Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘23-daagse camperreis van Denver naar Seattle’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Denver

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar San Diego. Het startpunt voor de stadstour (zodat je het beste van Denver te zien krijgt) is het Capitol. Vanuit het Capitol is het een korte wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

In de Denver Mint worden de Amerikaanse munten geslagen. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Het Molly Brown House is mogelijk minder bekend, maar in dit huis woonde de 'unsinkable' Molly Brown. Zij was de vrouw van een succesvolle goudzoeker en een van de weinige overlevenden van de Titanic ramp. Een rondleiding door het huis geeft een goeie indruk van hoe de rijken van Denver in die tijd leefden.

Ook kan je verschillende musea bezoeken zoals het Denver Art Museum, het Denver Museum of Nature & Science, het Denver History Museum en het Denver Children's Museum.

De 16th Street Mall is een lange winkelstraat waar je winkeltjes kunt bekijken. Wanneer je moe wordt kan je de gratis shuttlebus nemen die op en neer door het winkelcentrum rijdt. Het winkelcentrum is ongeveer een mijl lang en eindigt in het oude gedeelte van Denver: LoDo (Lower Downtown). In LoDo vind je restaurants, cafés en vele (kleine) gezellige winkeltjes.
 

Rocky Mountain National Park

Vandaag begint je camperavontuur in Amerika. Rond 09.00 uur vertrek je richting het depot. De ophaaltijd verschilt echter per verhuurder. Wanneer je een zogenaamde Early pick up hebt gereserveerd, vaak kan je de camper al in de ochtend ophalen. Wanneer je de normale ophaaltijden dient te hanteren rijd je vaak niet voor 14.00 uur weg bij de verhuurder. Zie voor details de informatie in het afzonderlijke camperboekje en de Travelhome brochure en/of site. Houdt er rekening mee dat je deze eerste dag dus geen grote afstanden meer hoeft af te leggen.


Na de nodige uitleg over je camper kan je reis officieel beginnen. De camperverhuurder zal je de weg naar de dichtstbijzijnde grote supermarkt wijzen, zodat je de eerste boodschappen kunt gaan doen. De eerste maal een bezoek brengen aan een echte Amerikaanse supermarkt zorgt er vaak voor dat je eerste keer boodschappen doen zeker twee uur in beslag neemt. Nadat je boodschappen hebt gekocht kan je de weg op richting Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park ligt op ruim 100 km afstand van de stad Denver en ineens waan je jezelf in een totaal andere wereld. Het park beschikt over fabelachtige berggezichten, mooie wandelroutes over de toendra en schitterende campingplaatsen. Het park bestaat uit meer dan 70 bergruggen van 3500 meter en soms zelfs hoger.


Het Rocky Mountain National Park werd opgericht in 1915 en er is veel flora en fauna te bewonderen, zoals elanden, haviken, zwarte beren en coyotes. Er bevinden zich vijf bezoekerscentra in het park en bij deze bezoekerscentra kan je gratis informatie opvragen over de velen mogelijkheden die het park te bieden heeft. Je hebt 3 dagen om dit geweldige park te ontdekken en om te genieten van het eerste nationale park van je camperreis.


Campingsuggesties Rocky Mountain National Park:

 
Afstand: 130 km

Dinosaur National Monument

 Vandaag rijd je naar Dinosaur National Monument, in dit nationale monument treed je in de voetsporen van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. In Dinosaur National Monument vind je een bijzonder stukje geschiedenis. Nadat een groot deel van de dinosaurussen in dit gebied stierven, spoelden ze met rivierwater mee, waardoor archeologen op een relatief klein stuk, een gigantische hoeveelheid fossielen vonden. En die worden hier tentoongesteld! Duik mee terug in de tijd van Jurassic Park, terwijl je ook nog kunt genieten van de spectaculair mooie natuur in de omgeving.
 

Wanneer je over Highway 40 richting Dinosaur National Monument rijdt, kun je je nog niet voorstellen in wat voor andere wereld je belandt zodra je een afslag neemt. Zowel het Canyon gedeelte als het Quarry gedeelte van Dinosaur National Monument zijn elk op een eigen manier bijzonder en absoluut een bezoek waard. Reis terug naar de tijd van de dinosaurussen of bezoek de spectaculaire omgeving en natuur, in Dinosaur National Monument kun je je geen moment vervelen! 
 

Campingsugessties:
 • KOA Vernal/Dinosaurland
 • Steinaker State Park Campground
 • Green River Campground
 • Fossil Valley RV Park
Afstand: 430 km

Flaming Gorge National Monument

Op naar het prachtige en bijzondere Flaming Gorge. De fantastische Green River zorgt voor een geweldig park in zowel Wyoming en Utah: Flaming Gorge. Een gigantisch en prachtig gebied. Kijk vanaf de rand op het water, of bekijk juist de prachtige hoge wanden vanaf het water. Flaming Gorge biedt zoveel prachtige mogelijkheden, je kijkt hier je ogen uit!

Loop binnen bij Red Canyon Visitor Center en laat je verrassen door het magnifieke uitzicht. Wanneer je dit unieke visitor center binnenloopt weet je eigenlijk al genoeg; je bent hier in een fantastisch gebied. Vanaf het Visitor Center kun je verschillende (korte) wandelingen doen langs de Red Canyon. Dit is absoluut de moeite waard, om elke bocht is het uitzicht weer net anders en weer net zo prachtig. 

Bezoek Flaming Gorge Dam, deze indrukwekkende dam is gratis te bezoeken en biedt niet alleen een interessant kijk in een werkende dam, maar ook veel informatie over de omgeving. Het uitzicht op deze dam is misschien nog wel het meest spectaculair vanaf waterhoogte, om zo de 150-meter hoogte echt goed in je op te kunnen nemen. Een hele leuke mogelijkheid om de dam te bekijken is door middel van de Little Hole Trail. Naast het spectaculaire uitzicht op de dam loop je hier over een pad langs het water en door de canyon.


 

 

Campingsuggesties Flaming George National Monument:

 • Lucerne Campground
Afstand: 150 km

Grand Teton National Park

De komende 2 dagen bezoek je Grand Teton National Park dit nationale park ligt ten zuiden van Yellowstone National Park. Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelingen, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende en mooie meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen maar een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kunt een tocht op de gondel maken voor een prachtig uitzicht.
 

Campingsuggesties Grand Teton National Park:

 • Colter Bay RV Park
 • Gros Ventre Campground
 • Headwaters Campground
 • Colter Bay Campground
Afstand: 400 km

Yellowstone National Park

Voor de meeste reizigers is de komende bestemming toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana, waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkaanlandschap en zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. Je vindt hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken. 


Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:
• Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
• Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
• Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
• Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
• Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
• Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
• Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.


Campingsuggesties Yellowstone National Park:

 
Afstand: 220 km

Glacier National Park

Na een flink aantal kilometers rijden kom je vandaag aan bij de ingang van Glacier National Park. Dit prachtige park tegen de grens met Canada biedt voor ieder wat wils, maar staat uiteraard voornamelijk bekend om de vele gletsjers die er te vinden zijn. Ondanks dat ze helaas ook hier aan het smelten zijn, zijn er nog ongeveer 50 in het park te vinden. De grootste, Grinnell Glacier, is dan ook zeker de prachtige boottocht en wandeling naar de gletsjer waard om een glimp op te vangen van zo'n bijzonder natuurverschijnsel! 

Ook als je geen blik kunt werpen op een van de gletsjers (wat gelukkig vrijwel onmogelijk is!) blijft Glacier National Park een must-see. Met wildlife zoals beren en berggeiten, bergen, meren en de fantastische Going to the Sun Road die al het prachtigs met elkaar verbind, kun je je hier geen moment vervelen. Niet voor niks staat dit prachtige park voor velen hoog op de bucketlijst! 

Hét hoogtepunt van een bezoek aan Glacier National Park, is de rit over de Going to the Sun road. Deze prachtige route is maar een klein gedeelte van het jaar geopend door de hevige sneeuwval in deze omgeving, maar gedurende deze korte periode mag deze rit niet ontbreken bij een bezoek aan Glacier National Park. Deze route gaat van het oostelijke Saint Mary Lake naar het westelijke Lake McDonald waarbij je onderweg langs het hoogst gelegen punt op ca. 2000 meter komt. Onderweg kom je langs verschillende prachtige uitzichtpunten en wandelingen. Wanneer je met de camper deze route wenst te rijden, houdt er dan rekening mee dat dit mogelijk is met een voertuig van maximaal 21ft. Langer is niet toegestaan op deze route. Als alternatieve mogelijkheid kun je denken aan het huren van een auto, het gebruiken van de gratis shuttle bussen welke het park aanbiedt of het meegaan met een betaalde tour.


 Campingsuggesties Glacier National Park:

Afstand: 650 km

North Cascades National Park

Vandaag bestaan grotendeels uit de camperreis richting North Cascades National Park. North Cascades N.P. is opgebouwd uit een noord- en zuidgedeelte en twee national recreation area's. Je kunt je in dit gebied geruime tijd vermaken tussen alle bergen, meren en gletsjers. Ga mee op avontuur in dit prachtige gebied en ontdek de avonturier in jezelf! 

In North Cascade National Park is het gebied rondom Ross Lake het meest toegankelijk. Gelegen aan de North Cascades Highway van oost naar west door het park, biedt dit national recreation area verschillende mogelijkheden om de prachtige natuur te ontdekken. Met Ross Lake en Diablo Lake vind je in deze omgeving twee prachtige meren. In Ross Lake National Recreation Area ligt het kleine dorpje Newhalem. Buiten het dorpje vind je het officiële Visitor Center voor North Cascades National Park, de moeite waard om te bezoeken en meer te leren over deze uitgestrekte omgeving.


Campingsuggesties North Casada National Park:

 
Afstand: 1030 km

Port Angeles

Vandaag verlaat je het geweldige North Cascades National Park en rijd je richting Port Angeles. Je verblijft hier een nacht om de volgende dag Olympic National Park te bezoeken. 


Campingsuggesties Port Angeles:

 • Elwha Dam RV Park
 • Peabody Creek RV Park
 
Afstand: 270 km

Hoh Rainforest en Olympic National Park

Mysterieuze stranden met flarden van mist en een dichtbegroeid oeroud regenwoud, dát is Olympic National Park. Het park is enorm uitgestrekt en er zijn verschillende delen die je kunt bezoeken, die ook weer redelijk ver uit elkaar liggen. Trek zeker 2 dagen uit om het park te bezoeken want er is zoveel te zien! De meest populaire gedeeltes zijn de stranden en het Hoh Rainforest. Hier kun je met een camper gemakkelijk komen.

Rialto Beach is een bezoekje meer dan waard. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek. Zo zijn er nog veel meer schitterende stranden hier, waar je veelal prima met een camper kunt komen. Aan het eind van de middag check je in op de Kalaloch Campground. Met een beetje geluk heb je hier een plekje met uitzicht op de zee. Je kunt vanaf de camping naar beneden lopen voor een strandwandeling.


Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground. 

De 'Hall of the Mosses' trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud.

 
Campingsuggesties Olympic N.P.:
 • Kalaloch Campground
 • Hoh Rainforest Campground
 
Afstand: 150 km

Hoh Rainforest en Olympic National Park

Vandaag kan je Olympic National Park verder ontdekken, vandaag bezoek je Hoh Rainforest. 

Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground. Je rijd dieper en dieper het regenwoud in en achter het camperraam geniet je van de uitzichten over dichtbegroeide groene bossen met mossige takken en stammen.

De ‘Hall of the Mosses’ trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud

 

Campingsuggesties Hoh Rainforest:

 • Hoh Rainforest Campground
Afstand: 65 km

Seattle

Je eindigt jouw camperreis in de stad Seattle. In de skyline van de stad valt de Space Needle direct op. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform van de Space Needle is op heldere dagen fantastisch. Een gedeelte van de vloer is van glas, dus dat is even slikken misschien, maar wat een uitzicht! Met een beetje geluk zie je naast de hele stad ook de besneeuwde toppen van Mount Rainier op de achtergrond.

Tussen de Space Needle en downtown Seattle loopt een Monorail. Een begrip in de stad en dus erg leuk om hier een ritje mee te maken. Je stapt uit bij Westlake Center Mall, een groot winkelcentrum in downtown Seattle. Houd je van shoppen? Reserveer dan een paar uurtjes voor deze buurt.

Op loopafstand ligt de wereldberoemde Pike Place Market. Bekijk de vele kraampjes met kleding, souvenirs en etenswaren. In een van de restaurants aan het water geniet je hier van heerlijke verse vis. Met een beetje geluk kun je buiten in de zon zitten. Genieten! Pioneer Square is een gezellige buurt om rond te wandelen. Er zijn veel bijzondere boetiekjes, gezellige kleinschalige restaurants en prachtige oude gebouwen.

 
Op dag 21 lever je de camper in bij de verhuurder. Op dag 22 vlieg je van Seattle naar Amsterdam, waar je op dag 23 aan komt.

Campingsuggesties Seattle:
Afstand: 280 km

Camper inleveren in Seattle

Vandaag lever je de camper weer in bij de verhuurder. Hierna heb je nog de hele dag om de stad Seattle te ontdekken.

In de skyline van de stad valt de Space Needle direct op. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform van de Space Needle is op heldere dagen fantastisch. Een gedeelte van de vloer is van glas, dus dat is even slikken misschien, maar wat een uitzicht! Met een beetje geluk zie je naast de hele stad ook de besneeuwde toppen van Mount Rainier op de achtergrond.

Tussen de Space Needle en downtown Seattle loopt een Monorail. Een begrip in de stad en dus erg leuk om hier een ritje mee te maken. Je stapt uit bij Westlake Center Mall, een groot winkelcentrum in downtown Seattle. Houd je van shoppen? Reserveer dan een paar uurtjes voor deze buurt.

Op loopafstand ligt de wereldberoemde Pike Place Market. Bekijk de vele kraampjes met kleding, souvenirs en etenswaren. In een van de restaurants aan het water geniet je hier van heerlijke verse vis. Met een beetje geluk kun je buiten in de zon zitten. Genieten!
Echte koffieliefhebbers kunnen de allereerste Starbucks ter wereld natuurlijk niet overslaan. Er staat vrijwel altijd een grote rij buiten, dus je moet toegewijd zijn en de tijd hebben! Ikzelf heb genoegen genomen met een blik op de buitenklant van de koffiezaak.
Pioneer Square is een gezellige buurt om rond te wandelen. Er zijn veel bijzondere boetiekjes, gezellige kleinschalige restaurants en prachtige oude gebouwen.

Na een geweldige dag in Seattle verblijf je nog een nacht in een hotel om de volgende dag weer naar Amsterdam te vliegen.

Vliegreis naar Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam vanuit Seattle met een koffer vol herinneringen! Dit is altijd een nachtvlucht en dus komt u op dag 23 aan op Schiphol, Amsterdam. Welkom thuis! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties