Amsterdam - Las Vegas

Vandaag beginnen we dan eindelijk aan onze 27-daagse camperreis door West-Amerika en de Rocky Mountains. We starten deze reis in Las Vegas, waarna we een bezoek zullen brengen aan de volgende natuurparken: Grand Teton NP, Yellowstone NP, Rocky mountain NP, Arches NP, Canyonlands NP, Deadhorse Point SP, Capitol Reef NP, Bryce Canyon NP, Coral Pink Sand Dunes SP en tot slot Zion NP.
Onze vluchten worden uitgevoerd door Delta Airlines. We vliegen rond het middaguur van Amsterdam naar Minneapolis om vervolgens vanuit Minneapolis naar Las Vegas te vliegen. Na twee voorspoedig verlopen vluchten komen we rond 19.30 lokale tijd aan in Las Vegas. In Minneapolis zijn we al door de douane gegaan waardoor we in Las Vegas nog enkel onze koffers op hoeven te halen. Buiten bij de luchthaven nemen we een taxi naar het WYNN hotel waar we de eerste nacht zullen verblijven.
Nadat we onze koffers naar de kamer gebracht hebben besluiten we om alvast een eerste keer over de strip heen te lopen. Nadat we de fontein show bij het Bellagio gezien hebben eten we nog een hapje en gaan we terug naar het hotel. Morgenvroeg kunnen we namelijk de camper al ophalen bij Road Bear!

Hotel: WYNN Las Vegas
Kosten: €240

Las Vegas – Valley of Fire

We hebben geluk en kunnen vanochtend de camper al ophalen bij Road Bear. Dit geeft ons de mogelijkheid om al vroeg boodschappen te doen om vervolgens in de middag Valley of Fire te verkennen.
Om 7.30 zitten we al in de taxi naar de locatie van Road Bear waar we om 08.00 de camper op kunnen halen. Bij aankomst staat de camper al klaar, na het invullen van de papieren en een persoonlijke uitleg over de camper zijn we al snel op weg naar de Walmart. Bij de Walmart doen we onze eerste inkopen, naast de boodschappen kopen we hier ook onze eigen BBQ.
Nadat we boodschappen gedaan hebben en een broodje hebben gegeten bij de in de buurt gelegen Subway vertrekken we in de richting van Valley of Fire. In plaats van de I-15 N nemen we de 167 in oostelijke richting. Via deze mooie scenic route komen we na ruim 1,5 uur aan in Valley of Fire. Via Mouse’s Tank Road rijden we naar de parkeerplaats van de Fire Wave trail. Deze wandeling brengt ons naar schitterende rotspartijen waarop een schitterend gestreept motief zichtbaar is. Op onze weg naar de camping stoppen we nog bij Silica Dome en Rainbow Vista.
Vandaag overnachten we op Atlatl campground. We weten een plekje te bemachtigen met een electra aansluiting, geen overbodige luxe met ruim 30 graden op de teller. Andere faciliteiten waarover de camping beschikt zijn douches en toiletten. Maar we staan niet op deze camping vanwege de faciliteiten, we staan hier vanwege het uitzicht, wat is het hier prachtig. ’s Avonds zien we ontelbaar veel sterren aan de heldere hemel. Een goed begin van onze reis.

Camping: Atlatl Rock Campground
Kosten: US$20/US$30
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up
Excursiekosten: -

Afstand: 110 km

Valley of Fire - Salt Lake City

Tijdens onze reis hebben we 5 langere reisdagen waarvan vandaag de eerste is. We moeten ruim 400 mijl overbruggen. We rijden vandaag van Valley of fire naar Salt Lake City. Via de I-15 N rijden we in ruim 6,5 uur naar North Salt Lake City waar we gereserveerd hebben op Pony Express RV Resort. We komen aan het einde van de middag aan op deze camping met veel faciliteiten. We hebben deze camping echter gekozen vanwege de ideale ligging dicht bij de snelweg zodat we onze weg naar Grand Teton NP morgen eenvoudig kunnen hervatten.

Camping: Pony Express RV Resort
Kosten: US$65
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, zwembad, winkel
Excursiekosten: -
Afstand: 660 km

Salt Lake City - Grand Teton NP

In de ochtend vervolgen we onze weg naar Grand Teton NP. In ruim 5,5 uur rijden we naar Jackson. De campings in Grand Teton welke we op het oog hadden (Gros Ventre campground en Signal Mountain campground) zijn first come first serve campings in het park zelf. Gezien de mindere weersvoorspelling voor de komende dagen besluiten we echter om een camping in Jackson te zoeken. Daarnaast is Grand Teton NP eenvoudig te bereiken vanuit Jackson. In minder dan 45 minuten tijd ben je vanuit Jackson in Grand Teton NP. We verblijven op the Virginian RV Park met vele faciliteiten.
’s Avonds willen we een hapje gaan eten bij Gun Barrel Steak & Game House. De wachttijd is hier alleen minimaal 1 uur waardoor we besluiten ergens anders te gaan eten. We belanden in een echte amerikaanse sports bar. Na hier nog enige tijd doorgebracht te hebben gaan we terug naar de campground. Morgen gaan we dan eindelijk opzoek naar de bekende mormoonse boerderijen in Grand Teton NP.

Camping: Virginian RV Park
Kosten: US$100
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, zwembad, winkel, restaurant
Excursiekosten: -

Afstand: 440 km

Grand Teton NP

We ontbijten deze ochtend bij de Virginian Lodge, dit is het restaurant wat bij de campground waar we verblijven hoort. Na een typisch amerikaans ontbijt vertrekken we naar Grand Teton NP.
Na ongeveer 20 minuten rijden komen we aan bij een van de visitor centers van Grand Teton NP, het Craig Thomas visitor center. Gezien de voorspelde regen van vandaag vragen we bij het visitor center wat we het beste kunnen doen. Ze adviseren ons om eerst bij de mormoonse boerderijen te gaan kijken, om vervolgens via de 191 noordelijk naar Colter Bay te rijden. Vanuit Colter Bay kunnen we dan via de Teton Park Road langs Jackson Lake en Jenny Lake rijden. Wanneer het weer het toelaat zouden we dan bij Jenny Lake nog een wandeling kunnen maken. Het lijkt ons een goed plan, dus we volgen het advies van de ranger op.
Vanuit het visitor center rijden we in ruim een half uur naar de mormoonse boerderijen toe. Het uitzicht op de boerderij, met de bergen en de grijze lucht op de achtergrond is schilderachtig mooi. Nadat we onze foto’s gemaakt hebben vervolgen we onze tocht door Grand Teton NP.
Met onze camper rijden we via de 191 in de richting van Colter Bay. Onderweg stoppen we bij meerdere fantastische viewpoints. Zo stoppen we bij Snake River overloop, Cunningham Cabin, Oxbow bend en Willow Flats overlook, de laatste twee zijn in onze ogen echte aanraders.
Vanuit Colter Bay rijden we via de Teton Park road langs het schitterende Jackson Lake. We stoppen bij de Jackson Lake Dam, ook hier hebben we een geweldig uitzicht over Jackson Lake, met de inmense bergen van Grand Teton op de achtergrond.
We vervolgen onze route via Jenny Lake road naar het Jenny Lake visitor center. Gezien het feit dat het weer tot op heden meevalt vandaag besluiten we om vanuit het visitor center de boot naar de overzijde van Jenny Lake te nemen. Vanuit hier lopen we naar de Hidden Falls om vervolgens via de Jenny Lake Trail terug te lopen naar het visitor center. Jenny Lake Trail is een vrij eenvoudige wandeling waarbij je rondom het meer kunt lopen. 
Na deze wandeling keren we terug naar Jackson. Vandaag lukt het ons wel om een plekje te bemachtigen in het in Jackson bekende Gun Barrel Steak & Game House. Het eten smaakt goed en we keren voldaan terug naar de camping. Morgen vertrekken we naar Yellowstone NP.

Camping: Virginian RV Park
Kosten: US$100
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, zwembad, winkel, restaurant
Excursiekosten: -

Grand Teton NP - Yellowstone NP

Gezien de winterse weersvoorspelling in Yellowstone NP hebben we op meerdere plekken nagevraagd of het noodzakelijk is om onze camper te winterizen. Aangezien de temperaturen enkel ’s nachts beneden het vriespunt zijn, raad iedereen het ons af om de camper te winterizen. Op de campground de verwarming aan zou voldoende moeten zijn.
Met deze informatie in ons achterhoofd rijden we vandaag naar Yellowstone NP. We hebben een plekje gereserveerd op Fishing Bridge RV Park. De afstand is slechts 100 mijl waardoor we voldoende tijd hebben om onderweg te stoppen. We rijden wederom via de 191 noordwaarts.
We stoppen eerst bij Lewis Falls. Deze watervallen passeren we wanneer we van de zuid ingang van Yellowstone naar het visitor center in Grant Village rijden. De watervallen zijn mooi, maar naar alle waarschijnlijk slechts een voorbode van de schitterende natuur die we in de rest van Yellowstone NP zullen zien. In het visitor center van Grant Village maken we een plan voor ons bezoek aan Yellowstone. Vandaag zullen we West Thumb Geyser Basin, en Mud Volcano bezoeken.
West Thumb Geyser Basin ligt op de weg van Grant Village naar Fishing Bridge. Het is een relatief klein gebied met verschillende mooie pools en geysers. We vervolgen onze route via de Grand Loop road noordwaarts naar Mud Volcano. Onderweg stuiten we op een overstekende kudde bisons. Evenals de andere toeristen stoppen ook wij hier om deze indrukwekkende dieren op de foto vast te leggen.
De mudpools van Mud Volcano zijn mooi, maar voor ons is het uitzicht op Sour Lake het mooiste plekje in dit gebied. Doordat de temperatuur rond het vriespunt ligt, hangt er een mysterieuze damp over Sour Lake heen wat het een fantastische plek maakt om foto’s te maken.
Gezien de verwachtte sneeuw vanavond en vannacht rijden we aan het einde van de middag naar de camping, zodat we tijdig op de camping zijn en de verwarming aanzetten. De avond brengen we door in de camper. Hoe zou het er morgen buiten uitzien wanneer we wakker worden?

Camping: Fishing Bridge RV Park
Kosten: US$55
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette
Excursiekosten: -

Afstand: 160 km

Yellowstone NP

Wanneer we wakker worden lijkt het gelukkig allemaal mee te vallen met de sneeuw. Op het dak van de camper ligt een klein laagje, maar de verwachtte sneeuwstorm is op onze camping in ieder geval meegevallen.
Voordat we op pad gaan checken we eerst bij het visitor center in Fishing Bride hoe de situatie op de wegen in het park is. Het stuk ten noorden van Canyon Village is afgesloten, hier is afgelopen nacht 10 inch sneeuw gevallen! We begrijpen meteen waarom het lastig was een eenduidig advies te geven wat betreft het weer in Yellowstone NP. Gelukkig is de weg onderlangs van Fishing Bridge naar Madison Junction, waar we vanavond op de camping staan, goed begaanbaar. Deze weg brengt ons naar onder andere de bekende Old Faithful geyser en Grand Prismatic spring, twee van dé highlights van Yellowstone NP.
Na ruim een uur rijden komen we aan bij de Old Faithful geyser. Dit de meest actieve en daarom ook de bekendste geyser van Yellowstone NP. Van deze geyser kan men redelijk goed voorspellen wanneer deze ‘uitbarst’. We hebben geluk, op het moment dat we aankomen staat de geyser op het punt van uitbarsten. Aan de grootte van de verzamelde mensenmassa is te zien dat dit een echte happening moet zijn. Rijen dik staat het met mensen die de uitbarsting van de Old Faithful mee willen maken. Het is een schitterend gezicht wanneer de geyser dan eindelijk in de lucht spuwt.
Hierna bekijken we het Upper Geyser Basin. Naast de wandelpaden bevinden zicht tientallen geysers en pools. Een bijzondere ervaring om in een landschap als dit rond te lopen. Morning Glory Pool is in mijn ogen de mooiste pool van het gebied. Deze pool laat schitterende kleur contrasten zien waardoor het bijna onwerkelijk is.
Nadat we het gros van de pools en geysers in dit gebied gezien hebben rijden we naar Grand Prismatic Spring. Ook hier zouden schitterende kleurcontrasten zichtbaar moeten zijn. Wanneer we aankomen zien we echter enorm veel damp boven Grand Prismatic Spring waardoor er van de schitterende kleurcontrasten helaas maar weinig zichtbaar is. Gelukkig ligt Grand Prismatic Spring op geringe afstand van de Madison Junction Campground waardoor we hier morgen, bij beter weer, nog naartoe kunnen rijden.
Onderweg naar de camping stoppen we nog bij de Fountain Paint Pot Nature trail. Dit is een eenvoudige korte wandeling waarbij je wederom verschillende pools en geysers bezoekt.
Vroeg op de avond komen we aan op de Madison Junction Campground. We hebben een prachtige plek gereserveerd waar we ’s avonds genieten van een lekker warm kampvuur en een heerlijke bbq. Morgen willen we wanneer het weer het toelaat richting Mammoth Hot Springs in het noorden van het park rijden.

Camping: Madison Junction Campground
Kosten: US$27
Faciliteiten: toiletten
Excursiekosten: -

Afstand: 160 km

Yellowstone NP

De eerste stop van vandaag is bij de mooie Gibbon Falls. Deze waterval passeren we wanneer we onderweg zijn naar Norris Geyser Basin. Aangekomen bij het Norris Geyser Basin checken we als eerste of de weg naar Mammoth Hot Springs open is, gelukkig is de weg waar gisterenochtend nog 10 inch sneeuw lag, vandaag weer toegankelijk. Onze plannen kunnen dus doorgaan.
Gezien het feit dat we onze tijd goed moeten verdelen vandaag lopen we bij het Norris Geyser Basin slechts een kleine ronde. Ook hier, schitterende geysers en pools. Met de helder blauwe lucht op de achtergrond en de stoom boven de pools is ook deze plek uitermate geschikt om prachtige foto’s van het landschap te maken.
We vervolgen onze weg naar Artist Point, vanaf dit uitzichtpunt hebben we een prachtig uitzicht over de Lower Falls van Yellowstone NP. Zonder twijfel een van de mooiste uitzichten in Yellowstone NP. Ook bij de Upper Falls maken we een stop. Vervolgens rijden we naar Lookout Point, vanaf dit uitzichtpunt hebben we wederom een geweldig uitzicht over de Lower Falls.
In de middag rijden we via de Grand Loop Road van Canyon Village naar Mammoth Hot Springs. De weg naar Mammoth Hot Springs is schitterend, door de harde wind en de soms krappe wegen is het niet de handigste weg om te rijden. We vinden het echter allemaal de moeite waard, we rijden door schitterende natuur. Voordat we bij Mammoth Hot Springs aankomen stoppen we onderweg nog bij de Tower Fall.
Gezien de drukte hebben we hoge verwachtingen bij Mammoth Hot Springs. Nadat we een plekje hebben gevonden voor de camper lopen we langs de lower en upper terraces. Het is mooi om te zien, maar de echte ‘wow’ blijft uit. Persoonlijk vinden we de weg via de Grand Loop Road naar Mammoth Hot Springs toe, mooier dan de Mammoth Hot Springs zelf. We besluiten dan ook al snel om terug te rijden naar Grand Prismatic Spring, in de hoop hier vandaag een beter beeld van de krijgen.
Gezien het betere weer vandaag hebben we er vertrouwen in. Wanneer we aankomen bij Grand Prismatic Spring is de damp stukken minder dan gisteren. Resultaat is dat we de schitterende kleurcontrasten vele malen beter zien dan gisteren. We proberen dit geweldige natuurfenomeen zo goed mogelijk vast te leggen op de foto, waarna we terugkeren naar de camping.
Met ons tweede bezoek aan Grand Prismatic Spring is ook een ‘einde’ gekomen aan ons bezoek aan Yellowstone NP, na ruim twee dagen van geysers, pools en watervallen beginnen we morgen aan onze reis naar Rocky Mountain NP.

Camping: Madison Junction Campground
Kosten: US$27
Faciliteiten: toiletten
Excursiekosten: -

Yellowstone NP - Buffalo

Voor vandaag staat de derde langere reisdag op het programma. We moeten namelijk de afstand overbruggen van de Madison Junction Campground naar Buffalo. Dit is een afstand van ruim 215 mijl. We verlaten via het Norris Geyser Basin, Canyon Village en Fishing Bridge via de oost uitgang Yellowstone NP. In Fishing Bridge stoppen we voor een ontbijtje bij de General Store, ook kopen we hier onze laatste Yellowstone NP souvenirs voor het thuisfront.
Onderweg passeren we de plaatsjes Cody, Greybull en Worland voordat we via Bighorn National Park in Buffalo aankomen. Aangekomen in Buffalo stoppen we bij een lokale supermarkt om inkopen te doen voor de bbq van vanavond. Menig inwoner van Buffalo vraagt ons waarom we met de camper in Buffalo zijn, we krijgen complimenten voor de door ons uitgestippelde route!
In de avond gaan we optijd slapen aangezien we goed uitgerust aan de een na laatste lange reisdag van onze reis willen beginnen. Morgen rijden we namelijk van Buffalo naar Moraine Park campground, dit is de camping die we gereserveerd hebben in de Rocky Mountains.

Camping: Indian Campground
Kosten: US$45
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 350 km

Buffalo - Rocky Mountain NP

De afstand van Buffalo naar Moraine Park Campground is een afstand van ruim 400 mijl over voornamelijk de I-25 S. We denken in ongeveer 7 uurtjes naar de Rocky Mountains te rijden dus we besluiten rond 9 uur aan te rijden.
De reis verloopt voorspoedig en ondanks de harde zijwind weten we in ruim 7 uur naar Estes Park te rijden. In dit gezellig ogende plaatsje is onder andere een visitor center gevestigd. Via internet hebben we een hike van ruim 15 kilometer gevonden welke we morgen willen gaan lopen. Bij het visitor center kennen ze de Bear Lake to Fern Lake trailhead wandeling ook, en ze beamen de schoonheid van deze route. Een goede keuze dus! Daarnaast zeggen de mensen bij het visitor center ons dat we de Trail Ridge Road niet mogen overslaan. Deze plannen we in voor overmorgen, wanneer we naar Moab reizen.
Na ons bezoek aan het visitor center rijden we door naar onze camping. Deze camping is schitterend in de natuur gelegen en een echte aanrader wanneer u verblijft in de Rocky Mountains. Daarnaast vertrekt bij de camping de shuttle bus van het park. ’s Avonds genieten we van een heerlijke bbq. Ook maken we al optijd een kampvuur aangezien de temperatuur aardig afkoelt wanneer de zon onder is. Voor we gaan slapen vullen we de koelkast nog een keer met voldoende water zodat we dit morgen mee kunnen nemen tijdens de wandeling.

Camping: Moraine Park Campground
Kosten: US$26
Faciliteiten: toiletten, water/electra
Excursiekosten: -

Afstand: 650 km

Rocky Mountain NP

Aangezien we vanavond zullen verblijven op de KOA campground in Estes Park, parkeren we de camper deze ochtend net buiten de camping, in de buurt van de shuttle bus stop. Met de shuttle bus reizen we naar het grotere ‘Park & Ride station’ vanuit hier vertrekt de bus naar Bear Lake, waar de Bear Lake to Fern Lake trailhead start.
De route start bij het schitterende Bear Lake. Via de Bear Lake trail lopen we een rondje om het bijzondere meer. Vooral vanuit de oostkant van het meer heeft u een schitterend uitzicht over het meer. We vervolgen onze route in de richting van Two Rivers Lake en Lake Helene. Twee prachtige meren in het Rocky Mountain gebergte. Vanaf de rotsen bij Lake Helene heb je een schitterend uitzicht over de vallei.
We vervolgen onze route in de richting van het geweldige Odessa Lake, Fern Lake en Spruce Lake. Odessa Lake en Fern Lake zijn relatief eenvoudig te bereiken. Spruce Lake is enkel via een geimproviseerd pad te bereiken, voor de avonturiers onder ons dus!
Na tussen de 15 en 20 kilometer gelopen te hebben komen we aan bij het eindpunt van deze fantastische wandeling door de Rocky Mountains. Ik persoonlijk heb het meeste genoten van het uitzicht vanaf de rotsen bij Lake Helene en het uitzicht bij Odessa Lake. Het mooie aan deze wandelingen is dat je echt op plekken in de natuur komt waar je met de camper, of zelfs met de fiets niet kunt komen. Geweldig!
Eenmaal teruggekeerd bij de camper rijden we naar de KOA campground in Estes Park. Na zo’n intensieve dag is een camping met iets meer faciliteiten wel lekker. We trakteren onszelf op lekkere pizza’s welke door Chicago’s Best netjes op de camping bezorgd worden. Morgen hebben we onze laatste lange reisdag op het programma staan. Ditmaal vanuit Estes Park via o.a. de Trail Ridge Road en de schitterende 128 naar Moab.

Camping: Estes Park KOA
Kosten: US$75
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel
Excursiekosten: -

Rocky Mountain NP - Moab

Vandaag moeten we zo’n 400 mijl overbruggen van de Rocky Mountains naar Moab. De laatste lange reisdag van deze vakantie. Na vandaag hebben we al zo’n 2/3e van de te reizen afstand afgelegd. Zoals de andere reisdagen vertrekken we ook vandaag vroeg. Via de adembenemende Trail Ridge Road klimmen we naar een hoogte van ruim 3700 meter, op het hoogste punt van deze route rijden we zelfs boven de boomgrens. Een schitterend gezicht, maar wat waait het hier hard. Twee handen aan het stuur is hier vereist.
We vervolgen onze route via de I-70 E zo’n 25 kilometer voor het verlaten plaatsje Cisco passeren we de staatsgrens en rijden we Utah weer binnen. Bij Cisco verlaten we de I-70 en rijden we via de 128 in de richting van Moab. Deze schitterende Scenic Byway werd onder andere gereden door Chris Zeegers in het programma 3 op Reis. Het mooie aan deze route is dat u tussen enorme rode rotswanden rijdt terwijl de weg de Colorado River volgt. We begrijpen meteen waarom deze weg de titel Scenic Byway heeft gekregen.
Aan het einde van de middag komen we aan op onze camping voor de komende 4 nachten: Canyonlands RV Resort & Campground. Bij de receptie vragen we na waar we vanavond het beste kunnen gaan eten. We volgen het advies op en we lopen naar Zax Restaurant, Een schitterend Amerikaans ogend restaurant met op de kaart voor ieder wat wils. We sluiten de avond af met een biertje bij de Moab Brewery. Voor morgen hebben we een dagje raften gereserveerd op de Colorado River.

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground
Kosten: US$75
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 650 km

Moab

In de ochtend worden we verwacht bij het Moab Adventure Center. Hier hebben we een dagexcursie raften gereserveerd. Per bus worden we met zo’n 15 anderen via de 128 naar het beginpunt van de excursie gebracht.
Na een korte veiligheidsinstructie gaan we in groepen van 10 personen per raft het water op. We volgen de Colorado River in de richting van Moab en al raftend genieten we van het schitterende uitzicht op de omgeving. Het uitzicht vanaf het water geeft toch weer net een ander perspectief dan vanaf de weg. Tijdens het raften passeren we enkele rapids / stroomversnellingen. Na ongeveer 2 uur raften komen we aan bij Red Cliffs Lodge, hier hebben we de lunch. In tegenstelling tot veel andere excursies is deze lunch goed verzorgd. De mensen die slechts een halve dag raften hadden geboekt verlaten hier de excursie. We starten met 8 personen aan het middag gedeelte van de excursie. Ook in de middag passeren we enkele stroomversnellingen. Ondanks het mindere weer (lees: wisselvallig met af en toe regen) genieten we volop van het raften.
Laat in de middag keren we terug op de camping en kijken we terug op een leuke dag. Een dag waarbij we de camper op de camping hebben kunnen laten staan. Na het strakke reisschema van de eerste dagen is het lekker dat we nu 4 nachten op dezelfde camping staan waarbij we in afstand slechts kleine uitstapjes maken naar Arches NP, Canyonlands NP en Deadhorse Point SP.
Morgen staat de eerste van de drie op het programma: Arches NP.

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground
Kosten: US$75
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Arches NP

Na 10 minuten rijden staan we voor de ingang van Arches NP. Gisteren hebben we alvast bekeken hoe we ons bezoek aan Arches NP het beste in kunnen delen. Als eerste zullen we het window gedeelte van het park bezoeken, om vervolgens naar de Devil’s Garden trailhead te rijden. We sluiten ons bezoek aan Arches NP af met een bezoek aan dé highlight van Arches NP, Delicate Arch.
Nadat we het park binnen zijn rijden we via Arches Scenic Road en The Windows Road naar de arches van het window gedeelte. Nadat we onze camper geparkeerd hebben lopen we als eerste naar de bekende Double Arch. Het is een prachtige dubbele boog, een indrukwekkend natuurverschijnsel. Het is jammer dat de vele toeristen de arch beklimmen. We lopen via dezelfde weg terug en steken de parkeerplaats over naar Turret Arch, South Window en North Window. Stuk voor stuk mooie arches en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een trip naar Arches NP.
Nadat we deze arches hebben gezien rijden we naar Devils Garden trailhead. De bekendste arch in dit gebied is Landscape Arch. Nadat we Landscape Arch hebben gezien besluiten we mede door de dreigende lucht om terug te gaan naar de camper.
Gelukkig is er nog maar weinig van deze dreigende lucht over wanneer we op de parkeerplaats bij Delicate Arch trailhead, hét mooiste stuk van vandaag aankomen. Delicate Arch is vanaf twee viewpoints te zien, ons werd echter geadviseerd om de wandeling naar Delicate Arch toe te maken. Een ding is zeker, hier hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van. De wandeling er naartoe is pittig maar niet erg lang. Het uitzicht bij Delicate Arch is waanzinnig. We zijn hier gelukkig al halverwege de middag waardoor we nog enkele uren van dit waanzinnige uitzicht kunnen genieten.
Na ruim 2 uur bij Delicate Arch te hebben vertoefd besluiten we om terug te keren naar de camping. ’s Avonds gaan we uiteten in Moab. We kijken terug op een geweldige dag. We zijn er van overtuigd dat Delicate Arch een van de highlights van onze reis zal zijn wanneer we terugkeren naar Nederland.

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground
Kosten: US$75
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Dead Horse Point & Canyonlands NP

Iets verder van Moab vandaan liggen Deadhorse Point State Park en Canyonlands NP. Wanneer we van Moab naar deze parken rijden is het nauwelijks bevatten dat er zulke inmense canyons te vinden zijn in dit gebied.
Aangekomen bij Dead Horse Point SP rijden we direct naar de lookout. Vanaf het uitzichtpunt kijken we mijlen ver weg. We kijken uit op een kronkel in de Colorado River in de vorm van een hoefijzer. De vergelijking met Horseshoe Bend waar ik vorig jaar geweest ben is dan ook al snel gemaakt. Het uitzicht is geweldig, niet wetende wat ons precies te wachten staat bij Canyonlands NP besluiten we om niet te lang bij Dead Horse Point te blijven.
Laat in de morgen komen we aan bij Canyonlands NP en we laten ons bij het visitor center informeren over de mogelijkheden in het park. Wat kunnen we zoal doen naast het bezoeken van de bekende Mesa Arch?
Direct na het visitor center stoppen we voor de eerste keer in het park: Shafer Canyon Overlook. Vanaf hier kijken we schitterend weg over de Shafer Canyon Road. Een echte must see wanneer je Canyonlands NP bezoekt.
We vervolgen onze weg via Whale Rock naar Upheavel Dome. De uitzichtpunten over dit bijzondere natuurverschijnsel zijn te bereiken via een korte wandeling. Vervolgens rijden we naar de Green River Overlook. Zonder enige twijfel een van de mooiste uitzichten tijdens onze reis. In de verte in de canyon zie je de Green River. Het uitzicht is zo weids dat het moeilijk is om het in een keer op de foto te krijgen.
We rijden verder naar Orange Cliffs Overlook en Grand View point. Ook vanaf deze twee plekken hebben we schitterende weidse uitzichten. Je kunt dus wel stellen dat Canyonlands NP het park is van de schitterende weidse uitzichten.
Op de terugweg naar de uitgang van het park stoppen we bij Mesa Arch. Via een korte wandeling kom je bij de arch uit. Wanneer je door de arch heen kijkt heb je een geweldig uitzicht over Canyonlands NP. De arch is weliswaar minder mooi dan Delicate Arch in Arches NP, maar toch ook zeker het bezoeken waard.

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground
Kosten: US$75
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Moab - Durango

Na 4 nachten op Canyonlands RV Resort & Campground te hebben gestaan is het vandaag tijd om te vertrekken in de richting van Durango, maar niet voordat we op een waardige manier afscheid hebben genomen van Moab. In de middag zullen we namelijk met een echte Jett Boat de Colorado River op gaan.
Nadat we de camping hebben verlaten en onze camper geparkeerd hebben slenteren we nog wat door Moab. Naast vele restaurantjes vindt u ook veel souvenir winkeltjes aan Main street in Moab. We kopen nog enkele souvenirs en we zorgen dat we ruim op tijd bij Moab Jett zijn. Dit is de organisatie waar we de Jett Boat tour geboekt hebben.
Nadat iedereen gearriveerd is vertrekken we naar de Colorado River. Hier liggen de boten al klaar en staan de chauffeurs ons op te wachten. De chauffeur van onze boot doet dit al jaren, dat merken we ook wel! Op volle snelheid passeren we boven het water uitstekende rotsen, ook varen we rakelings langs de randen van de rivier. Als dat nog niet voldoende is gooit hij eens in de zoveel tijd de boot volledig om, dan pas merken we wat een kracht er in de boot zit.
Na de boottocht keren we terug naar Moab en rijden we met de camper naar Durango. Het ritje van vandaag is slechts 2,5 uur. Vroeg op de avond komen we aan in Durango. Hier hebben we gereserveerd op de KOA campground net buiten het plaatsje. Morgenvroeg moeten we al optijd op, we hebben namelijk retourtickets op de trein van Durango naar Silverton geboekt. Deze bijzondere treinreis door San Juan County is een van dé attracties waar dit gebied om bekend staat.

Camping: KOA Durango
Kosten: US$70
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 265 km

Durango - Silverton - Durango

Vandaag reizen we met de trein van Durango naar Silverton en weer terug. De treinreis van Durango naar Silverton neemt zo’n 3 uur (enkele reis) in beslag. Rond 9 uur vertrekken we met de oude stoomtrein naar Silverton. Onderweg rijden we door de prachtige natuur van San Juan County.
Rond het middaguur komen we aan in Silverton waar we 2 uur vrije tijd hebben. Silverton is een bijzondere plaats, en we hebben het idee dat we op een volledig andere bestemming zijn in vergelijking tot de voorgaande 2,5 week. Het spoor eindigt hier echt, en de wegen zijn onverhard. Slechts de hoofdweg door Silverton is geasfalteerd. De huisjes in het dorp hebben allemaal verschillende kleuren en het lijkt alsof de tijd hier jaren heeft stilgestaan. Een hele bijzondere ervaring.
Na twee uur vrije tijd in Silverton is de trein inmiddels omgekeerd op het spoor en kunnen we beginnen aan de terugreis naar Durango. Doordat we een relatief duur ticket hebben gekocht zijn de drankjes inclusief en krijgen we uitleg van een gids over Durango, Silverton, de treinreis en de historie van de omgeving.
’s Avonds eten we een hapje in Durango en keren we terug naar de KOA camping. Morgen hoeven we slechts een klein stukje te rijden naar Mesa Verde NP wat we de rest van de dag zullen verkennen.

Camping: KOA Durango
Kosten: US$70
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Durango - Mesa Verde

In ongeveer 45 minuten rijden we van Durango naar Mesa Verde NP. Helaas is het weer vandaag minder en treffen we onderweg naar Mesa Verde NP al regen. Aangekomen bij het park laten we ons informeren bij het visitor center en we kopen tickets voor het bezoeken van Balcony House.
We rijden met de camper via Mesa Top Ruins Road in de richting van Spruce Tree House, Cliff Palace en Balcony House. Gezien de stevige regenval bezoeken we eerst het Chapin Mesa archeologisch museum om vervolgens naar het viewpoint van Spruce Tree House te lopen.
Vervolgens rijden we met de camper naar het viewpoint voor Cliff Palace. Cliff Palace is een enorme nederzetting in de rotswand waar de vroegere bevolking geleefd heeft. Indrukwekkend om te zien dat er zulke bouwwerken in een rotswand zijn gemaakt vroeger.
Nadat we nog verschillende stops meer hebben gemaakt melden we ons op het afgesproken tijdstip op de parkeerplaats bij Balcony House. Nu mogen we namelijk onder begeleiding van een ranger zelf zo’n huis/nederzetting bezoeken. Na een stukje gelopen te hebben komen we aan bij een behoorlijk hoge houten ladder. Via deze ladder klimmen we naar de nederzetting toe. Tijdens het bezoek aan Balcony House verteld de ranger waar alle ruimtes voor dienden en hoeveel mensen er naar alle waarschijnlijkheid hebben gewoond in Balcony House.
Na ons bezoek aan Balcony House besluiten we om naar de camping te rijden. Gelukkig beschikt de camping over een overdekte jacuzzi. Hier zitten we de rest van de middag in. ’s Avonds wanneer het droog is steken we de bbq aan. Morgen zullen we vroeg vertrekken naar Capitol Reef, zodat we dit park ’s middags kunnen verkennen.

Camping: Mesa Verde RV Resort
Kosten: US$45
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 65 km

Mesa Verde NP - Capitol Reef NP

Gezien de behoorlijke reistijd vandaag, 250 mijl, en het strakke tijdschema vertrekken we vroeg vanochtend. Via de UT-95 N rijden we naar Capitol Reef NP. Vooral het stukje in de omgeving van Hite, en het stuk van Caineville naar Fruita zijn erg mooi op deze route.
Rond 13.30 komen we aan in Capitol Reef NP, ook hier laten we ons informeren bij het visitor center. Gezien de geringe tijd die we hebben in Capitol Reef NP moeten we keuzes maken. We vinden het allemaal niet erg om een stukje te lopen dus we laten ons informeren over leuke hikes waar we de rest van de middag mee kunnen vullen, advies aan ons: Hickman Brige trail en de Grand Wash trail. Wanneer we het park uitrijden in de richting van Torrey zouden we nog kunnen stoppen bij Panorama Point. Gezien de goede ervaringen volgen we ook deze keer het advies op.
Wanneer we vanuit het visitor center naar de Hickman Bridge trail rijden passeren we het plaatsje Fruita, hier staat een bekende boomgaard waar je gratis fruit mag plukken. Door de beperkte parkeermogelijkheden hebben we in eerste instantie moeite met het parkeren van de camper bij Hickman Bridge, uiteindelijk lukt het toch en kunnen we aan de wandeling beginnen.
De wandeling is relatief kort, waarbij we in het begin een stukje klimmen. Hickman Bridge is een rotsachtige brug wat me direct deed denken aan Arches NP en Mesa Arch in Canyonlands NP. Leuk om te zien maar naar mijn mening kan Hickman Bridge niet tippen aan bijvoorbeeld Delicate Arch of Mesa Arch.
We rijden door naar het beginpunt van de Grand Wash trail. Bij deze wandeling loop je door een droge rivierbedding tussen de enorme rotswanden. Erg indrukwekkend, en het levert schitterende plaatjes op! Nadat we de canyon ruim 1 uur ingelopen zijn besluiten we om om te keren zodat we zeker voor zonsondergang weer uit de canyon zijn.
Het is slechts 15 minuten rijden van Capitol Reef NP naar Torrey dus we besluiten onderweg nog even te stoppen bij het Panorama Point, het uitzicht is leuk, eenvoudig mee te pikken, maar geen échte must see.
’s Avonds eten we op de camping en gaan we optijd slapen. We hebben namelijk besloten om naast Coral Pink Sand Dunes morgen ook een bezoek te brengen aan Bryce Canyon NP, dit alles voordat we aankomen op de camping in Springdale, vlakblij Zion NP.

Camping: Wonderland RV Park
Kosten: US$70
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette
Excursiekosten: -

Afstand: 440 km

Capitol Reef NP - Bryce Canyon NP - Coral Pink Sand Dunes - Zion NP

Gisterenavond hebben we besloten om Bryce Canyon NP ook nog toe te voegen aan het reisschema. Waar we vandaag eigenlijk via Coral Pink Sand Dunes naar Zion NP zouden rijden, stoppen we nu eerst nog in Bryce Canyon NP.
Aangezien het opnemen van Bryce Canyon NP in het reisschema extra tijdsdruk met zich meebrengt, vertrekken we deze ochtend al vroeg. Via de schitterende UT-12 rijden we naar Bryce Canyon NP waar we al in de ochtend aankomen. Aangezien ik hier voorheen al 2 dagen op de camping gestaan heb weet ik inmiddels hoe we het meeste uit ons bliksembezoek aan het park kunnen halen.
We parkeren onze camper op de grote parkeerplaats schuin tegenover het Best Western Ruby’s Inn hotel. Vanuit hier vertrekt een shuttle bus naar het park. Deze shuttle bus stopt bij elk viewpoint in Bryce Canyon NP. We stappen bij Bryce Point uit om het schitterende Bryce Canyon NP te aanschouwen. Vervolgens stappen we bij Sunset Point uit. Hier begint namelijk de Navajo Loop trail. Deze bekende Navajo Loop trail combineren we met de Queens Garden trail, deze veel gemaakte combinatie geeft u een goed beeld van het schitterende park. U loopt tussen de schitterende rode rotsformaties door, om vervolgens bij Sunrise Point uit te komen.
Eenmaal aangekomen bij Sunrise Point nemen we de shuttle bus terug naar de parkeerplaats buiten het park. Op slechts 1,5 uur rijden van Bryce Canyon NP ligt Coral Pink Sand Dunes. Dit State Park had ik tijdens mijn vorige reis nog niet bezocht en wilde ik graag opnemen in mijn reisschema van deze reis. Aangekomen bij het visitor center bekijken we de opties. Je kunt een ATV tour boeken, of een sandboard huren. Daarnaast is er een observation platform gemaakt waar je schitterende foto’s van de zandduinen kunt maken.
Wij kiezen ervoor om een sandboard te huren om zelf van deze enorme zandduinen af te glijden. Voor $25 per stuk hebben we allemaal een sandboard. Na ruim 1,5 uur boarden zijn we allemaal doodop. Het boarden opzich is niet zo intensief, het keer op keer beklimmen van de zandduinen is des te intensiever. Het is een leuke manier om bezig te zijn in het State Park, ook wanneer u met kinderen reist is een bezoek aan Coral Pink Sand Dunes zeker aan te raden.
Aan het eind van de middag zijn we genoodzaakt te vertrekken richting de camping in Springdale. Om hier te komen moeten we namelijk door een tunnel, deze is vandaag echter maar tot 18 uur toegankelijk (voor campers). Gelukkig zijn we nog ruim optijd bij de tunnel en komen we rond etenstijd aan op onze camping. We hebben een plekje gereserveerd op de Zion Canyon Campground, net buiten de parkgrenzen.
We eten vanavond in een restaurant in Springdale. ’s Avonds drinken we gezellig een biertje bij de camper. We leggen de koelkast nogmaals vol met water en gaan vroeg slapen zodat we morgen uitgerust aan een van de bekendste wandelingen van Zion NP kunnen beginnen, Angels Landing.

Camping: Zion Canyon Campground
Kosten: US$60
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 320 km

Zion NP

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, we gaan eindelijk Angels Landing lopen, de wandeling/hike waar we alle vijf zo naar uitgekeken hebben. Met een rugzak volgeladen met water lopen we deze ochtend naar het visitor center van Zion NP. Hier zal rond 7 uur de bus vertrekken naar o.a. shuttle stop ‘The Grotto’ waar Angels Landing begint.
We genieten volop van deze intensieve wandeling, waar het begin vrij eenvoudig lijkt klimmen we vervolgens via enkele stijle stukken naar een behoorlijke hoogte. Dit alles voor de ‘grande finale’ begint. Het laatste stuk van Angels Landing moeten we namelijk via een smal pad, met behulp van kettingen naar het eindpunt klimmen.
Over een ding zijn we het eens, het is het allemaal zeer zeker waard. Wat hebben we een prachtig uitzicht vanaf de top van Angels Landing. Doordat we zo vroeg boven op de top zijn is de canyon waarop we uitkijken nog volledig in de schaduw. Door de opkomende zon wordt het uitzicht met de minuut beter. Aan het eind van de ochtend beginnen we aan de afdaling. Doordat er slechts één weg omhoog is, is de terugweg gezien de drukte een lastigere opgave dan de heenweg.
Nadat we weer aangekomen zijn bij de shuttle bus nemen we de bus naar de Zion Lodge. Hier eten we een hapje in het zonnetje en blikken we terug op de geweldige wandeling van deze ochtend. Gezien onze vermoeide benen keren we terug naar de camping waar we de rest van de middag bij het zwembad zullen verblijven. s’Avonds steken we voor de laatste keer deze reis onze bbq aan en bereiden we ons voor op de wandeling van morgen: Observation Point.

Camping: Zion Canyon Campground
Kosten: US$60
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Zion NP - Las Vegas

Een minder bekende, maar zeker niet minder mooie wandeling in Zion NP is de wandeling naar Observation Point. De wandeling staat evenals Angels Landing als strenuous aangegeven op de informatie van het visitor center.
Aangezien deze wandeling minder populair is nemen we de shuttle bus vandaag iets later. Bij de shuttle stop waar de Observation Point wandeling begint stappen we uit met slechts 6 anderen, wat een verschil in vergelijking tot gisteren. We beginnen aan de wandeling en al direct is duidelijk waarom deze in dezelfde categorie valt als Angels Landing, via enkele haarspeldbochten klimmen we in no-time naar behoorlijke hoogte. De rest van de klim blijft het pad continu licht stijgen waardoor we uiteindelijk zelfs hoger uitkomen dan gisteren bij Angels Landing.
Eenmaal aangekomen op de top zijn we het direct met elkaar eens: de wandeling naar Angels Landing is spectaculairder, maar de wandeling naar Observation Point is zwaarder. Daarentegen is het uitzicht bij Observation Point spectaculairder, doordat we naar nog grotere hoogte zijn geklommen is het uitzicht ook nóg grootser.
Na een pauze bovenop de top keren we terug naar de shuttle bus stop in het dal van Zion NP. Met de bus gaan we terug naar de parkeerplaats waar we onze camper ophalen. Helaas is ons bezoek aan Zion NP nu ten einde gekomen. We rijden naar Las Vegas waar we voor de laatste nacht een reservering hebben gemaakt op de KOA camping op slechts 5 minuten bij Road Bear vandaan. Dit is ideaal wanneer we morgenvroeg de camper in moeten leveren.
Zodra we aangekomen zijn in Las Vegas pakken we onze koffers in en nemen we nog een duik in het zwembad van de camping. ’s Avonds zoeken we een leuk restaurant in Sam’s Town en wagen we een gokje in het Casino.

Camping: KOA Sam’s Town
Kosten: US$50
Faciliteiten: toiletten, douches, full hook up, wifi, wasserette, winkel, zwembad
Excursiekosten: -

Afstand: 275 km

Las Vegas

Dag 23: Las Vegas

Deze ochtend is het helaas tijd om de camper in te leveren. Wat zijn afgelopen 3 weken voorbij gevlogen! We hebben ruim 5000 kilometer gereden de afgelopen weken, maar het was het waard. Wat hebben we genoten van het avontuur met de camper. Met 5 vrienden een roadtrip maken door de USA, een geweldige herinnering.
Nadat we de camper ingelevert hebben worden we naar het MGM resort gebracht. Hier hebben we 2 nachten geboekt, de allerlaatste nacht zullen we in het Bellagio hotel verblijven. In de middag bezoeken we het bekende Las Vegas sign. We sluiten netjes aan in de rij en wachten tot het ons moment is voor een mooie foto met het bekende Las Vegas icoon.
Daarna wandelen we terug naar de Strip. Nadat we verschillende hotels, winkels en souvenir shops bezocht hebben (o.a. de M&M en CocaCola winkel) keren we terug naar het MGM resort. We eten vanavond een hapje in het food court in het hotel. De prijs/kwaliteit verhouding is naar onze mening goed, en we hebben ons eten snel. Na het eten verhuizen we naar een van de bars van het hotel, ook vanavond bezoeken we het casino voordat we terugkeren naar onze kamer.
Morgenochtend gaan we 3 huurauto’s ophalen om de Hoover Dam en Death Valley te bezoeken.

Hotel: MGM Grand
Kosten: €120

Dag 24: Las Vegas

Vanuit het hotel nemen we een taxi naar Alamo bij de luchthaven van Las Vegas. Hier staan vanochtend als het goed is 3 cabrio’s klaar voor ons. Na een korte taxirit komen we aan bij de autoverhuurder. Al snel zijn we onderweg met twee Chevrolet Camaro’s en een BMW 4 serie.
Via Lake Mead National Recreation Area rijden we richting de Hoover Dam. Dat dit een van de belangrijkste bouwwerken van Amerika is blijkt wanneer we aankomen bij de de dam. Alle auto’s worden gecontroleerd op ruime afstand van de dam gecontroleerd en ook lopen er zwaarbewapende agenten over de dam heen. Helaas is er op het moment dat wij bij de dam zijn geen tour mogelijk. We lopen over de dam en bekijken hem vanaf het viaduct, wat een inmens bouwwerk, zo groot dat het lastig is om het hoogteverschil op een foto duidelijk te maken.
Nadat we de Hoover Dam hebben bekeken rijden we naar Death Valley. Via Pahrump en Death Valley Junction rijden we in de richting van Furnace Creek. Wanneer we de 190 volgen komen we dan eindelijk het lang gezochte welkomstbord van Death Valley tegen. Aangezien het al 15 uur in de middag is, besluiten we om om te keren en terug te rijden naar de verhuurder. We moeten de auto’s namelijk in de avond weer inleveren bij de verhuurder. Voordat we de auto’s weer inleveren stoppen we bij de In N Out burger, op aandringen van mijn collega’s gaan we hier vanavond eten.
’s Avonds wanneer we teruggekeerd zijn op de strip in Las Vegas, gaan we naar een van de bars van het New York New York hotel. Morgen is het helaas alweer tijd om uit te checken bij het MGM resort en in te checken voor onze laatste nacht tijdens deze reis, in het Bellagio hotel.

Hotel: MGM Grand
Kosten: €120 

Dag 25: Las Vegas

Nadat we zijn uitgecheckt bij het MGM resort nemen we een taxi naar het Bellagio hotel. Gezien de geringe afstand hadden we het ook kunnen lopen, maar met de hoeveelheid bagage is het een taxi iets eenvoudiger. We checken in bij het Bellagio hotel waar we twee kamers met uitzicht op de fonteinshow, en dus ook de strip geboekt hebben.
Het uitzicht vanuit de kamer is fenomenaal. Wanneer we uit het raam kijken zien we op de voorgrond de fonteinshow en de strip terwijl we op de achtergrond het verlaten gebied rondom Las Vegas heen zien. Iets wat tijdens zonsondergang prachtige beelden op moet leveren.
Deze laatste dag besteden we aan het zwembad. Na ruim 3 weken rondreizen waarbij we elke dag iets op het programma hadden, gunnen we onszelf een middagje genieten aan het zwembad. Tegen 6 uur gaan we terug naar onze hotelkamer om het schitterende kleurenspel van de zonsondergang te aanschouwen.
Ons laatste avondmaal nuttigen we in een van de restaurants van het Bellagio. Het eten smaakte voortreffelijk en het komt dan ook niet als een verrassing dat de rekening van dit etentje iets hoger uitvalt dan de voorgaande avonden wanneer we zijn gaan uiteten. Nadat we onze laatste dollars hebben uitgegeven in het casino is het tijd om te gaan slapen. We kunnen terugkijken op een fantastische rondreis door West-Amerika en de Rocky Mountains vol nieuwe herinneringen.
Morgen vliegen we van Las Vegas naar Detroit om vervolgens daar over te stappen op onze vlucht naar Amsterdam.

Hotel: Bellagio
Kosten: €275

Las Vegas - Amsterdam

Dag 26: Las Vegas – Amsterdam

Vandaag is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. We kijken terug op een schitterende rondreis door West-Amerika en de Rocky Mountains. Van verlaten gebieden tot een bruisende stad als Las Vegas en van temperaturen rond het vriespunt tot temperaturen van 38 graden.
Vroeg in de middag vertrekt onze vlucht naar Detroit waar we over zullen stappen op onze vlucht naar Amsterdam. 

Dag 27: Aankomst Amsterdam

Na een eenvoudige overstap op de luchthaven van Detroit komen we rond het middaguur aan op Schiphol. Na ruim driekwart jaar van voorbereidingen is deze fantastische reis nu ten einde gekomen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties