Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘22-daagse rondreis Salt Lake City retour’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Vlucht Amsterdam - Salt Lake City

Vandaag gaat je reis naar Amerika beginnen, je vliegt van Amsterdam naar Salt Lake City waar je bij aankomst 1 nacht in een hotel nabij de luchthaven zal overnachten.
De volgende dag begint je avontuur en ga je de camper ophalen bij de verhuurder. 

Camper ophalen

Deze dag ga je de camper ophalen bij de verhuurder. Het ophaal proces neemt redelijk wat tijd in beslag, hierdoor adviseren wij dan ook om nadat je de camper hebt opgehaald eerst boodschappen te gaan doen. Boodschappen doen in Amerika is altijd al een hele ervaring, de bekende Walmarkt heeft alles wat je nodig hebt. Nadat je booschappen hebt gedaan, ga je naar de camping nabij Salt Lake City.

 

Campingsuggestie Salt Lake City:
 •  Salt Lake City KOA
Afstand: 50 km

Moab

Moab, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige nationale parken Canyonlands en Arches. Maar buiten deze nationale parken, heeft dit gezellige maar toeristische stadje en haar omgeving nog veel meer te bieden. Vooral de actieve natuurliefhebbers kunnen hier met gemak meerdere dagen vullen. Maar ook als je op zoek bent naar een rustigere invulling van je reis, dan biedt Moab voldoende mogelijkheden.

 

Moab wordt ieder jaar door meer en meer toeristen ontdekt. Was het in eerste instantie nog een slaperig stadje, is de U.S. Highway 191 die dwars door het stadje loopt, inmiddels een druk begaande weg met vele mogelijkheden. De restaurants, winkeltjes, barretjes en nog belangrijker: campings zijn hier in overvloed aanwezig. Het leuke en bijzondere aan Moab is dat veel op loopafstand is. Verblijf op een van de campings aan de doorgaande weg, en je bent op loopafstand van de verschillende winkels en restaurants. Een aangename afwisseling van het autominded Verenigde Staten dat je tot dan toe hebt beleefd tijdens je camperreis.

 

Twee zeer bijzondere nationale parken, op korte afstand gelegen van Moab: Arches National Park en Canyonlands National Park. Tijdens een bezoek aan Moab mogen deze parken zeker niet ontbreken. Moab is de perfecte uitvalsbasis. Met op respectievelijk 10 kilometer en 50 kilometer afstand, vind je niet snel zulke prachtige natuur nabij zo’n leuk en bruisend stadje.

 

Kort voor de ingang van Canyonlands National Park, ligt het kleine maar bijzondere Dead Horse Point State Park. Dead Horse Point State Park staat vooral bekend om het schitterende uitzicht over de lager gelegen Colorado River. De rivier loopt hier met een grote bocht door de rotsen, wat een prachtig uitzicht oplevert. Dit bekende uitzichtpunt heet de ‘Dead Horse Point Overlook’. Dead Horse Point State Park is een leuk park om te bezoeken met de camper, onderweg naar het Island in The Sky gedeelte van Canyonlands National Park.

 

Op nog geen 25 kilometer afstand van Moab vind je de wandeling naar een bijzondere arch: de Corona Arch. De trail naar deze arch start aan de 279, een prachtige route langs de Colorado River. Bij de trailhead is voldoende parkeergelegenheid voor een camper, vanuit waar je de wandeling van ca. 2,5 kilometer enkele reis start. Een leuke wandeling met enkele trappen waarbij je de hulp van kettingen hebt, brengt je bij een van de mooiste arches in de omgeving. Naast het welbekende Arches National Park, lijkt de Corona Arch nog niet bekend bij het grote publiek. Loop ook zeker naar de ‘achterzijde’ van de arch, voor een prachtig uitzicht door de arch op de bijzondere omgeving.

 

Wanneer je met de camper Moab inrijdt, of door de hoofdstraat van dit bijzondere stadje loopt, ontkom je er niet aan. De jeeps en 4x4’s worden op elke straathoek te huur aangeboden. De omgeving van Moab leent zicht dan ook perfect voor een dagje off-road rijden en de verschillende trails te ontdekken. Wil je graag zelf op pad, huur dan een van de voertuigen die aangeboden worden. Wil je toch graag de omgeving op deze manier verkennen, maar niet zelf rijden? Er zijn ook verschillende tourmogelijkheden, waarbij je bij een gids instapt en je door deze bijzondere omgeving kunt laten rijden. Onze favoriete off-road trails zijn de Gemini Bridges Trail, de Schäfer Trail en de Long Canyon Trail.

 

De Colorado River biedt vele mogelijkheden om vanuit Moab een avontuurlijke dag op deze rivier te beleven. Er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een rustige rafting trip, of wil je juist graag de wilde rivier op? Of wat dacht je van een diner cruise bij zonsondergang of wil je zelf aan de slag op een SUP (stand up paddleboard)? Het is allemaal mogelijk.

 

Waarschijnlijk het bekendste plekje in Moab om de volle dag vol nieuwe avonturen af te sluiten: de Moab Brewery. Als enige brouwerij in Moab, bieden ze de mogelijkheden om een hapje te eten of met een drankje in de sportsbar plaats te nemen.

Campingsuggestie Moab / Arches NP.:
 •  Canyonlands RV Campground (Moab)
 •   The Devil's Garden campground (Arches NP)

 •   Slickrock Campground (Moab)

 •   KOA Campground Moab 

Afstand: 390 km

Arches National Park

Het symbool van de staat Utah is Delicate Arch, de bekendste boog van Arches National Park. Wandel naar deze boog en je hebt een overweldigend uitzicht over het park. In het park vind je meerdere natuurlijke bogen en mooie rotsformaties. Haal bij het visitor center een kaart met wandelroutes en bezoek alle unieke bezienswaardigheden die dit park te bieden heeft.

 

Campingsuggestie Moab / Arches NP.:

 • Canyonlands RV Campground (Moab)
 • The Devil's Garden campground (Arches NP)
 • Slickrock Campground (Moab)
 • KOA Campground Moab
Afstand: 80 km

Canyonlands National Park

Denk je aan Moab, dan denk je aan Canyonlands National Park. Dit nabijgelegen nationale park biedt prachtige natuur met de mooiste uitzichten. Een bezoek meer dan de moeite waard tijdens een camperreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, of juist om te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains van de Verenigde Staten. Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, waarvan het Island in the Sky gedeelte het beste bereikbaar en daardoor het meest bekende is. Met een ligging nabij Moab, is dit gedeelte zeer geliefd bij het publiek. En niet voor niks is het zo bekend en geliefd: het is een prachtig deel van het park met veel mogelijkheden.

 

Vanuit Moab is het prachtige Island in the Sky gedeelte van Canyonlands goed bereikbaar. Op 50 kilometer afstand sta je bij het Island in the Sky Visitor Center. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden in dit deel van het park? Sla het visitor center dan zeker niet over! Vanaf hier loopt de prachtige route verder door het park, en brengt deze je langs verschillende niet te missen bezienswaardigheden. Stop zoveel mogelijk en krijg zo het beste beeld van Canyonlands!

 

-             GRAND VIEW POINT OVERLOOK

 

Het verst gelegen uitzichtpunt, is volgens ons ook direct de mooiste, de Grand View Point Overlook. Hier zie je hét uitzicht over Canyonlands National Park, en snap je direct waarom dit park groot favoriet is bij vele Amerikanen en toeristen. Vanaf het View Point loopt een korte trail van 1 mijl naar een tweede uitzichtpunt. Absoluut de moeite waard, met prachtige uitzichten langs de trail. Ervaar zelf waarom dit punt voor velen het hoogtepunt is van een bezoek aan Canyonlands! 

 

-             MESA ARCH

 

De Mesa Arch is de bekendste arch in Canyonlands, en niet voor niks. Het is slechts een korte wandeling van ongeveer een halve mijl tot deze prachtige arch. Het uitzicht door de arch is fenomenaal, en geeft een prachtig uitzicht over Canyonlands. De Mesa Arch is erg bekend om de prachtige zonsopkomst, die achter de arch te zien is. Vooral fotografen zijn hier groot fan van, en zijn hier al vroeg te vinden om een goed plekje te bemachtigen. De Mesa Arch is gedurende de hele dag echter de moeite waard om te bezoeken.

 

-             GREEN RIVER OVERLOOK

 

Een prachtig uitzichtpunt, en ook weer zo anders dan het Grand View Point Overlook: de Green River Overlook. In tegenstelling tot de Grand View, zie je hier de rivier lopen door de canyon. Dit geeft weer een heel ander beeld van dit prachtige deel van Canyonlands, en daardoor heel bijzonder om te stoppen.

 

-             UPHEAVAL DOME

 

Dat Canyonlands vele verschillende gezichten heeft, zie je goed als je de Upheaval Dome bezoekt. Deze indrukwekkende krater is goed te bekijken door de korte of lange hikes die hier mogelijk zijn. Hoe de krater precies is ontstaan is niet bekend, maar dat het prachtig is wordt duidelijk als je bij een van deze uitzichtpunten staat! 

 

-             OFF-ROAD TRAILS

 

Canyonlands is dé bestemming voor de avontuurlijke toerist die de omliggende natuur vanuit een Jeep of 4X4 wil ontdekken. In het nabijgelegen Moab zijn vele mogelijkheden voor het huren van een Jeep of 4X4 die zelf bestuurd kan worden, of om mee te gaan met een gids die je de avontuurlijkste paden en mooiste plekjes laat zien. In Canyonlands start een van de meest spectaculaire en bekende off-road trails: de Shafer Trail. Ook wanneer je zelf niet van plan bent deze avontuurlijke weg te gaan rijden, is het een aanrader om te stoppen bij de Shafer Canyon Overlook, en je te verbazen over de route die hier de canyon in gaat.

 

-             THE NEEDLES

 

Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, en heeft buiten het Island in the Sky gedeelte nog meer te bieden. Dit minder bekende deel van het park ligt een stuk verder van Moab, na 120 kilometer rijden ben je bij het Needles Visitor Center. Dit deel van het park geeft je dan ook een heel andere beleving dan het Island in the Sky gedeelte. Langs de route vind je verschillende stops die de moeite waard zijn, maar The Needles is vooral de moeite waard als je (langere) wandelingen wil gaan maken. Wil je alleen een indruk krijgen van The Needles en vind je het niet erg hier een stukje voor te rijden? Dan is de Needles Overlook aan de U.S. 191 een leuke mogelijkheid.

 

Campingsuggestie Canyonlands National Park.:

 • Canyonlands Campground (Moab)
 • Willow Flat Campground (Canyonlands NP)
 • Moab Valley RV Resort
Afstand: 125 km

Monument Valley

Monument Valley is één van de meest gefotografeerde plekken op de wereld. Het landschap bestaat uit enorme rotspartijen van rood zandsteen en achter bijna iedere rots schuilt een prachtig verhaal. Ken je films zoals Forrest Gump en The Lone Ranger? Deze zijn hier opgenomen! Om het beste beeld van dit prachtige gebied te krijgen is een tour door één van de touroperators uit Navajo zeker aan te raden. Zij vertellen je over de totstandkoming, verhalen achter de enorme rotsformaties en het Navajo volk wat hier nog op enkele plekken leeft.

 

De route naar de Monument Valley is magisch. Je kan hier uren rijden en weinig tot niks tegenkomen met het prachtige landschap op de achtergrond. Het geeft je echt het gevoel alsof je even helemaal alleen op de wereld bent. De Valley Drive zelf is niet te betreden met een camper. Je kunt het beste een tour boeken om zo veel mogelijk over dit bijzondere gebied te leren.

 

Het Navajo volk gelooft erin dat er aardse mensen zijn en heilige mensen. Men gelooft dat ze er alles aan moeten doen om de harmonie en balans op Moeder Aarde te bewaren. Dit staat in samenhang met de heilige mensen, omdat zij invloed uitoefenen op de aardse mensen (goed of slecht). Deze geloofsovertuiging is echt nog terug te vinden in de Monument Valley zelf. De inwoners van dit gebied leven nog steeds op dezelfde manier als honderden jaren geleden en dit is erg bijzonder om te zien.

 

Wanneer je met de camper reist is de Goulding’s Monument Valley RV Park zeker een aanrader. Deze campground biedt uitzicht over het prachtige landschap van de Monument Valley. Daarnaast bieden zij vanaf deze campground ook tours aan door de Monument Valley. Je kan op verschillende momenten van de dag meedoen aan zo’n tour, durend van 2,5 tot 8 uur. Mocht je deze tour op een speciaal moment willen doen, kies dan voor de sunset tour. Het fijne aan deze tour in combinatie met de campground is, dat je de camper kan laten staan op de campground.

 

Net voorbij Monument Valley, richting Moab, kom je langs een geweldig mooi uitzichtpunt. Dit uitzicht is ook gebruikt in de gelijknamige film, Forest Gump. Het mooiste plaatje schiet je als je midden op de weg gaat staan. Dit is mogelijk omdat het een tamelijk rustige weg is (het is natuurlijk wel belangrijk om goed op de weg te letten!). Vanuit Monument Valley is dit uitzichtpunt net voorbij mile marker 13 te vinden. Het is met de camper vanuit Monument Valley ongeveer 15 minuten rijden naar dit uitzichtpunt.

 

De meest opvallendste rotsformaties zijn de West, East en Merrick Butte. Deze formaties zijn alle drie maar liefst 300 meter hoog. Twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond.  Het enige wandelpad dat je mag betreden zonder gids gaat rondom de West Butte en is ongeveer 6,2 kilometer lang. Mocht je niet zo actief zijn dan kun je deze drie bekendste buttes ook bekijken vanuit het Lookout Point nabij het Visitor Center.

 

Campingsuggestie Monument Valley.:

 • Goulding's Lodge Campground (Monument Valley)
 • Valle's RV Park (Mexican Hat)
 • Cottonwood RV Park (Bluff)
Afstand: 250 km

Mesa Verde National Park

In Mesa Verde National Park krijg je indruk van de indiananstam die hier hebben gewoond tot de dertiende eeuw. Tevens staat dit nationale park bekend om zijn vijf grote nederzettingen die zijn gebouwd op beschutte plekken en nissen in ravijnen. Deze nederzettingen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 
Om de huizen te bekijken moet je de tickets vooraf boeken en gaat onder leiding van een ranger. 

In het nationale park is ook een musuem die je meer verteld over de historie van de Voorouderlijke Peublo-indianen. Je kan hier terecht in het Chapin Mesa Museum. Vanuit het museum kan je daarna de mooie trail van Spruce Tree House lopen. 

Je hebt ook zeker 2 dagen nodig voor dit indrukwekkende park, je hebt namelijk veel bezienswaardigheden o.a. Long House dit is een georganiseerde tour. De tour begint met een tramrit, vervolgens heb je een klim van 90 minunten via twee ladders van circa 5 meter omhoog. Let wel even op, deze tour wordt enkel aangeraden voor mensen die goed ter been zijn en is geopend vanaf het weekend voorafgaand aan Memorial Day tot aan Labour Day. Voor extra informatie bezoek altijd eerst het visitor centre. 

 

Campingsuggestie Mesa Verde National Park.:

 • Mesa Verde RV Resort
Afstand: 320 km

Durango

Durango is gelegen in de Amerikaanse staat Colorado, hier zal je 2 nachten verblijven en kan je ook een beetje tot rust komen. 
Durango staat bekend op zijn historie, bezoek dan ook de oude goud of zilvermijnen en maak een leuke maar vooral historische toch met de stoomlocomotief. Deze trein neemt je mee door de canyons en bossen van San Juan National Forest.

De stad ligt vlakbij de Four Corners: het punt waar de vier staten Nieuw-Mexico, Arizona, Utah en Colorado samenkomen. 

Wil je een watersport beoefenen? Bezoek dan de Animas River. De Animas River loopt dwars door het centrum van Durango, je kunt hier verschillende watersporten doen maar ook vliegvissen. Voor de fanatieke wandelaars kan je de Animas River Trail lopen, deze wandeltocht is 11 kilometer lang. Vanaf hier heb je toegang tot meer dan tien parken, maar ook het centrum en uiteraard andere wandelpaden. 

 

Campingsuggestie Durango.:

 • KOA Durango
Afstand: 130 km

Silverton

Silverton valt onder San Juan Country en is gelegen in de San Juan Mountains in de staat Colorado.
In Silverton kan je een historische treinreis maken van en naar Durango met een historische stoomtrein. 

Silverton staat ook bekend om zijn Million Dollar Highway, een van de mooiste wegen die je in Amerika kunt rijden.
 

Campingsuggestie Silverton.:

 • Molas Lake Campground
Afstand: 100 km

Black Canyon of the Gunnison National Park

De naam zegt het al. Deze canyon bestaat uit zwart (vulkanisch) gesteente! Een erg bijzonder gezicht. Dit is een van de donkerste en steilste canyons van Amerika en ook een van de kleinste nationale parken. Het is alles behalve een donkere bedompte canyon. Door het groen en de prachtige Gunnison Rivier die hier doorheen stroomt is het één van de mooiste parken die je in deze reis zult tegenkomen. Dit gaat een enorme verrassing zijn aan het einde van je reis!

 

Rijd over de South Rim Road en stop bij de uitzichtpunten voor prachtige uitzichten over de unieke canyon. Er zijn ook een aantal mooie wandelingen te maken. Je kunt bijvoorbeeld wandelen langs de rand van de canyon of een stukje naar beneden wandelen, de canyon in.

 

Black Canyon of the Gunnison National Park.:

 • South Rim Campground
 • North Rim Campground
Afstand: 130 km

Colorado Springs

Colorado Springs is gelegen aan de oostkant van de Rocky Mountains aan de voet van de Pikes en Peak en is de tweede stad van de staat Colorado.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Pikes Peak en Garden of the Gods. Verder zal je hier het leger van zowel de lucht- als landmacht tegenkomen. Hier zijn namelijk hun bases gestationeerd. Ook is de United States of Air Force Academy hier gevestigd.

 

Campingsuggestie Colorado Springs.:

 • Cheyenne Mountain State Park
Afstand: 370 km

Rocky Mountain National Park

De eerste echte mijlen worden vandaag gereden op weg naar het Rocky Mountain National Park. Het park ligt op ruim 100 km afstand van de stad Denver en ineens waan je je in een totaal andere wereld. Indrukwekkende besneeuwde bergtoppen, denderende watervallen, kabbelende beekjes, diepe wouden en uitgestrekte bloemenweides wachten op je in het park, maar al voor je daar aankomt is de omgeving werkelijk schitterend. Dit is een paradijs voor de wandelaars onder ons. Er zijn namelijk meer dan 500 kilometers aan wandelpaden in dit park! De kans is aanwezig dat je hier wilde dieren zult spotten, zoals elanden, herten, dikhoornschapen, haviken, zwarte beren en coyotes.

 

De mooiste route door het park is de hooggelegen Trail Ridge Road. Neem de tijd om rustig over de weg te rijden en af en toe te stoppen om de verbluffende uitzichten over de hoge bergtoppen en uitgestrekte valleien in je op te nemen. Een andere populaire route in het park is de Bear Lake Road. Parkeer je camper bij de Park & Ride en neem de bus naar het fotogenieke Bear Lake, om vervolgens een wandeling terug naar de camper te maken.

 

Campingsuggestie Rocky Mountain National Park.:

 • Glacier Basin Campground
 • Moraine Park Campground
Afstand: 320 km

Glenwood Springs

Glenwood Springs is ook gelegen in de staat Colorado en staat bekend om zijn levendige plaats. 

Je hebt hier verschillende activiteiten wat je kan doen; bezoek een van de heetwarmwaterbronnen en loop de uitdagende trail naar het schitterende Hanging Lake volgen. Ben je op reis met kinderen? Maak dan een ritje in de zweefmolen, achtbanen of kabelbaan bovengronds.

Liever een dagje winkelen? Dit kan je erg goed in Glenwood Springs. In Downtown Glenwood Springs vind je historische panden met leuke kledingwinkeltjes, boetiekjes en meer. Ben je op dinsdag in Glenwood Springs? Bezoek dan de bekende boerenmarkt waar je terecht kunt voor lokale lekkernijen en streekproducten. 

 

Campingsuggestie Glenwood Springs.:

 • Glenwood Canyon Resort
Afstand: 300 km

Dinosaur National Monument

Vandaag rijd je naar Dinosaur N.M., in dit nationale monument treed je in de voetsporen van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. In Dinosaur National Monument vind je een bijzonder stukje geschiedenis. Nadat een groot deel van de dinosaurussen in dit gebied stierven, spoelden ze met rivierwater mee, waardoor archeologen op een relatief klein stuk, een gigantische hoeveelheid fossielen vonden. En die worden hier tentoongesteld! Duik mee terug in de tijd van Jurassic Park, terwijl je ook nog kunt genieten van de spectaculair mooie natuur in de omgeving.

 

Wanneer je over Highway 40 richting Dinosaur National Monument rijdt, kun je je nog niet voorstellen in wat voor andere wereld je belandt zodra je een afslag neemt. Zowel het Canyon gedeelte als het Quarry gedeelte van Dinosaur National Monument zijn elk op een eigen manier bijzonder en absoluut een bezoek waard. Reis terug naar de tijd van de dinosaurussen of bezoek de spectaculaire omgeving en natuur, in Dinosaur National Monument kun je je geen moment vervelen!

 

Campingsuggestie Dinosaur N.M..:

 • Green River Campground
Afstand: 280 km

Flaming Gorge National Recreation Area

Op naar het prachtige en bijzondere Flaming Gorge. De fantastische Green River zorgt voor een geweldig park in zowel Wyoming en Utah: Flaming Gorge. Een gigantisch en prachtig gebied. Kijk vanaf de rand op het water, of bekijk juist de prachtige hoge wanden vanaf het water. Flaming Gorge biedt zoveel prachtige mogelijkheden, je kijkt hier je ogen uit!

 

Loop binnen bij Red Canyon Visitor Center en laat je verrassen door het magnifieke uitzicht. Wanneer je dit unieke visitor center binnenloopt weet je eigenlijk al genoeg; je bent hier in een fantastisch gebied. Vanaf het Visitor Center kun je verschillende (korte) wandelingen doen langs de Red Canyon. Dit is absoluut de moeite waard, om elke bocht is het uitzicht weer net anders en weer net zo prachtig.

 

Bezoek Flaming Gorge Dam, deze indrukwekkende dam is gratis te bezoeken en biedt niet alleen een interessant kijk in een werkende dam, maar ook veel informatie over de omgeving. Het uitzicht op deze dam is misschien nog wel het meest spectaculair vanaf waterhoogte, om zo de 150-meter hoogte echt goed in je op te kunnen nemen. Een hele leuke mogelijkheid om de dam te bekijken is door middel van de Little Hole Trail. Naast het spectaculaire uitzicht op de dam loop je hier over een pad langs het water en door de canyon.

 

Campingsuggestie Flaming Gorge.:

 • Lucerne Campground
Afstand: 150 km

Antelope Island State Park

Ten westen van Salt Lake City ligt Antelope Island, dit eiland is 109 km2 groot en daarmee het grootste van alle eilanden. Antelope Island maakt onderdeel uit van het Antelope Island National State Park en wordt een schiereiland bij extreem lage waterstand. 

In Antelope Island State Park zal je veel grote bizonkudde spotten maar ook gaffelbokken en dikhoornschapen. Het eiland is bereikbaar via een brug en per boot. Het Visitor Centre ligt op ongeveer een uur rijden vanuit het centrum van Salt Lake City

 

Campingsuggestie Antelope Island State Park.:

 • Antelope Island Campground
Afstand: 300 km

Camper inleveren en retourvlucht

Vandaag kom je weer terug in Salt Lake City om de camper in te leveren en in de middag of avond een terugvlucht naar Amsterdam te nemen.

 

Op weg naar Salt Lake City, de hoofdstad van de mormonen en de hoofdstad van de staat Utah. De stad ligt aan het grote zoutmeer Salt Lake en was in 2002 organisator van de Olympische Winterspelen. Je kan in Salt Lake City nog steeds een bezoek brengen aan de diverse schaats- en skionderdelen.

 

De grootste attractie is Temple Square, aan dit plein tref je de meeste mormonentempels ter wereld bij elkaar. Door de mormonen cultuur kan je er geen alcohol bestellen in restaurants. Een vreemde gewaarwording voor ons Europeanen.

 

Afstand: 80 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties