Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘20-daagse camperreis Chicago - Orlando’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Chicago

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Chicago, nadat je bent aangekomen in Chicago overnacht je een nacht in het Edward Hotel dat vlak bij het vliegveld O'Hare International Airport ligt. Heb je nog alle energie om met het openbaar vervoer af te reizen naar het centrum van Chicago, dan kunnen we dit ten zeerste aanraden. In de stad Chicago is veel te zien en veel te doen, zo kan je richting Grant Park gaan waar je een mooie wandeling kan maken in een prachtig park naast een van de Great Lakes. Rondom het park ligt het centrum van Chicago waar genoeg musea zijn, restaurants en bars om iets te kunnen eten of gezellig iets te kunnen drinken. 

 

Champaign

Vandaag ga je de camper ophalen om daarna door te rijden naar D and W Lake Camping and RV Park in Champaign. Eerst even bijkomen van de vlucht, eventueel bezoek aan Chicago en het ophalen van de camper, waarna je in een échte Amerikaanse camper de grote reis gaat beginnen. De eerste twee dagen van deze reis zijn eigenlijk twee lange reis dagen waarna je uiteindelijk in Memphis zult eindigen. Onderweg kan je wel genieten van het prachtige Amerikaanse landschap dat constant veranderd.  


Campingsuggestie Champaign:

 • D and W Lake Camping and RV Park
Afstand: 210 km

Memphis

De tweede dag van de rondreis is veruit de langste reis dag van deze rondreis, op deze dag leg je ongeveer 650 kilometer af om uiteindelijk in Memphis te eindigen op de Graceland RV Park & Campground. Tijdens deze rit zal je het landschap om de zoveel kilometer zien veranderen van uitgestrekte boerenlandschappen tot prachte gebieden vol bergen en bossen. Je kunt voor een langere route kiezen via de route 70, waar de vroegere alom bekende Route 66 lag. Een waar stukje geschiedenis, omdat deze grotendeels opnieuw geasfalteerd is zie je helaas niet meer veel van deze route. Eenmaal aangekomen is het leuk om af te reizen naar het centrum van Memphis.

 

Memphis is de stad waar het voor de wereld artiest Elvis Presley allemaal begon. In Memphis nam Elvis zijn eerste plaatjes op, destijds speciaal voor zijn moeder haar verjaardag. Later begon hier ook het echte avontuur voor de zanger. Op 5 juli 1954 nam hij hier zijn eerste echte plaat op. Helaas vond ook het einde van de carrière van Elvis plaats in Memphis. Dit is namelijk de plek waar hij op 16 augustus 1977 overleed. Dit gebeurde als gevolg van een hartstilstand. Later bleken er diverse sporen van pillen in zijn lichaam aanwezig te zijn. Het overlijden vond plaats op zijn landgoed genaamd ''Graceland''. Dit landgoed kun je nog  steeds bezoeken.

 

De stad Memphis heeft je meer te vertellen tijdens de camperreis dan alleen het verhaal van Elvis. Terwijl Elvis het helemaal maakte in Memphis, is dit de plek waar de strijder voor de mensenrechten, Martin Luther King, ten onder ging. Terwijl hij op het balkon van het Lorraine motel in Memphis stond, werd hij doodgeschoten. Een zwarte dag in de roerige jaren 60. Tijdens de camperreis kun je een bezoek brengen aan het National Civil Rights Museum, hier kun je de plek bezichtigen waar Martin Luther King is neergeschoten.

 

Heb je even genoeg van alle geschiedenis? Ontdek Down Town Memphis met het bekende Beale Street gevuld met leuke restaurants en cafés met geweldige live blues muziek. Daarnaast is het leuk om de Memphis Pyramid te bezoeken, in dit indrukwekkende gebouw is nu een Bass Pro Shop gevestigd waar je alle benodigdheden kan vinden om outdoor te gaan survivallen maar er zit ook een hotel, bowling banen en meerdere restaurants in. Helemaal boven in de punt van de piramide zit een observatie dek waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Memphis.


 Campingsuggesties Memphis:
Afstand: 630 km

Vicksburg

Op de vierde dag van de rondreis zal je overnachten in Vicksburg op de Ameristar Hotel & RV Park. In Vicksburg wonen bijna 23.000 mensen, het stadje Vicksburg is niet zo bekend toch heeft het een hele rijke geschiedenis die te maken heeft met de Amerikaanse Burgeroorlog. De slag om Vicksburg wordt, samen met de slag om Gettysburg, gezien als de kantelpunten van de Amerikaanse burgeroorlog. Om deze redenen zijn er veel gerelateerd dingen te doen en te zien in Vicksburg. Er zijn veel historische gebouwen en musea die te maken hebben met de Amerikaanse Burgeroorlog ook kun je er een bezoek brengen aan het Vicksburg National Military Park.

 

Het Vicksburg National Military Park is van historische betekenis voor het jaar 1863. Het ruim opgezette openluchtmuseum laat de geschiedenis zien van de burgeroorlog. Je rijdt door het park langs de diverse monumenten en je kunt stoppen en uitstappen wanneer je wilt. Er is een korte en een lange tour. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de USS Cairo museum. Het museum biedt algemene en historische informatie, tentoonstellingen over maritieme operaties van de Amerikaanse Burgeroorlog, Een korte film laat het zinken, ontdekken en de bergingsoperaties zien van de kanonneerboot. Daarnaast zie je ook de persoonlijke bezittingen van de zeemannen en hoe het leven aan boord was van een ijzersterke kanonneerboot.

 Campingsuggesties Vicksburg:
 • Ameristar Hotel & RV Park
 • River Town Campground
 • Magnolia RV Park Resort
Afstand: 415 km

New Orleans

Op de vijfde dag zal je vanaf Vicksburg richting New Orleans rijden wat ongeveer 350 kilometer is. Hier rijd je richting The French Quarter, de camping is hier ook gelegen en dus ben je binnen tien minuten in het centrum van New Orleans.

 

Het French Quarter lijkt qua stijl van de huizen een beetje op Parijs in de jaren 30. Doordat New Orleans is gesticht door de French Mississippi Company zijn de Franse stijlen terug te zien in de stad. Naast de Franse geschiedenis kent de stad ook een slavernij verleden door de Franse stichters van de stad. Dit kwam vooral door de gunstige ligging van New Orleans en het grote aanbod aan werk op de plantages in het zuiden van Amerika. Rondom New Orleans zijn nog steeds de oude plantage huizen te bezoeken. 

 

Bekend is natuurlijk Bourbon Street, dé straat van New Orleans met zijn vele bars met live muziek. Hiernaast is New Orleans bekend om het festival Mardi Gras wat ieder jaar rond de carnavalstijd wordt gevierd in Amerika. Dit festival wordt voor het grootste deel gevierd in The French Quarter en vooral in de Bourbon Street.

 

New Orleans staat ook bekend om eten, door de ligging aan het water en vlakbij de zee zijn de populairste gerechten in New Orleans vooral vis gerelateerd. Je kunt denken aan heerlijke oesters en kreeften. Wat ook een typische stijl is uit deze regio is cajun style, net iets pittiger maar zeker de moeite waard om eens te proeven.

 

New Orleans is een levendige en bruisende stad waar genoeg te doen is in twee dagen, de perfect mix van cultuur, architectuur, geschiedenis en hospitality.

 

Campingsuggesties New Orleans:

 • French Quarter RV Resort
 • KOA New Orleans
 • Pontchartrain Landing
 • Jude Travel Park
Afstand: 376 km

Mobile

Op de zevende dag zal je van New Orleans naar Mobile rijden. Mobile is een stad in de Staat Alabama en de stad telt bijna 200.000 inwoners. Mobile is, net als New Orleans, gesticht door de Fransen. Tevens is de stad in het verleden bezet geweest door de Engelsen en de Spanjaarden, zodoende kent de stad veel Franse en andere Europese invloeden.

 

In Mobile vieren ze het waanzinnige festival en volksfeest Mardi Gras, de Amerikaanse variant van Carnaval. Daarnaast zijn er verschillende musea in Mobile  waaronder de USS Alabama. In dit oorlogsschip kun je verschillende tours lopen en zie je onder andere de keukens, de slaapplaatsen van de crew, de schoenmaker en de gigantische wapens op het dek. Verder in dit park vind je ook verschillende tanks, een B-52 bommenwerper en een helikopter.

 

Campingsuggesties Mobile:

 • Shady Acres Campground
Afstand: 235 km

Pensacola

Vanuit Mobile rijd je circa 120 kilometer naar Pensacola Beach. Op Pensacola Beach kun je overnachten op Pensola Beach RV of Fort Pickens Campground. Pensacola Beach is een schiereiland met aan weerszijden strand. Op het midden van het schiereiland zijn van veel hotels en kleurige vakantiehuisjes. Er is een boulevard met winkeltjes en restaurants en overal zit je aan het water. In Pensacola kun je twee dagen ontspannen aan het strand en genieten van het heerlijke klimaat in Florida. Bij een storm ligt Pensacola Beach op een zeer ongunstige plek aan de Golf van Mexico. Houd dus rekening met het orkaanseizoen, welke ongeveer van juni tot oktober loopt. Vanuit Pensacola Beach kun je het Gulf Islands National Seashore park bezoeken.


Campingsuggesties Pensacola:

 • Pensacola Beach RV
 • Fort Pickens Campground

Afstand: 120 km

Crystal River

Op de tiende dag reis je van Pensacola naar Crystal River, deze rit is de een na langste rit die je maakt tijdens deze camperreis de totale afstand van vandaag is 610 kilometer. Crystal River staat bekend om de baai en riviertjes met glashelder water. Wat deze rivier extra bijzonder maakt is dat er vele zeekoeien, ook wel manatees genoemd, zwemmen in de baaien van deze rivier. Daarnaast kun je er snorkelen tussen kleurrijke vissen. Ga voorzichtig om met natuur, dier en milieu. Ga je snorkelen houd dan altijd het welzijn van de dieren en de natuur in de gaten.


Campingsuggesties Crystal River:

 • Crystal Isles RV Resort
 • Lake Rousseau RV Resort
Afstand: 610 km

St. Petersburg

Vandaag rijd je langs de prachtige kust van Florida van Crystal River naar St. Peterburg. Dit betreft een afstand van ongeveer 160 kilometer. Aangekomen in St. Petersburg rijd je naar het Fort de Soto Park & Beach. Huur een kajak of een fiets om het park en de witte stranden van Florida te verkennen. Het nabij gelegen Clearwater Beach is zeker een aanrader! Bezoek ook het historische fort en bewoner het het uitzicht over de zee en de Sunshine Skyway Brigde vanaf de top!

 

In het centrum van St. Petersburg kun je goed winkelen en zijn er veel leuke restaurants om een hapje te gaan eten. Vergeet het familievriendelijke St. Pete Beach niet. De stranden aan de Golf zijn alle zeer breed en lopen langzaam af in het water, waardoor het ook met kleine kinderen een "veilig" dagje uit wordt.


 Campingsuggesties St. Petersburg:

 • KOA St. Petersburg/Madeira Beach

 

Afstand: 160 km

Fort Myer en Sanibel Island

Je rijdt vandaag verder langs de oostkust naar de badplaats Fort Myers. Ook in Fort Myers Beach is het mogelijk om het waterdier de Manatee te bekijken. Dit kan al vanuit een kajak! Tijdens de route van vandaag rijd je over de Sunshine Skyway Brigde. Deze brug staat op nummer 3 in de top 10 van meest bijzondere bruggen ter wereld! Dit door de architectuur en de hoogte boven het azuurblauwe water.


Geniet in Fort Myers Beach een paar dagen van het strand en het heerlijke zonnige weer in Florida. Neem ook een kijkje op Sanibel Island. Dit prachtige eiland staat bekend als de perfecte plek om schelpen te zoeken. Op de mooie witte zandstranden kun je uren wandelen, op zoek naar de mooiste exemplaren. Neem ook even een duik in het heerlijke zeewater! Dit eiland heeft echt het "oude" Florida gevoel behouden, zonder hoogbouw en leuke gekleurde houten huisjes. Het is hier ook mogelijk om hier een bootje te huren, om de eilanden vanaf het water te aanschouwen. Het exclusievere nabij gelegen Captiva Island is een kleinere variant van het Sanibel Island. Hier vind je echte rust en tevens prachtige witte stranden.


In het J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge kun je met je camper de ‘Wildlife Drive’ rijden, op zoek naar wilde dieren zoals wasbeertjes en bijzondere vogels.


Campingsuggesties Fort Myer of Sanibel Island:

 • Red Coconut RV Resort
 • Gulf Waters RV Resort
 • KOA Fort Myers/Pine Island
 • Peirwinkle Park & Campground
Afstand: 190 km

Naples

Op dag veertien rijd je van Fort Myer en Sanibel Island naar het leuke plaatsje Naples. Het plaatsje Naples staat bekend om zijn prachtige woningen. Vele rijke Europeanen en gepensioneerde Amerikanen bezitten hier een tweede stulpje. In Naples kan je ook erg leuk winkelen, in het centrum zijn leuke winkels en restaurants. Deze plekjes zijn allemaal te vinden aan het gezellige 5th Avenue. Als je een kunstliefhebber bent, moet je hier een aantal leuke boetiekjes gezien hebben.

 

Met zijn ligging aan de Golf van Mexico kun je in Naples veel zeekoeien en dolfijnen spotten in het heldere water. Een goede plek om deze dieren te spotten en de zonsondergang kunt aanschouwen is rond of op de pier. Nabij Naples liggen ook de Ten Thousand Islands, waarvan Marco Island het grootste eiland is. Deze kleine eilanden bestaande vooral uit mangroven en zijn erg geschikt om zeekoeien te spotten. Er zijn verschillende kajaktours waarmee je tussen de eilanden van Ten Thousand Islands kunt varen om zeekoeien te spotten. 


Campingsuggesties Naples:

 • KOA Naples/Marco Island
 • Sun RV Resort
 • Collier Seminole State Park Campground
Afstand: 60 km

Bahia Honda State Park

Na een dagje ontspannen, winkelen en verrukkelijk eten in Naples vertrek je richting The Florida Keys. Een archipel van 1.700 eilanden die vanaf Miami grotendeels verbonden zijn door lange weg met veel bruggen, genaamd de Overseas Highway. Uiteindelijk stop je bij het prachtige Bahia Honda State Park, bij dit park zijn drie verschillende kampeer terreinen. Het is handig om van te voren te bellen om een plekje te reserveren. Wij raden aan om naar het einde van de Overseas Highway te rijden waar Key West ligt. Key West ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf het Bahia Honda State Park. 

 

Bij het Bahia Honda State Park zijn verschillende dingen te doen. Je kunt ervoor kiezen om fietsen te huren en door het park te fietsen of aan het strand liggen en snorkelen. Het water rondom The Keys is prettig warm en je kunt er genieten van de meest unieke en prachtige vissen en koraal. Het enige levende koraal is te vinden in het John F. Pennenkamp State park. Naast zwemmen en snorkelen kun je er ook een kajak huren. 

 


Campingsuggesties Bahia Honda State Park:

 •  Bahia Honda State Park
Afstand: 325 km

John Pennekamp Coral Reef State park

Na een dagje op het Bahia Honda State Park zal je terug rijden richting Miami naar het John Pennekamp Coral Reef State Park. Onderweg kan je weer genieten van Florida Keys en het uitzicht over de zee. Het park wat je gaat bezoeken ligt op een van de eerste en grotere eilanden van de Keys namelijk Key Largo.

 

In het John Pennekamp Coral Reef State Park leeft het enige levende koraal van de Verenigde Staten. Bij dit park zijn meerdere water activiteiten te doen. Je kunt er snorkelen en duiken tussen prachtig koraal en de meest kleurrijke vissen. Voor de duikers is er een hele onderwaterwereld te vinden, zoals een beeld van de Schepper en een oud Spaans schipwrak. Je kunt in het park aanverschillende tours deelnemen, waaronder verschillende boottours, en er zijn mogelijkheden om te vissen en te zwemmen.


 Campingsuggesties John Pennekamp Coral Reef State Park:

Afstand: 90 km

Miami

Na de Keys kan je een dag je ogen uitkijken in Miami. Je zult vanaf John Pennekamp Coral Reef State Park naar Miami rijden met de camper dit is een stuk van ongeveer 100 kilometer. In Miami is veel te doen en te zien maar omdat je slechts een dag hebt in Miami kan je het beste richting South Beach gaan.

 

Op het welbekende Ocean Drive, waar diverse films en series deels zijn opgenomen, vind je verschillende terrassen, op welke je in de middag neerstrijkt voor een heerlijke lunch of een cocktail. Met uitzicht op het brede witte strand en de groenblauwe zee, zit je hier op de eerste rang. Je vindt aan dit strand de bekende gekleurde strandwachtershuisjes. Naast zonnen op het strand kun je hier prima winkelen in een van de winkelstraten of grote (outlet) shopping malls. Maar ook de liefhebber voor bijzondere architectuur kan hier zijn hart ophalen. Het gehele Art Deco District is opgetrokken in de jaren 30 stijl. Ze proberen de sfeer goed te behouden en naast dat het een gezellige boulevard is waar je een heerlijke cocktail kan nuttigen is het hier ook echt zien en gezien worden!


 Campingsuggesties Miami:
Afstand: 100 km

Orlando

Als afsluiter van de camperreis eindig je in Orlando, de rit van Miami naar Orlando bedraagt ongeveer 380 kilometer. De snelste manier is vanzelfsprekend over de freeway. Mocht je deze dag meer tijd hebben, raden wij aan om te rijden via de Ocean Boulevard (A1A). Deze weg wordt vaak door werkzaamheden geteisterd maar tijdens de route zijn er verschillende dingen te zien en te doen. De Ocean Boulevard loopt van Stuart Beach naar het levendige Cocoa Beach. Deze laatste is tevens bekend van Cape Canaveral en het Kennedy Space Center. Kennedy Space Center is het bezoekerscentrum van NASA waar je spaceshuttles van dichtbij kan zien en deel kan nemen aan een tour die je meer vertelt over de ontwikkelingen binnen de ruimtevaart.  


En dan hebben we het nog niet eens over de eindbestemming gehad! Orlando staat in het teken van pretparken, er zijn dan ook een behoorlijk aantal pretparken in deze stad. Zo is er Universal Studio's en het bijbehorende Island of Adventure, waar je ritjes kan maken in de meest spectaculaire achtbanen, en kan wandelen door de wereld van Harry Potter. Het mooie waterpark Volcano Bay hoort ook bij Universal Studio's. Disney heeft een aantal prachtige pretparken en spetterende waterparken. Je kunt ervoor kiezen om één park bezoeken, maar je kunt ook verschillende parken combineren in de 2 dagen die je hier zult zijn. We kunnen je Disney's Animal Kingdom aanraden, dit is een park dat niet in Parijs staat. Ook de waterparken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach zijn de moeite waard. Reis je met kinderen? Kijk dan goed naar de minimale afmetingen en voorwaarden die worden gesteld in de verschillende pretparken om teleurstellingen te voorkomen.


Wil je even wat anders? Ga winkelen in een van de grote outlets of drink koffie in de wijk Celebration. De wijk Celebration is een initiatief van Disney, met de bedoeling om een ideale leefgemeenschap te creëren. Je vindt hier nette straten met prachtige veelal witte huizen en aangelegde tuinen met witte hekjes. Leuk om even doorheen te wandelen of te rijden.


Op dag 20 lever je de camper in en vlieg je weer terug naar Nederland, waar je de volgende dag (dag 21) aankomt.


 Campingsuggesties Orlando:
Afstand: 390 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties