Vertrek Amsterdam - New York

Vandaag zijn we vertrokken vanaf Amsterdam naar New York. De eerste nacht slapen we in een hotel. 

New York: Vrijheidsbeeld, Financial District

Onze eerste ochtend in New York besluiten we meteen goed te beginnen met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. We nemen de metro naar het meest zuidelijke punt van Manhattan en nemen vanuit daar de gratis ferry naar Staten Island. Deze ferry gaat niet naar het vrijheidsbeeld toe, maar je krijgt wél een goede indruk van het beeld omdat de ferry er vrij dicht langs af vaart.


Openbaar vervoer is in New York erg goed geregeld. Vooral het metro systeem is heel gemakkelijk, niet te duur en werkt perfect. Wanneer je een aantal dagen in de stad blijft is er de mogelijkheid om een metrokaart te kopen voor een aantal dagen. Je kunt dan dus onbeperkt met de metro reizen.


Na onze trip heen en terug naar Staten Island, besluiten we om in downtown Manhattan te blijven. We lopen naar Wall Street, de Stock Exchange en Ground Zero (voormalige plek van de Twin Towers).


Vanaf downtown lopen we noordelijk over Broadway richting Soho, waar we de rest van de dag shoppend zullen doorbrengen. Naar mijn mening is Soho de leukste wijk in New York. De grote winkelstraat is Broadway, hier zijn de meeste grote winkelketens gevestigd. Wanneer je van de hoofdstraat afwijkt kom je in wat kleinere straatjes met kleinere leuke boetiekjes, maar ook met leuke restaurants en bars.

New York: Macy's en Central Park

Vandaag beginnen we de dag bij het (naar eigen zeggen) grootste warenhuis van de wereld: Macy’s. Voor de shoppers onder ons is dit een waar paradijs, waar je met gemak een paar uur kunt doorbrengen.


In de middag verkennen we rustig aan de wijk rondom dit warenhuis. Af en toe stoppen we om bijvoorbeeld ergens in een parkje wat te drinken en om de sfeer in ons op te nemen. De meeste New Yorkers hebben geen tuin, waardoor zij in hun pauze bij mooi weer vaak de parken opzoeken om te lunchen.


Vanwege het goede weer besluiten we later op de middag om naar Central Park te gaan, om daar lekker met een boek te liggen en van de zon te genieten. Het park is enorm groot en heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. In de koudere maanden is er in het zuidelijkste puntje een schaatsbaan, er is een dierentuin, verschillende meren, grote grasvelden en niet te vergeten Strawberry Fields (eerbetoon aan John Lennon die hier vlakbij vermoord is). Je kunt het park fietsend, lopend of per paard en wagen verkennen.

New York: SATC tour, Greenwich Village en Flatiron Building

Deze dag hebben we de Sex And The City Movie Tour op het programma staan. Met een bus rijden we langs een groot aantal plekken waar de serie en de film zijn opgenomen. Een aantal keer wordt gestopt om bijvoorbeeld een drankje te drinken in een van de bars uit de serie en om cupcake te eten bij de beroemde Magnolia Bakery. Voor de fans van de serie is deze tour absoluut een aanrader!


In de middag gaan we naar Greenwich Village (ook wel ‘The Village’genoemd). Deze buurt trekt vooral kunstenaars en intellectuelen, omdat de sfeer er erg vrij is. In New York zijn de wegen overal erg overzichtelijk, met alle ‘streets’ van oost naar west en alle ‘avenues’ van noord naar zuid. In The Village is dit systeem niet echt doorgevoerd, waardoor de wijk ook wat meer Europees aandoet. 


Omdat we nog tijd over hebben gaan we aan het einde van de middag naar het beroemde en veel gefotografeerde Flatiron buidling. Vóór het gebouw op een plein zien we een aantal straatmuzikanten die bezig zijn een clip op te nemen, wat veel enthousiaste bezoekers trekt.

New York - Orlando

De zon is nog maar net op als we naar het vliegveld vertrekken. Dit keer per ‘yellow cab’, want we vinden dat je dat ook moet hebben meegemaakt!


De vlucht van New York naar Orlando is erg kort, waardoor we rond de middag al in Orlando aankomen. We halen meteen onze huurauto van Alamo op en rijden naar Kissimmee. Dit is een wijk vlakbij de Disney parken. Ideaal voor ons, want als echte Disney fans kunnen wij een bezoek aan het grootste Disney park van de wereld niet aan ons voorbij laten gaan!


Orlando staat bekend om de vele pretparken en vooral Disney World is prominent aanwezig met maar liefst 4 verschillende pretparken (Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot, Hollywood Studio’s), twee waterparken (Typhoon lagoon en Blizzard Beach), een sportcomplex en zelfs een geheel dorp gericht op het uitgaansleven. Andere grote parken die je kunt bezoeken zijn Universal Studio’s en Seaworld.

Orlando Disney

Vandaag begint ons Disney avontuur. We zijn van plan zoveel mogelijk parken te bezoeken vandaag. Dit omdat we maar twee weken in Florida hebben en vanwege onze planning jammer genoeg geen tijd hebben meerdere dagen in Orlando te blijven.


We beginnen bij Magic Kingdom, wat het hoofdpark is. Dit park is te vergelijken met Euro Disney in Parijs, maar is nog wat groter. Met een zogenaamd ‘hopper ticket’ is het mogelijk om alle parken te bezoeken. Er zijn ook verschillende meerdaagse tickets te koop, al dan niet in combinatie met de Disney waterparken.


Rond half 3 ’s middags hebben we eigenlijk het hele park wel gezien (omdat we al vaker in Euro Disney geweest zijn wisten we welke attracties we wel en niet wilden zien). We nemen daarom de shuttlebus naar Animal Kingdom. Dit park sluit eerder dan de andere parken, in ons geval om 5 uur. Animal Kingdom is eigenlijk een grote dierentuin (opgedeeld in een aantal ‘landen’) met daarin verschillende attracties. Deze attracties lopen uiteen van een echte Afrikaanse safari tot verschillende spectaculaire achtbanen. Zoals we van Disney gewend zijn is alles geweldig mooi en op en top verzorgd. Eigenlijk hadden we nog wel wat uurtjes willen blijven, want het park zelf is erg leuk. Als laatste hebben we Hollywood Studio’s bezocht. Dit park is helemaal gericht op het maken van films. Er zijn een groot aantal shows te zien, een aantal met spectaculaire special effects.


Helemaal uitgeput van deze leuke dag, besluiten we na dit parkbezoek lekker te gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

Crystle River

De reden dat wij naar Crystle River rijden is dat er grote groepen zeekoeien leven in de wateren rondom Crystal River en het nabij gelegen Homosassa Springs. In de dorpjes zelf is erg weinig te beleven, we besluiten daarom hier maar één nacht te blijven. De rest van de dag rusten we lekker uit in de zon bij het zwembad, morgenvroeg zullen we met een bootje de rivier op gaan.

 

Omdat ’s ochtends vroeg de beste tijd is om met de zeekoeien te zwemmen, vertrekken we de volgende dag om acht uur met een bootje de rivier op. Onze gids weet veel van de flora en fauna in het gebied en vertelt tijdens het varen veel over de omgeving.


Als we na een tijd te hebben rondgevaren eindelijk een groep zeekoeien hebben gevonden, mogen we het water in. De zeekoeien lijken interactie met mensen erg leuk te vinden, ze komen erg dichtbij en laten zich soms zelfs door ons aaien. Waar ter wereld kan je dit nu meemaken? Een fantastisch leuke ervaring!


Na een lekkere lunch aan het water, rijden we in een paar uur tijd zuidelijk langs de kust naar het prachtige St Petersburg Beach. Het plaatsje staat bekend om de schitterende witte en brede stranden, mooie blauwe zee en natuurlijk de palmbomen. Het is hier zo mooi en rustgevend dat we besluiten hier twee nachten te blijven.

St Pete Beach

Vandaag brengen we door op het geweldig mooie strand van St Petersburg.


Na een dagje in de zon te hebben gelegen, nemen we plaats bij een leuk strandtentje om daar de rest van de avond door te brengen en gezellige gesprekken te hebben met de andere vakantiegangers.


Je vindt hier vooral Amerikanen die uit het hele land komen om hun vakantie te vieren aan een van de mooiste stranden van Amerika.

Fort Myers en Sanibel Island

Vandaag rijden we door naar Fort Myers. Dit is een aardig dorpje aan de kust. Vanaf hier maken we een uitstapje naar Sanibel Island, bekend om de grote hoeveelheid schelpen die hier gevonden kunnen worden. Vanaf Fort Myers is Sanibel ongeveer een half uur rijden. Op dit eiland wonen tevens veel rijke Amerikanen. We kijken hier onze ogen uit naar de meest grote huizen die we ooit gezien hebben. 

Het strand van Fort Myers zelf is op de meeste plekken vrij smal. Echt lekker zonnen zat er hier daarom helaas niet in. Fort Myers is wél redelijk goed ingesteld op toerisme. Rondom 'Times Square' vind je veel barretjes en restaurantjes, maar je kunt hier ook veel souvenirs kopen.

Key West

Dag 11

Er staat een lange reisdag voor de boeg vandaag. We rijden van Fort Myers naar het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten: Key West. We rijden dwars door het binnenland van Florida. Deze weg is vrij saai en eentonig. Echt even miles maken dus. Als we een paar uur later aan de oostkust aangekomen zijn, zijn we dan ook blij dat we over de mooie Scenic Highway 1 kunnen rijden.


We passeren een groot deel van de Floriday Keys en onderweg genieten we van de geweldige uitzichten op de groenblauwe zee (de golf van Mexico aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant). Af en toe stoppen we om foto’s te maken van de zee en van de mooie stranden die we tegenkomen.


Sinds kort moet tol betaald worden over deze highway. Hiervoor is ook een speciaal pasje nodig. Er is echter een manier om de tol te ontwijken. Informeer daarom goed bij uw camperverhuurder hoe u dient te rijden.


Aangekomen in Key West, merken we meteen dat de sfeer hier heel anders is dan in andere Amerikaanse steden. Key West is een ontzettend leuk en gemoedelijk plaatsje. Het ligt dichter bij Cuba dan bij het vasteland van Florida! De sfeer is erg laid back en de inwoners zijn enorm vrijdenkend. Deze plaats is in het bijzonder geliefd bij homo’s en lesbiennes.


Rondom Duval Street zijn de leuke winkels en restaurantjes te vinden. Het is mogelijk om het huis van Ernest Hemingway te bezoeken, tevens zijn hier veel houten huizen in Victoriaanse stijl gebouwd. Vanuit Key West zijn verschillende boottochten te maken, variërend van snorkeltochten en dolfijnen spotten tot dinercruises.

 

Wij eten 's avonds bij El Meson de Pepe, vlakbij Mallory Square. Echt Cubaans eten, onder het genot van live muziek. Mensen staan spontaan op om te dansen. Wat een gezelligheid!

 

Dag 12 Key West

Omdat het erg heet is, is het overdag eigenlijk het beste om lekker aan het strand te liggen. Dit kan in Key West zelf, maar ook in een van de andere nabij gelegen keys. Wij kiezen ervoor om naar het Bahia Honda State Park te rijden. Dit is wél een stukje rijden, maar dan heb je ook wat! Beweerd wordt namelijk dat hier de mooiste stranden van Amerika te vinden zijn! Even lekker een dagje aan het strand liggen dus en genieten van de schitterende zee.


’s Avonds nemen we een kijkje in het nachtleven van Key West. Voor de liefhebbers is dit echt een aanrader! Er is eigenlijk bijna iedere avond wel iets te beleven.

Miami Beach

Dag 13 Grassy Key

Vanuit Key West rijden we ’s ochtends vroeg naar noordelijker gelegen ‘Grassy Key’, waar zich het Dolphin Research Center bevindt. In Florida is het alleen nog mogelijk met dolfijnen te zwemmen in dergelijke centra. Dit centrum heeft verschillende programma’s samengesteld voor dolfijnliefhebbers: van het alleen communiceren met dolfijnen tot het zwemmen met de dieren, er is hier veel mogelijk!


Het research center heeft tevens op gezette tijden verschillende informatieve shows. Wij kiezen voor de zogenaamde ‘dolphin dip’. We staan op een platform tot ons middel in het water. Onder begeleiding van een trainer laten we de dolfijnen verschillende opdrachten uitvoeren, zoals rondjes draaien en met water spetteren. We mogen de dieren aaien en mogen ze een ‘hand’ geven. Dit was voor ons een erg leuke ervaring!


In de middag rijden we verder naar Miami Beach, waar we een aantal nachten zullen blijven. Omdat we later op de middag nog voldoende tijd over hebben, gaan we naar een van de grootste winkelcentra die ik ooit gezien heb: de Aventura Mall. Om alles te zien heb je hier zeker een hele dag nodig! Voor wanneer je onverhoopt slecht weer hebt in Miami Beach zou dit een leuke oplossing zijn.

 

Dag 14 Miami Beach

Ons hotel bevindt zich aan de bekende kuststrook ‘Ocean Drive’. Aan de ene kant van de boulevard lijnen zich de restaurants,bars en hotels op, aan de andere kant ligt een prachtig breed zandstrand. De watertemperatuur ligt hier altijd boven de 20 graden en kan in de zomer zelfs oplopen tot 30 graden! Tot later in de middag blijven we lekker op het strand liggen, daarna lopen we langs de boulevard, om daar af en toe te stoppen voor een hapje en een drankje.

 

Dag 15 Miami Beach

Omdat het vandaag weer erg heet is, kiezen we ervoor om de ochtend en een deel van de middag op het strand te liggen. Aan het einde van de middag, als de temperatuur voor ons Nederlanders weer wat aangenamer is, brengen we een aan de Lincoln Road Mall (een autovrije straat in South Beach met winkels, restaurants en terrasjes) en Espagnola Way (Spaanse straat). ’s Avonds nuttigen we verschillende drankjes in een aantal van de vele leuke bars van Miami Beach.

West Palm Beach

In ongeveer anderhalf uur rijden we van Miami naar West Palm Beach. West Palm Beach is wat minder chique dan het nabij gelegen Palm Beach. Hier woont de jongere hippere bevolking van deze stad. Cityplace is in principe het centrum van West Palm Beach. Dit centrum is erg leuk om een keer doorheen te wandelen. Er zijn veel leuke kleine winkeltjes, maar er zijn ook grote winkelketens te vinden. Verder is er een groot plein met leuke terrasjes en restaurants. We kijken wat in de verschillende winkeltjes en drinken een heerlijk verfrissende ijskoffie bij Starbucks op het terras.

Kennedy Space Center

Langs de kust rijden we vandaag van West Palm Beach naar het Kennedy Space Center.


Voor wie ook maar een beetje geïnteresseerd is in ruimtevaart, is dit een echte must. Het park heeft een aantal attracties zoals een simulatie van een raketlancering en het bezichtigen van een levensgrote raket. Tevens zijn er shuttlebussen die je naar verschillende punten brengen, zoals het International Space Station Center en Apollo Saturn V, waar onder andere een informatieve film te zien is over de raketlancering naar de maan. Eens in de zoveel tijd is er een raketlancering. Op dit moment zijn de lanceringen stopgezet, helaas!


Na een paar uur te hebben doorgebracht in het park, rijden we door naar Orlando.


’s Avonds worden de koffers opnieuw helemaal ingepakt, omdat we morgen weer vertrekken richting Amsterdam.

Orlando terugvlucht

’s Morgens vertrekken we naar het vliegveld, omdat onze vlucht rond de middag vertrekt.


Helaas zit voor ons de vakantie er weer op. We hebben echt een geweldige tijd gehad en kunnen terugkijken op een prachtige vakantie.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties