Vertrek naar Los Angeles

Vandaag is het eindelijk zo ver. Wij vertrekken naar Amerika.


Via Londen vliegen wij naar ons start punt Los Angeles. Na een lange vlucht komen wij aan op de luchthaven. Onze eerste keer buiten Europa, dus de douane vinden wij redelijk spannend. Na een lange wachtrij bij de douane hebben wij de stempel in ons paspoort gekregen. We kunnen de koffers gaan ophalen en via de hotelshuttle naar ons hotel gaan. De hotel shuttle staan goed aangegeven en ze kwamen om het kwartier.


Na het inchecken in het hotel hebben wij ons even opgefrist en aan thuis laten weten dat de reis goed is gegaan, waarna wij een uber pakken om naar het bekende Hollywood te gaan. Na ongeveer een half uurtje komen wij aan bij Hollywood. Wij kijken onze ogen uit naar het hoeveelheid mensen en iedereen die naar de grond kijkt. Wij doen natuurlijk hetzelfde en kijken wij of er bekende sterren zijn.


Het is rond etenstijd en wij besluiten om een restaurant op te zoeken. Al snel zien wij het bekende Hard Rock café en gaan naar binnen om een heerlijke echte Amerikaanse hamburger te eten. Een goed begin van een mooie reis.

 

Na het eten lopen we nog even rond en besluiten dan om terug te gaan naar het hotel om te gaan slapen. Morgen gaan  wij de camper ophalen. 

Overnachting:Hilton Los Angeles Airport, €139 per nacht (Logies)

Uber: CA$50 retour

De camper ophalen - Joshua Tree National Park.

Vandaag gaan wij de camper ophalen. Vlakbij Ons hotel zit de bekendste ontbijt diner. Denny's. 


Het is ontzettend leuk om een echte diner mee te maken. Ik bestel pancakes en mijn vriend besteld bacon and Eggs! Als het aan onze tafel wordt gebracht beginnen wij een beetje te lachen. Wat een flinke borden. Het ruikt en ziet er goed uit. Na een heerlijke maaltijd gaan wij terug naar ons hotel en checken wij uit.


De verhuurder komt ons om 10 uur ophalen bij de ingang van het hotel om naar de verhuur locatie gebracht te worden. Aangekomen bij Cruise America wordt het huurcontract opgemaakt en krijgen wij een introductie film te zien over de camper. Na de film worden wij naar onze camper gebracht. Je krijgt een uitgebreide rondleiding en een medewerker laat alles zien en geeft uitleg. Bij het testen van de hoeveelheid water, gas en afval blijkt dat de testknop niet werkt. De camper wordt meegenomen  naar de garage om te kijken of zij het kunnen maken. 


Na een lange tijd wachten  blijkt dat zij het niet kunnen maken en ze maken een andere camper klaar zodat wij die mee kunnen nemen. Voor het lange wachten krijgen wij een compensatie. Wij zijn hier tevreden mee en leggen de koffers in de camper en gaan onze eerste kilometers maken. Wij rijden naar een grote Walmart om boodschappen te doen. Ook dit is een hele belevenis. Wat een grote supermarkt. We lopen rond en nemen voor de eerste paar dagen eten mee. Ook kopen we campingstoeltjes en een broodrooster.


Na het winkelen gaan wij naar onze eerste bestemming. Joshua Tree National Park. Wij verblijven op Black Rock campground. Wij komen er laat aan omdat wij veel file in LA hebben gehad. Het is al donker als wij ons plekje moeten gaan zoeken. Wij hebben de camper op de juiste plek gezet en maken het eten klaar, pakken  de koffers uit en gaan op tijd naar bed om morgen te genieten van het park.

 

Camping: Black Rock Campground, Joshua Tree NP

Kosten: CA$ 14. Geen hook up, sanitair gebouw

Afstand: 225 km

Joshua Tree National Park - Lake Havasu

Onze eerste nacht in de camper is een feit! 


Wij doen de camperdeur open en wat een uitzicht. WAAUW. Wij kwamen gisteren in het donker aan en zag niet veel. Nu blijkt wat een mooie camping dit is. Een prachtig uitzicht en ontzettend mooie natuur. We maken  het ontbijt klaar en wandelen daarna een stuk over de camping en omgeving. Naast de camping zit de  kleine paarden ranch. Daarna ruimen we alles op om naar de volgende locatie te rijden. 


Voordat we verder rijden, gaan we naar het visiter Centre van Joshua Tree National Park. We laten onze parkenpas zien en mogen het park binnen. We maken een kleine wandeling door het park. Ook onze eerste National Park is een feit. Het is ontzettend warm en wij besluiten om de camper weer te gaan halen en verder te rijden naar onze volgende bestemming.


Lake Havasu is een groot meer en ligt op onze route naar de Grand Canyon. Het is een mooie stop om de dag erna door te rijden naar de Grand Canyon. 


In de middag komen we aan op het state park. Een helpende bewoner kijkt met ons mee op welke plek wij mogen staan en laat ons zien waar dit ons. We installeren onze camper en sluiten alles aan. Omdat dit de eerste keer is dat wij full hook-up hebben is het goed kijken hoe wij alles moeten aansluiten. Nadat alles goed staat nemen wij een Corona en genieten van het uitzicht. We lopen een stuk langs het meer om daarna een nieuwe avond in te gaan op de mooie camping.

 

Camping: Lake Havasu State Park

Kosten: CA$40. Water en Electric, Sanitair gebouw

Afstand: 280 km

Grand Canyon NP

We ontbijten al vroeg om vandaag onze weg te vervolgen naar de Grand Canyon. We rijden via Kingman en nemen een deel van de route 66 mee. Onderweg op route 66 komen wij een stuk tegen waar oude elementen staan getoond. Erg leuk om te zien. Er is ook de  klein winkeltje bij. Nadat we er even hebben rondgekeken en een aantal foto's hebben gemaakt rijden we verder naar de Grand Canyon. 


We komen in de stad Williams aan. Dit is een klein stadje voor de Grand Canyon. We overnachten op een KOA camping. Bij Williams heb je er 2. Wij stonden op Circle Pines. Een hele leuke camping met alle voorzieningen, een zwembad en een leuk klein terrein voor kinderen. We worden hartelijk ontvangen en naar onze plek gebracht. 


Voordat we morgen naar de Grand Canyon gaan doen wij vandaag een rustig middagje. We pakken onze stoeltjes en gaan in de zon zitten met een biertje. We gaan even zwemmen om daarna te douchen en te gaan koken. Morgen gaan we naar de Grand Canyon.


Dag 5.

Na een frisse nacht rijden we vandaag naar de Grand Canyon. Het is maar een kwartiertje voordat we al in de rij staan met de camper om het park in te mogen. Met de American Beautiful Parken pas van $80 kunnen wij het park in. We zijn alle twee ontzettend benieuwd hoe de Grand Canyon eruit ziet. 


We overnachten vandaag in het park om de Mathercampground camping. Omdat we nog niet kunnen inchecken parkeren we de camper eerst op de grote parkeerplaats en gaan het park bezoeken. In het visiter centre lezen we wat informatie en pakken  een plattegrond mee en lopen naar de Canyon. Eenmaal aangekomen bij de Canyon kijken we onze ogen uit. Wat een uitzicht. Het lijkt net een schilderij. Ontzettend mooi.


We besluiten om de rim trail te lopen. Dit is een route aan de bovenkant van de Canyon waarbij je een groot stuk kunt bekijken. Iedereen maakt veel foto's en ook wij  maken foto's waarbij het net lijkt of je aan de afgrond zit. We lopen zeker 3 uur rond en stoppen vaak om van het geweldige uitzicht te genieten. Na een lange wandeling rijden we met de camper naar de camping en checken in. 


Het is een mooie camping en we rijden naar onze plek. We drinken even iets en pakken daarna de shuttle bus om weer naar het park te gaan. De shuttle stopt en vertrekt voor de camping en brengt je naar het park. We gaan naar een andere deel waar wat restaurants zitten. We besluiten om naar een pizzeria te gaan en bestel samen 1 pizza. Ze zijn zo groot dat dit echt voldoende is. 


Na het eten besluiten we om de zonsondergang te gaan bekijken. Dit doen meer mensen en vinden een mooi plekje om hier van te genieten. Het koelt al snel af en de zon gaat langzaam onder. Het is een prachtig uitzicht en we genieten hiervan. Nadat de zon onder is gaan we met de shuttle terug naar de camping. We gaan ons bed opzoeken om morgen weer verder te gaan.

 

Camping: KOA Circel Pines RV

Kosten: CA$66 per nacht. Full hook up, Zwembad, Speeltuin.

 

Camping Mather Campgroud

Kosten: CA$18 per nacht. Sanitair gebouw tegen betaling, shuttle service naar het park.

Afstand: 450 km

Monument Valley

Vandaag vertrekken we naar Monument Valley.


Na het ontbijten en douche op de camping rijden we via de Desert View van de Grand Canyon naar Monument Valley. De desertview is ook prachtig. Er staat een toren waar je op kan. Eenmaal boven zie je goed waar de colorado rivier stroomt. Helaas is de rivier niet meer zo groot als jaren geleden. In de visiter centre in de Grand Canyon kon je zien hoe hoog het water eerst heeft gestaan. 


We maken nog een aantal foto's van het uitzicht en vertrekken daarna verder naar Monument Valley. Het is een lange rit van ongeveer 3 uur. Onderweg maken  wij nog een stop bij de grote supermarkt om boodschappen te doen. Er zit een lekkere broodjes zaak bij en bestellen daar wat lekkers voor onderweg. 


Rond 3 uur zien we in de verte monument Valley al. De enorme rotsformaties zien er prachtig uit. We checken in bij de camping en krijgen een mooie plek aangewezen. We sluiten alles aan en gaan in het zwembad even zwemmen. We ontmoeten een aantal Amerikanen en hebben een gesprek over waar wij en zij nog allemaal naar toe gaan. Zij doen onze route precies andersom. 


Na het zwemmen gaan we even met het thuis front Skype en maken daarna de bbq warm om de hamburgers er op te leggen. Een lekkere Corona en Hamburgers is het beste campinggevoel. Ook nog een fantastisch uitzicht. Wat wil je nog meer.

 

Camping: Goldings Campground

Kosten: CA$ 40 dollar per nacht. Full hook up, Zwembad, Winkeltje, Sanitairgebouw en Restaurant.

Afstand: 290 km

Lake Powell

Op de camping kan je een Deluxe tour boeken door Monument Valley met een gids. 


Je hebt een middag en ochtend tour. Wij hebben de ochtend tour geboekt omdat wij vandaag ook weer verder rijden naar Page. De tour begint om 8 uur en de gids haalt ons op bij de receptie. De gids is familie van de Navajo  indianen. 


De tour begeleidt je door de gebieden waar je normaal niet kunt komen. Ons tour gids Ervin komt dus uit het gebied en is daar opgegroeid. Tijdens de tour kom je langs het huisje van zijn moeder en oma. Helaas is zijn oma vorige jaar overleden en zijn tante laat nu zien hoe de Indianen daar vroeger en sommige zelf nu nog leven. Ze laat enkele lokale producten zien en we rijden dan weer verder door de Valleys. 


In de jeep krijgen we elkaar keer verschillende verhalen over het gebied te horen. De tour duurt ongeveer 3,5 uur. Als we terug zijn hebben we een laag zand over onze kleding. We kleden ons om en vertrekken verder richting onze nieuwe bestemming Page/ Lake Powell. 


In Page aangekomen  te zijn gaan we eerst richting Horseshoe Bend. Dit is een Canyon die langs de Colorado Rivier loopt. Het is rond 4 uur als we er aan komen en het is best warm. Voldoende water meenemen is dan ook verstandig als je de heuvel op loopt. De heuvel af naar het monument staan we weer met ons mond vol tanden. Weer een prachtig uitzicht. We maken weer veel foto's. 


We rijden weer verder naar de camping. De camping ligt aan Lake Powell. De Wahweap camping ligt aan het meer en heeft mooie plekken op de camping. De plekken zijn allemaal geasfalteerd. De douches zijn tegen betaling en aangekomen op de camping gaan we hier ook naartoe om de laag zand van ons af te halen. Na het douche lopen we naar de haven. Dit is een klein half uurtje lopen. Er zitten verschillende tentjes en gaan daar een hapje eten. 


Na het eten lopen we langs de have  terug naar onze camping. Buiten drinken we nog wat biertjes en gaan dan lekker slapen. Morgen is het een lange rit naar Bryce Canyon.

 

Camping: Wahweap Campground.

Kosten: CA$40 per nacht. Full hook up, Douches tegen betaling, Wasserette, Winkeltje

Delux tour Monument Valley: CA$75 dollar per persoon. 

Afstand: 150 km

Bryce Canyon

Voordat we naar Bryce Canyon gaan bezoeken we Antelope Canyon. Gisteren heb ik online hiervoor een tour geboekt. Ik raad wel aan om hiervoor een dag of 2 van te voren de tour te boeken. Ter plaatse waren er veel mensen die maar moesten afwachten of ze nog meer konden met de tour.


Je kan de upper of Lower Canyon bezoeken. Wij hebben de Lower geboekt en om half 10 begint de tour. Je mag enkel een flesje water en je fotocamera meenemen. Rugzakken zijn niet toegestaan. 


Met verschillende stijlen trappen gaan we de Canyon in. Cory onze gids verteld leuke verhalen en vraagt hoe wij sommige woorden in het Nederlands zeggen. De Canyon is waanzinnig mooi. Cor laat met onze camera zien hoe we met verschillende standjes op de camera de mooiste foto's kunnen maken. Het is een mooie route door de Canyon en je gaat vaak met een trap omhoog of beneden. De tour begint duurt ongeveer 2 uur. Het is zeker een tour die wij aanraden. Als wij nog een keer terug komen doen wij de andere tour. 


Na de tour gaan we door naar Bryce Canyon. Bij Bryce Canyon hebben wij een KOA camping een paar minuten voor Bryce Canyon. Voor het avondeten rijden  we met de camper naar het stadje en vinden daar een leuk restaurant. In een Wester stijl. Er is live muziek en het eten is echt heel lekker. Na het heerlijke eten gaan we naar de camping om morgen Bryce Canyon te bezoeken.

 

Dag 9.

Vandaag gaan we Bryce Canyon bezoeken. De camper zetten we op de grote parkeerplaats van het visiter centre neer. We moeten onze parken pas laten zien en mogen daarna in de shuttle plaats nemen om naar het park te gaan. Ook deze shuttle is gratis. 


Het is een stuk kouder dus hebben een vest meegenomen. De chauffeur verteld dat wij geluk hebben met het weer omdat ze 3 weken geleden nog sneeuw hadden. Vandaag is het 18 graden en is het prima weer om een mooie wandeling te maken. We stappen met de shuttle bij Sunrise point uit en beginnen aan de wandeling. 


Het is een flinke hike en lopen naar Sunset point. Het zonnetje begint door de breken en snel doen we ons vest uit. Na een flinke hike nemen we de shuttle naar alle andere plekken waar deze komt. We bekijken alle uitzicht punten en gaan daarna bij een restaurant lunchen. Na de lunch gaan We terug naar de camper om nog even lekker te genieten voor de camper met een boek en maken daarna wat pannenkoeken. 


Morgen gaan we 2 dagen naar Zion.

 

Camping: KOA Bryce Canyon/ Valley

Kosten: CA$ 60.00 per nacht. Full hook up, Ontbijtservie, Zwembad

 

Antelope Canyon Tour: $40.00 per persoon 

Afstand: 170 km

Zion NP

Vandaag rijden we door naar Zion. Het is een totaal ander Nationaal park als wat we eerder hebben gezien. Bryce en Zion liggen redelijk dicht bij elkaar aan. Om in Zion te komen moet je wel eerst helemaal om Bryce heen. 


De route die we rijden duurt ongeveer 2,5 uur. Bijna bij Zion zien we aan de borden dat er een aantal tunnels aan komen. Het is toch altijd spannend als je in de camper rijdt omdat je toch denkt, kunnen we er wel met de camper door. Maar al snel zien we dat andere groter campers ons tegemoet komen. Met een gerust hard rijden we door de tunnels om naar Zion te gaan. 


De entree van deze tunnel is $15 dollar. We komen aan in het park en meteen valt ons op dat er zoveel meer groen aanwezig is. De route naar de camping toe is al zo mooi dat we ontzettend benieuwd zijn naar de wandelingen in het park. We checken in bij het park en omdat het zo warm is besluiten we om nu niet meer aan een wandeling te beginnen maar lekker naar het zwembad gaan en daarna bij de camper genieten van een goed boek en een lekker biertje. 


Bjorn gaat de camping verkennen en komt onderweg een aantal hertjes tegen. Bij de camping loopt een klein meertje en gaan daar even kijken. Na even in de zon te hebben gelegen besluiten we te gaan douchen. Dit is enkel mogelijk met muntjes. Je krijgt bij het inchecken 2 muntjes per persoon. 


Langs de camping ligt een leuk Mexicaans eettentje. We gaan daar een hapje eten. Bjorn  heeft lekkere spareribs en ik heb Fajitas. Na het eten genieten we nog van de buitenlucht voor de camper om daarna een goede nacht te pakken om morgen het park te verkennen.

Dag 11.

Vandaag gaan we Observation Point lopen. Dit is een flinke wandeling. We nemen de shuttle naar de plek waar Observation Point begint. We zijn hier rond 9 uur. De tocht hebben wij in zijn geheel in 4,5 gelopen. De tocht vonden wij ontzettend zwaar. Neem echt voldoende water, zonnebrand en goede schoenen mee. De tocht is het zeker  waard. Wat een FANTASTISCH uitzicht. Zo mooi en je kan over heel Zion heen kijken. 


Na boven even tot rust te zijn gekomen nemen we weer dezelfde route terug naar beneden. Ook dit is een flinke tocht. We waren heel blij dat we weer beneden kwamen. We besluiten om met de shuttle terug te gaan en bij het restaurant bij het visiter Centre te gaan eten. Na een flinke tocht hebben we wel een aantal cola en maaltijd verdient. We nemen Fish and Chips en zijn nog aan het nagenieten van het mooie uitzicht. 


We gaan terug naar de camper en maken alles gereed voor morgen. VIVA LAS VEGAS.

 

Camping: Zion Canyon Campground and RV Resort

Kosten: $49.00 per nacht. Full hook up, Douche, Winkeltje.

 

Zion Tunnels: $15.00

Afstand: 100 km

Las Vegas

Voor ons een zeker hoogte punt van deze reis. Las Vegas. De stad van het gokken! 


Na een aantal dagen in de natuur zijn we ook blij dat we vandaag een aantal dagen in een stad zijn. In het hotel kijken we onze ogen uit. Wat is dit gaaf. Het is allemaal zo groot dat we gewoon moeten zoeken naar de lobby. 


Nadat we onze koffers op de kamer hebben gezet gaan we even bij het zwembad kijken, het casino en alle winkeltjes en restaurantjes die er in het hotel zitten. We besluiten om te gaan zwemmen  en even tot rust te komen. Rond 5 uur gaan we douche en ons klaar maken voor de avond in de Vegas. 


Het is nog steeds zo warm in de avond. We lopen langs de andere grote hotels en kijken onze ogen uit. We lopen door verschillende landen/steden. New York, Londen, Parijs en natuurlijk Venetië. De komende 3 dagen gaan we lekker genieten van het overdreven Vegas. We bekijken alle winkels en gaan naar het bekende Las Vegas Sign die voor de strip staat. Ook zien we de fontein show bij het Bellagio hotel. Verder genieten we van overdag lekker aan het zwembad liggen met een cocktail en in de avond van het bruisende leven in Las Vegas.

 

Hotel: Excalibur Hotel and Casino 

Kosten: $80 dollar per nacht ( weekend tarief), enkel logies

Monorail Las Vegas: $12 dollar per persoon voor een dagkaart. 

Afstand: 170 km

Sequoia National Park en Kings Canyon

Vandaag laten we het drukke leven van Vegas weer achter ons en vertrekken richting Sequoia NP. Na een aantal dagen niet te hebben gereden zijn we ook blij om weer lekker met de camper op weg te gaan. 


Het is lange rit van ongeveer 5 uur. Als we zijn gearriveerd op de camping besluiten we om vandaag niks meer te doen. We zijn best moe van het rit en willen even lekker weer de spullen opruimen en even niks doen. Vanavond weer zelf koken in de camper. We vinden het weer heerlijk om in een rustige omgeving te zijn en alles weer bij de hand te hebben.


De volgende dag gaan we Sequoia NP en Kings Canyon bezoeken. Met de parken pas komen we weer gratis het park in en parkeren de camper op de aangegeven camper plekken. We lopen een route langs de enorme bomen en natuurlijk bekijken we de General Tree de grootste boom. Je krijgt de boom niet eens helemaal op de foto. Zo groot! We lopen een aantal kleine routes door beide parken en besluiten om weer terug te gaan naar de camping. 


Morgen vertrekken we naar Yosemite. Ook een park wat vele mensen aanspreekt.

 

Camping: Visalia / Sequoia National Park

Kosten: CA$ 55 Dollar. Full hook up, Zwembad, winkeltje en ontbijtservice.

Afstand: 380 km

Yosemite NP

We rijden vandaag naar onze laatste National Park. Hierna gaan we door naar San Francisco. 


Ook naar Yosemite moeten we ongeveer 3 uurtjes rijden. Omdat ik een beetje aan de late kant was met campings reserveren, is het niet gelukt om in het park zelf een camping te boeken. Waarom hebben we een camping een klein halfuurtje buiten het park. Dit is een prima alternatief mochten mensen dus in het park geen camping kunnen reserveren. 


Omdat we nog niet kunnen inchecken gaan we eerst naar het park om daar al een aantal dingen te bekijken. Ook dit is weer een prachtig park. Een aantal watervallen en veel mooie natuur. Helaas voel ik me niet zo lekker. Door veel airco en verschillende temperatuur verschillen ben ik ontzettend verkouden geworden. We besluiten om niet een grote wandeling te maken maar op verschillende plekken de camper aan de kant te zetten en daar een kleine wandeling te maken. 


Na een kleine tour door Yosemite gaan we daarna terug naar de camping om in te checken. Het is een mooie camping met een zwembad en een klein boerderijtje. 


Ik ga even op bed liggen en Bjorn kijkt een film op de iPad. Na een dutje gaat het een stuk beter en hebben we alle twee geen zin om te koken en gaan we naar een lokale pizzeria. Het is een best druk tentje. Veel mensen zijn naar een belangrijke basketbal wedstrijd aan het kijken. Ontzettend gezellig om dit mee te maken. Daarna ga ik weer op tijd naar bed om morgen toch weer een deel van Yosemite te zien.

 

Dag 18.

Vandaag rijden we weer terug naar Yosemite en sinds een weekje is de Tiogo Pass open. We besluiten om dit een deel met de camper te rijden omdat ik me helaas nog steeds niet fit voel. We rijden  een stuk de hoogte in en genieten van het uitzicht. Ook zien we hoe verder we rijden  op sommige plekken sneeuw ligt en het heel koud is. 


We draaien weer om en rijden naar beneden. De omgeving is prachtig en hopen een beer te zien. Helaas is dit ons niet gegund en omdat ik me echt niet goed voel besluiten we terug naar de camping te gaan. Ook omdat we morgen verder vertrekken naar de laatste stop. San Francisco.

 

Camping: Pines and RV Resort Groveland

Kosten: CA$62 per nacht, full hook up

Afstand: 195 km

San Francisco

Vandaag gaan we naar onze laatste stop. Ook moeten we vandaag de camper weer inleveren bij Cruise America.


Onze laatste nacht op de camping was heerlijk. We hebben onze spullen weer allemaal in de koffers gedaan en de camper weer opgeruimd. Rond 2 uur komen we aan bij Cruise America. Meteen komt er iemand naar ons toe om de camper te controleren naar de kilometer stand, het water, het gas en het afval water.


Nadat alles goed is gekeurd mogen we naar binnen en vullen we het papierwerk in en krijgen we onze borg binnen een aantal dagen terug op onze creditcard. De transfer brengt ons naar het hotel. Na het inchecken gaan we al snel de stad in om veel te bezichtigen.


Ons hotel zit vlakbij de grootste shoppingmall van San Francisco. We gaan even shoppen en glippen even bij de Mc Donalds naar binnen. Een kleine snack is altijd lekker. We lopen door naar Union Square. Ook daar zitten verschillende winkels. Het is al 7 uur geweest als we op zoek gaan naar een leuk eettentje. Een mevrouw ziet ons op een kaart kijken en vraagt of ze ons kan helpen. Ze geeft een aantal suggesties en we gaan opzoeken. Dan komen we een restaurant tegen waar ze veel speciaal bier hebben. Bjorn houdt hier ontzettend van dus besluiten daar naar binnen te gaan. We bestellen een grote hamburger en bestellen een paar biertjes.


Na een goed gevulde maaltijd lopen we terug naar ons hotel. Morgen staat er een drukke dag voor de boeg.

 

Dag 20.

Vandaag bezoeken we Alcatraz. De beruchtste gevangenis die we kennen. Via China town lopen we naar de haven en pakken we de boot naar Alcatraz. In Nederland heb ik al kaartjes besteld omdat het altijd druk is. Je kan verschillende tijden kiezen.


Aangekomen op Alcatraz kijken we onze ogen uit. Wat indrukwekkend is dit. We besluiten de audio tour in het Engels. De tour wordt ingesproken door de bewakers van de gevangenis toendertijd. Op Alcatraz hebben we een middag besteed en na een aantal souvenirs nemen we de boot terug naar het vaste land. Tijdens de boot rit kunnen we mooi genieten  van de stad en de Golden gate brug.


Terug aan het vasteland lopen we over pier 39. Wat leuk om dit te zien. Een echt Amerikaans klein dorpje lijkt het wel. Veel leuke kleine winkels. En natuurlijk de zeeleeuwen. Ontzettend leuk. Ook hier nemen we een lunch/avond eten. Over een klein uurtje begint de honkbal wedstrijd. Alle twee wilde wij heel graag een echte baseball wedstrijd zien. De wedstrijd begint om 7 uur. Met een uber gaan we van het hotel naar het stadion. We kijken onze ogen uit. Veel mensen en iedereen heeft flinke bekers met bier of cola en natuurlijk een bak popcorn of Nachos. Het is ontzettend leuk en een mooie afsluiting van onze reis. 


Gelukkig heeft San Francisco gewonnen en gaan we met een baseball cap naar het hotel. Nog een nacht in San Francisco en vannacht worden we opgehaald om naar de luchthaven te gaan terug naar ons kleine kikkerlandje!

 

Overnachting: Metropolis Hotel, €125 per nacht op basis van Logies

Alcatraz :CA$ 38.00 per persoon

Honkbal wedstrijd: CA$ 15.00 per persoon

Uber: $20 dollar 

Afstand: 150 km

Amsterdam

We moeten vandaag al heel vroeg opstaan. Om 3 uur in de nacht gaat de wekker om een taxi te pakken naar de luchthaven van San Francisco. Wij hebben een ontzettend mooie reis gehad. Veel ervaringen en herinneringen mogen maken. 


Onze eerste grote reis zit erop. Ook nu hebben wij een tussenstop. Dit keer op Dallas. Alle aansluiten gaan goed en we hebben voldoende tijd om over te stappen. We hebben zelfs op Dallas nog moeten wachten  om te boarden. 


Na een lange vlucht zijn we in Amsterdam en gaan we onze familie's vertellen van de mooie dingen die we hebben meegemaakt. 

Kosten Taxi: CA$ 50.00

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties