San Francisco

Om 05.00 uur gaat de wekker, vandaag is het eindelijk zo ver! We vliegen naar San Francisco om daar onze camperreis te starten die over 3 weken in Phoenix eindigt. We hebben gisteren al online ingecheckt en kunnen dus direct in de rij gaan staan om de bagage af te geven. Hiervoor is een nieuw systeem, waardoor je niet meer te maken krijgt met een stewardess, maar met een machine. Je zet je bagage erin welke gewogen wordt en het bagage label voor geprint wordt. Het wijst zichzelf en is erg makkelijk te gebruiken, alleen werkt hij voor onze koffers niet. Waarschijnlijk doordat er alleen een hendel boven op de koffer zit en het apparaat hem scant op het hendel aan de zijkant. We moeten dus alsnog door naar een balie en worden daar snel geholpen. Hierna door naar de paspoortcontrole en de gate. Zodra wij bij de gate aankomen beginnen ze net met het pre boarden, iedereen mag alvast door de security check. Wij zijn de eersten en zo zitten we om 08.00 uur aan de gate.

Met een kleine vertraging begint het boarden rond half 10. We zitten op rij 30, vooraan in het grote vliegtuig. Iets te laat stijgen we op, maar de aankomsttijd wijzigt niet. De piloot trapt het gas dus maar net iets verder in. We worden goed verzorgd in het vliegtuig met veel en prima eten. Ze komen vaak langs met drinken en iedereen heeft een eigen tv schermpje. We vermaken ons prima en landen 10 uur later in San Francisco. Hier stappen we een beetje door, om de overige passagiers achter ons te laten en als een van de eersten bij de immigratie dienst aan te komen. Dit lukt prima, en na een uurtje wachten zijn we aan de beurt. Inmiddels is er nog een vliegtuig geland en is de rij achter ons gigantisch. Na de standaard vragen beantwoord te hebben bij een, voor ons verbazingwekkend vriendelijke, vrouw krijgen we de stempels in onze paspoorten. We mogen Amerika weer in!

We nemen de koffers mee en gaan op zoek naar de BART, met metro / trein systeem van San Francisco welke ons rechtstreeks naar de stad brengt. Een kaartje van de luchthaven naar het centrum kost ons US$ 8,25 per persoon. We stappen uit bij het Civic Center / UN Plaza station en zodra we bovenaan de roltrap komen zien we ons ons hotel, het Whitcomb, al. Perfect dus! We checken in en krijgen kamer 280. Een fijne, nette kamer met alles wat we nodig hebben. Het is allemaal wel wat verouderd, en de kamer is erg gehorig, maar er is voldoende ruimte en een groot fijn bed. Ik krijg helaas een flinke migraine aanval en ga dus douchen en een dutje doen. Arian gaat een rondje lopen, we zitten op een goede locatie. Helaas veel zwervers in de omgeving maar dat is iets wat bij San Francisco hoort. Arian neemt een broodje van de Subway mee, en hierna vallen we al snel in slaap.

Accommodatie:
Plaats : San Francisco
Naam : Whitcomb hotel
Prijs : ca. €120 per tweepersoonskamer per nacht (vanuit Nederland gereserveerd)
Faciliteiten : Restaurant, Starbucks
Ligging : Ca. 20 minuten per shuttle vanaf LAX luchthaven.

Manteca

Na een paar keer wakker te zijn geweest ben ik om half 5 toch echt klaarwakker. Maar even een berichtje sturen naar het thuisfront en de tv aangezet. We gaan op pad voor een ontbijtje. Aan de overkant van de straat zit Sam’s Diner, het ziet er van de buitenkant niet zo uitnodigend uit, maar we eten een heerlijk echt Amerikaans ontbijt!

Na het ontbijt besluiten we een rondje te wandelen. We lopen over Market Street richting het noorden. We lopen we via een andere straat terug, komen langs de toegangspoort naar China Town en over de steile straten van San Francisco lopen we via het indrukwekkende City Hall terug naar het hotel. Erg leuk om zo toch even de sfeer van de stad te proeven. Anderhalf jaar geleden hebben we de stad uitgebreid bezocht, waardoor we dat deze keer overslaan. Toch vind ik het wel jammer nu we hier zo rondlopen, San Francisco blijft een van mijn lievelingssteden!

Bij het hotel, pakken onze koffers in en checken uit. We kopen de kaartjes voor de BART en zodra we het perron oplopen komt de trein aanrijden. Wat een geluk! We gaan zitten en met een kleine vertraging zijn we zo'n 45 minuten later op het Fremont Station. De kosten voor de rit met de BART zijn US$ 5,65 per persoon. Op het station staan al verschillende taxi's te wachten, en onze taxi chauffeur rijdt eerst langs de ATM zodat we cash geld kunnen pinnen. Een half uur later en US$ 22 armer (inclusief $4 fooi) zijn we bij Cruise America.

We sluiten binnen direct aan in de rij. Er wordt direct gevraagd of we de camper op komen halen en of we de oriëntatie film al gezien hebben. Als we aan de beurt zijn vullen we onze gegevens in en geven onze rijbewijzen en creditcard af. Na beiden het contract getekend te hebben krijgen we een starterspakketje met oa. lucifers, een zaklampje, een toiletrol en een KOA camping gids. Hierna mogen we buiten plaats nemen, na een kwartiertje mogen we mee naar de camper. Dit blijkt een gloednieuwe te zijn met maar 5000 mijl op de teller. We lopen eerst een rondje om de camper maar er is geen enkele beschadiging te vinden. Hierna lopen we nogmaals om de camper en krijgen uitleg over alle aansluitingen. We pakken zelf de persoonlijke inventarissen en twee campingstoeltjes achtergelaten door vorige huurders. De camperinventaris wordt naar de camper gebracht welke we uitpakken en in de kastjes zetten. De lege kist mogen we buiten op de parkeerplek laten staan. We laden onze spullen in de camper en rijden om 14.30 uur weg.

Arian kruipt achter het stuur en rijdt eerst een parkeerplaats op om een keer bochtjes te oefenen. Dit gaat prima dus zijn we snel op pad. Ik heb verschillende campgrounds opgeschreven op verschillende afstanden van Cruise America. Ik stel de navigatie in op een Wal Mart zo'n 2 uur rijden afstand. Echter rijden we op de snelweg direct de file en blijkt het zo druk te zijn met verkeer dat twee uur rijden toch iets te enthousiast is. Ik pas aan het aan naar een Wal Mart dichterbij, in totaal een uur vanuit Cruise America. Rond half 5 komen we bij de Wal Mart en besluiten eerst wat te eten. Hierna zijn we helemaal klaar om te shoppen. Zo'n 3 uur en US$ 200 later zij we helemaal klaar voor de eerste dagen. We zetten wat nodig is in de koelkast en vriezer en gaan een campground opzoeken. We vinden er een op een kwartiertje rijden, we sluiten de camper aan en ruimen de boodschappen op.

Accommodatie:
Plaats : Manteca, CA
Naam : French Camp RV Park
Prijs : US$44,50 – Full hook-up
Gereden mijlen: 65 mijlen

Afstand: 105 km

Yosemite National Park

Om half 7 ben ik wakker en zet meteen de water heater aan. Ik gooi de deur open, het zonnetje is al op en het is heerlijk buiten. Na een boekje gelezen te hebben kan ik een half uur later heerlijk warm douchen. Onze eerste stop vandaag is weer de Wal Mart, ik wil graag een nieuwe camera kopen maar ze hadden deze helaas niet gisteren. Gezien de thuisgelaten oude camera, heb ik er wel echt een nodig. Bij deze Wal Mart is hij gelukkig wel voorradig! Bij betaling blijkt alleen de creditcard niet te werken. De pinpas gelukkig wel maar we bellen toch maar even met de Rabobank. De creditcard is niet geblokkeerd en de persoon die na kan kijken wat er mis is, is niet meer aanwezig. We kunnen eventueel morgen terugbellen, maar vertrouwen er op dat er niks aan de hand is, en hij het morgen gewoon weer doet.

Na deze korte stop gaan we op pad naar ons doel van vandaag: Yosemite National Park. We rijden een paar uur later via een prachtige route het park binnen, waar we direct de Nationale Parken pas kopen. Hiermee kunnen we een jaar lang alle Nationale Parken in voor US$ 80,-. Gezien we meerdere nationale parken gaan bezoeken, loont zich deze zeker voor ons. We rijden het park in en direct door naar de gereserveerde campground: North Pines. Hiermee hebben we direct onze eerste kennismaking met Yosemite National Park; we vinden het allebei prachtig! De bossen, rotsen, hoge bergen en niet te vergeten, de watervallen. In het park zelf zijn 3 campgrounds: North, Upper en Lower. Deze zijn 5 maanden van te voren te reserveren, en vaak binnen 10 minuten helemaal volgeboekt. Gezien onze reis 5 maanden voor verblijf nog niet geboekt was, dacht ik dat we deze plekken niet meer zouden kunnen reserveren. Ik ben, nadat de reis geboekt stond, twee keer per week op de site blijven kijken of er plekken beschikbaar kwamen. Al vrij snel kon ik de eerste nacht reserveren, en niet veel later ook de tweede nacht, op dezelfde plek! We hebben een fijne plek, helaas wel recht langs de toiletten. Maar we staan wel midden in Yosemite!

We besluiten na aankomst een stuk te gaan wandelen vanuit de campground en dat is geen verkeerde keuze. Het is werkelijk prachtig. Na anderhalf uur wandelen zijn we terug bij de camper en mag de generator aan. Deze mag, vanwege het lawaai, namelijk alleen aan tussen 07.00 en 09.00 uur, 12.00 en 14.00 uur en 17.00 en 19.00 uur. We zetten de airco flink aan en leggen de camera aan de oplader. We gaan zelf lekker buiten zitten, het is heerlijk weer en met een boek en een wijntje zitten we te genieten! We eten buiten, maar worden helemaal lek gestoken en gaan zodra we klaar zijn dan ook snel de camper in.

Accommodatie:
Plaats : Yosemite National Park
Naam : North Pines
Prijs : US$20,00 – No hook-up
Gereden mijlen: 126 mijlen

Afstand: 205 km

Yosemite National Park


We zijn op tijd wakker zodat we aan onze dag in Yosemite kunnen beginnen! We willen de Mist Trail gaan lopen, en gaan hier lopend heen vanaf de campground. Het is een fijn stukje van zo’n 10 minuten wandelen naar het begin van de trail. Zodra de trail begint gaat het vrijwel alleen nog maar stijl omhoog, tot we bij een brug komen met uitzicht op de Vernall Fall. Al een erg mooi uitzicht, maar we besluiten nog verder te lopen tot de waterval zelf. Ook dit stuk klimmen we weer flink, maar we worden beloond met een prachtig uitzicht op de waterval. Onderaan de waterval worden we flink nat, het heet dan ook niet voor niets de Mist Trail! Ik blijf onderaan de waterval wachten en Arian loopt nog een stukje verder. Hij komt niet veel later terug met kletsnatte haren. Je kunt hierna nog verder lopen tot de hoger gelegen Nevada Fall, maar we willen graag nog meer bekijken vandaag. We lopen terug, wat een stuk makkelijker gaat dan omhoog.

Beneden aangekomen stappen we op de gratis park shuttle bus naar de Yosemite Falls. Deze zijn prachtig, en voor mij toch wel een van de bekendste plekjes van Yosemite. Het is maar een kort pad tot de Lower Yosemite Fall, wat deze dus ook erg populair maakt. Na de nodige foto's pakken we wederom de shuttle bus, terug naar de campground. Aan beide kanten van deze campground loopt water en Arian wil graag zwemmen. Ik neem een van onze campingstoelen en een boek mee. Het water blijkt toch een stuk kouder dan gedacht waardoor Arian het toch maar bij pootjebaden houdt.

We lopen op tijd terug naar de camper om op tijd te eten. Hierna gaan we namelijk met de camper op pad. We willen twee dingen bekijken welke niet bereikbaar zijn met de shuttle bussen. Na eerst een flink stuk verkeerd gereden te zijn komen we aan bij Tunnel View: een prachtig uitzichtspunt over Yosemite. Het licht is aan het einde van de middag het mooist, waardoor we hier nu graag voor op en neer reden. Hierna rijden we door naar Bridalveil Fall, een leuke waterval, maar niet zo bijzonder als degene die we eerder vandaag gezien hebben. Hierna rijden we rustig terug naar de campground, goed oplettend of we onderweg beren kunnen spotten. Maar helaas. We rijden eerst door naar Upper Pines campground, waar een algemeen punt is waar campers kunnen dumpen en water kunnen bijvullen. Dit is toch wel fijn gezien we een paar nachten geen hook-ups hebben. We rijden terug naar ons plekje en gaan op tijd slapen.

Accommodatie:
Plaats : Yosemite National Park
Naam : North Pines
Prijs : US$20,00 – No hook-up
Gereden mijlen: 45 mijlen

Afstand: 73 km

Seqouia National Forest

Vandaag gaat de eerste keer sinds we in Amerika zijn de wekker. We willen op tijd op pad gaan, en rijden om kwart over 7 de campground af. De eerste stop van vandaag is Glacier Point. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Yosemite Valley. Hier starten tevens wandelingen terug naar de Valley. Deze onthouden we zeker voor een volgend bezoek! Doordat we zo vroeg zijn is het heerlijk rustig op de weg richting Glacier Point. De weg is op sommige stukken erg smal met veel bochten. We komen eerst langs Washburn Point waar we stoppen. Het uitzicht is hier al prachtig en we staan er een tijdje helemaal alleen. Je hebt hier fantastisch uitzicht over de Vernal en Navada Falls. We rijden hierna verder naar Glacier Point. Ook hier is het zo vroeg nog lekker rustig en we genieten volop van het fantastische uitzicht op de Yosemite Falls, de Valley en Half Dome.

Om 10 uur beginnen we weer aan de afdaling en gaan we op weg naar Kings Canyon. Het is een vrij lange rit, zo’n 3,5 uur rijden later zijn we bij de ingang van het park. We besluiten om direct de Scenic Byway op te gaan. Dit blijkt een goede keus te zijn, het is een prachtige route naar beneden. Onder in het dal loopt de Kings River, dit geeft prachtige uitzichten. Het is een route met veel smalle stukken en veel bochten. Ongeveer een uur later stoppen we bij de Grizzly Falls om aan een van de picknicktafels een late lunch te eten. Een leuk plekje met uitzicht op de Falls. We stoppen bij Zumwalt Meadow waar we de 2,4 kilometer lange wandeling gaan lopen. Het is een prachtig gebied met een leuke wandeling rondom de meadow.

We stappen weer in de camper en rijden naar Roaring River Falls, waar we een tijdje genieten van het uitzicht op de waterval. Het is inmiddels 5 uur, dus we besluiten richting de campground te rijden. Het is zeer rustig in het park, bij de uitzichtpunten zijn we vaak alleen. Ook de campgrounds zijn erg rustig en vrijwel leeg.

We rijden de bochtige weg weer bergop en stoppen vaak om te genieten van de prachtige uitzichten. Onze campground, Hume Lake, ligt niet aan de hoofdweg tussen Kings Canyon en Sequoia maar aan een zijweg. Dit blijkt een goede keus. Ook hier is het heerlijk rustig op de campground tussen de bomen en vlak aan Hume Lake. Helaas blijkt onze plek wel heel erg scheef en zijn de andere plekken niet veel beter. Ach, voor een nachtje overleven we dat ook wel weer.

Accommodatie:
Plaats : Seqouia National Forest (tussen Seqouia NP en Kings Canyon NP)
Naam : Hume Lake Campground
Prijs : US$31,00 (inclusief US$9,- reservation fee) – No hook-up
Gereden mijlen: 245 mijlen
 

Afstand: 395 km

Seqouia National Park

We doen vanmorgen lekker rustig aan, voor we door rijden naar Seqouia National Park. Ook dit is weer een leuk slingerweggetje. Net voor we het park inrijden komen we langs onze campground van vanavond, Stony Creek. Het is nog vroeg, dus we rijden eerst het park in. Onze eerste stop is de Gerenal Sherman Tree, toch wel de bekendste boom van dit park. We lopen vanaf de camperparkeerplaats met een lekker ijsje naar beneden richting de tree. Hier staat vrij vooraan de Gerenal Sherman Tree, wat een gigantische boom! Het is hier druk dus we besluiten een stuk verder te gaan wandelen. Het wordt de Congress Trail. Een leuk, niet te lang pad die door het bos loopt langs verschillende gigantische seqouia’s. We kijken onze ogen uit.

Vanaf de Gerenal Sherman Tree loopt het pad omhoog waardoor we een stukje moeten klimmen. Ik voel dit stukje wel door de grote hoogte en dus dunnere lucht waarin we zitten. We rijden hierna met de camper naar het Giant Forest Museum. We gaan Moro Rock bezoeken. Vanaf het museum wordt de weg hiernaar toe afgeraden met voertuigen langer dan 22 ft. Het Nationale Park biedt een gratis shuttlebus aan. We parkeren de camper en gaan verder met de shuttle bus. Zodra we op de weg richting Moro Rock rijden, zijn we blij dat we dit niet met de camper hoeven te rijden. De eerste stop van de shuttle bus is Moro Rock. We stappen uit en beginnen aan de klim omhoog. Het gaat ¼e mijl omhoog, het grootste deel via trappen. Het is even flink klimmen maar het uitzicht is het zeker meer dan waard. Het is een fantastisch uitzicht. Op een heldere dag kun je de oceaan zien, echter komen dat soort dagen niet veel voor. Vandaag is het dus ook niet het geval. Desalniettemin is het uitzicht geweldig. We genieten ervan en lopen daarna weer naar beneden. Dat gaat toch altijd een stuk makkelijker dan omhoog.

We wachten even op de shuttlebus, welke om de 15 minuten rijd. Deze gaat eerst nog langs Crescent Meadow. Dit ziet er ook super mooi uit en we zouden hier graag even rondkijken, helaas hebben we niet genoeg tijd.  Hierna rijdt de bus terug naar het museum waar de camper geparkeerd staat. We rijden terug naar de campground. Ook deze is weer heerlijk rustig, de hertjes lopen langs de camper! We gaan op tijd slapen, want de wekker gaat om 06 uur.

Accommodatie:
Plaats : Seqouia National Park
Naam : Stoney Creek Campground
Prijs : US$31,00 (inclusief US$9,- reservation fee) – No hook-up
Gereden mijlen: 53 mijlen

Afstand: 86 km

Las Vegas!

We hebben een lange rijdag voor de boeg en willen op tijd vertrekken. Om half 7 rijden we de campground af. We rijden via dezelfde weg het park weer uit. We hebben de navigatie alvast ingesteld met als eindbestemming Las Vegas. Voor we het park uitrijden houden we wel nog zelf de kaart van het park bij de hand voor de route. Dat is maar goed ook, want de navigatie wou ons al een doodlopende weg, geheel de verkeerde kant op, ingestuurd hebben.

Na een tijdje gaat de weg over in snelweg weg met gelukkig nog wel mooie uitzichten. Na 3 uur stoppen we om te tanken en wat te eten. We gaan de snelweg weer op en merken dat we richting de woestijn gaan. Aan de uitzichten maar zeker ook aan de temperatuur. Na nog zo’n 2,5 uur rijden, met nog twee uur te gaan, stoppen we voor wat koud drinken en om nogmaals te wisselen met rijden.

Na de laatste twee uur rijden komt Las Vegas in zicht en rijden we niet veel later op de drukke snelwegen rond de stad. We missen eerst onze afslag en gaan er bij de volgende af. Hierdoor moeten we een stukje over de Strip rijden, nooit een straf. We rijden langs ons hotel, het Monte Carlo, waar blijkt dat ze de gehele voorkant aan het renoveren zijn. We hebben er geen last van, maar het is wel jammer voor het uitzicht op het hotel. We rijden naar de achterkant van het hotel waar de parkeerplaatsen zijn. Ik heb vorige week gebeld of we de camper bij het hotel kunnen parkeren. Het Monte Carlo heeft een parkeergarage waar we met de camper niet in kunnen. Tegenover de parkeergarage blijkt een ‘Oversized Vehicle’ parking te zijn waar we de camper kwijt kunnen.

We pakken de spullen die we nodig hebben, niet alles hoeft mee dus kunnen we de spullen kwijt in een koffer. We lopen naar het hotel en checken in, het is inmiddels 16.00 uur. Bij het inchecken geven we door dat we de camper geparkeerd hebben op de oversized vehicle parking. We krijgen kamer 25-317, op de 25e verdieping. Het blijkt een nette kamer te zijn met alles wat we nodig hebben. En, een geweldig uitzicht op de Strip! We frissen ons op en gaan de Strip op. We lopen richting het New York, New York hotel welke we van de buitenkant bekijken en lopen door naar het Excalibur, Luxor en Mandalay Bay. Hierna lopen we naar de Outback waar we allebei onze eerste burger van deze reis eten. Hierna is het tijd om een gokje te wagen en lekker te gaan slapen.

Accommodatie:
Plaats : Las Vegas
Naam : Monte Carlo hotel
Prijs : tussen de €60,- en €130,- per nacht, afhankelijk van de dag (in Nederland geboekt)
Gereden mijlen: 430 mijlen
 

Afstand: 693 km

sightseeing in Las Vegas

We genieten vanmorgen van een heerlijk ontbijt bij Denny’s, deze zit tegenover het hotel. We laten ons het typisch Amerikaans ontbijt met pancakes, eieren, spek en hash browns goed smaken. We maken gebruik van de gratis wifi om het thuisfront een berichtje te sturen. Het is buiten echt gigantisch heet, de vooruitzichten geven aan dat het tussen de 38 en 44 graden gaat worden de komende dagen. We lopen over de Strip, winkelen wat en bekijken een paar van de hotels. We beproeven ons geluk in ons hotel, mar helaas geen grote winst voor ons. We eten heerlijk verse sushi in ons hotel bij Dragon Noodle co. We eten vroeg, en halen hierna Arian’s spullen op de hotelkamer. Hij vliegt voor een dag naar Sacramento voor een conferentie voor zijn werk, en vertrekt om 18.00 uur met een taxi naar het vliegveld. Ik waag nog een gokje en ga hierna lekker op onze hotelkamer lezen.

Accommodatie:
Plaats : Las Vegas
Naam : Monte Carlo hotel
Prijs : tussen de €60,- en €130,- per nacht, afhankelijk van de dag (in Nederland geboekt)
Gereden mijlen: 0 mijlen

Shoppen in Las Vegas

De dag begint met een Starbucks ontbijt. Vandaag staat er een dagje winkelen op mijn planning. Een van mijn favoriete winkels in Amerika, Forever 21, zit aan de andere kant van de Strip in de Fashion Mall. Dit blijkt een flinke wandeling te zijn van een uur, nog wat zwaarder door de 40 graden die het buiten al is. De Fashion Mall blijkt een leuk, groot winkelcentrum te zijn waar ik met gemak een paar uur spendeer. Die paar uur later begin ik aan de wandel terug. Ongeveer halverwege bij het Bellagio Hotel koop ik een ijsje en eet deze op terwijl de Fonteinen Show speelt. Erg leuk om die alvast een keer gezien te hebben en het ijsje helpt om een beetje af te koelen. Ik eet een burrito in het hotel en ga hierna een boek lezen en relaxen op de kamer. Rond middernacht is Arian terug van de luchthaven. We kletsen bij en Arian gaat buiten een rondje lopen terwijl ik lekker ga slapen.

Accommodatie:
Plaats : Las Vegas
Naam : Monte Carlo hotel
Prijs : tussen de €60,- en €130,- per nacht, afhankelijk van de dag (in Nederland geboekt)
Gereden mijlen: 0 mijlen

Ontspannen in Las Vegas

We doen vanmorgen rustig aan en na aangekleed te zijn lopen we naar het Bellagio. We willen graag een van de welbekende buffetten proberen en dit schijnt een van de besten te zijn. Het is inmiddels 13 uur als we in de (korte) rij aansluiten. Niet veel later betalen we (US$ 60,51 voor twee personen inclusief verkoopbelasting) en krijgen een tafel toegewezen. Het eetfestijn kan beginnen! We bestellen allebei een icetea bij onze ober (fooi is niet inclusief in de prijs) en lopen naar het buffet. Er is zoveel keus dat we niet weten waar we moeten beginnen. Van ribeye tot sushi en van soep tot verse tonijn. En dan hebben we het nog niet over de ruime keuze aan heerlijke toetjes. Zo’n twee uur later lopen we met zeer goed gevulde magen terug naar ons hotel. Hier wagen we een klein gokje waarna we op onze kamer ons omkleden.

We hebben voor vanavond namelijk kaartjes voor Cirque du Soleil! Het is voor de Mystere show in het Treasure Island. Omdat het Treasure Island hotel aan de andere kant van de Strip ligt ten opzichte van ons hotel, lopen we rond half 6 de kamer uit. We lopen rustig die kant op (wat ook niet anders kan in deze gigantische hitte) en rond half 7 kunnen we meteen de zaal in en onze plaatsen opzoeken. Hoog en recht voor het podium. De show begint om 19.00 uur en is absoluut fantastisch. Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken is dat het van mij nog wel langer had mogen duren. Een show van Cirque du Soleil bezoeken is zeker een aanrader bij een verblijf in Las Vegas. Wij hebben de kaartjes van te voren online gekocht, maar het is ook goed mogelijk om dit ter plaatse te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om kaartjes voor dezelfde dag voor de helft van de prijs te kopen.

De show is rond half 9 afgelopen, waarna we de Strip opgaan en verschillende hotels verkennen. Zo ’s avonds is dit nog leuker met alle lichtjes op alle hotels, maar ook zeker een stuk drukker. We genieten volop van het gekkenhuis, wagen nog een gokje, en gaan zoals het hoort in Las Vegas, veel te laat slapen.

Accommodatie:
Plaats : Las Vegas
Naam : Monte Carlo hotel
Prijs : tussen de €60,- en €130,- per nacht, afhankelijk van de dag (in Nederland geboekt)
Gereden mijlen: 0 mijlen

op naar Zion National Park

De wekker gaat op tijd, vandaag moeten we uitchecken en gaan we weer op pad. We vonden de paar nachten in Las Vegas allebei super, maar hebben ook heel veel zin om weer op pad te gaan met de camper. We checken uit via de express check out, wat inhoudt dat we de sleutels in de kamer achterlaten en een formulier invullen en ondertekenen. Op de parkeerplaats staat onze, erg warme, camper op ons te wachten.

We zetten de koffer binnen en gaan op pad naar onze eerste stop, het Welcome to las Vegas bord. Na een leuke foto gaan we verder op pad richting de KOA Campground bij het Circus Circus Hotel. Deze ligt helemaal aan de andere kant van de Strip. De campground ziet er netjes uit, als is het gewoon een grote parkeerplaats. Wel met full hook-ups, wat erg fijn is met de hitte in Las Vegas. We stellen de navigatie in op Zion National Park, met eerst een stop bij de Wal Mart. Na 4 dagen Las Vegas zijn de boodschappen op, dus die moeten hoognodig weer gehaald worden. We kopen voldoende eten en vooral drinken voor de komende dagen en gaan op weg naar Zion National Park. Inmiddels is de aankomsttijd wat later dan gepland, maar gelukkig hebben we morgen nog een volle dag in Zion.

Zodra we van Nevada door een klein stukje Arizona, Utah inrijden moeten we de klok verzetten. Het is hier namelijk een uur later. Hier hadden we niet aan gedacht, daardoor was de aankomsttijd later dan verwacht. We rijden direct naar de gereserveerde campground voor vanavond, Watchmen Campground. Deze ligt vooraan in Zion National Park. Het blijkt alweer een erg mooie campground. Vanaf onze plek bijna aan het einde van de campground, lopen we zo naar de North Fork Virgin River. Hier zitten verschillende mensen met hun campingstoelen en voeten in het water. Het uitzicht is prachtig op de hoge rode rotsen waar Zion om bekend staat. We vinden dit een goed idee en halen onze stoeltjes en een boek. Zo zitten we een tijd te genieten terwijl de zon ondergaat tegen de rode rotsen. Arian neemt zelfs nog een kleine duik in het water.

De campground heeft een elektrische hook-up (ook alleen voor elektriciteit) wat fijn is zodat we de magnetron kunnen gebruiken en de airco aankan. De generator aanzetten is overigens ook niet toegestaan op deze campground, maar dus ook niet noodzakelijk. We staan vandaag echt langs een gigantische camper, 40 feet al dan niet meer. Daar valt onze 25 feet toch wel bij in het niet, al geeft deze ons meer dan genoeg ruimte met zijn tweetjes!

Accommodatie:
Plaats : Zion National Park
Naam : Watchman Campground
Prijs : US$18,00 – Electrical Hook-up
Gereden mijlen: 175 mijlen

Afstand: 282 km

Wandelen en hiken in Zion National Park

Vandaag is het tijd voor onze volle dag in Zion! We willen veel doen, dus gaat de wekker op tijd. We  rijden naar het Visitor Centre waar we de camper parkeren. Er rijden in Zion gratis shuttlebussen. Vanuit de shuttle bus zien we de Scenic Drive door Zion National Park, en deze is prachtig! We blijven zitten tot ‘onze’ stop, the Grotto. Hier stappen we uit om een van de bekendste hikes in Zion te gaan doen: de West Rim Trail naar Angels Landing. We beginnen rond half 9 en dit blijkt een heel fijn tijdstip te zijn. Het licht is geweldig door de zon die achter de bergen vandaan komt en we kunnen nog veel in de schaduw lopen. Al snel gaat het pad flink omhoog. Doordat het zo steil is, gaat dit met zogenaamde switchbacks, kleine steile stukken omhoog met veel bochten. Het is zwaar, maar het uitzicht fantastisch. Het laatste stuk van de wandeling is een ‘pad’ waarop flink geklimd moet worden met diepe afgronden waarbij een ketting de houvast is. Arian gaat hier alleen verder en komt na een uur terug. Hij heeft genoten van het fantastische uitzicht en de uitdagende klim. We beginnen aan de wandeling terug naar beneden, inmiddels is het een stuk warmer en zijn we maar wat blij dat we op de weg omhoog nog stukken schaduw hadden. Zo’n 3.5 uur na vertrek stappen we op de shuttle bus. We gaan terug naar de camper om te lunchen.

Hierna stappen we weer op de shuttle bus en gaan naar de laatste stop: Temple of Sinawava. Hier beginnen we eerst aan de Riverside Walk, een makkelijke wandeling langs de rivier. Dit is al een leuke, zeker niet te moeilijke wandeling, maar aan het einde van deze trail wordt het pas echt leuk! De trail houdt op en je kunt verder lopen door de rivier, deze wandeling heet the Narrows. Aan het begin van de wandeling vinden we twee goede stokken, die wat meer houvast bieden tijdens de wandeling. We lopen dieper de rivier in en dus ook de canyon. Deze wandeling is geweldig. We lopen tot net over onze knieën in het water met gigantisch hoge rotsen om ons heen. We lopen ongeveer een uur door de rivier en besluiten dan om te draaien. We zijn het erover eens: dit is een van de meest bijzondere wandelingen die we ooit gedaan hebben. We stappen bij het Visitor Centre weer uit de shuttle bus en rijden direct door met de camper naar de Zion Canyon Campground. Deze ligt maar een paar honderd meter voorbij de ingang van het park.

Accommodatie:
Plaats : Springdale (net buiten Zion National Park)
Naam : Zion Canyon Campground
Prijs : US$39,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 3 mijlen

Afstand: 5 km

Bryce Canyon National Park

Op tijd zijn we weer wakker, tijd voor een nieuwe dag en een nieuw Nationaal Park: Bryce Canyon National Park. Om hier te komen moeten we door een tunnel, waar de camper enkel doorheen kan als hij wordt afgesloten van een kant. Dit door de smalle weghelften in de tunnel. Bij de entree van Zion hebben we de kosten betaald om met de camper door de tunnel te mogen, US$ 15. Aan het einde van de tunnel is een korte wandeling die de moeite waard schijnt te zijn, Canyon Overlook. Helaas zijn de parkeerplaatsen erg klein en blijkt het op dit tijstip al onmogelijk te zijn de camper te parkeren. Helaas moeten we deze wandeling dan ook aan ons voorbij laten gaan en rijden we direct door richting Bryce.

Het ritje van Zion naar Bryce duurt in totaal maar zo’n anderhalf uur, waardoor we op tijd Bryce inrijden. Dit park heeft tevens een shuttle bus, maar het is ook mogelijk om met eigen vervoer het park in te gaan. We besluiten gebruik te maken van de shuttlebussen en parkeren ook hier de camper bij het Visitor Centre.

We komen langs verschillende stops en stappen uit bij Sunset Point, vanaf waar we gaan wandelen. We lopen via Wall Street naar de Navajo Loop Trail, vanuit waar we via de Queens Garden Trail uitkomen bij Sunrise Point. Het eerste stuk vanaf Sunset Point gaat via de bij ons inmiddels bekende switchbacks naar beneden, waar je tussen hoge rotswanden loopt. Dit geeft door het licht een fantastisch uitzicht en geweldige kleuren. Hoe dichter we bij Sunrise Point komen, hoe mooier het weer wordt. We lopen hier echt door de Hoodoo’s, waar Bryce om bekend staat. Het is geweldig om hier tussendoor te lopen en de uitzichten zijn fantastisch. Om bij Sunrise Point te komen moeten we weer een flink stuk klimmen. We stappen bij Sunrise Point weer op de shuttle bus.

Met de camper rijden we het park weer uit en hoeven maar een stukje te rijden tot onze campground: Ruby’s Inn Campground. We maken gebruik van de laundrette en het zwembad van de camper. Het koelt hier ’s avonds flink af, waardoor de vesten voor het eerst uit de kast komen. Een welkome verkoeling! 

Accommodatie:
Plaats : Bryce Canyon National Park
Naam : Ruby’s Inn RV Park & Campground
Prijs : US$42,95 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 90 mijlen

Afstand: 145 km

Capitol Reef National Park & Moab

Vandaag staan we weer op tijd op en gaan op pad naar Capitol Reef National Park. Voor vanavond hebben we geen campground gereserveerd, dus we zien wel waar we terecht komen. Vanuit Ruby’s Inn rijden we via highway 12 naar Capitol Reef. Dit is een prachtige route met veel mooie uitzichten onderweg. We stoppen dan ook regelmatig voor foto’s en te genieten van het uitzicht. We rijden een paar uur later Capitol Reef in. We komen langs het Visitor Centre en Fruita Campground, de campground van Capitol Reef en op basis van First come First serve. We rijden over de Scenic Drive. We komen we langs een aantal trail heads, helaas staan de parkeerplaatsen allemaal erg vol en we moeten doorrijden. Op een gegeven moment komen we langs de officiële ingang, wel iets anders dan we tot nu toe gewend zijn. Je moet stoppen bij een bord en als je geen Nationale Parken pas hebt geld in een envelopje doen. We rijden door over de Scenic Drive. Deze gaat door een mooie omgeving met rode rotsen. De weg is erg bochtig en wordt steeds smaller, al gaat het nog prima met twee richtingsverkeer, maar wel even goed opletten als we een andere camper tegenkomen. We rijden door tot de weg onverhard verder gaat. We zien wel een aantal campers doorrijden, maar wij wagen ons er niet aan.

We stoppen even bij de picknick plek en beginnen dan aan de terugweg. Deze is een stuk mooier dan de heenreis, door een nog beter uitzicht op de mooie rotsen. Terug bij het Visitor Centre stoppen we even om ons plan voor de rest van de dag te maken. Het was eigenlijk het idee om hier een campground te zoeken, maar we hebben uiteindelijk toch minder tijd in Capitol Reef gespendeerd dan gedacht. Het was een mooie omgeving, maar we vonden het allebei minder na al het moois wat we de afgelopen twee weken al hebben gezien. Het plan was om morgen naar Moab te rijden, maar we besluiten vandaag al door te rijden, en te zien hoe ver we komen.

We rijden een tijdje en stoppen dan bij een Scenic View om wat te eten en foto’s te maken. De Scenic Views staan goed aangegeven langs de weg, en het uitzicht is het over het algemeen zeker waard om even te stoppen. We komen aan het einde van de middag in Moab aan en rijden de eerste campground die we tegenkomen op en hebben nog een plekje! Het aansluiten van de camper gaat tegenover dag 1 gaat dit hele proces zoveel makkelijker en sneller. We steken de barbecue aan en genieten ondertussen van de zonsondergang die we vanaf onze plek goed kunnen bewonderen.

Accommodatie:
Plaats : Moab
Naam : Moab Valley RV Resort
Prijs : US$42,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 275 mijlen

Afstand: 443 km

Canyonlands National Park

Vandaag staat Canyonlands National Park op het programma. We rijden erheen, ongeveer een uur rijden vanuit Moab. We rijden direct door naar het verste punt in het park: Grand View Point. Het uitzicht is super! We luisteren even mee bij een ranger die hier staat te vertellen maar besluiten na een tijdje de trail die hier loopt te gaan wandelen. Deze is in totaal 3 kilometer, een pad van 1,5 kilometer die je ook weer terug loopt. Het is een fantastische wandeling! We genieten volop van de uitzichten over de Canyon en klimmen op de rotsen voor de beste foto’s. Het is hier wel gigantisch heet, er is geen schaduw langs de trail waardoor veel water meenemen zeker nodig is, ondanks dat het maar 3 kilometer is. Desondanks is deze wandeling is zeker een aanrader!

Hierna rijden we door naar Green River Overlook, hier is niet echt een wandeling alleen naar het uitzichtpunt en terug. Ook hier is er weer een super uitzicht. Vanuit hier rijden we door naar onze laatste stop in Canyonlands: de Mesa Arch. Hier loopt een korte wandeling van ongeveer een kilometer naar de Arch. Bij de Arch hebben we een fantastisch uitzicht op de Arch ene ronder door kun je een heel stuk wegkijken. Ook is het hier weer heerlijk rustig, zoals tot nu toe op elke plek in Canyonlands waar we geweest zijn. We vinden die rust allebei super, vaak als je ergens even een tijdje blijft staan en wacht ben je helemaal alleen.

We hebben nog wat tijd en besluiten een kijkje bij Dead Horse Point State Park te gaan nemen. Hier geldt de Nationale Parken pas niet, we betalen de US$ 10 entree en rijden door naar het laatste uitzichtpunt waar het park bekend om staat: Dead Horse Point. Ook hier heb je weer een super uitzicht, een U bocht in de rivier waar je op uitkijkt. Ook het landschap hierom heen is fantastisch.

We rijden terug naar Moab naar de gereserveerde campground midden in Moab, Canyonlands Campground. Dit blijkt een goede keus, de campground ligt centraal in Moab. We doen dan ook te voet boodschappen, wat niet vaak mogelijk is! We brengen de boodschappen naar de camper en duiken het zwembad in op de campground. Het is een klein zwembad, maar wel heel fijn om al het rode zand even af te spoelen.

Accommodatie:
Plaats : Moab
Naam : Canyonlands Campground Moab
Prijs : US$42,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 110 mijlen

Afstand: 178 km

Arches National Park

Vanmorgen staan we op tijd op voor onze dag in Arches National Park. De ingang van dit park ligt maar op 10 minuten rijden vanuit Moab. Na langs de ingang te zijn gereden gaat de weg al meteen flink stijgen met wat goede bochten. Gelukkig zijn deze inmiddels voor ons niet zo’n probleem meer. We rijden eerst weer helemaal naar het verste punt in dit park: Devil’s Garden. We lopen naar Landscape Arch,een smalle hoge boog die je na een korte wandeling al tegenkomt. We moeten hierna via hetzelfde pad weer terug, waarop we nog een kleine uitstapje via een zijweg maken naar de Pine Tree & Tunnel Arch. De Tunnel Arch maakt niet zoveel indruk, maar de Pine Tree Arch is fantastisch. Op het pad naar de Landscape Arch is het heel erg druk en bij deze Pine Tree Arch zijn we een tijdje weer helemaal alleen.

We gaan terug naar de camper en rijden naar onze volgende stop: de Delicate Arch. Om deze (zeer bekende) Arch te bekijken zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kiezen voor een viewpoint, zo’n 800 meter flink stijl bergop. Het is een stukje klimmen met daarna een leuk uitzicht op de Arch. Een camera die goed in kan zoomen is bij dit viewpoint zeker een aanrader.

We rijden hierna door naar het volgende deel van het park; The Windows. We lopen naar de North en South Arch. We lopen vanaf de parkeerplaats eerst naar Turret Arch, wat een prachtig uitzicht oplevert op North en South Arch. We wandelen door richting South Arch, vanuit waar een Primitive trail teruggaat naar de parkeerplaats. We lopen via de Primitive Trail naar de achterkant van de Arches, waar het heerlijk rustig is. We genieten van de uitzichten. Een wandeling waar je vrijwel alleen bent prefereren we toch allebei boven de drukte bij de wandeling aan de andere kant van de Arches. Na een stukje klim en klauter werk komen we weer terug bij de parkeerplaats.

Hierna rijden we weer verder richting de ingang, en stoppen bij Balanced Rock. Blijft toch een leuke foto waarop we de rots op zijn plek houden. We rijden terug naar de campground in Moab en gaan eten in de tegenover de campground gelegen brewery. 

Accommodatie:
Plaats : Moab
Naam : Canyonlands Campground Moab
Prijs : US$42,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 57 mijlen

Afstand: 92 km

op naar Page

Vandaag hebben we weer een langere rit voor de boeg! We vertrekken dan ook op tijd vanuit Moab, en beginnen aan de rit richting Page. Deze rit brengt ons langs Monument Valley. We zullen Monument Valley niet uitgebreid bezoeken, maar stoppen uiteraard voor een welbekende foto. Het uitzicht vanaf ‘mile marker 13’ is zeer bekend en zeker een stop waard.

Na deze stop rijden we verder over highway 63, in het begin rijden we recht op de rotsformaties af wat een geweldig uitzicht geeft! In het park loopt een Scenic drive, welke niet aan te raden is met een camper. Wij slaan een tour door het park dit keer dan ook over, maar de magische rotsformaties en wijde omgeving nodigen zeker uit tot een bezoekje! Ook maar onthouden voor een volgende keer dus.

Na de fotostop bij Monument Valley rijden we verder en komen we al gauw in een file terecht. We staan net over een heuvel stil en zien verderop een busje in de berm liggen. Het ziet er niet goed uit en we staan dan ook helemaal stil. Een half uurtje later gaat onze weghelft weer open waardoor wij weer op weg kunnen. We rijden langs de file aan de andere kant, en deze is inmiddels gigantisch geworden. We rijden door gigantisch slecht weer met veel regen, onweer en rukwinden door naar Page. Het is dan ook goed opletten met het rijden, maar gelukkig gaat alles goed en rijden we een paar uur later Page in.

Voor de komende twee nachten heb ik een reservering gemaakt op Wahweap Campground, een van de duurste campgrounds tijdens onze reis, maar het blijkt het geld meer dan waard geweest te zijn, het is een van de mooiste campgrounds tijdens de reis! Vanaf ons plekje hebben we een prachtig uitzicht op Lake Powell. We steken de bbq aan en genieten van het prachtige uitzicht tot het eten op is en de zon onder.

Accommodatie:
Plaats : Page / Lake Powell
Naam : Wahweap RV Park
Prijs : US$48,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 285 mijlen

Afstand: 460 km

Lower Antelope Canyon & Horseshoe Bend

Vanmorgen gaan we op pad naar de Antelope Canyon. Vooraf heb ik besloten om naar Lower Antelope Canyon te gaan, en niet naar de Upper Antelope Canyon. Bij de Lower Canyon moet je zelf naar een parkeerplaats rijden net buiten Page, en kun je lopend naar de ingang van de canyon. We arriveren rond 10 uur, wat het beste tijdstip moet zijn om het beste licht te krijgen in de Lower Antelope Canyon. We gaan direct in de rij staan, echter zien we al snel dat je alleen met contant geld kunt betalen. En laten we dat nou niet genoeg bij hebben. Gelukkig is het maar tien minuten rijden tot een ATM (pinautomaat). We kunnen terug bij de  canyon direct met de groep van 10 uur mee. De afdaling gaat via een steile trap door een smalle ingang. In de canyon blijven we een beetje achter, we laten het grootste deel van de groep vooruit lopen. Hierdoor kan ik veel foto’s maken waarop verder niemand staat. Het is zo prachtig mooi in de canyon. Ik blijf maar foto’s maken, de lichtinval en de kleuren die we hierdoor te zijn krijgen zijn fantastisch. We genieten allebei gigantisch van dit prachtige natuurverschijnsel. We blijven lang in de canyon, de gids vond het allemaal prima en ik heb voor mijn gevoel voldoende de tijd gehad in de canyon.

We stappen in de camper en rijden door naar Horseshoe Bend. Deze ligt aan de afgesloten highway 89. Gelukkig kunnen we nog wel tot aan Horseshoe Bend komen, hierna is de weg afgesloten. Vanaf de parkeerplaats is het bijna een kilometer lopen tot aan het uitzichtspunt. We genieten een tijd van het uitzicht en maken foto’s. De kilometer terug naar de parkeerplaats is toch wat zwaarder, bergop in deze hitte is zeker zwaarder dan bergafwaarts. Iets wat we zeker geleerd hebben deze reis, altijd voldoende water, zonnebrand en een hoedje meenemen tijdens wandelingen. Korte afstanden kunnen zwaar voelen recht in de zon met 40 graden.

We rijden naar de Wal Mart voor de boodschappen en hierna terug naar de campground. Vanaf de campground lopen we naar Lake Powell en nemen een duik in het heerlijke water. Terug bij de camper gaat, hoe kan het ook anders, de barbecue weer aan.

Accommodatie:
Plaats : Page / Lake Powell
Naam : Wahweap RV Park
Prijs : US$48,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 37 mijlen

Afstand: 60 km

Grand Canyon

Op weg richting de Grand Canyon! Maar we beginnen met een stop bij de Glen Canyon Dam, de reden waarom Lake Powell bestaat. We doen een tour door de dam, en betalen US$5,- per persoon voor de tour. De tour door de dam is erg leuk en interessant om te zien. Wat een gigantische dam, en ook erg leuk om het uitzicht vanuit onderin de dam te zien. Hier zijn ook de gigantisch generatoren te vinden. Bij een bezoek aan Page en omgeving zeker de moeite waard om met een tour mee te gaan! Na deze tour rijden we verder richting de Grand Canyon. Door het sluiten van Highway 89 moeten we een flinke omweg maken. Gelukkig waren we hier op voorbereid en zijn we voorbereid op de extra tijd die het ons kost.

Na een rit van zo’n drie uur rijden we dan ook via de oost ingang Grand Canyon National park binnen. We stoppen direct bij het eerste uitzichtspunt, Desert View,voor een eerste blik op het grandioze uitzicht. Voor vanavond hebben we een plekje gereserveerd op de Mather Campground in de Grand Canyon Village, met een fantastische ligging!

We checken in, vinden ons plekje en gaan al vrij snel op pad om de zonsondergang te kunnen bekijken. Het is mogelijk om een shuttle bus naar de Rim te pakken, maar wij lopen ongeveer een half uurtje. Onderweg staat er een gigantisch hert op het pad waar wij moeten lopen. Hij is er niet zo blij mee dat wij gebruik willen maken van zijn wandelpad, en rent op Arian af als hij er langs wil lopen. We snappen de hint en lopen een stukje over de autoweg.

Bij de rim lopen we langs het wandelpad op zoek naar een fijn plekje. Die vinden we, we zijn er helemaal alleen. De zon gaat langzaamaan onder en het uitzicht is fantastisch. Het voegt voor ons absoluut toe aan de beleving van de Grand Canyon. De veranderende kleuren en de zon die onder gaat geven een geweldig uitzicht. Na de zonsondergang wordt het erg snel donker, en we lopen in het donker terug naar de campground. Gelukkig hebben we niet nogmaals een ontmoeting met het hert. Voor de tweede keer tijdens de reis (de andere keer in Bryce) is het flink afgekoeld na zonsondergang. We proberen er goed gebruik van te maken door alle deuren en ramen van de camper open te zetten, in de hoop dat het binnen wat af zal koelen.  We slapen in ieder geval weer heerlijk vannacht en hebben zelf een extra deken nodig!

Accommodatie:
Plaats : Grand Canyon National Park
Naam : Mather Campground
Prijs : US$20,00 – No Hook-up
Gereden mijlen: 195 mijlen

Afstand: 315 km

Slide Rock State Park & Sedona

Het was een kort bezoekje aan de Grand Canyon en vanmorgen gaan we dan ook weer op pad. Voor ons gevoel hebben we een goed beeld gekregen van de Grand Canyon.

We rijden richting onze volgende stop, Sedona. Onderweg komen we langs Flagstaff, waar we stoppen bij de Wal Mart om voor de laatste keer boodschappen te gaan doen. Hierna rijden we verder richting Sedona. Net na Flagstaff gaan we de snelweg af en de 89A op. Een prachtige route die ons een mooi voorproefje geeft van de omgeving van Sedona. Ondanks een kort stuk in de route met veel bochten en steil naar beneden, is de route goed te rijden met de camper.

We komen langs Slide Rock State Park, waar we dan ook direct stoppen. Hier is de Nationale Parken Pas niet geldig, waardoor we de entree betalen, US$ 20. We zijn er tegen het einde van de middag, maar er is nog voldoende parkeerplaats. Slide Rock State Park staat bekend om de natuurlijke glijbanen die in de rotsen gevormd zijn door het water. We lopen een stukje van de parkeerplaats naar de rivier, waar vrij vooraan de natuurlijke glijbanen zijn. Het is hier dan ook gigantisch druk! We besluiten eerst een stuk door naar achteren te lopen, hoe verder naar achteren we gaan hoe rustiger het wordt. Echter zijn hier geen glijbanen meer. Dit stopt Arian niet van een frisse duik te nemen en terwijl ik een fijn plekje zoek loopt en zwemt hij steeds verder door de canyon in. Het is hier prachtig en ook heerlijk rustig. Na het rustige stuk ontdekt te hebben lopen we weer terug richting de glijbanen en de drukte. Natuurlijk kan een bezoekje aan dit park niet eindigen voor de glijbanen geprobeerd zijn. Het is een leuk park, wat vooral bij kinderen in de smaak zal vallen. Probeer er wel vroeg op de dag naar toe te gaan, als het nog wat rustiger is. Over het algemeen zijn de temperaturen in dit gebied ook ’s ochtends al heet genoeg om een duik te kunnen nemen.

Na ons bezoekje rijden we door richting Sedona, naar onze campground van vanavond midden in Sedona, de Rancho Sedona RV Park. We komen net na vijf uur, waardoor het kantoor al dicht is. Echter staat er al een bordje klaar met onze reservering en een plattegrond naar ons plekje. We installeren onszelf en de camper. Dit keer hebben we geen barbecue op onze eigen campground plek, maar is er een grote algemene barbecue waar we graag gebruik van maken.

Accommodatie:
Plaats : Sedona
Naam : Rancho Sedona RV Park
Prijs : US$49,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 122 mijlen

Afstand: 197 km

Wandelen in omgeving Sedona

Vandaag hebben we nog een volle dag in de omgeving van Sedona. We beginnen met een wandeling iets ten noorden van Sedona. We rijden naar de Call of the Canyon Picnic Area, waar we de camper kunnen parkeren om aan de West Fork Oak Creek Trail te beginnen. We zijn blij hier op tijd te zijn, er is maar plaats voor een paar campers. We beginnen direct aan de wandeling, al snel komen we bij de creek uit en moeten deze voor de eerste keer oversteken. Dat moet tijdens deze wandeling in totaal zo’n 13 keer. Dit is erg goed te doen zonder natte voeten te krijgen. Het blijkt een prachtige wandeling! Ondanks dat het aangeschreven wordt als een makkelijke wandeling, blijken vele stukken vals plat en lopen we dus aardig wat omhoog en omlaag. Het is een fantastisch wandeling en genieten we van de geweldige omgeving en de uitzichten die de creek met de hoge rotsen om ons heen geven. We volgen het pad tot aan het einde, waar het pad overgaat in de creek. We moeten hetzelfde pad weer terug en genieten van de omgeving. De totale wandeling is zo’n 12 kilometer, en we zijn een dikke 3,5 uur aan het wandelen.

We gaan hierna richting Red Rock State Park. Omdat ook hier onze Nationale Parken pas niet geldt, betalen we bij binnenkomst de US$ 10,- entree fee voor dit park. Het is inmiddels bijna half 4, en om 5 uur gaat het park dicht. Ik zelf voel de wandeling van net nog wel, maar Arian heeft wel zin in een wandeling door dit park. Dit blijkt niet alleen een mooi park, maar ook heerlijk rustig. Arian gaat op pad, ik ga achter de camper heerlijk een boekje lezen. Na ongeveer een uurtje is Arian terug, en helemaal enthousiast. Het bleek een leuke wandeling, onderweg heeft hij een gigantische slang gezien, minstens 12 herten en een bijzondere lizard.

Hierna stappen we weer in de camper, we hebben een ritje voor de boeg. Ik heb een plekje gereserveerd op een uurtje van de luchthaven van Phoenix, en ook ongeveer een uur vanaf Red Rock State Park. Na het inchecken en bijvullen van de gasfles, besluiten we eerst een duik te nemen in het zwembad. We gaan hierna snel eten en de camper opruimen, spullen inpakken en schoon maken. We brengen nog wat spulletjes naar de buren. Toch fijn dat we nog andere mensen blij kunnen maken met wat spullen die we anders moeten weggooien!

Accommodatie:
Plaats : Black Canyon City
Naam : KOA Black Canyon City
Prijs : US$38,00 – Full Hook-up
Gereden mijlen: 105 mijlen

Afstand: 170 km

Phoenix

We rijden op tijd de campground af, na nog wat foto’s gemaakt te hebben van de gigantische cactussen die tussen de camper plekken staan, en rijden richting de luchthaven van Phoenix. We merken al snel dat we richting een grotere stad rijden, het wordt steeds drukker op de weg. We moeten bij de luchthaven even zoeken naar een plek om de camper kwijt te kunnen, maar vinden gelukkig een grote open parkeerplaats. Ik wacht bij de camper terwijl Arian de huurauto op gaat halen. Ik rijd in de camper achter Arian in de huurauto aan naar Cruise America. We halen daar alle spullen uit de camper en leggen deze in de auto. Het is inmiddels ongeveer 10 uur als de medewerker van Cruise America een rondje om de camper loopt. We hebben geen schade gereden en drie uur gebruik gemaakt van de generator. Dit bedrag wordt verrekend met de borg die ik terug krijg. Ik teken het huurcontract en dan zijn we klaar om op weg te gaan.

We besluiten na het inleveren van de camper direct door te rijden naar ons hotel, ook deze ligt weer maar op een korte afstand van Cruise America. We zijn hier al rond 11 uur. We lopen toch naar binnen om te vragen of ze toevallig al een kamer hebben, en we hebben geluk gezien dat het geval is! We checken dan ook direct in en krijgen een kamer op de begane grond tegenover het zwembad. We gaan met de auto naar de In ’n Out om te lunchen en rijden hierna door naar de mall. We kunnen allebei goed slagen en komen dan ook een paar uur later heel wat dollars armer weer buiten. We rijden terug naar hotel waar we een duik in het zwembad nemen. Ook blijkt dat tussen 5 en 7 gratis cocktails geserveerd worden bij het zwembad. Hier maken we gebruik van en hebben nog even het ultieme vakantiegevoel, met een cocktail aan het zwembad. We pakken de koffers helemaal in en het past allemaal precies. Op weg naar de mall kwamen we een Red Lobster tegen. Hier hebben we allebei nog nooit gegeten en besluiten deze een kans te geven voor ons laatste diner in de Verenigde Staten. Goede keus, heerlijk gegeten allebei!

Accommodatie:
Plaats : Phoenix
Naam : Hospitality Resort Scottsdale
Prijs : ca. €70,- voor een tweepersoonskamer (in Nederland geboekt)
Gereden mijlen: 65 mijlen

Afstand: 105 km

Phoenix - Amsterdam

Onze vlucht vanuit Phoenix vertrekt om 10.00 uur. We staan op tijd op, brengen alle spullen naar de auto en checken uit. We zijn op tijd op de luchthaven waar we binnen vijf minuten de auto ingeleverd hebben. Hierna inchecken en de koffers afgeven. Ik heb in het hotel al online ingecheckt, maar heb nog geen boarding passen kunnen printen. We lopen dan ook eerst naar een incheck paal om de boarding passen te printen, deze komen er direct uitgerold. We lopen door naar de balie om de koffers in te leveren. We hebben een koffer van 50 pond en een koffer van 51 pond! Beter kan het niet, gezien 50 pond toegestaan is. Onze eerste vlucht brengt ons naar Atlanta. Voor het zover is halen we nog een lekker ontbijt bij de Starbucks. Ook blijkt er een wijziging te zijn geweest in het vliegtuigtype. Iedereen die niet online heeft ingecheckt krijgt nieuwe stoelen toegewezen in het vliegtuig. Omdat ik wel online heb ingecheckt maar de boarding passen pas hier geprint heb ga ik het voor de zekerheid navragen, maar wij houden onze uitgekozen stoelen. Door het volle vliegtuig en het type wijziging is er waarschijnlijk onvoldoende ruimte voor alle handbagage. Er wordt gevraagd of men de handbagage wil inchecken tot de eindbestemming. Dit willen wij wel! We hebben een klein koffertje en een rugzak bij. In de rugzak gaat alle belangrijke en breekbare handbagage, en het koffertje checken we in tot Amsterdam.

Tijdens onze overstap in Atlanta gaan we eerst even kijken bij onze gate, hier vertrekt net de eerdere vlucht naar Amsterdam. Fijn om te merken dat we eigenlijk aan een overstaptijd van 40 minuten meer dan voldoende zouden hebben. We gaan een hapje eten, gaan bij de gate zitten om onze telefoons en pad op te laden, en zo vliegen de 3 uur overstaptijd om.

Na een lange vlucht met helaas weinig slaap landen we de volgende ochtend rond 10 uur iets te vroeg op Schiphol. Op de bagageband komen al onze koffers tevoorschijn. Onze taxi staat al op ons te wachten en als we naar buiten lopen, regent het. Dat hebben we de afgelopen drie weken niet gemist, welkom thuis in Nederland!

Totaal aantal gereden mijlen: 2478
Start aantal mijlen bij het ophalen van de camper: 5075
Aantal mijlen bij het inleveren van de camper: 7553
Totaal uitgegeven aan benzine: US$ 1.001,35

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties