal ook al snel enkele uurtjes kwijt en moet je dus incalculeren in je reistijd naar je eerst volgende camping. We eten nog snel wat bij de Mac Donalds in de Wal Mart en gaan dan snel op pad naar Valley of Fire. 

 

Valley of Fire is een state park en daardoor moesten we $15,- betalen om hier rond te mogen rijden. We stoppen op verschillende plekken om foto’s te maken en gaan dan ook kijken of we hier een plekje kunnen vinden op één van de campings. Deze campings kun je niet van te voren reserveren omdat deze op basis van First Come First Serve (FCFS) zijn, helaas blijken alle campings al helemaal vol te staan en is er voor ons geen plek meer om hier te overnachten. Vanuit andere collega’s hadden wij een tip meegekregen voor als deze campings vol waren, om naar Stewarts Point te rijden. Dit is een openvlakte waar je vrij mag kamperen en dat gaan wij dan ook doen, en ik kan zeggen dat dit een hele goede tip is geweest want je hebt een prachtig uitzicht op Lake Mead. We zoeken een leuk plekje uit en gaan onszelf dan installeren en maken een snelle maaltijd klaar, doen buiten nog even een spelletje en sluiten de avond goed af om naar de sterrenhemel te kijken! 

 

Accommodatie: Stewarts Point
Plaats: Overton
Prijs: Vrij kamperen 
Ligging: Open vlakte met uitzicht op Lake Mead 
Faciliteiten: Geen faciliteiten

Afstand: 95 km

Coral Pink Sand Dunes & Zion National Park

Deze ochtend worden we heerlijk wakker met een zonnetje. Het prachtige uitzicht op Lake Mead brengt een oase van rust met zich mee, zo in de vroege ochtend. Even lekker buiten ontbijten en dan ons klaarmaken om naar de volgende bestemming te gaan namelijk, Zion National Park. 

 

Omdat Coral Pink Sand Dunes State Park redelijk op de weg naar Zion National Park ligt, gaan we hier nog een stop maken. We hebben er ongeveer 3 uur over gereden en komen dan ook aan bij het State Park en betalen hier $10,00 om naar binnen te mogen. We parkeren onze camper bij de parkeerplaats en gaan het visitor centre binnen en kopen daar sandboards (2x sandboard en 1x slee) en lopen dan richting de duinen. Los zand en de duinen op lopen, is altijd weer even wennen en vooral als er ook nog best een wind staat. We kunnen ons hier wel even vermaken en gaan na een tijdje weer terug naar de camper. Onze kleren afkloppen en schoenen uitkloppen want deze zitten behoorlijk onder het zand. 

 

Door naar Zion National Park wat dan nog ongeveer 1 uur is rijden. We komen aan bij de entree van het park en hier is al geen Ranger meer aanwezig, maar we zien hier ook een bord staan waarop vermeld staat dat grotere voertuigen geen gebruik meer kunnen maken van de Zion Mount Carmel Tunnel. Dit is de tunnel om Zion National Park vanaf deze kant binnen te komen. We stoppen even langs de kant en zien dan nog een camper, dezelfde als ons aan komen rijden en die hebben hetzelfde probleem. We bekijken even samen, hoe we dan het beste kunnen gaan rijden en gaan dan weer op pad. Helaas is dit wel weer 2 uur om rijden, we moeten namelijk de hele weg weer terug rijden en vanaf de andere kant het park binnen komen. En daardoor komen we pas in het donker en later op de avond aan op onze camping. 

 

De jongens van de andere camper staan ook op deze camping en we spreken af om morgen samen wat te gaan drinken bij de camper. We doen nog even een spelletje in de camper, en gaan dan richting ons bed want het was toch best een lange dag zo vooral als je dan ook nog om hebt moeten rijden. 

 

Bijzonderheden: als je door de Zion Tunnel gaat, bekijk dan goed van te voren tot hoe laat de tunnel geopend is. Dit kan namelijk anders zijn in het najaar, dan bijvoorbeeld in het voorjaar/zomer. 

 

Accommodatie: Zion Canyon Campground and RV Resort
Plaats: Springdale
Prijs: ca. $120,00 per nacht  
Campingplaats: Uitzicht op de rivier, water en elektra 
Ligging: 8 minuten loopafstand naar het park  
Faciliteiten: Zwembad, speeltuin, douchegebouw, wasfaciliteiten

Afstand: 353 km

Zion National Park

Vandaag gaan we dan echt het National Park in en wandelingen maken. Voordat we dat gaan doen, gaan we eerst even goed ontbijten en bellen we nog even met het thuisfront. Voor de camping is een halte waar de shuttlebus voorbij komt, maar het is circa 8 minuten lopen naar de ingang van het park dus wij wachten dan ook niet op de shuttlebus. 

 

Bij de ingang laten we de America the Beautiful nationale parkenpas zien en mogen we het park gaan bezoeken. Het is al best warm dus we droppen onze vesten/truien in de tas want deze hebben we nu (nog) niet nodig. 

 

In Zion National Park rijdt een shuttlebus waar je op verschillende punten kunt in- en uitstappen, je hebt vanuit het Visitor Centre 8 stops en vanuit elke stop, kun je wandelingen maken. Deze shuttlebus is geheel gratis en kun je zo vaak gebruiken als dat je zelf wil. Houdt uiteraard wel rekening met de shuttlebus tijden, deze kunnen in het najaar namelijk ook anders zijn dan in het voorjaar/zomer. 

 

Wij stappen uit bij stop 6 “The Grotto” en vanaf daar kun je Angeles Landing gaan lopen, wat onze eerste wandeling gaat worden. 
We beginnen de wandeling met z’n drieën maar na een tijdje gaan we ieder onze eigen weg, aangezien sommige iets meer ervaren wandelaars zijn en we zo onze eigen tempo kunnen aanhouden en ontmoeten we elkaar boven op de Scout Lookout. 

 

Rick en Manon hebben ook nog het stuk gelopen naar de top van Angels Landing, dit is het stuk met de kettingen en waarvoor je ook een permit nodig hebt. Deze heb je alleen nodig voor het stuk vanuit Scout Lookout naar top van Angels Landing. Ik blijf lekker zitten bij de Scout Lookout en kan hier heerlijk genieten van het zonnetje totdat Rick en Manon weer terug zijn, en dan lopen we op ons gemakje weer gezamenlijk terug naar beneden. 

 

Het is een pittige wandeling maar uiteindelijk het uitzicht meer dan waard, dus zeker de moeite om deze te gaan lopen. Is het lekker weer? Dan is het zeker aan te raden om de wandeling in de ochtend te gaan doen, zodat je niet midden op de dag deze wandeling aan het doen bent want er is niet veel schaduw tijdens deze wandeling. 

 

Eenmaal beneden vullen we onze flessen weer met water bij een waterkraantje (met water wat je gewoon kunt drinken) en gaan met de shuttlebus weer terug naar het Visitor Centre en willen daar een hapje gaan eten bij Zion Brewery, welke vooraan bij de ingang is. Helaas is het hier enorm druk en dus ook best een lange wachtrij om plaats te kunnen nemen. Hier hebben wij niet zo’n zin in en besluiten om dan even wat eten te halen in een kleine supermarkt daarnaast, en eten dit aan de tafel buiten op. 

 

We stappen weer op de shuttlebus om het park in te gaan, dit keer stappen we uit bij de allerlaatste stop in het park namelijk, “Temple of Sinawava” en gaan we de wandeling The Narrows lopen. We hadden van te voren al besloten dat we geen materialen zoals schoenen, pak of stok gingen huren. Dit ook omdat het al later op de dag was en we deze wandeling niet heel lang konden doen vanwege het temperatuur van het water. Je maakt eerst een korte wandeling naar het beginpunt, en vanuit daar ga je het water in lopen. Manon besluit om deze wandeling niet te gaan doen en Rick en ik lopen het water in. 

 

En je merkt eigenlijk al meteen dat het temperatuur van het water inderdaad aan de koude kant is. Op een gegeven moment ben ik alvast terug gelopen omdat mijn voeten zo koud waren, dat ik mijn tenen bijna niet voelde. Ik trek alvast even wat warmere kleren aan zodat ik kan opwarmen. Rick is nog wel een stukje doorgelopen en die is daarna teruggekomen met helemaal een natte broek en T-shirt want hij zakte tot zijn borst in het water. 

 

In de avond maken we lekkere broodjes hamburgers klaar en eten we buiten aan onze picknicktafel op. Daarna krijgen we bezoek bij onze camper, de twee Nederlandse jongens komen een drankje drinken bij onze camper en steken ook het kampvuur aan. ’s Avonds koelt het best hard af maar met het kampvuur kunnen we het nog lang buiten volhouden met ons drankje in de hand en wat lekkers om te eten. Een goede afsluiter van deze dag! 

 

Accommodatie: Zion Canyon Campground and RV Resort
Plaats: Springdale 
Prijs: ca. $120,00 per nacht  
Campingplaats: Uitzicht op de rivier, water en elektra 
Ligging: 10 minuten loopafstand naar het park  
Faciliteiten: Zwembad, speeltuin, douchegebouw, wasfaciliteiten 

Bryce Canyon National Park

Vandaag gaan we onze weg vervolgen naar Bryce Canyon National Park, vanuit Zion National Park is het niet zo’n hele lange rit dus we kunnen dan ook rustig op starten, en hoeven dus ook niet zo vroeg ons bed uit te komen. Wat ook wel eens lekker is, om heerlijk in je bed te blijven liggen. 

 

Als we allemaal klaar zijn, gaan we rijden en rijden naar de uitgang van het park. De weg van de uitgang van het park tot aan de tunnel, is een weg omhoog met mooie haarspeldbochten. We stoppen ook even op een plek want vanuit hier heb je een mooi overzicht over het park, en kun je hele mooie foto’s maken en daar maken we natuurlijk even gebruik van. Eenmaal bij de tunnel aangekomen staat er een wachtrij, dat komt omdat er vanuit de andere kant grotere voertuigen aan komen en je daardoor niet van beide kanten de tunnel in kunt rijden. Eergisteren dachten we ook dat wij een té hoge camper hadden, door onze sticker welke op de vooruit in de camper was geplakt. Maar het blijkt dat wij wel gewoon door de tunnel kunnen want er komt zelfs een touringcar bus uit de tunnel gereden, en wij zijn niet hoger dan een touringcar bus. Na een paar minuten kunnen wij ook door de tunnel gaan rijden, zodra wij de $15,- hebben betaald aan de Ranger zodat de tunnel van de andere kant vrij gehouden wordt. 

 

Uiteindelijk zijn we aangekomen in Bryce Canyon National Park en bekijken we op de kaart, wat we allemaal willen gaan zien. We besluiten om helemaal naar het einde te rijden, naar Rainbow Point en vanuit daar rijden we weer zachtjes aan terug naar het begin van het park en stoppen dus op de verschillende uitzichtpunten. Bij één van de uitzichtpunten kun je een wandeling maken in de Canyon en dat gaat Rick dan ook doen. Manon en ik maken een kortere wandeling langs de Canyon, en Rick laat ons weten als we hem moeten ophalen bij een ander uitzichtpunt. 

 

Nadat Manon en ik een korte wandeling hebben gemaakt, gaan we naar het Visitor Centre om daar even rond te snuffelen en kopen dan ook een paar souvenirtjes. Daarna rijden we door naar onze camping en checken alvast in. Bij de receptie staat een bordje weergeven dat het vannacht onder het vriespunt gaat zijn en dat we daardoor het water in de nacht niet aangesloten mogen houden, dus dan weet ik ook meteen dat het echt koud gaat worden want de vorige keer dat ik hier was, was het ook heel koud in de avond. Eenmaal alles aangesloten belt Rick dat we hem kunnen komen ophalen. Koppelen alles af en gaan weer op pad om Rick om te halen en gaan dan weer terug naar de camping en installeren we ons opnieuw. 

 

Je merkt ook al snel dat de temperatuur onder het vriespunt gaat vannacht want het wordt steeds kouder en kouder, dus het is helaas geen weer om buiten te gaan zitten. Maar we vermaken ons prima in de camper met een drankje en spelletje. Daarna gaan we ons bed in en zetten de verwarming aan, want dat is wel nodig deze nacht. 

 

Accommodatie: Ruby’s Inn Campground
Plaats: Bryce Canyon National Park
Prijs: ca. $71,00 per nacht  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Nabij het nationaal park 
Faciliteiten: Zwembad en douche- en toiletgebouwen

Afstand: 155 km

Moab

De vroege vogels staan weer paraat want vandaag staat er een lange rij-dag op ons te wachten. We gaan vandaag namelijk richting Moab en daarvoor rijden we de Scenic Byway 12, waardoor we ook een stuk van Capitol Reef National Park meepakken. 

 

Op de Scenic Byway 12 stoppen we weer op verschillende plekjes om even te genieten van het mooie uitzicht, maar ook natuurlijk om even onze benen te strekken want dat is ook niet verkeerd met zo’n lange rit. 

 

Aangekomen in Capitol Reef National Park maken we even een stop bij het Visitor Centre om wat informatie te vragen. Ook staat in ons Roadbook aangegeven dat ze bij Gifford House zelf gemaakte taarten maken, en dat is iets waar we alle drie zin in hebben en niet kunnen afslaan. Gifford House is een schattig huisje op een prachtige plek, waar ook de bomen gekleurd zijn met oranje/gele bladeren. We gaan naar binnen en lopen het huisje door, waar ze ook verschillende soorten dingen verkopen maar uiteindelijk lopen we recht op de taartjes af en bestellen dan ook 3 verschillende zoals Strawberry, Peach en natuurlijk Apple. Nu kunnen we deze met elkaar delen zodat we ook alle drie de smaken hebben geprobeerd. En ik snap nu helemaal waarom Gifford House wordt weergeven in het Roadbook want ze waren heerlijk! 

 

Nadat we heerlijk hebben gesmuld van de taarten gaan we weer verder rijden en verlaten dan ook Capitol Reef National Park weer. Onderweg in het plaatsje Hanksville stoppen we ook nog even om weer wat lekkers te gaan halen bij Stan’s Burger Shak. En we halen alle drie een soort milkshake en bekijken ook nog even het naastgelegen winkeltje met souvenirs. De milkshakes hebben uiteraard de grootte zoals we gewend zijn in Amerika, maar om deze in een keer op te hebben, dat lukt ons niet. We zetten ze in de koelkast zodat we deze later nog kunnen nuttigen en rijden dan weer verder. 

 

Ongeveer na 30 minuten rijden, slaan we de afslag linksaf en gaan dan richting Goblin Valley State Park. Ook dit was één van de tips, welke in ons Roadbook weergeven stond en hebben we dit ook gehoord van onze collega’s op kantoor. Dus deze tip kunnen wij uiteraard niet overslaan. 

 

Bij de ingang moeten we $20 betalen voor de entree van het park, dit omdat het een State Park is en dan geldt de America Beautifull pass niet. 
Het is helemaal niet druk want op de parkeerplaats is nog voldoende plek voor onze camper. We lopen een klein stukje met de trap omlaag zodat we ook echt de valley in gaan en de rotsformaties van dichtbij kunnen bekijken. 

 

Je kunt hier alle kanten op lopen en er zijn ook enkele wandelpaden om te bewandelen, en welke dan ook toegankelijk zijn voor kinderen. Voor ons was het nu een prima temperatuurtje, maar houdt er rekening mee dat het hier in de zomer rond de 40° Celcius kan worden. 

 

Het is echt een uniek park en het lijkt wel alsof je op de maan bent beland. En iedere rotsformatie is ook anders en uniek. En dat maakt het juist dan ook weer leuk omdat iedereen zijn/haar eigen ideeën erbij heeft of eruit kan halen, je kunt hier in ieder geval wel je fantasie kwijt. Op de fotocamera heeft Rick ook een foto gemaakt van één van de rotsformaties en we vinden dan ook allemaal dat deze enorm lijkt op een kikker. 

 

Na een tijdje in Goblin Valley State Park te hebben rond gelopen, gaan we weer terug richting onze camper om de weg te vervolgen naar onze camping in Moab en dat is vanaf Goblin Valley State Park nog ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden. Nog even wat boodschappen doen in Moab want onze voorraad is bijna op en moet bijgevuld worden. 
Aangekomen op onze camping is de receptie al gesloten en niemand meer aanwezig, maar bij de receptie hangt een soort brievenbus en daar zit je reservering in en staat op weergeven, welke campingplaats voor je gereserveerd is. We installeren alles weer en maken weer wat te eten klaar in onze camper en sluiten de avond weer gezellig buiten af.  

Accommodatie: Sun Outdoors Moab Downtown 
Plaats: Moab
Prijs: ca. $90,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Aan de hoofdweg van Moab 
Faciliteiten: Zwembad, douche- en toiletgebouwen

Afstand: 461 km

Arches National Park

Vannacht heeft het hier even geregend maar in de ochtend is daar niets meer van te merken, gelukkig maar want vandaag staat Arches National Park op de planning. Voor Arches National Park heb je en ‘timed entry’ nodig, welke je van te voren kunt reserveren via de website van de nationale parken. Wij hebben gekozen voor 09.00 – 10.00 uur en dan kun je in dit tijdsbestek het park binnen gaan. 

 

Gisteren kreeg ik een appje van een van mijn collega’s, die nog een tip voor ons had. Heel leuk en natuurlijk super fijn om allemaal tips van onze collega’s te ontvangen. Ze vroeg of wij de “GuideAlong” app wilde uitproberen. Dit is een app waar je verschillende tours en bundels kunt kopen over bepaalde bestemmingen en deze app vertelt dan van alles over het park, waarvoor je de tour hebt gekocht en weet ook precies op welk punt je op dat moment bent, en dan vertelt ie daar over. 

 

Wij hebben deze app geïnstalleerd en de tour van Arches National Park & Canyonlands gekocht zodat wij deze voor morgen ook alvast hebben als we Canyonlands gaan bezoeken. Telefoon aangesloten op onze JBL-box zodat we alles goed kunnen verstaan, ook voor degene die achter in de camper zit en daar gaan we dan op pad. 

 

We staan even in de rij bij de ingang van het park maar dit duurt niet al te lang en stoppen dan even bij het visitor centre. Daarna vervolgt onze weg het park in. Het begin van het park is al mooi om te rijden want dit gaat via haarspeldbochten omhoog en geeft dus al een geweldig uitzicht. Onze eerste stop is bij Park Avenue en Courthouse Towers en stappen hier even uit en daarna rijden we door naar de Three Gossips, wat een herkenbare rotsformatie is. Omdat wij ook luisteren naar de tour via de app, wordt er ook verteld dat er vlakbij een Sheep Rock formatie is te zien maar welke minder bekend is bij mensen. We kijken even goed naar de omgeving en herkennen daarna de Sheep Rock, en ik moet zeggen dat als we dit niet van de app hadden gehoord dan was dit ons niet opgevallen. 

 

Het volgende punt is Balanced Rock en je kunt hier omheen een makkelijke wandeling maken, welke voor het heel het gezin toegankelijk is. We merken wel dat het vandaag hard waait, vooral in de open vlaktes. We maken nog even een leuke foto van Rick, dat het net lijkt alsof hij de rots tegen houdt maar dit lijken meerdere mensen als idee te hebben. Blijft toch léuk om zo’n foto te maken. Daarna komen we bij het gedeelte waar we de bogen (Arches) gaan krijgen en maken hier ook wandelingen naar The Windows, Double Arch en Parade of the Elephants. 

 

We stoppen even bij Panorama Point en besluiten om even wat te gaan eten in de camper want we beginnen alle drie eigenlijk wel wat honger te krijgen. En hier zien we nog een plekje vrij voor onze camper, waar we even kunnen parkeren. Dat is toch wel echt ideaal aan het reizen met een camper dat je de camper kunt parkeren en meteen even iets kunt eten en dus ook niet altijd uiteten hoeft te gaan. Onze buiken weer vol kunnen we weer beginnen met onze tour en komen nu bij het gedeelte waar Arches om bekend staat namelijk, Delicate Arch. Rick gaat deze wandeling maken en Manon en ik besluiten om enkel naar de Upper en Lower viewpoint te gaan en wachten daarna op Rick als hij terug is van zijn wandeling, en als we de foto’s bekijken dan hebben we eigenlijk al gelijk spijt dat wij niet mee zijn gegaan want wat is het geweldig! 

 

Verder het park in stoppen we nog op verschillende plekjes om wat kortere wandelingen te maken en verschillende Arches te zien maar het blijft nog steeds heel hard waaien, en dat hebben we wel gemerkt toen we Sand Dune Arch Trail gingen lopen want hier loop je in los zand en helaas stond nét de wind verkeerd, waardoor we enorm gezandstraald werden. 

 

Bijna aan het einde van het park bezoeken we nog de Skyline Arch en ook hiernaar toe is het een korte wandeling en daarna rijden we door naar onze laatste stop Devils Garden Trail en lopen dan via de Tunnel Arch viewpoint, Pine Tree Arch viewpoint naar het einde Landscape Arch en dit is de boog met de langste spanwijdte in Arches National Park. Je kunt hier niet meer dichtbij komen omdat er al heel lang geleden stukken zijn afgebrokkeld en dat risico gaan ze natuurlijk niet nemen dat je daar dichtbij loopt. Maar vanaf afstand is de Landschape Arch ook goed te zien. 

 

Ondanks dat we al vroeg in het park waren, hebben we hier onszelf toch een hele dag kunnen vermaken. Vooral ook omdat we deze app GuideAlong hadden gedownload en je dan toch wel op elk puntje stopt en het verhaal af luistert. 

 

Het was toch een lange dag en zijn dan alle drie ook helemaal gesloopt en sluiten deze dag af bij de camper. Wij hadden geen verwachtingen bij Arches National Park omdat het voor ons alle drie de eerste keer was, maar het is echt een geweldig park om heen te gaan. 

 

Tip: de GuideAlong app is echt super fijn maar ook echt een leuke toevoeging voor het bezoeken van een National Park. De app weet precies waar je bent en vertelt hier allerlei leuke en informatieve weetjes over, waardoor je nog een mooier en beter beeld van het park krijgt. En als je in de camper zit en luistert naar de verhalen, dan lijkt het net alsof deze man echt in de camper aanwezig is. 

 

Accommodatie: Sun Outdoors Moab Downtown 
Plaats: Moab
Prijs: ca. $90,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Aan de hoofdweg van Moab 
Faciliteiten: Zwembad, douche- en toiletgebouwen

Afstand: 65 km

Canyonlands National Park (Island in the Sky)

De tweede ochtend dat we wakker worden op onze camping in Moab, ook vannacht heeft het een beetje geregend maar dat is gelukkig ’s nachts. Overdag hebben wij gelukkig geen last van regen en hebben wij eigenlijk veel geluk met het weer voor in de periode van eind oktober. Overdag schijnt heerlijk het zonnetje en ’s avonds koelt het altijd wel wat af. In de ochtend gaan we ontbijten bij Wendy’s want ook dat is iets wat je moet hebben gedaan als je in Amerika bent, dat hoort eigenlijk wel een beetje bij. Het is natuurlijk geen culinaire hoogstand qua eten maar het gaat er goed in en kunnen dan ook weer even vooruit. 

 

Het programma van vandaag is een bezoek brengen aan Canyonlands National Park en dan beginnen we met het district “Island in the Sky”. Canyonlands National Park kent 4 verschillende districten en dit is het grootste en makkelijkste bereikbare gedeelte. 

 

Ook voor dit gedeelte hebben wij een tour via de GuideAlong app en onze “tourguide” neemt ons weer mee op weg in het National Park, waar we eerst weer even een stop maken bij het visitor centre. Dat is toch wel een vast ritueel om eerst daar te stoppen en wat informatie in te winnen. 

 

In het eerste gedeelte stoppen we weer op verschillende plekjes met uitzichtpunten en zien ook dat je echt zelf de Canyon in kan met bijvoorbeeld een jeep(tour). We hadden hier wel naar gekeken maar uiteindelijk niet geboekt maar voor de volgende keer dat we hier komen, gaan we zeker een jeep huren om dan echt de Canyon in te rijden. Na alle uitzichtpunten aan het begin van het park, rijden we door naar Mesa Arch, wat toch wel het klassieke beeld is van Canyonlands National Park. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar de Mesa Arch toe, en omdat dit het klassieke beeld is van Canyonlands kun je wel drukte verwachten. Gelukkig viel het bij ons mee, er waren wel wat toeristen maar niet al té druk waardoor je geen mooie foto’s kon maken. Daarna zijn we doorgereden naar het zuidelijkste punt, Grand View Point. En het is echt een adembenemend uitzicht! 

 

Je kunt zo ver weg kijken en als je de Canyon in kijkt dan zie je verschillende lagen, uit verschillende tijdperken en kijk je weliswaar honderdduizenden jaren terug in de tijd. Vanuit daar rijden we weer verder naar nog een uitstekende locatie met prachtig panoramisch uitzicht vanaf een verhoogde plateau namelijk, Green River Overlook. Op het einde stoppen we nog even bij het visitor centre want ik wilde nog graag een pet kopen, daar had ik namelijk spijt van dat ik deze niet meteen had gekocht dus deze kan ook mee terug de tas in als souvenir. 

 

Op de terugweg nemen we nog de afslag naar Dead Horse Point State Park en bij de entree betalen we $20,00 om het park te kunnen bezoeken. We wandelen daar wat rond en bekijken het uitzicht via de uitzichtpunten. En gaan daarna weer terug naar onze camping en daar zijn ze vooraan van alles aan het klaarzetten. Het is vanavond namelijk horror movie night, super leuk idee zo vlakbij voor Halloween. 

 

Vele tips ontvangen en één daarvan was het restaurant Zax, dus dat gaan we natuurlijk uitproberen. We moesten even wachten en kregen dan ook een buzzer mee en deze ging na 10 minuten ongeveer af en konden we plaatsnemen aan een tafeltje. We bestellen lekker wat te drinken en eten en het was zeker een goede tip, want je kunt hier echt heel lekker eten en is voor ieder is er wat zoals pizza, pasta en steaks etc. 

 

Na het eten lopen we nog even wat rond in het centrum en bekijken wat winkeltjes, welke nog open zijn. Rick en ik willen daarna nog even gezellig wat gaan drinken bij de Brewery maar helaas blijkt deze al gesloten te zijn, we gaan dan maar om terug naar de camping en drinken nog gezellig wat samen bij de camper en kletsen wat over de dag en deze reis zelf. 

 

Accommodatie: Sun Outdoors Moab Downtown 
Plaats: Moab
Prijs: ca. $90,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Aan de hoofdweg van Moab 
Faciliteiten: Zwembad, douche- en toiletgebouwen

Afstand: 120 km

Canyonlands National Park (The Needles)

Vandaag gaan we één van de andere districten van Canyonlands National Park bezoeken namelijk, The Needles. En dit district staat bekend om de kleurrijke rotsformaties.

 

Bij het visitor centre vertellen ze dat er ook veel off road wegen zijn en deze mogen wij natuurlijk niet rijden met een huurcamper, maar er zijn ook nog verschillende uitkijkpunten en op goed advies gaan we deze ook bezoeken zodat je toch een goed beeld krijgt van het district The Needles. Altijd fijn als je met iemand kan spreken die er met vol enthousiasme over verteld. In dit district heb je heel veel wandelingen en vooral grotere wandelingen maar wij besluiten om alleen de uitzichtpunten te bezoeken met de camper. We gaan eerst naar Wooden Shoe Overlook en dit geeft een uitzicht op een rotsformatie welke in de vorm van een Nederlandse klomp lijkt. Daarna gaan we naar De Pothhole Point Overlook en lopen hier wat rond en waarbij je ook weer eindeloos ver weg kan kijken, en het ook een beetje maanachtig effect heeft.

 

Het laatste uitzichtpunt is Big Spring Canyon Overlook en deze ligt aan het einde van de weg en heeft weer een prachtig uitzicht met unieke rotsformaties. Voor de wandelliefhebbers heb je vanuit hier ook een wandeling van 17KM lang, maar deze slaan wij even over.

 

We rijden weer terug naar het begin van het park en vervolgen onze weg richting Monument Valley, waar we de komende nacht verblijven.

 

Het is ongeveer 2 uur en 45 minuten rijden naar onze camping in Monument Valley en op de heenweg komen we langs het bekende punt “Forest Gump Point”. Als we hier aan komen dan is het ongelofelijk druk met andere toeristen en is het niet leuk om hier nu te stoppen want ja, je wil toch ook één van de bekende foto’s maken waarop de weg en de rotsformaties te zien zijn en dat lukt nu niet. We gaan daarom dan ook meteen naar onze camping, checken in en installeren onze camper weer. We kijken de volgende dag of we daar dan nog eventjes heenrijden. Op de camping heb je ook wasmachines dus Rick gaat even voor zichzelf een wasje draaien en voor de rest hebben wij vandaag niets gepland, dus kunnen we ook gewoon ieder ons eigen ding doen. Helaas geen weer om buiten te relaxen want het koelt best hard af. Morgenvroeg moeten we vroeg op want wij hebben de Sunrise tour geboekt dus we duiken vroeg ons bedje in.

 

Accommodatie: Gouldings Resort RV & campground
Plaats: Gouldings / Monument Valley
Prijs: ca. $83,00 per campingplaats
Campingplaats: Full Hook-up
Ligging: Nabij Monument Valley
Faciliteiten: Douche- en toiletgebouwen

Afstand: 349 km

Monument Valley en Page

Om 06.35 uur worden wij verwacht bij de receptie van de camping want om 06.45 uur worden wij door een jeep opgehaald want wij gaan vandaag de Sunrise Tour doen. Vanuit onze camping zijn wij de enige die mee gaan op deze tour, maar wij rijden daarna nog verder naar de Lodges van Gouldings en daar staan nog meerdere mensen klaar om mee te gaan. Onze chauffeur is ook afkomstig van de Navajo-stammen en heeft dan ook veel informatie om met ons te delen. Helaas is hij vanuit het gedeelte waar wij zitten niet altijd goed verstaanbaar want er zijn soms hevige windvlagen. 

 

Als eerste gaan we naar het visitor centre en vanuit daar bekijken we de zonsopgang, waar je een prachtig uitzicht krijgt op The Mittens en daar staat Monument Valley natuurlijk bekend om maar dus ook heel mooi om te zien met de zonsopgang. Daarna gaan we echt Monument Valley in en stoppen we op verschillende plekjes zoals Elephant Butte, Three Sisters en John Ford Point en stappen hier uit om alles goed te bekijken en foto’s te maken. 

 

Het weer zit helaas enorm tegen want het is echt heel koud en met de stevige wind maakt het lastig om goede foto’s te maken, aangezien onze handen gewoon bijna blauw worden van de kou. Maar gelukkig hebben we enkele mooie plaatjes kunnen schieten. 

 

De laatste keer dat ik in Monument Valley was heb ik de Sunset Tour gedaan, waarbij je pas laat in de middag vertrekt om de zonsondergang te zien. Ik vond deze tour leuker omdat in het park, op verschillende plekken kraampjes staan met souvenirtjes/sieraden welke door de Navajo-stammen zijn gemaakt. En bij de Sunrise Tour zijn hun nog niet aanwezig omdat deze té vroeg in de ochtend is en dat maakt naar mijn idee de Sunset Tour wel leuker. 

 

Na de tour frissen we ons eigen even op bij de camper en gaan dan weer op pad met onze camper. We gaan nog even langs Forest Gump Point omdat we daar gisteren niet meer waren gestopt en gelukkig was het er nu minder druk, waardoor je wel kon genieten van het uitzicht zonder dat iedereen voor je staat op de weg.  Daarna vervolgen we onze weg naar Page en we hebben vandaag verder niets op de planning staan dus kunnen ook gewoon lekker rustig aan doen, ook dat is heerlijk om tijdens je camperreis in te plannen, een dag rust! 

 

Eenmaal in Page aangekomen zijn de tijden van onze telefoons een beetje in de war. Je zit hier namelijk op een tijdsgrens en daardoor verspringen onze telefoons steeds van de ene naar de andere tijd. Maar uiteindelijk komen we er achter welke tijd het nu echt is, gelukkig maar anders komen we morgen misschien te laat bij onze tour. 

 

Ingecheckt op onze camping halen we nog even wat hout bij het visitor centre en rijden ook nog even naar de winkel om boodschappen te doen en halen Pulled Pork zodat we deze bakjes op het kampvuur kunnen zetten en heerlijke broodjes Pulled Pork hebben. Een goede keuze al zeggen we het zelf! 

 

Gelukkig is het weer hier in Page wel weer stukken beter en kunnen daarom ook lekker lang buiten genieten van het kampvuur. 

 

Accommodatie: Wahweap RV & campground
Plaats: Page / Lake Powell
Prijs: ca. $100,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Direct aan het meer 

Afstand: 213 km

Page

Vandaag was een dag dat we niet vroeg op hoefden te staan en dus genoten we hier ook van om lekker wat langer in ons bed te blijven liggen, ook niet verkeerd. De Lower Antelope Canyon staat gepland om 10.15 uur en moeten hier ongeveer 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn. Ondanks dat we op tijd zijn vertrokken, komen we toch nét te laat bij Dixie’s Lower Antelope Canyon Tours want we werden tijdens onze hele rit opgehouden door een grote boot, welke werd begeleid door de politie en deze zat uiteraard heel de weg voor ons en konden we ook niet inhalen omdat deze midden op de weg reed. En daardoor was onze groep ook echt net vertrokken. Gelukkig deden ze hier niet moeilijk over en was er nog plek voor de volgende groep en moesten even 10 minuten wachten. Dat is natuurlijk wel een voordeel als je in het najaar bent want dan is het niet meer zo heel druk en heb je nogal snel redelijk plek bij de volgende groep.  

 

Onze tourguide is bij de ontmoeting niet heel spraakzaam maar eenmaal in de Canyon zelf vertelt hij vol enthousiasme over de geschiedenis maar heeft hij ook vol bruikbare tips en tricks over het fotograferen, waardoor wij ook fantastische foto’s kunnen maken. En hij laat zelf ook foto’s en filmpjes zien op zijn telefoon, zoals bijvoorbeeld toen de Canyon onder water stond door de enorme regen en ze deze met emmers moesten legen. Het blijft toch onwerkelijk dat zoiets is ontstaan, met al die prachtige verschillende kleuren. 

 

Ondanks dat ik deze tour al een keer heb gedaan, blijf het geweldig om te zien. Maar ook nu ziet het er wat anders uit dan de vorige keer, omdat we nu in de ochtend waren en de vorige keer was ik laat in de middag en dan valt het licht natuurlijk ook anders binnen, en dat geef toch een ander effect. 

 

De tourguide vertelt ook dat wij ook in een goede periode zijn gekomen omdat we nu de Canyon haast voor onszelf hebben. In de zomerperiode is het soms echt té druk waardoor je continu moet wachten tot de volgende groep is doorgelopen en kun je haast ook geen foto’s maken zonder dat andere toeristen er op staan, dus dat geluk hebben wij nu wel en kunnen dan ook rustig door de Canyon lopen en maakt de tourguide ook verschillende foto’s van onszelf. Het blijft een prachtige tour om te doen in Page en de tourguides vertellen dan ook vol enthousiasme. Aan het einde van de tour geven we onze tourguide nog een fooi omdat hij heel leuk heeft gedaan en heel veel goede tips heeft gegeven waardoor wij nu extra mooie foto’s hebben. 

 

Vanuit hier gaan we ook meteen door naar de Horseshoe Bend en om je camper hier te parkeren moet je $10,00 betalen. Er is een nieuw pad aangelegd welke voortaan er om heen loopt en waarbij het pad ook verhard is, daardoor is het voor iedereen toegankelijk aangezien het dus voortaan er om heen loopt, is het ook geen steil pad meer. De laatste keer dat ik hier was, was er namelijk geen pad en liep je op los zand. 

 

Bij de Horseshoe Bend is het ook wat veranderd en hebben ze op sommige plekken hekken geplaatst, maar niet overal waardoor sommige toeristen nog steeds (best eng) over de rand heen gaan zitten. Vanaf boven zien we ook twee bootjes over de Colorado River varen en dat ziet er ook wel leuk uit, dat daar zo’n bootje vaart. Na het maken van enkele foto’s lopen we weer terug naar de camper en gaan we naar onze camping toe. En staat er voor vandaag ook verder niets op de planning en gaan dan ook even ieder ons eigen ding doen. Wasje draaien, serie kijken noem maar op. 
Page vindt ik ook een tussenstop waarbij je even tot rust kan komen voor de rest van je reis. 

 

Accommodatie: Wahweap RV & campground
Plaats: Page / Lake Powell
Prijs: ca. $100,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up  
Ligging: Direct aan het meer 

Grand Canyon & Sedona

Lange rij-dag vandaag, iets waar we wel beetje tegenop zien want we gaan vanuit Page naar Sedona maar via de Grand Canyon, dat is ongeveer 5 uur rijden. Maar goed, we wisselen elkaar af en Rick rijdt naar en in de Grand Canyon en vanaf dan rijd ik de rest naar Sedona toe. Dit is ook iets waar wij zelf voor hebben gekozen omdat wij heel erg graag naar Sedona wilden voor twee nachten, maar ook vonden dat Rick en Manon de Grand Canyon moesten zien vanwege hun eerste keer in Zuidwest - Amerika, dus daarom hebben wij dat zo opgelost. 

 

We werden extra vroeg gewekt door Manon haar telefoon, ze had niet in de gaten dat haar telefoon op de verkeerde tijdzone stond en toen liep haar telefoon een uurtje te vroeg af haha, niets aan te doen. Daar hadden we alle drie ook niet aan gedacht, dus dat is ook zeker iets om in de gaten te houden. We kunnen dan ook nog even blijven liggen en op ons gemak klaarmaken voor ons lange rit.  

 

We komen aan bij de Grand Canyon en komen via de East Entrance het park binnen en maken een eerste stop bij Desert View Watchtower en Navajo Point, we stappen uit de camper en merken dat het toch best wel koud is. Je merkt in ieder geval zeker wel temperatuur verschil met Page. 

 

Daarna volgen we de weg verder van de Grand Canyon en maken nog een paar stops zoals Moran Point en Grandview Point en rijden daarna door naar het visitor centre, parkeren onze camper op de parkeerplaats en snuffelen wat rond bij de souvenir winkel en Manon koopt nog een spel over de Nationale Parken. Vanuit het visitor centre lopen we naar Mather Point en Yaki Point. 

 

De Grand Canyon is natuurlijk een bijzonder natuurverschijnsel maar wij merken wel dat we dit toch minder interessant vinden, misschien zijn we verwend door al het andere wat we allemaal al hebben gezien en wij dat toch mooier en interessanter vinden. Maar uiteraard is dit wel iets wat je zeker niet mag overslaan als je naar Zuidwest – Amerika gaat en vinden het fijn dat we alsnog deze keuze hebben gemaakt, zodat we wel de Grand Canyon hebben gezien. 

 

We halen onze camper weer op en gaan de weg vervolgen het park weer uit, en naar Sedona toe. We zitten ondertussen al tegen lunchtijd aan en gaan dan ook even bekijken waar we kunnen gaan eten en besluiten om richting Williams te gaan. Hier komen we een leuk tentje tegen, Cruisers Café 66. Echt een typisch Amerikaans restaurant en bestellen lekker wat te eten, en uiteraard de Amerikaanse porties kunnen niet wegblijven, wat dus eigenlijk te veel is maar dat maakt niet uit want het eten was heerlijk.

 

Vanuit Flagstaff rijden we de scenic route 89A en dit mogen ze zeker een scenic route noemen, want je komt in een zeer bosrijk gebied terecht met leuke haarspeldbochten waardoor je ook ver weg kunt kijken. Echt zeker de moeite waard om deze weg te rijden en Rick heeft eigenlijk al beetje spijt dat hij nu niet rijd want hij vindt het helemaal fantastisch om dit soort wegen te rijden.

 

Onderweg komen we Slide Rock State Park tegen en willen hier dan ook stoppen. De medewerker geeft aan dat het park bijna gaat sluiten en of we dan nog wel naar binnen willen gaan, het is nog mogelijk maar hij geeft dit wel even aan ons door omdat we toch wel moeten betalen om het park binnen te komen en dus niet heel veel tijd hebben. Ondanks dat er niet al teveel tijd is, gaan we toch het park binnen en parkeren onze camper. Ook wel een voordeel want nu is het wel lekker rustig en geen drukte van andere toeristen en maken hier een wandeling door het park en langs het water. We kunnen ons wel voorstellen dat het hier overdag lekker druk zal zijn, zeker als het zonnetje schijnt want dan kun je hier genieten en afkoelen van het water.

 

Aangekomen in Sedona gaan we langs het visitor centre en de medewerkster geeft ons tips, waar we eventueel kunnen gaan eten, maar ook over het parkeren met de camper in Sedona. En dit is sowieso een goed moment om in Sedona te zijn want het is vandaag Halloween en dat is toch wel speciaal omdat een keer in Amerika mee te maken. En dit is ook wel terug te zien in de stad want heel de stad is versiert maar ook bijna alle winkels doen mee en kunnen kinderen daar langs komen voor snoepjes, maar ook volwassenen doen hier volop mee met verkleden etc. zélfs sommige honden lopen verkleed rond. Super leuk!

 

We lopen wat rond door het centrum, gaan wat winkeltjes af en komen daarna op een pleintje uit en hier worden verschillende optredens gegeven en iedereen pakt alles uit om er een onvergetelijke avond van te maken. Zélfs de brandweer doet volop mee want hun hebben hun brandweerwagen omgetoverd tot een soort griezelwagen.

 

De avond sluiten we af bij een Mexicaans restaurant, wat de medewerkster van het visitor centre ons had aangeraden. En het was zeker een succes, en wij zijn dan ook heel blij dat wij deze keuze hebben gemaakt om twee nachten in Sedona te blijven want het is echt een leuke plek!

 

Naar onze camping moeten we nog eventjes rijden want deze ligt buiten het centrum, helaas waren veel campings al gesloten in deze periode waardoor we geen twee nachten konden staan. Ook wanneer wij hier aankomen is de receptie al gesloten omdat we natuurlijk pas laat in de avond hier aankomen, maar ook hier hebben we onze informatie in een brievenbus zitten en kunnen we onze camper installeren en kijken we terug op een mooie dag.

 

Accommodatie: Verde Ranch RV Resort
Plaats: Camp Verde
Prijs: ca. $58,00 per campingplaats 
Campingplaats: Full Hook-up

Afstand: 453 km

Sedona

In de ochtend gaan we naar de Chapel of the Holy Cross omdat je vanuit hier een prachtig uitzicht hebt over Sedona. Bij de Chapel of the Holy Cross heb je een paar parkeerplaatsen maar deze zijn niet geschikt voor grotere voertuigen en moeten daarom op zoek naar een andere parkeerplaats en zetten uiteindelijk onze camper neer op een parkeerplaats in een woonwijk, en vanuit daar is het niet heel ver lopen naar de Chapel. Boven aangekomen zijn er best veel andere mensen dus het is zeker wel een toeristenplek in Sedona. We lopen even een rondje, gaan ook binnen kijken in de kerk en met de trap omlaag heb je nog een klein souvenir winkeltje en lopen daarna weer terug naar onze camper aangezien hier nu niet veel meer te zien is, maar wel een prachtig uitzicht over Sedona zelf. 

 

Op de plattegrond van Sedona staat ook een scenic route weergeven en gaan deze dan ook rijden, maar deze valt een beetje tegen. Met de camper rijden we nog naar het noorden van Sedona en gaan vanuit daar een wandeling maken om bij de Natural Bridge uit te komen. Met deze wandeling loop je echt door de natuur met verschillende verhogingen, de ene keer loop je een stuk omhoog en daarna weer naar beneden wat het ook weer afwisselend maakt. Helaas merken we onderweg dat de tijd best snel is gegaan en dat we eigenlijk al weer terug moeten gaan lopen, zonder dat we al bij de Natural Bridge zijn aangekomen. Maar wij hebben een Jeep Tour geboekt en als we tot het einde lopen dan gaan we zeker te laat komen, aangezien we ook nog een stukje daar naartoe moeten rijden. We lopen weer terug en Rick belt ondertussen even met Arizona Safari Jeeptour, waar wij de tour hebben geboekt, dat we misschien íets later zullen arriveren. Dat was geen probleem, want wij waren de enige op deze tour. Cool een privétour dus!

 

We worden bij Arizona Safari Jeeptour verwelkomt door onze tourguide Joe en hij vraagt even voor de duidelijkheid of dat wij weten dat wij één van de ruigere Off-Road jeeptour hebben geboekt. Dat weten we inderdaad en hebben daarom ook gekozen voor de Diamond Jeeptour, even wat actie tijdens de camperreis. Omdat dit dus één van de ruigere Off-Road jeeptour is, vraagt hij ook of dat iemand nek- of rugklachten heeft of onlangs geopereerd is etc. want als dat het geval is, dan mag helaas de tour voor degene niet doorgaan. Maar niemand van ons heeft daar last van en kunnen dus mee met de jeeptour. 

 

We stappen de jeep in en Joe geeft nog aan dat wij helemaal vooraan moeten gaan zitten, als je achteraan gaat zitten dan zit je bijna heel de rit niet op je kont, omdat je dan dus hele tijd omhoog vliegt en al helemaal dat wij de enige zijn, dan hebben we ook de keuze. Gordels aan en gaan! 

 

Het eerste stuk is minder ruig maar na een tijdje wordt het steeds ruiger en ruiger en moet je je echt wel vasthouden. Onderweg stoppen we ook nog op een paar plekjes en maakt Joe nog enkele foto’s van ons met het landschap en vertelt hij verder ook nog over de geschiedenis en leuke verhalen. 

 

Tegen het einde van tour pakken we ook nog een zonsondergang mee en krijgen we nog dekens omdat het dan toch echt wel afkoelt, als de zon onder gaat. We geven Joe een fooi mee want hij heeft er ook echt voor gezorgd dat het een fantastische jeeptour was. Zeker een aanrader om de Diamond Jeeptour bij Arizona Safari Jeeptour te doen! 

 

Sedona is echt een mooie bestemming om naartoe te gaan. Er is hier nog zoveel te zien en te doen en het is ook gewoon echt een gezellig centrum. Zeker een bestemming om hier nog terug te komen zodat we de andere bezienswaardigheden nog kunnen bekijken. 

 

Accommodatie: Verde Ranch RV Resort 
Plaats: Camp Verde
Prijs: ca. $58,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up

Las Vegas

Onze laatste rij-dag met de camper want vandaag rijden we weer terug naar Las Vegas, waar we ook de laatste nacht op een camping verblijven. Het is wel een behoorlijk lange rit om in een keer te rijden. Normaal zou je nog een overnachting tussen Sedona en Las Vegas pakken, maar voor ons kwam dit qua route en tijd beter uit en vinden het dan nu ook niet erg om een lange reisdag te hebben. 

 

Tijdens de rit gaan we de snelweg af zodat we Route 66 kunnen gaan pakken want ja, dit is toch wel de bekende route van Amerika. Het stuk dat wij rijden van Route 66 is zélf niet heel interessant maar aan het begin en aan het einde heb je wel een paar leuke dorpjes. En we stoppen onderweg bij het dorpje Hackberry omdat ik nog weet dat ik daar de vorige keer ook gestopt ben, en daar nog een oud huisje staat met souvenirs en op de plaats zelf staan nog oude auto’s etc. en daarna stoppen we nog een keer bij Kingman en gaan dan ook even wat eten. Vanuit Kingman pakken we weer de grote weg richting Las Vegas. 

 

Onderweg bespreken we even met elkaar wat we willen gaan doen in Las Vegas en al snel komt daar het woordje “Outlet” en stellen onze navigatie in naar Las Vegas South Premium Outlets en kan het shoppen gaan beginnen. We splitsen ons eigen op omdat we het eigenlijk alle drie fijner vinden om alleen te shoppen en uiteraard heeft Rick ook niet veel aan vrouwenwinkels. Nadat we alle winkels hebben bezocht en ook iedereen is geslaagd, appen we elkaar en spreken we bij de ingang van de outlet af. Maar uiteraard kan een bezoekje aan Victoria Secret niet ontbreken en rijden dan ook nog naar een andere winkelcentrum waar Victoria Secret zit. 

 

Vanavond slapen we nog op de camping Oasis Las Vegas RV Resort en dat is dan alweer onze laatste nacht in de camper. We checken in en moeten nog de betaling van de camping voldoen bij aankomst en gaan dan op zoek naar ons plekje op de camping. 

 

Rick en ik willen nog graag de strip op maar Manon heeft niet zo’n zin meer en blijft dan ook in de camper en vindt het niet erg als wij nog wel even de strip op gaan. We bestellen een Uber en laten ons afzetten bij het Excalibur Hotel & Casino zodat we vanuit daar de strip op kunnen lopen en bekijken ook bijna alle hotels van binnen en dit is al een uitje op zich, want ieder hotel heeft zijn charme en thema. We kunnen nog een tafeltje bemachtigen bij Outback Steakhouse op de strip en gaan hier even lekker wat eten en drinken. Ook typisch Amerikaans is dat in ieder restaurant áltijd de tv aan staat met sport. 

 

Jammer genoeg is de fonteinenshow bij het Bellagio niet heel goed te zien, deze kun je enkel bekijken vanaf het hotel zelf en niet vanaf de strip. En dat komt omdat ze al aan het opbouwen zijn voor de Formule 1 Grand Prix in Las Vegas, welke hier over twee weken plaatsvindt en recht voor het Bellagio hotel wordt een grote tribune neergezet. Vanuit daar lopen we nog naar het nieuwe gebouw de Sphere, wat een bolvorming muziek- en entertainment gebouw is met aan de buitenkant allemaal kleine lampjes, en die verkleuren steeds in iets anders zoals bijvoorbeeld een oog of een smiley. 

 

Het was een lange dag en Rick en ik zijn dan ook allebei doodop en lopen naar een hotel achter de strip om vanuit daar een Uber te bestellen terug naar onze camping, hier maken we iets meer kans op een Uber dan bij de hotels aan de strip omdat het gewoon heel druk is op de strip. 

 

Morgenvroeg gaan we onze camper inleveren en omdat wij naar de strip zijn geweest en nu pas terug komen, moeten we morgenvroeg onze koffers nog inpakken. 

 

Accommodatie: Oasis Las Vegas RV Resort
Plaats: Las Vegas
Prijs: ca. $90,00 per campingplaats  
Campingplaats: Full Hook-up   

Afstand: 484 km

Camper inleveren & Las Vegas

De laatste dag van onze camperreis is aangebroken maar deze gaan we zeker heel goed afsluiten!! Toen wij deze reis aan het samenstellen waren, hebben wij gekeken of er iets leuks te doen was tijdens de dagen dat wij in Las Vegas waren, vooral omdat deze dagen in het weekend vallen. En ja hoor, we hebben zeker iets gevonden waarmee wij onze reis waardig kunnen afsluiten namelijk, het concert van Katy Perry dus dat belooft wat. 

 

Rick en ik zijn al vroeg bezig om onze koffers in te pakken, Manon heeft dit gisteravond al gedaan en ruimt alvast wat andere dingen op in de camper. Gelukkig gaat dit allemaal snel en passen al onze aankopen nog in de koffers, dat is altijd maar de vraag als je onderweg nog dingen aan souvenirs koopt. 

 

Zorgen ervoor dat de zwarte en grijze watertanks leeg zijn, welke we vooraan bij de ingang van de camping kunnen legen en dat de watertank weer vol is. Daarna gaan we op zoek naar een tankstation en gooien de tank nog vol en vullen we de propaan nog bij, want ook deze moet weer helemaal vol ingeleverd worden. 

 

Als we aankomen bij de locatie van El Monte RV is het nu ook niet druk en worden dan ook meteen geholpen als we verder onze camper hebben uitgeladen en de spulletjes die wij over hebben, zetten we dan ook weer binnen neer op het rek zodat andere reizigers daar weer gebruik van kunnen maken, bestellen we weer een Uber naar ons hotel Excalibur Hotel & Casino aan het begin van de strip. Dit is natuurlijk een minder luxe hotel dan onze eerste nacht hier in Las Vegas, maar het is gewoon een prima hotel om te verblijven. We gaan nog even de strip op en Rick gaat nog een gokje wagen in het casino, en hoopt op goed geluk maar helaas.

 

Aan het eind van de middag gaan we terug naar onze kamer en maken ons alvast klaar. We willen namelijk nog naar Freemont Street en vanuit daar gaan we meteen naar Resorts World Theatre, waar het Katy Perry concert plaatsvindt. Freemont Street is het oude gedeelte van Las Vegas en op elke hoek van de straat staat ook een straatartiest en heb je verschillende eet- en drinkgelegenheden. Het is een en al gezelligheid en vinden het dan ook jammer dat we hier niet langer kunnen blijven, maar we worden verwacht bij Katy Perry en gaan daar dan ook weer met Uber heen en de chauffeur laat nog even weten waar we het beste heen kunnen gaan, als we weer opgehaald willen worden dus dat is ook heel fijn om te weten.

 

Katy Perry laat iets langer op zich wachten, zeg ongeveer 30 minuten later maar dat maakt ze al heel snel goed met haar concert. Wat kan zij een concert geven zeg! En het leuke vind ik dan nog dat ze vooral het publiek meeneemt in haar concert en dus ook niet alleen maar zingt. Ze daagt zélfs twee mensen uit, uit het publiek om bij haar op het podium een dance battle te komen geven dus dat is helemaal geweldig.

 

Na het concert gaan we weer terug naar ons hotel en gaan dan ook meteen slapen want morgenvroeg staat onze wekker om 4.30 uur aangezien we al een hele vroege vlucht hebben van 07.00 uur. Wordt dus een kort nachtje maar hopelijk heeft dat ook voordelen dat we dan kunnen slapen in het vliegtuig. Fingers crossed!

 

Accommodatie: Excalibur Hotel & Casino
Plaats: Las Vegas
Prijs: ca. 180 EUR per kamer, per nacht
Ligging: Las Vegas Boulevard / Strip
Faciliteiten: Restaurant, zwembaden & spa, nachtclub, theater, casino en wifi 

Vliegreis naar Amsterdam

Onze rit van het hotel naar de luchthaven duurt ongeveer 10 minuten, dus dat is echt heel fijn! We wachten bij de ingang op onze Uber en wel grappig om te zien want heel mensen komen nu terug van het stappen in Las Vegas (05.00 uur in de ochtend). 

 

Op de luchthaven is het toch al best redelijk druk bij de afgifte van de bagage want helaas moeten we hier wel aansluiten in een rij, en is er geen selfservice voor je ruimbagage. Manon haar ruimbagage is íets te zwaar en moet dan voor de balie ook dingen uit haar koffer halen en in haar handbagage doen, maar gelukkig is dat ook zo gebeurt want het scheelt niet heel veel. 
En dan zitten we alweer in het vliegtuig terug naar huis, maar het duurt nog wel even voordat wij thuis zijn aangezien we nog een tussenstop in Philadelphia hebben van ruim 7 uur. Niet onze keuze geweest, maar hadden helaas al van te voren een tijdswijziging ontvangen waardoor onze vlucht van Las Vegas naar Philadelphia was vervroegd van ca. 13.00 uur naar 07.00 uur in de ochtend. En onze vlucht van Philadelphia naar Amsterdam stond nog op hetzelfde tijdstip, dus daarom dat we nu een wachttijd van 7 uur hebben. 

 

Van te voren hadden we al besloten dat we dan Philadelphia centrum in zouden gaan om toch de tijd door te komen, en pakken dan ook de metro naar het centrum. We komen terecht in een foodhall en gaan daar even een hapje eten, maar het is zo ontzettend druk overal dat we ook nergens terecht kunnen om een drankje te gaan drinken en gaan dan maar weer terug naar de luchthaven, want daar kunnen we in ieder geval wel ergens zitten. En moeten dus nog wel even een tijdje uithangen op de luchthaven voordat we kunnen gaan boarden voor onze laatste stuk van de terugreis. 

 

Tijdens de vlucht merkten we al dat we eerder zouden gaan landen dan gepland. Dus ik heb even WIFI gekocht voor in het vliegtuig zodat ik mijn zus kon appen, dat we al eerder zouden aankomen aangezien zij ons kwam ophalen. En uiteindelijk zijn we al rond 10.30 uur aangekomen in Amsterdam en dan verlangen we eigenlijk allemaal wel naar onze bed want slapen in het vliegtuig valt toch niet mee. Maar we moeten nog even wakker blijven want dat is het beste voor je jetlag. 

 

Onze reis zit er helaas weer op, maar wat hebben wij het ongelofelijk leuk gehad en veel prachtige dingen mogen zien en doen. We kunnen weer gaan dromen over onze volgende reisplannen, wie weet wat dan ons te wachten staat! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties