Amsterdam - Denver

Wij zijn Kevin, Aafje, Floris (3) en Lotte (1). In 2013 hebben we met Travelhome een camper reis gemaakt langs de Amerikaanse Westkust. Dit is zo goed bevallen, dat we dit jaar besloten weer met de camper te reizen en nu van Denver naar Las Vegas. Vanuit Denver zijn zowel de Rocky Mountains als Yellowstone heel goed te bereizen en we willen graag in Vegas eindigen, omdat we daar in deze periode zeker mooi weer hebben en omdat we Vegas fantastisch vinden.


Yes yes!! Het gebeurt niet vaak dat de wekker gaat om 05:00u en ik zin heb om uit mijn bed te springen: vakantie! Vandaag vliegen we met United via Chicago naar Denver. De taxi staat om 07:00u voor de deur en om 11:00u vertrekt onze vlucht.


Op Schiphol verloopt alles soepel. Geen mega langen rijen en de kids vermaken zich prima in het Nemo science center achter de douane. Ook het boarden verloopt prima. Kevin zit naast Lotte en ik naast Floris. De kids reiskussens zijn nu al een succes, voor het opstijgen slapen de kids allebei. De vlucht van Amsterdam naar Chicago verloopt top!  We krijgen een douane formulier in het vliegtuig ( 1 per familie, gelukkig niet 1 per persoon), want we moeten in Chicago al door de douane en ook onze koffers ophalen en weer inchecken. Dat allemaal in 1:45u met twee kleine kids voor wie het dan net bedtijd is…. Ik ben benieuwd.


Eenmaal in Chicago gaat de overstap prima. We moeten wel flink doorlopen en zelfs nog een trein pakken van Terminal 5 naar Terminal 1, maar we redden onze vlucht net en zitten keurig op tijd in ons vliegtuig naar Denver, nog ruim 2:00u vliegen. Lotte van 1 valt als een blok in slaap, Floris vermaakt zich nog met zijn iPad. Om 16:00u lokale tijd ( 24:00u Nederlandse tijd) zijn we dan eindelijk in Denver, yes!! Na het ophalen van de koffers, volgen we de borden " Public Transport".Vanaf "Island 3", vertrekken de shuttle bussen van de hotels. Om 18:15u checken we in bij Quality Inn in Denver. Net nadat ik uit de bus stap, spuugt Lotte over mij heen. Aangezien onze reis om 06:00u begonnen is en het nu 02:00u Nederlandse tijd is, gok ik dat het iets met vermoeidheid te maken heeft.


Na het inchecken even snel douchen en dan een hapje eten bij Ruby Tuesday. Om 20:00u liggen we allemaal uitgeteld in bed. Wat een reis, maar we zijn er, yes!!

Denver- Rocky Mountains (Estes)

Om 02:00u lig ik klaarwakker naar het plafond te staren en om 04:00u roept Floris: “Wanneer gaan we ontbijten? Ik heb honger”. Nou dat wordt een mooie lange eerste dag in de States. We ontbijten en gaan daarna alvast wat (houdbare) boodschappen doen bij de Walmart, om 07:00u ‘s ochtends, heerlijk die 24/7 openingstijden.


De pick up voor onze camper staat gepland om 13:00u, dus na de boodschappen hebben we nog tijd voor een duik in het binnen zwembad. 13:00u sharp staat de pick up klaar. We rijden naar Road Bear, bij aankomst moeten we even wachten tot de mensen voor ons klaar zijn. De check in, alle bijbehorende uitleg en het installeren van de kinderstoelen (vooraf besteld bij Walmart en laten bezorgen bij Road Bear) nemen redelijk wat tijd in beslag.


Om 16:15u rijden we uiteindelijk weg. We maken een stop bij de Walmart in de buurt om ook alle andere boodschappen in te slaan. Wanneer we terug komen ontdek ik per toeval dat we een deel van het bedlinnen missen. We besluiten terug te rijden om het op te halen, uiteindelijk zijn we rond 17:15u op weg met boodschappen en al het bedlinnen. Onze eerste overnachting in de camper staat gepland in Rocky Mountains NP (Estes). Het is een ritje van 2:30u, wat voor ons wat langer is, omdat de kids heel moe zijn van de jetlag en daardoor iets minder vrolijk zijn. Hoe dichterbij we komen, hoe indrukwekkender het uitzicht. Er ligt zelfs nog sneeuw op de toppen van de bergen.


De camping ligt net buiten het park, een bewuste keuze omdat we de eerste nacht graag een full hook-up willen. Na aankomst gaan de kids direct naar bed. Wij genieten met een waanzinnig uitzicht nog even van een heerlijke bbq.

Afstand: 112 km

Rocky mountains NP

Het is weer vroeg dag, de kids zijn om 04:30u klaarwakker. We gaan direct even naar buiten om de camping te verkennen. Er is een speeltuintje waarin meteen druk gespeeld wordt. Daarna genieten we van een ontbijtje voor onze camper, in de zon, met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Rockies.


Na het ontbijt rijden we het park in, de waanzinnig mooie uitzichten blijven elkaar opvolgen en overtreffen. Van groene valleien met gele bloemen tot rotspartijen met sneeuw. We rijden tot aan het hoogste punt; 1.2000 ft. Wanneer we een stukje lopen voelen we direct, aan de ijle lucht, dat we erg hoog zijn.


Aan het einde van de middag doen we nog even wat boodschappen en we sluiten de dag weer af met een heerlijke bbq.

Rocky mountains-Lingle

Na een heerlijk ontbijtje in de zon vertrekken we naar Cheyenne. Het eerste deel van de rit gaat door de bergen. We worden omringd door rotsen en rijden door smalle kloven. Het uitzicht is fantastisch!


Wanneer we dichterbij Cheyenne komen wordt het landschap vlakker. Eenmaal in Cheyenne aangekomen willen we State Capitol bezoeken, maar het gebouw is gesloten voor renovatie. Aangezien de kids na 2:00uur autorijden wel een break kunnen gebruiken en ik vandaag een blog moet posten voor Kids Love Travel, maken we een stop bij de McDonalds. WiFi voor mij en een ijsje en mega klimtoestel voor de kids.


Na deze break besluiten we door te rijden, zodat we morgen minder lang hoeven te rijden naar Custer State Park. Na 2:00u zijn met name de kids toe aan wat anders dan rijden. We besluiten te overnachten in Lingle bij Pony Soldier RV. Lingle is een heel klein plaatsje. Het RV park is prima. Plekken op het gras, met water, elektra en een picknick tafel. Aan het einde van de middag gaan we nog even met de kids naar het zwembad en het park, met grote speeltuin. Erg leuk! En maar 5min rijden van de camping.


Het diner van de kids is al 2 dagen komkommers en boterhammen met pindakaas, dus tijd om de staafmixer tevoorschijn te toveren en een verse courgette soep te maken. Deze gaat er gelukkig goed in! Als de kids in bed liggen gaan wij weer lekker bbqen. Vandaag steak met verse mais. Heerlijk! ‘s Nachts blijkt dat er elke 15 minuten een trein voorbij raast, die 4x toetert omdat er een spoorwegovergang is zonder slagbomen. Kevin en de kids hebben er geen last van. Ik word er ‘s nachts toch een paar keer wakker van.

Afstand: 48 km

Lingle- Custer State Park

Na het ontbijt rijden we richting Custer State park. De wegen zijn veelal tweebaans, je rijdt door een grote lege vlakte met alleen gras, wat bomen, struiken en koeien. In het plaatsje Lusk stoppen we voor de boodschappen. Ze zijn hier blijkbaar weinig toeristen gewend, want we worden drie keer aangesproken om te vragen waar we vandaan komen. De Amerikanen eindigen hun gespeeld steevast met: “Welcome to the USA, God bless you!”. 


Na 2:45u rijden gaan we Custer State park binnen. Na enkele minuten zien we al een kudde buffels. Wat een mooie kolossale beesten! De camping ligt verscholen in een dennenbos, erg mooi! Er is zelfs een manage die rijtochten verzorgd door het park. Super leuk! Onze kids zijn alleen nog wat te jong. Na even op de camping gerelaxt te hebben en nadat de kids even lekker hebben kunnen spelen, besluiten we naar Mount Rushmore te rijden. De ranger op het park verteld ons direct dat we een stukje om moeten rijden, over Custer, omdat er tunnels zijn waar onze camper te groot voor is.


De weg naar Mount Rushmore is ook weer fantastisch! Eenmaal aangekomen betaal je een fee om te parkeren van 11 dollar. Het is een vrij patriottische beleving, met overal vlaggen, en dat maakt het eigenlijk ook extra leuk. De uitgehakte hoofden van de vier presidenten zijn zeker de moeite waard. Wanneer we terug rijden moeten we opeens vol de ankers in, omdat er een gigantische buffel op de weg staat. Wauw! Van dichtbij zijn deze beesten nog indrukwekkender.


Rond 18:30u zijn we weer op de camping. Lekker de bbq aan, vandaag staat er broodje hamburger op het menu. ‘s Avonds om 21:00u is er in het openluchttheater een presentatie over vogels door een ranger. Om 22:30u gaan we weer lekker ons bedje in.

Afstand: 266 km

Custer State Park- Buffalo

We zouden eigenlijk 2 nachten in Custer State Park blijven, maar aangezien we gisteren het hele park al gezien hebben en we wat extra tijd kunnen gebruiken om naar Yellowstone te rijden, vertrekken we vandaag richting Buffalo. Na het ontbijt pakken we in en off we go. Nog een korte stop in Custer voor wat boodschappen en tanken gaan we op weg. De route lijkt wat op die van gisteren, veel uitgestrekte gebieden met wat heuveltjes, gras, af en toe een boompje en koeien. De kids vermaken zich goed met Brandweerman Sam op de iPad.


Wanneer we bijna in Buffalo zijn, zien we weer besneeuwde bergtoppen, mooi hoor!! We besluiten naar een KOA park te rijden met een zwembadje, zodat de kids even lekker kunnen afkoelen in de 35 graden van vandaag. Gelukkig hebben ze nog een heel mooi plekje vrij met veel gras. Eerst gaan we lekker een duik nemen in het (ijskoude) zwembadje. Ook doe ik 3 wasjes, aangezien we voor ongeveer een week kleding mee genomen hebben en frisse handdoeken ook wel lekker zijn.


Aan het einde van de dag gaan we even Buffalo in. Wat een mooi oud Western stadje! Het voelt alsof je in de tijd van de cowboys en indianen beland bent. We bezoeken ook het Occidental Hotel, het oudste hotel van de stad. Van binnen is het fantastisch authentiek ingericht, uiteraard met een ouderwetse saloon, waar jaja, mannen met cowboy hoeden aan de bar zitten. ‘s Avonds is het weer bbq time! En deze nacht slapen de kids voor het eerst door en worden ze niet om 05:00u wakker. Het lijkt erop dat de jetlag over is!

Afstand: 320 km

Buffalo- Cody

Vandaag rijden we naar Cody. Je kan de snelle route nemen of kiezen voor de route met de mooiste uitzichten over highway 16. Wij kiezen voor het laatste! We rijden dwars door de bergen en zien alweer snel besneeuwde bergtoppen. Rond de middag bereiken we Cody, de KOA camping is vol. Het meisje achter de receptie belt even naar de andere RV campsites in Cody, nergens meer plek. Ze biedt een "overflow" plaats aan, op een grasveld bedoelt voor tenten, zonder water of elektra. Lijkt ons beter dan nog een stuk doorrijden, dus we parkeren de camper en gaan snel naar de speeltuin en het zwembad. Dit is de eerste camping met een peuterbadje, super handig! En ook nog eens een grote speeltuin inclusief springkussen.


’s Avonds maken we gebruik van de gratis shuttle bus naar de rodeo. Cody is namelijk "rodeo capital of the world". Wat een spektakel! De rijders en clowns als je binnen komt, de cowboys die kalfjes vangen met een lasso, de cowboys en cowgirls die hun rijkunsten laten zien bij een slalomachtige wedstrijd en als hoogtepunt van de avond uiteraard het stierrijden. De kids vinden het fantastisch. Ik vind het interessant om deze traditie en skills van de cowboys te zien, aan de andere kant heb ik ook wel wat twijfel bij deze activiteiten als het gaat om diervriendelijkheid.


Na de show brengt de shuttle bus ons weer keurig naar huis. Tijd om naar bed te gaan, omdat we de ramen open hebben gelaten is het nu toch heerlijk cool!

Afstand: 296 km

Cody- Yellowstone

YES! De eerste nacht dat de kids de hele nacht, in hun eigen bed, doorslapen. Na een ontbijt in de zon vertrekken we richting Yellowstone. Eerst nog wat stops in Cody; tanken, supermarkt en Buffalo Bill's Museum of the West. Naast de ingang van het museum kun je pony rijden. Floris wil net als Sinterklaas eens op een paard rijden. Hij mag op pony Rusty en vindt het fantastisch!


Het museum is ook erg leuk voor zowel de kids als voor ons. Er is een stuk natural history waar allerlei opgezette dieren uit de regio staan; beren, bergleeuwen, buffels etc etc. De kids vinden het onwijs interessant al die grote dieren! Er is ook een deel over de historie van het westen met veel aandacht voor Buffalo Bill.


Rond 14:00u vertrekken we dan echt naar Yellowstone. We kiezen voor highway 16, omdat deze bekend staat om de mooie uitzichten. En dat blijkt te kloppen, de rit is weer waanzinnig mooi! Eenmaal bij de gate van Yellowstone aangekomen moeten we nog ongeveer 1,5u rijden naar onze campground. We stoppen meerdere keren onderweg om al het moois te bekijken, vooral de borrelende poelen van de mud vulcano zijn erg indrukwekkend. Wanneer we op de camping aankomen, maak ik direct pasta voor de kids. Wanneer ze op bed liggen gaan wij lekker bbqen en fikkie stoken onder de uitgestrekte sterrenhemel.

Afstand: 320 km

Yellowstone

Na het ontbijt proberen we een Wildlife Tour te boeken. Het blijft helaas bij proberen, de tours zijn de komende drie dagen al vol. Maar we kunnen de routes ook zelf rijden, dus dat gaan we doen! We vertrekken uit Canyon Village opweg naar Mammoth Hotsprings. De eerste stop is bij de Norris Bassins. De kinderen gaan allebei in een draagzak, Lotte bij mij in de Ergo baby en Floris bij Kevin in een Deuter kids comfort. Zo hebben de kids een heel goed uitzicht en zijn het geen hapklare lekkernijen voor beren of bergleeuwen.


De bassins zijn fantastisch! Je loopt er langs over een houten boardwalk en bospaden. Om je heen zie je hel blauwe, borrelende en rokende poelen. Na deze stop rijden we door naar Mammoth Springs. Ook daar gaan de kids in de draagzakken voor een wandeling! Over houten trappen loop je helemaal naar boven. Op meerdere punten heb je een heel mooi uitzicht over de verschillende wit en oranje gekleurde terrassen.


Om beren te spotten moesten we rond 16:00u gaan rijden vanuit Mammoth Springs naar Lamar Valley. Aangezien het nu 15:00u is, besluiten we even een hapje te eten in het dorpje Mammoth Springs. Om 16:30u vervolgen we onze weg. Het eerste half uur verloopt rustig, we zien wat buffels en herten. Maar dan gebeurd het; we zien een zwarte beer met jong. Er is al een ranger bij en meerdere mensen staan op afstand te kijken, wat onwijs gaaf om een beest als dit in het wild te zien!!! Helemaal blij rijden we door. Opeens staat er een ranger op de weg en is 1 baan afgesloten, we rijden er langs en wat zien we; op de rechter baan zit een gigantische beer het laatste deel van zijn diner te verorberen, waanzinnig!!


5 Mile later zien we nog een beer met 2 jongen. Wat een ervaring!! Helemaal enthousiast keren we terug naar de camping. Floris kan over niets anders meer praten dan de beren. Op de camping gaat direct het kampvuurtje aan, stoelen er omheen en nog even flink nagenieten met zijn vieren.

Afstand: 112 km

Yellowstone

Rond 09:00u worden we allemaal wakker. Na een lekker ontbijtje in de buitenlucht, vertrekken we richting de bekendste geiser van het park; Old Faithfull. Deze naam dankt de geiser aan het feit dat hij elke 70-110 minuten een gigantische straal warm water, de lucht in spuit. Op de weg naar Old Faithfull, maken we nog wat mooie stops, onder andere bij de Great Prismatic Spring. Wat is dit waanzinnig mooi!! De kleuren zijn fantastisch: groen, blauw, oranje, geel en rood!! Daarna rijden we door naar Old Faithfull. Er is zelfs een soort toeschouwers arena gebouwd. Even wachten en op de minuut nauwkeurig spuit er een gigantische straal water uit de geiser naar boven. Aan het einde van de dag zijn we weer bij de camping en gaat het vuur aan, voor de bbq en voor de warmte, want het is toch een beetje koud vanavond. Voor we naar bed gaan, roosteren we nog marshmallows boven het kampvuur. Morgen vertrekken we weer uit Yellowstone. Wat een waanzinnig mooi park!

Afstand: 144 km

Yellowstone- Grand Teton

OMG! Wat was het koud vannacht!! De kids lagen al heel snel bij ons in bed en zelfs met zijn 4en in 1 bed hebben we het flink koud gehad. In de ochtend was het te koud om buiten te ontbijten, dus binnen snel een bakje cruesli gegeten en direct gaan rijden met de camper, zodat de verwarming aan kan. Vandaag verlaten we Yellowstone en rijden we naar Grand Teton.
De route gaat grotendeels door Yellowstone, onderweg zien we weer meerdere buffels en ook elanden. Wat zijn die beesten groot! Net paarden met een flink gewei. Vanuit Yellowstone rijd je bijna direct Grand Teton in. Het park heeft prachtige rotsachtige bergen met besneeuwde toppen. Wanneer we aankomen in het park rijden we direct een rondje door het park van ca 42 mile. Je hebt het grootste deel van het park dan gezien. Het valt op dat je in het park overal fietspaden ziet en ook veel fietsers tegen komt. Aan het einde van de dag halen we een ijsje en uiteraard volgt daarna de dagelijkse bbq. De camping is heerlijk! Midden in het veld. ‘s Avonds gaat Kev naar een ranger talk in het theater van de camping, over het ontstaan van het park, erg interessant!
Afstand: 320 km

Grand Teton- Coalville

Dat is mooi wakker worden: tijdens het ontbijt begint Floris te roepen; een eland een eland!! En jawel! Achter de tent naast ons staat een grote eland, mooi man! Na het ontbijt gaan we eerst even naar de supermarkt en probeer ik ter vergeefs een blog te posten voor Kids Love Travel, maar helaas is de internetverbinding niet goed genoeg. Dan begint de lange weg naar Maob. Het is ongeveer 9:30 rijden, dus we willen het in 2 dagen doen.


De trip verloopt goed. We maken onderweg wat stops om de benen te strekken en zodat de kids even kunnen rondrennen. Ook kopen we bij Dollar Family 2 kinder camping stoelen van Mickey en Minnie. Deze winkel heeft goedkoop kinderspeelgoed, scheelt weer gesleep vanuit Nederland. Rond 18:30u komen we aan in Coalville. We hebben een prima camping direct naast de snelweg. Bbq direct aan, kippetjes erop en lekker eten! De temperaturen zijn hier wat hoger, heerlijk!

Afstand: 368 km

Coalville- Moab

Lekker uitgeslapen tot 09:15u, even ontbijten en rond 11:00 zijn we weer on the road. Vandaag gaan we naar Moab! Ik heb gisteren al gebeld naar de KAO camping om te reserveren en ze hadden gelukkig nog plaats.


De reis gaat weer top met de kids! De eerste 2 uur slaapt Lotte en Floris vermaakt zich uitstekend met brandweerman Sam op de iPad. We maken een korte stop na 2 uur zodat de kids even kunnen rond rennen. Daarna vervolgen we onze reis weer. Het landschap wordt steeds mooier, we rijden door rood gekleurde rotspartijen en flinke canyons.


Rond 17:00u komen we aan in Moab, wat een gezellig dorpje! Op de camping gaan de kids direct even zwemmen met Kev. Erg prettig die verkoeling met 40 graden. Ik ga weer even wat wasjes doen. Voordeel van deze temperatuur is dat de was heel snel droogt. ‘s Avonds uiteraard weer de bbq aan. De kids weigerden de eerste week mee te eten. Aangezien het toch wel fijn is als ze wat groenten en gezond eten binnen krijgen heb ik verse pasta en courgette soep gemaakt, ingevroren en zo eten de kids ook elke avond een gezonde maaltijd. Morgen gaan we naar Arches NP, ik ben benieuwd!

Afstand: 400 km

Moab

We hebben heerlijk geslapen ondanks de flinke hitte! Om 09:00u zijn we allemaal wakker. Even buiten, in de schaduw, ontbijten en off we go; naar Arches. Op de heenweg halen we voor Kev nog even een lekkere verse cappuccino. Direct na de ingang van het park vindt je het visitor center. Als je het hele park wilt zien dan rijd je 18 mijl. Je hebt ook meerdere wandelroutes, maar die laten we vandaag even voor wat het is, gezien de temperatuur van boven de 40 graden. De kids vinden stenen beduidend minder interessant dan elanden, buffels en beren, dus we vertellen dat er indianen en cowboys achter de bergen wonen. Nu is elk stopje een zoektocht naar een cowboy of indiaan.


Na Arches gaan we boodschappen doen en een ijsje halen. Het is heel warm, dus we kijken uit naar een duik in het zwembad. Maar dan gooit het weer roet in het eten. Binnen 10min betrekt de blauwe lucht. Donker grijzen wolken pakken samen en het begint flink te waaien en te bliksemen. Dan maar even relaxen in de camper. De kids eten zelfgemaakte pasta en wij doorbreken onze dagelijkse bbq traditie en bestellen heerlijke curry bij de Thai, die het nog op de camping komt bezorgen ook. Om 21:30u liggen we allemaal op 1 oor.

Afstand: 80 km

Moab- Cedar City

Vandaag gaan we richting Vegas. Het is 6 uur rijden, we kijken even waar we vandaag stranden. Als de rit heel voorspoedig gaat, dan rijden we het misschien wel in een keer. De rit gaat weer top! We maken 2 kleine stops, een om te tanken en een voor een broodje en zijn rond 16:00u op de camping in Cedar City. Het is heerlijk weer, dus we duiken direct het zwembad in. Top al die KOA campings met zwembaden, de kids vinden het fantastisch. We eten lekker optijd en de kids gaan na het eten nog even spelen in de speeltuin.
Afstand: 480 km

Cedar City- Las Vegas

Floris sliep gisteren om 20:00u en is deze ochtend dan ook al om 07:30u wakker. En als Floris wakker is, is iedereen wakker. We ontbijten lekker in de zon en terwijl Kev en ik opruimen en de camper klaar maken voor vertrek, spelen de kids in de speeltuin. We vertrekken rond 10:00u. De navi geeft aan dat we 11:40u in Las Vegas zijn... Hmmmm dat is wel heel snel, 160 mijl rijden in 1:40u.


Na 1:30u rijden snappen we het, mijn telefoon geeft opeens een uur eerder aan. Las Vegas ligt dus net in een andere tijdzone. We maken even een stopje bij de supermarkt voor verse broodjes en croissantjes en vervolgen daarna onze weg naar Vegas. Aangezien we op tijd arriveren is onze eerste stop niet de camping maar de Premium Outlet Mall. Twee jaar geleden zijn we hier erg goed geslaagd, dus we gaan er weer even langs om kleding in te slaan voor de kids en ons zelf. En het lukt weer bijzonder goed! Heel veel mooie merken: GAP, Adidas, Nike, UGG, Scotch & Soda, Converse etc.


Na 6 uur shoppen, de kids vinden het zowaar leuk met alle fonteintjes en foodcourts, gaan we naar de camping. KOA Las Vegas at Sams Town is een ware belevenis. Het RV park ligt naast een gigantisch hotel met een gigantisch casino. In het Casino heb je o.a. een McDonalds, Subway, Panda Express, TGI Fridays en nog 10 andere fastfood zaken en restaurants. Het hotel heeft een soort van tropische overdekte tuin, met nep dieren en een waterval, de kids kijken hun ogen uit. Morgen gaan we lekker relaxen!

Afstand: 256 km

Las Vegas

Vannacht zijn we wakker geworden van een flinke knal. Lotte is uit haar bedje gevallen. Om Floris niet wakker te maken hebben we haar in het donker getroost. Snikkend valt ze bij Kevin in slaap. ‘s Ochtends blijkt dat ze een hele dikke lip heeft, er zit nog oud bloed bij haar mond en neus. Na overleg met de receptie dame van de camping, is het toch handig Lotte even na te laten kijken bij de dokter, voor we weer een flink eind gaan vliegen.


Dus op weg naar de Clinic (huisarts), deze stuurt ons voor alle zekerheid toch door naar de eerste hulp van het kinderziekenhuis, daar worden we heel snel geholpen. Er is gelukkig niets met Lotte aan de hand! Wel mogen we voor dit korte consult 1.500USD afrekenen. Lang leven de reisverzekering. Op de camping gaat Kev lekker zwemmen met de kids, zodat ik kan starten met de grote inpakklus. Morgen moeten we nl de camper alweer inleveren. De drop off in Vegas ligt bijna naast de KOA camping, ideaal! Na een bbq diner, nemen we de gratis shuttle naar Fremont Street, het oude Vegas. De straat is overdekt met een lichtgevende koepel, heel mooi!

Las Vegas

We zetten de wekker om 08:00u zodat we de camper 10:00u kunnen inleven. Kev is vroeg wakker en heeft al een cappuccino gehaald. Na het ontbijt ruimen we de laatste dingen op, maak ik de camper schoon en rijden we naar de drop off locatie. Met pijn in ons hart leveren we de camper in, we hebben een top tijd gehad!!


We worden vanuit Road Bear met een busje afgezet bij het hotel, fijne service! Mandalay Bay is gigantisch en overweldigend. We checken in en kunnen direct naar onze kamer. Aangezien het flink heet is, gaan we direct door naar het zwembad. Wauw…. Het is geen zwembad, maar een compleet tropisch zwemparadijs met strand, golven en een lazy river; waanzinnig! We kopen tubes voor op de lazy river en dobberen lekker rond, de kids vinden het fantastisch!


‘s Avonds gaan we eten bij the Rainforest Café, een restaurant in een "regenwoud" met dieren en planten. Een ware belevenis voor de kids. Rond 22:00u gaan we allemaal naar bed. De kids zijn helemaal gewend aan ons ritme, gaan later naar bed en slapen lekker uit.

Las Vegas

We slapen heerlijk uit met zijn 4en, ontbijten met cruesli op de kamer en gaan dan naar het gigantische waterparadijs bij het hotel. We dobberen rond in een tube op de lazy river, gaan naar het golfslag bad met strand en halen rond de lunch wat lekkers bij de stand bar.


Einde van de middag gaan we op tijd naar huis, om te douchen en om te kleden. We eten vanavond in het hotel zelf, bij het buffet restaurant. We willen er al op tijd zijn, zodat we in alle rust met de kids kunnen eten. Het buffet in Mandalay valt zeker niet tegen! De kids eten gratis mee en voor 7,99USD mag je onbeperkt drinken, ook champagne. ‘s Avonds gaan we even wandelen over de strip en shoppen in de mall bij Ceasars Palace. De kids zijn erg onder de indruk van de vuurshow bij Mirage en de fonteinen van Bellagio.

Las Vegas

Vandaag is alweer de laatste hele dag van onze vakantie, oh nee! Maar het wordt niet zomaar een dag! We gaan vanmiddag met de helikopter over de Grand Canyon vliegen, ik ben zo benieuwd!  Maar eerst gaan we weer even van het zwembad genieten.


Om 13:45u worden we opgehaald en naar Boulder Airport gereden op 35min van ons hotel. We checken in en mogen richting de heli. We hebben 3 tickets gekocht aangezien Lotte nog op schoot mag. We delen de heli met een Deense vader en zijn twee kinderen. Het opstijgen is al een beleving, bijna alsof je boven de grond zweeft. We vliegen over de Hoover Dam en Lake Mead voor we bij de Grand Canyon aankomen. We vliegen tussen de bergen door over de Colorado river. Het uitzicht is fenomenaal! Na 40min vliegen maken we een stop van 30min op Grand Canyon Airport. Daar moeten we de kids wakker maken, ze hebben de hele vlucht geslapen. Op de terugweg zijn ze gelukkig beide wakker. Floris vindt het wel heel indrukwekkend.


Na deze fantastische ervaring worden we weer afgezet bij het hotel. We besluiten dat we vanavond bij de McDonalds eten en gaan voordat we de Mac binnen wandelen nog even snel bij de Adidas Store naar binnen om allebei een paar sportschoenen te kopen. Wauw dat was een indrukwekkende dag!!! Nu de koffers inpakken, morgen gaat de wekker om 06:30u.

Las Vegas- Amsterdam

Oh nee!!!!! Vandaag moeten we naar huis! Moeten? Ja moeten, we hebben echt een fantastische vakantie gehad, dat had nog veel langer mogen duren. 06:30u Sharp staan Kev en ik naast ons bed, snel douchen en aankleden. Al snel wordt het ontbijt gebracht door de roomservice. Dat had ik gisteren avond besteld, erg handig, zo kunnen we toch nog even snel een gezond ontbijtje verorberen. Als wij aangekleed zijn maken we de kids wakker, ongeveer  3uur vroeger dan de afgelopen dagen. Ze vinden het niet leuk! Zodra iedereen aangekleed is pakken we de laatste spullen in. Dan staat de bell boy al voor de deur om alle koffers op te halen, we checken uit aan de balie en springen in de taxi. Onze vlucht vertrekt om 11:00u. Om 08:30u stappen we uit op de luchthaven en om 08:45u lopen we ingecheckt en wel door de security. Dat is snel! Direct wanneer je de taxi uitstapt, staan er al incheck balies voor het luchthaven gebouw. Dit is blijkbaar een bedrijf dat niet gekoppeld is aan de luchtvaartmaatschappijen. Je kan kiezen, hier inchecken of bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Het laatste is gratis en deze special check-in vraagt om een tip. Wij hebben de dame die ons hielp $5 gegeven en ze leek erg tevreden.


Op de luchthaven halen we nog even wat te eten voor in het vliegtuig, drinken we een kop koffie en spelen de kids lekker in de kids lounge. Ook het boarden verloopt helemaal relaxt (ouders met jonge kids mogen als eerste boarden bij United) en voor we het weten zijn we al onderweg van Las Vegas naar Chicago voor onze overstap. De kids zijn moe en slapen een uurtje. De totale vlucht duurt 3:45u, zo voorbij. Waar we bij aankomst moesten rennen op Chicago, gaat het nu allemaal heel rustig. We stappen uit bij gate C22 en moeten weer boarden bij C15. Aangezien we een uurtje hebben kunnen we zelfs wat water en snacks voor onderweg halen. Aangezien de kids geen hele grote fan zijn van het vliegtuig voedsel, halen we ook snel een frietje bij de McDonalds. De vlucht vertrekt iets vertraagd. Rond 18:30u vertrekken we, de geplande landing op Schiphol is 09:30u. Heerlijk een nachtvlucht, dan kunnen we allemaal lekker slapen. Uhhhm niet dus! De kids slapen beide 1 uur en zijn de rest van de vlucht druk met spelletjes en films op de ipad. Wanneer we aankomen op Schiphol blijken opa en oma ons op te wachten. Wat een verrassing! De kinderen zijn door het dolle heen, ondanks het overslaan van de nacht. Nu wordt de uitdaging om ervoor te zorgen dat ze het redden tot de avond.


Dat was hem alweer, onze waanzinnige vakantie in de USA!! We hebben onwijs genoten, de combinatie van reizen met de camper (heel comfortabel, zeker met kids) en de fantastische natuur heeft echt al onze verwachtingen overtroffen. Nu nadenken over een volgende reis, Canada met de camper staat erg hoog op de wishlist!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties