Aankomst Seattle

Het is vroeg op de avond als we aankomen in Seattle. We nemen een taxi naar ons hotel, na een lange vlucht hebben we geen zin om in een van de goedkopere shuttlebusjes te gaan zitten. Voor 50 dollar brengt de taxichauffeur ons naar hotel Five, midden in de stad. Het is al helemaal donker als we de stad door rijden dus we zien nog niet zoveel van de omgeving. Wel vangen we al een glimp op van de Space Needle, een bekend gebouw in de skyline van de stad. Het is nog heel onwerkelijk dat we er nu dan ook echt zijn, we hebben al zo lang uitgekeken naar deze reis! En nu is het dan eindelijk zover.
In het hotel krijgen we een geweldig mooie en hippe kamer met een reusachtig bed, waar we niet veel later lekker in slaap vallen.

Seattle

Fijn, we hebben last van een flinke jetlag. Zijn om 5 uur ’s ochtends al ‘Sleepless in Seattle’! We staan rustig aan op, douchen uitgebreid en besluiten dan maar gewoon te gaan wandelen. Het schemert nog als we buiten komen, maar de zon zal zo vast wel opkomen.
We lopen eerst naar de Space Needle, maar die blijkt nog niet open te zijn. We ontbijten even wat bij de Starbucks om de hoek en halen met onze citypass als één van de eersten een kaartje om boven op de Space Needle van het uitzicht te genieten. Doordat de lucht strakblauw is (hebben wij geluk!) is het uitzicht echt geweldig.
Naast de Space Needle staat een bijzonder gebouw, waarin het Museum of Pop is gevestigd. Met de citypass krijgen we gratis toegang tot het museum. Er is een grote tentoonstelling over Nirvana die indruk op ons maakt en we vermaken ons een tijdje in de studio’s, waar je je eigen muziek kunt (leren) maken. We spelen gitaar, drum, keybord en zingen liedjes mee in verschillende (gelukkig geluidsdichte!) professionele studio’s.
Vervolgens nemen we de Monorail richting het winkelgedeelte van de stad. Eerst lekker even op een terrasje uitrusten (Simone is 20 weken zwanger en we moeten het dus af en toe wat rustiger aan doen) en vervolgens wat winkeltjes in.
Het is nog steeds heerlijk weer en we genieten volop van de zon. We lopen richting Pike Place Market, één van de must sees in Seattle. Het is een overdekte markt, waar ze werkelijk alles verkopen. Van kleding tot zelfgemaakte spulletjes voor in huis. Ook zijn er veel restaurantjes die uitkijken over het water. Komt dat goed uit, want het is lunchtijd en die Fish & Chips zien er te goed uit om aan ons voorbij te laten gaan!
Tegenover Pike Place Market ligt de allereerste Starbucks van de wereld. Het is er ontzettend druk (er staat een rij van zeker een uur) dus we besluiten er niet naar binnen te gaan. In plaats daarvan lopen we naar het vertrekpunt van Argosy Harbor Cruises, waar we op een boot stappen voor een cruise door de haven. Eerlijk is eerlijk het uitzicht over de skyline is geweldig mooi, maar de cruise zelf valt ons wat tegen.
We lopen terug naar ons hotel om ons wat op te frissen voor het avondeten. Deze avond geen uitgebreid maal, maar een lekkere Amerikaanse hamburger met cheesefries bij Johnny Rockets.
Uitgeput van deze drukke en ontzettend leuke dag vallen we als een blok in slaap.

Seattle - Port Angeles

Als we uitchecken in ons hotel vragen ze of ze voor ons vervoer kunnen regelen naar Cruise America, waar we de camper vandaag op zullen halen. We spreken een vaste prijs af (85 dollar), met de taxi is de kans nu in de ochtend groot dat je in de file komt te staan en de meter gewoon door blijft lopen. Er stopt een grote zwart Escalade voor het hotel, die voor ons blijkt te zijn. Wat een luxe!
Bij Cruise America aangekomen is het nog rustig. De stilte voor de storm schijnbaar, want ze verwachten in de middag heel veel mensen. Omdat wij nu de enigen zijn (het is 10.00 uur), zijn we ook binnen no time weg. We hebben de instructievideo thuis al gekeken en hoeven dat daarom hier niet meer te doen. Dat scheelt een hoop tijd!
Onze camper is een 2016 model en ziet er prima uit. Het is weer even wennen als we wegrijden hoe de draaicirkel van de camper is, hoe breed en lang hij is.
We rijden eerst naar de grote Premium Outlet, waar we heerlijk shoppen in de outlets van Tommy Hilfiger, GAP en andere Amerikaanse merken.
Rond 13.00 uur rijden we naar de Boeing fabriek. Hier hebben we een rondleiding geboekt om te zien hoe vliegtuigen hier gemaakt worden. De tour start met een film, waarna we in een bus stappen naar de gigantische fabriekshallen. Hier zien we verschillende stadia van de bouw. Ontzettend interessant!
We doen vervolgens even gauw boodschappen zodat we alvast wat ‘in huis hebben’ en rijden dan door richting Port Townsend. We moeten met een ferry oversteken, wat ons 60 dollar kost. Het wachten duurt een eeuwigheid. Simone benut deze tijd door de kasjes in te ruimen en het bed alvast op te maken. Kan maar vast gebeurd zijn!
We hebben geen camping geboekt deze nacht en dat blijkt niet zo slim te zijn geweest. Het wordt steeds donkerder en camping na camping blijkt vol of al gesloten voor de nacht. Het is uiteindelijk 22.30 uur als we in Port Angeles een camping vinden waar nog licht brand in het kantoortje. Toch blijkt er niemand meer aanwezig te zijn. We zetten de camper neer en lopen een rondje over de camping. Blijkt dat er nog één plek vrij is. We zetten onze camper neer en gaan morgenvroeg wel vertellen dat we er geslapen hebben.

Camping: Rainbows End RV Park $37

Port Angeles - Kalaloch

De mevrouw van de camping blijkt ontzettend aardig te zijn. We praten over vanalles en nog wat. Ze vindt het geen enkel probleem dat we gisteren gewoon op die plek zijn gaan staan. We zijn meer dan welkom als we langer willen blijven, maar gaan toch verder richting Olympic National Park. Het is vanaf hier nog 2,5 uur rijden naar de Kalaloch Campground die we voor vanavond hebben gereserveerd.
We slaan Hurricane Ridge vanwege de tijd over. In plaats daarvan rijden we naar de stranden bij het plaatsje Forks. Als echte Twilight Fan (Simone) mag een bezoekje aan dit stadje niet ontbreken. Als we hier wat boodschappen doen voor vanavond zien we zelfs een ‘echte’ vampier in de winkel. Super grappig!
Rialto Beach is een bezoekje meer dan waard. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek.
Aan het eind van de middag checken we in op de Kalaloch Campground. Hier hebben we een plekje met uitzicht op de zee. We staan aan de rand van een hoge klif, waar we naar beneden kunnen lopen voor een strandwandeling.
Helaas waait het te hard om ons kampvuur aan te maken dus eten we wat in de camper vanavond.

Camping: Kalaloch Campground $18
Tanken: $100

Olympic National Park

Vandaag staat het regenwoud op het programma! We willen hier ook graag overnachten, maar de camping kon niet vooraf worden gereserveerd. We besluiten dus vroeg op te staan in de hoop een plekje te kunnen bemachtigen in het Hoh Rainforest. De weg erheen is al super mooi: mossige bomen en slierten mist over de weg en in het bos. Net een sprookje!
Aangekomen op de camping staat er dat deze vol is. Het is nog erg vroeg en we geloven er niks van, dus rijden we toch de camping op. Veel plekken zijn leeg! We zoeken de mooiste plek uit en doen het geld in de daarvoor bestemde brievenbus.
En nu lekker wandelen door het regenwoud! We kiezen de Hall of the Mosses trail van 1,3 km. We hebben gelezen dat dit een erg mooie wandeling is. Daar blijkt niks van gelogen. We lopen door een mossig regenwoud en voelen ons hier bijna alleen op de wereld. Wat een bijzondere ervaring. We proberen het op de foto te krijgen maar kunnen niet vastleggen hoe mooi het hier eigenlijk is.
Terug op de camping maken we het vuur aan en genieten we de rest van de dag van de rust en een van onze eerste barbecue tijdens deze camperreis.

Camping: Hoh Rainforest $20

Cannon Beach

We waren vandaag eigenlijk van plan om naar Mount Rainier te rijden, maar omdat Simone niet ver kan wandelen besluiten we dit over te slaan. We rijden in plaats daarvan rustig door naar de Oregon kustlijn naar het plaatsje Cannon Beach. Verder doen we vandaag niet zoveel. We wassen op de camping onze kleren en gaan uit eten in het schattige plaatsje.

Camping: Sea Ranch RV $48
Tanken: $80

Cannon Beach - Portland

Onze camping ligt vlakbij Ecola State Park, wat op ons lijstje staat om te bezoeken. Na een ontbijtje in onze camper rijden we hier dus als eerste heen. Het weer is hier duidelijk slechter als we de laatste paar dagen gewend zijn. Het is mistig, koud en het regent een beetje. Daardoor komt de imposante kustlijn nu nogal grauwig over.
We rijden nog een stuk zuidelijker en zien tussen de mist door grote rotsen opdoemen uit de zee. Wat moet het hier mooi zijn als het weer beter is. Maar helaas hebben we dat geluk vandaag niet. We rijden tot aan Tillamook, waar we een stuk van de Three Capes Scenic Drive rijden en een vuurtoren bezoeken. Na een lunch bij Denny’s (wat keken we hier al lang naar uit! We zijn echt groot fan van het eten hier.) besluiten we dat we toch al doorrijden naar Portland, in de hoop op wat beter weer.
 
Camping: Fairview RV Park $45

 

 

 

Portland

Na een ontbijtje in onze camper rijden we naar de camping die we hebben gereserveerd voor de komende twee nachten. Het is nog iets te vroeg om in te checken, maar tegenover de camping is een groot (openlucht) winkelcentrum. Hier doen we even onze boodschappen bij Target (overigens een erg fijne supermarkt) en gaan we wat kledingwinkels in.
Eenmaal ingecheckt legt de mevrouw achter de balie ons uit hoe we in de stad komen. We kunnen de bus nemen helemaal tot aan de stad, maar we hebben ook gelezen dat we de bus kunnen pakken naar een dichtbijgelegen metrostation. Dat is sneller. Ook is de bus niet echt een fijn vervoersmiddel. Er leven veel zwervers in Portland en omgeving en zij reizen ook veel per bus. Best veel gekke figuren en duidelijk drugsverslaafden… We voelen ons hier daarom niet helemaal prettig en zijn blij als we de metro in kunnen stappen.
In ongeveer 45 minuten staan we midden in de stad. We besluiten eerst even te lunchen en gaan daarna op pad. We bezoeken een aantal grote winkelcentra en stappen op de roze Hop-On-Hop-Off bus om de stad rustig te bekijken. We komen door verschillende leuke en hippe wijken, rijden door het grote stadspark en langs Chinatown. Morgen hebben we nog de hele dag om de stad beter te bekijken dus we keren na de bustour terug naar onze camping.

Camping: Jantzen Beach RV Park $30

Portland

Vandaag bezoeken we de wijk Nob Hill. Gisteren kwam onze bus hier doorheen en we zagen wat gezellige boetiekjes en barretjes bij NW 23rd Avenue. We beginnen bij het Moonstruck Cafe. Oprah heeft eens gezegd dat haar favoriete chocolade hier verkrijgbaar is, dus natuurlijk willen wij dat ook proberen! We nemen een ontzettend lekkere brownie met warme chocomelk en kopen gelijk wat (dure, maar overheerlijke) chocoladerepen. Zeker een aanrader voor iedereen die van chocolade houdt.
We winkelen wat in de unieke kleine boetiekjes en kijken hier onze ogen uit. Voor we weer op de metro stappen nemen we een grote ijsco bij Salt & Straw. Gisteren tijdens de tour werd ons namelijk verteld dat dit ijs bijzonder lekker is en dat er normaal gesproken lange rijen staan. We hebben geluk, want zijn gelijk aan de beurt! Je vindt hier bijna geen normale smaken, het is er allemaal net een tikkeltje anders. Bijv. honing lavendel ijs, zout caramel ijs, aardbei met rabarber ijs, etc. We nemen de kleinste maat maar vragen ons af wat de grootste maat dan geweest zou zijn, want we krijgen een enorm ijsje in onze handen gedrukt. Echt een van de lekkerste ijsjes die we ooit gegeten hebben!
Vandaag is een slechte dag voor ons, want we hebben om half twee een foodtruck tour gereserveerd. Nog meer eten dus!
We werden eerder al gevraagd om te verzamelen bij het visitors centre. Blijkt dat de groep vandaag bestaat uit ons tweeën en één andere vrouw plus de gids. Bijna een privé tour dus! Onze gids vertelt honderduit over de grote concentratie foodtrucks (zij noemen het eigenlijk foodcarts) hier in Portland en neemt ons de komende 2,5 uur mee naar acht van haar favorieten. Ondertussen zien we ook nog wat van de stad, want niet alle trucks liggen bij elkaar. We krijgen telkens kleine hapjes om te proeven. We eten onder andere Dim Sum, een Vietnamese Taco,  braadworst, pizza en soep. Alles is even lekker en we genieten volop. Wat een leuke tour! Met ons buikje vol keren we terug naar de camping voor onze laatste nacht in Portland.

Camping: Jantzen Beach RV Park $30

Columbia River Gorge

We zijn deze ochtend iets later weg dan gepland. Onze verswater aansluiting lekt namelijk flink dus we laten dit eerst even maken bij de vestiging van Cruise America in Portland.
Daarna rijden we door naar het oosten, door een gebied wat Columbia River Gorge Senic Area genoemd wordt. Het is een groen gebied met veel watervallen.
We willen hier graag wat wandelen, maar moeten wat rustig aan doen door de zwangerschap. We kiezen daarom één wandeling uit: de Ponytail Falls. Het is een steile klim, die we rustig aan met veel stops onderweg bewandelen. Uiteindelijk komen we uit bij een prachtige waterval waar je achter door kunt lopen! Dit was het klimmen dubbel en dwars waard. Het uitzicht is hier trouwens ook erg mooi. We maken wat foto’s en genieten van het uitzicht, waarna we rustig aan terug wandelen naar beneden.
Natuurlijk mag Multnomah Falls, de bekendste waterval van dit gebied, absoluut niet ontbreken. Het is even zoeken maar uiteindelijk vinden we een parkeerplek voor onze camper en wandelen we een klein stukje omhoog. De waterval is zeker indrukwekkend, maar ook enorm toeristisch. Eigenlijk vonden we de Ponytail Falls net zo mooi als deze!
We sluiten de dag af met een barbecue op onze camping, vlakbij de falls. Er is deze avond een ranger programma over de watervallen. Twee rangers leren ons meer over de watervallen in het gebied en de wandelingen die mooi zijn. Jammer dat we morgen alweer verder moeten, want we zijn helemaal enthousiast over al dat moois wat er in dit gebied te zien is. Als we nog eens terugkomen blijven we hier zeker wat langer!

Camping: Ainsworth State Park $24
Tanken: $100

Richting Boise

We hebben de komende twee dagen lange reisdagen in het vooruitzicht. We rijden richting Yellowstone, maar het is te ver om het in één dag te rijden dus stoppen we in het midden. Dat is in Boise. Vanaf onze camping is het 6,5 uur rijden.
Het begin van de route rijden we nog langs de Columbia River. Een mooie groene omgeving die overgaat in een heuvelachtig gebied. Als we Idaho in rijden wordt het landschap vrij saai. We zien alleen nog maar dorre heuvels en af en toe een huisje.
Op de camping in Boise doen we weer een was en hebben we even contact met het thuisfront.

Camping: KOA Meridian $36
Tanken: $80

Rijden naar Yellowstone

Weer een lange reisdag voor de boeg dus we vertrekken vroeg in de ochtend. Vandaag is het nog 6 uur rijden tot aan West-Yellowstone.
Het landschap is weer niet heel interessant, totdat we op de hoogte komen van Grand Teton. Aan onze linkerkant zien we de bergketens in de verte liggen. Wow! Over een paar dagen zullen we ze van dichterbij (en van de andere kant) bekijken.
We slapen vannacht op een KOA camping net buiten het plaatsje West-Yellowstone, zodat we dichtbij het park zijn en morgen zoveel mogelijk uit onze dag kunnen halen. Het is een prima groene camping met zelfs een binnenzwembad en hele nette faciliteiten.
In de avond struinen we wat door West-Yellowstone en eten we in de Three Bear Lodge. Een gezellige ouderwetse houten lodge waar ze echt ouderwets Amerikaans eten serveren.

Camping: KOA West-Yellowstone $43
Tanken: $90

Yellowstone National Park

Vrijwel meteen als we het park inrijden lijkt het alsof we live naar een National Geographic film kijken. We zien twee herten rennen voor hun leven en als we iets verder kijken zien we een wolf achter ze aanrennen. We roepen naar de hertjes vanuit onze camper, sneller!! Pff wat spannend! Uiteindelijk springen ze beiden in de rivier en kan de wolf er niet meer bij komen. Nou dat is nog eens een binnenkomer voor ons!
Iets verderop staat er een file, waarvan bizons de oorzaak blijken te zijn. Zij lopen gewoon over de weg en trekken zich van het langzaam rijdende verkeer om zich heen gelukkig weinig aan. Wat een grote imposante beesten!
Vandaag staat het westen van het park op het programma. We stoppen bij het Lower Geyser Basin, het Midway Geyser Basin, Biscuit Basin en Black Sand Basin. Stuk voor stuk verbazen deze basins ons door de fel gekleurde waterpoelen, spuitende geisers en borrelende modderpoelen. Dit landschap vind je niet op veel plekken in de wereld. Wat ontzettend bijzonder om dit te mogen meemaken.
Onze laatste stop is de Old Faithfull voor de uitbarsing van deze eeuwenoude geiser. Eromheen zijn overal rijen met bankjes neergezet waarop je kunt gaan zitten om de uitbarsting te bekijken. We bemachtigen een plekje helemaal op een van de voorste bankjes. Iets verderop staat een kudde bizons te grazen en er staan een heleboel mensen eigenlijk veel te dichtbij. Een ranger merkt het op en vraagt de mensen wat naar achteren te gaan. Die mensen lijken te vergeten dat het wilde dieren zijn die zomaar kunnen aanvallen. Wij blijven liever op een afstandje bewonderen.
Na tien minuutjes wachten begint de geiser langzaam te stomen en spuit het water hoger en hoger. Geweldig mooi om te zien, ook al zijn we lang niet de enigen die dit wonder komen aanschouwen.
Na een stop in het visitors center en een paar souvenirwinkeltjes rijden we naar onze camping, waar we de komende drie nachten hebben gereserveerd.
Het is een erg groene camping, midden in het bos. Bij het inchecken kopen we een grote doos hout voor het kampvuur vanavond.
De ranger waarschuwt ons dat er vanochtend een Grizzly beer over de camping liep, die ze weg hebben moeten jagen door middel van rubberen kogels. Of we dus extra op willen letten dat we geen eten laten slingeren.
We hebben een erg grote plek met vuurplaats en picknick tafel. We maken gelijk het vuur aan en gaan er met onze picknickstoeltjes bij zitten. Hoe later het wordt hoe meer mensen om ons heen een kampvuur aan maken. Wat enorm gezellig dit! In de verte horen we de wolven in het park huilen, wat ons al helemaal het gevoel geeft midden in de wildernis te zijn.
Gelukkig rijdt er regelmatig een ranger langs om in de gaten te houden dat iedereen zich aan de regels houdt en dat eventuele beren direct gespot worden.

Camping: Madison Campground $24
Tanken: $80

Yellowstone National Park

Na een ontbijtje in de frisse buitenlucht rijden we noordelijk richting Mammoth Hot Springs. Op de weg daarheen bezoeken we het bijzondere Norris Geyser Basin. Dit vinden we één van de mooiste basins in het park. Overal waar je kijkt rookt of stoomt er wel iets. We lopen over de houten bruggetjes en maken veel foto’s.
Het Mammoth Hot Springs gedeelte bestaat uit kalksteen terrassen. Weer een heel ander landschap dan wat we eerder al gezien hebben en daardoor ook weer erg mooi om te zien.
We zetten onze camper op een van de parkeerplaatsen neer voor een zelfgemaakte lunch. Heerlijk dat dat zomaar kan wanneer je wilt en waar je wilt.
Via de noordkant van het park rijden we over het Black Deer Plateau en het ontzettend hoge Dunraven Pass (waar zelfs sneeuw ligt!) weer zuidelijker naar onze camping.
We eindigen de dag hetzelfde als gisteren: met een grote doos haardvuur een eigen kampvuur maken en daarboven barbecueën. Genieten dit!

Camping: Madison Campground $24

Yellowstone National Park

We hebben een bezoek aan de ‘Grand Canyon of the Yellowstone’ voor onze laatste dag bewaard. Op de weg erheen stoppen we eerst bij Artist Paintpots. Ook weer zo’n fantastisch landschap met felle kleuren en rokende putten.
Als we bij Inspiration Point komen horen we dat er door een aardverschuiving eerder dat jaar het hele uitzicht anders is. ‘Not very inspiring’ zegt een Amerikaan die terug komt lopen. Hij raad ons aan om naar Artist Point te rijden, aan de andere kant van de canyon. We nemen het van hem aan en rijden dus door. Artist Point valt zeker niet tegen. Wat een geweldig uitzicht, we raken er niet uitgekeken! De kleuren van de canyon met in het midden de immense waterval maakt een diepe indruk op ons en we maken dan ook veel foto’s voor het thuisfront. Op een bankje laten we deze natuurpracht helemaal op ons inwerken. Na een half uurtje besluiten we dat het tijd is weer verder te gaan.
Via Yellowstone Lake en het West Thumb Geyser Basin (wat overigens bijna helemaal is opgedroogd) rijden we weer naar Old Faithfull. We waren van plan hier nog wat te wandelen, maar het wordt voor Simone allemaal wat te zwaar dus in plaats daarvan vinden we een plekje op de houten veranda van het restaurant wat uitkijkt op de geiser en wat bisons die vlakbij grazen. Er staan grote houten schommelstoelen waar we neerploffen en samen wat drinken.
Onze laatste avond op de camping sluiten we af bij ons zelfgemaakt kampvuur, compleet met marshmallows!

Camping: Madison Campground $24

Grand Teton

We rijden vroeg van de camping weg vandaag, want we hebben een druk programma voor de boeg! We willen vandaag Grand Teton bekijken en het liefst nog een stuk zuidelijker rijden, met het oog op de reistijd de komende dagen.
Het eerste stuk rijden we nog door Yellowstone. Doordat het zo vroeg is is het erg mistig en moeten we dus rustig rijden i.v.m. eventueel wildlife op de weg.
Het landschap van Grand Teton is weer helemaal anders dan in Yellowstone! De bergketen is super indrukwekkend en de mooie herfstkleuren steken prachtig af tegen de strakblauwe lucht.
We stoppen een paar keer om mooie foto’s te maken en ontbijten dan bij de gezellige Signal Mountain Lodge, met uitzicht op het water en de bergen erachter.
Als we verder rijden nemen we een turnout en rijden we over een van de scenic drives, in de hoop wildlife tegen te komen. Helaas hebben we geen geluk! Maar de weg is wel prachtig dus maakt weer veel goed.
Helemaal in het zuiden van het park bekijken we de Chapel of Transfiguration, een oud kapelletje met uitzicht op de bergteken,waar je mooie foto’s kunt maken. Dan rijden we het park uit en rijden we door naar Mormon Row. Hier staat een oude schuur die we kennen van foto’s. Blijkt dat ze het dak aan het renoveren zijn! Het hele effect is dus helaas weg, jammer!
Het is lunchtijd als we Jackson in rijden, maar parkeren is hier een ramp. We kunnen de camper nergens kwijt omdat het super druk is. Dat hadden we niet verwacht! We rijden een stukje verder in de hoop op een parkeerplek en vinden die uiteindelijk bij een supermarkt iets buiten het dorp. Hier gaan shuttlebussen naar het centrum. Wij hebben echter vlakbij een leuk Mexicaans restaurantje, Pica’s, gespot met een gezellig en groen terras. Het ziet eruit alsof hier alleen maar locals komen. Dat spreekt ons wel aan, dus zoeken we een plekje op het terras. Het valt zeker niet tegen, het eten is er super lekker en niet duur.
Na de lunch besluiten we dat we best nog wel een heel stuk kunnen rijden richting het zuiden. Onze volgende stop is namelijk Kanab en dat is nog best wel ver. Alles wat we vandaag al kunnen rijden is morgen weer mooi meegenomen.
Het landschap waar we doorheen rijden is erg indrukwekkend en lijkt regelrecht uit een cowboy film te komen. Mooie ranches met houten hekken om de weides, paarden en koeien in de wei en eromheen prachtige bergen.
Rond 16.00 uur vinden we het wel mooi geweest en stoppen we bij een KOA camping op de route. Het personeel is er super vriendelijk en de faciliteiten erg schoon. Er is Wi-Fi op de camping dus skypen we even met het thuisfront om ze op de hoogte te stellen van onze avonturen!

Camping: KOA Montpelier $40
Tanken: $100


Rijden richting Kanab

Vandaag is een rijdag. We stoppen alleen ‘even’ bij de outlet in Park City, vlakbij Salt Lake City. Dit blijkt een enorme outlet te zijn met leuke merken waar we flink los gaan met shoppen samen.
We slapen vannacht bij de KOA in Springville, ten zuiden van Salt Lake City.

Camping: KOA Springville $43

Kanab

We rijden vroeg weg vandaag (al om 7.00 uur) zodat we tegen de middag aankomen op de camping die we hebben gereserveerd, tussen Zion en Bryce National Park in. We hebben vandaag afgesproken met Ken, de Tourism Director van Kane County. Hij zal ons vandaag en morgen het gebied laten zien. We hebben er zin in! Nadat we gesetteld zijn op de camping halen Ken en zijn vrouw ons op.
Een van de plekken die we bezoeken is de Pondorosa Campground. Een indrukwekkende resort achtige camping met een prachtig zwembad. Vooral voor ouders met kinderen is dit een perfecte camping. Er wordt veel georganiseerd en er zijn activiteiten als een klimmuur, tafeltennis en minigolf.
Er is een paar dagen geleden een enorme rots gevallen op de doorgaande weg in Zion National Park, waardoor we vanaf de oostkant (waar we nu zijn) niet helemaal naar de zuidkant kunnen rijden. We proberen toch hoe ver we het park in kunnen. Blijkt dat de rots net een uurtje geleden is opgeruimd en dat we wel het park door kunnen rijden. We rijden tot aan de plek waar de rots gevallen is en keren daarna om. We zijn twee jaar geleden ook nog samen in dit park geweest, maar de torenhoge rode rotsen maken weer evenveel indruk als de vorige keer dat we hier waren. We zien grote groepen berggeiten grazen op de rotsen, het lijkt alsof ze dorre takken eten. Erg gek om te zien!
We dineren op de veranda van de gezellige Zion Mountain Ranch, met uitzicht op een prachtige grote weide met jonge bizons. Bizon staat vanavond ook op het menu, we vinden dat we dat wel moeten proberen nu we er zijn. Rond 19.00 uur voeren ze de bizons hooi. Een mooi gezicht want de beesten komen enthousiast aangerend en spelen vrolijk met elkaar.

Camping: Bryce/Zion Campground: $35
Tanken: $80

White Pocket Tour

Het is nog donker als we de camping verlaten. We ontbijten eerst samen met Ken in Kanab voor we aan onze tour beginnen. Een stevig ontbijt, want de tour is best wel intensief.
Voor wie bekend is met ‘The Wave’: White Pocket is net zoiets, maar je hebt er geen permit voor nodig en het duurt iets langer om er te komen. Je moet het met een tour doen want er gaat een lange zandweg heen waarvoor je echt ervaring moet hebben om deze te rijden. Onze tourguide Kyle van Grand Circle Tours vertelt ons dat hij regelmatig mensen tegenkomt met huurauto’s (gelukkig niet met campers!) die helemaal vast zitten in het losse zand.
Na een hele tijd in de auto te hebben gezeten met Kyle, Ken en nog een paar mensen die deze tour hebben geboekt komen we aan bij White Pocket. Onderweg hebben we gezellig gekletst over vanalles en nog wat. Kyle blijkt een vriendin te hebben gehad uit Nederland en er zelfs even te hebben gewoond. Erg toevallig! Het is een enorm aardige man die echt verstand heeft van wat hij doet en ontzettend ervaren is in dit gebied.
Na een paar minuutjes lopen door het losse zand lopen we het rotsachtige gebied op. De lijnen in de rotsen en de vormen en kleuren die de rotsen hebben maken dit gebied uniek en eigenlijk onbeschrijfelijk. We krijgen de tijd om alles rustig te bekijken en foto’s te maken en lopen dan samen verder. We doen het rustig aan omdat het hier erg heet is. Gelukkig hebben we veel water bij en is er ook gezorgd voor eten.
We lopen een heel stuk met de groep mee, maar als het Simone wat te zwaar wordt gaan we in de schaduw zitten en laten we de rest nog een stukje verder lopen. Kyle neemt ons fototoestel mee, zodat we kunnen zien wat we daar missen.
We zijn het erover eens dat dit een van de mooiste plekken is die we gezien hebben op deze vakantie, maar eigenlijk ook in ons hele leven. Het is zo’n uniek gebied, je kijkt er je ogen uit en wordt telkens weer verbaasd door wat er om de volgende hoek weer voor moois te zien is.
In het gebied is nog één ander groepje mensen, maar verder is het hier helemaal verlaten.
Na een paar uurtjes keren we terug naar de 4WD voor de lange rit terug naar Kanab. Uiteindelijk gaan wij verder naar Zion, omdat we vanavond de Watchman Campground hebben gereserveerd in het park.
Wat een geweldige dag en wat een geweldig gebied was dit. Een aanrader voor iedereen die de tijd heeft om er een dagje te verblijven tussen een bezoek aan Zion en Bryce.

Camping: Watchman Campground $20
Tunnelpas in Zion: $15
Tanken: $100

Zion National Park

Wat is het heerlijk wakker worden op deze prachtige camping. Van onze vorige reis was dit absoluut de mooiste camping waar we hebben geslapen, dus we keken er al lang naar uit hier weer te staan. We ontbijten lekker buiten op onze campingplek aan de rivier, tussen de hoge rode rotsen. Echt genieten dit!
Om 9.00 uur moeten we in Hurricane zijn voor onze al geboekte helikoptervlucht. Na het ontbijt rijden we er dus meteen heen. We hebben een 40 minuten durende privétocht over een deel van het nationaal park en de omgeving.
Voor Niels is het de eerste keer in een helikopter, dus hij gaat voorin zitten bij de piloot. Simone zit erachter, maar kan ook alles prima zien.
Het is geweldig om dit mooie gebied zo van boven te zien. De rotsen van Zion zijn vanaf de grond mooi, maar zo vanaf de lucht is het ook een bijzonder gezicht. Je ziet zo pas echt hoe groot het gebied is.
Onderweg vertelt de piloot ons vanalles over het gebied en wijst hij ons op de mooiste plekken. We maken volop foto’s en genieten van ieder moment.
Na de tocht doen we even boodschappen voor de laatste dagen in onze camper en keren we daarna terug naar Zion.
We nemen daar de shuttle naar de lodge, waar we met een groot glas koud drinken en een frisse fruitsalade neerstrijken op het groene grasveld. Hier is het heerlijk vertoeven in de schaduw, helemaal omringd door de rode rotsen.
We hebben vorige keer in Zion al een aantal wandelingen gedaan en besluiten nu nog een korte wandeling te doen naar Weeping Rock. Dit is een van de kortste wandelingen in het park naar een rots waar water vanaf druppelt (vandaar ook de naam).
In de avond zitten we tot laat bij het kampvuur na te genieten van deze dag en van onze prachtige reis tot nu toe. We hebben hierna nog maar één nachtje in de camper voor we hem alweer in moeten leveren.

Camping: Watchman Campground $20

Las Vegas

Net als gisteren ontbijten we in de buitenlucht, zodat we nog even kunnen genieten van deze schitterende plek.
Na het ontbijt stappen we in de camper op weg naar Las Vegas. We hebben het er nog even over of we nu al via Valley of Fire willen rijden maar besluiten uiteindelijk dat we dat vanaf Las Vegas zullen doen met de huurauto die we daar nog tot onze beschikking hebben.
We rijden rechtstreeks naar de Oasis Campground. Een mooie resortcamping met twee geweldige zwembaden. Daar gaan we dadelijk eens lekker in plonsen, want wat is het hier heet!
We hebben voordat we gingen een tip gekregen dat we echt eens bij de fastfood keten In N Out moeten gaan eten. Daar zijn we de vorige keren in de USA nog niet geweest en het eten schijnt er erg lekker te zijn. Dat wordt dus onze lunch, want vlakbij onze camping ligt een van de In N Out restaurants. Het ziet eruit als een jaren 60 diner en alle hamburgers worden vers gemaakt. We bestellen twee burgers en ‘animal style fries’. Smullen maar!
Omdat het eigenlijk te heet is om deze middag nog iets te doen duiken we op de camping het fijne zwembad in en relaxen we wat op de ligstoelen.
In de avond bezoeken we een van de outlets en pakken we daarna onze koffers weer in. Morgenvroeg leveren we de camper namelijk alweer in!

Camping: Oasis Campground $40
Tanken: $70

 

Las Vegas en Valley of Fire

Vanaf de camping is het nog maar een klein stukje rijden naar de locatie van Cruise America. Ze zijn hier in Vegas duidelijk een stuk drukker en hebben wat minder persoonlijke aandacht voor ons. Maar dat maakt niet zoveel uit, we zijn er zo weer weg. Ze kijken de camper na en de generatorkosten (maar een paar dollar) worden met de borg verrekend. Dan staat de taxi er al om ons naar Alamo te brengen. Daar halen we onze auto zo meteen namelijk op.
We hebben een fullsize auto geboekt, maar laten ons verleiden tot een flinke upgrade. Niels zijn droom komt uit als hij in de grote luxe Tahoe stapt. We voelen ons net beroemdheden als we hiermee even later over de Strip rijden. Wat een geweldige auto!
Het is nog te vroeg om in te checken in ons hotel, dus rijden we meteen door naar Valley of Fire. Vanaf Vegas is dat nog drie kwartier rijden. Geen straf in deze auto!
Het staatspark is een echt juweeltje. De weg kronkelt tussen de grillige rode rotsen, die afsteken tegen een strakblauwe lucht. We bezoeken een rots waarop in een heel ver verleden rotstekeningen gemaakt zijn en rijden verder wat rond met af en toe een stop om foto’s te maken. We vinden het echt te warm om te wandelen, dus na ongeveer anderhalf uur in het park hebben we alles wel gezien en keren we terug naar Vegas.
We checken in in het Mirage Hotel, wat we gekozen hebben om het mooie zwembad. Dat zwembad moet natuurlijk meteen even getest worden. Het water is heel erg koud wat, ondanks dat het zo warm is in Vegas, toch wat tegenvalt. We zwemmen dus niet zoveel, maar luieren wel lekker op de ligstoelen.
In de avond lopen we de Strip op en eten we in het Planet Hollywood van het Spice Market Buffet. Vorige keer was dit ons erg goed bevallen, dit keer valt het ons eigenlijk wat tegen. Het is er erg druk en het eten is niet altijd even warm.
Na het eten wagen we in verschillende themahotels een gokje. Al snel raken we verslaafd aan de roulette automaat. Wat een leuk spel! Een leuke bijkomstigheid: als je hier aan het gokken bent en de serveersters een tip geeft krijg je gratis drank! Niels geniet van een paar Coronaatjes, terwijl Simone het dit keer helaas moet doen met wat Cola. Maar dat mag de pret niet drukken.
Als we het mooie Cosmopolitan Hotel uit lopen begint net de fonteinenshow van het Bellagio. Goed getimed dus! Een mooie afsluiter van een drukke, maar geweldig mooie dag.

Taxi van Cruise America naar Alamo: $45
Entree Valley of Fire State Park: $10

Las Vegas en Hooverdam

We slapen eerst lekker uit en lopen dan naar de Denny’s aan de overkant van de straat. Na een flink ontbijt pakken we de auto en rijden we naar de Hoover Dam, ongeveer een half uurtje van de stad.
De dam is gigantisch! We rijden er eerst overheen en zetten daarna onze camper neer op de parkeerplaats boven de dam om de brug op te lopen voor een goed zicht op de dam onder ons. Het waait er ontzettend hard en we moeten oppassen dat we onze camera niet verliezen! De dam is aardig om gezien te hebben, maar gezien is gezien dus we maken wat foto’s en keren dan weer terug naar Las Vegas.
Omdat het zo heet is relaxen we lekker bij het zwembad tot het een beetje begint af te koelen. Dan maken we ons klaar voor de avond.
We eten deze avond bij Burger, een van de restaurants van Gordon Ramsay. Een echte aanrader voor wie van een goede hamburger houdt. De burgers zijn er echt super lekker en je kunt kiezen uit aparte smaakcombinaties. Kom wel vroeg, want er staat in de avond standaard een lange rij. Wij zijn daarom bewust er iets na 17.00 uur al en kunnen meteen doorlopen!
Na het eten gaan we weer wat gokken en lopen we rond in de mooie hotels. We bezoeken onder andere het imposante Ceasars Palace, het bizar mooie Venetian Hotel.

Las Vegas

Onze laatste dag in Las Vegas moet er nog een beetje geshopt worden. We gaan daarom naar de outlet ten noorden van de stad. Een super mooi (maar wel in de buitenlucht gelegen, dus heet!) outletcentrum met winkels van alle denkbare merken. Hier vermaken we ons een paar uur, winkel in, winkel uit met steeds meer tassen met kleding en cadeautjes voor de familie!
Door een zeer verfrissende duik in het zwembad koelen we af van al dat shoppen. Aan het zwembad genieten we samen nog even van onze laatste uurtjes vakantie.
In de avond eten we bij Outback Stakehouse, tegenover ons hotel. Ook struinen we nog wat over de Strip samen, voor we onze laatste nacht in Amerika heerlijk in slaap vallen.

Terug vlucht en aankomst Amsterdam

Aan het eind van de ochtend is onze terugvlucht, dus we hoeven niet extreem vroeg weg. De luchthaven is gelukkig ook vlakbij de Strip (maar 10 minuutjes rijden!).
We nemen afscheid van onze gigantische auto (voor Niels even slikken) en worden dan in een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht.
Wachtend op ons vliegtuig kijken we uit over de Strip en dromen we nog eventjes weg. We genieten samen na van alle mooie momenten die we beleefd hebben in de afgelopen drie weken. Wat een geweldige reis hebben we gemaakt en wat een afwisselend landschap hebben we gezien. Het was weer geweldig om met een camper rond te trekken door dit mooie land.
Na een prima vlucht via Washington worden we op Schiphol opgewacht door de ouders van Simone, zelf ook net een paar dagen terug van een camperreis door Amerika. Helemaal enthousiast vertellen we alle vier onze vakantieverhalen. Het is nu dan echt voorbij. Wat is het snel gegaan.. maar time flies when you’re having fun! We hopen snel weer terug te keren, niet meer met z’n tweetjes maar dan voortaan met z’n drieën. Dat zal weer een hele mooie, maar ook een hele andere ervaring gaan worden!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties