30+ jaar
3.27.0.10@P-CD05 (201005 1416)

Denver

Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol airport naar Denver en in veel gevallen arriveer je om ca. 16.30 uur in Denver. Gezien de latere aankomsttijd is het verstandig (en bij de camperverhuurders ook veelal verplicht) om een eerste overnachting te reserveren. Zodat je direct na de vliegreis met een transfer naar je hotel kan gaan en goed kunt uitrusten.
Wanneer je een downtown hotel reserveert via Travelhome dan kan je de eerste avond desgewenst een wandeling door het centrum van Denver maken. De ervaring leert echter dat men vaak de eerste avond niet veel meer gaat ondernemen.
 

Rocky Mountains National Park

Vandaag begint je camperavontuur in Amerika. Rond 09.00 uur vertrek je richting het depot. De ophaaltijd verschilt echter per verhuurder. Wanneer je een zogenaamde Early pick up hebt gereserveerd, vaak kan je de camper al in de ochtend ophalen. Wanneer je de normale ophaaltijden dient te hanteren rijd je vaak niet voor 14.00 uur weg bij de verhuurder. Zie voor details de informatie in het afzonderlijke camperboekje en de Travelhome brochure en/of site. Houdt er rekening mee dat je deze eerste dag dus geen grote afstanden meer hoeft af te leggen.

Na de nodige uitleg over je camper kan je reis officieel beginnen. De camperverhuurder zal je de weg naar de dichtsbijzijnde grote supermarkt wijzen, zodat je de eerste boodschappen kunt gaan doen. De eerste maal een bezoek brengen aan een echte Amerikaanse supermarkt zorgt er vaak voor dat je eerste keer boodschappen doen zeker twee uur in beslag neemt. Nadat je boodschappen hebt gekocht kan je de weg op richting Rocky Mountain N.P.

Rocky Mountain N.P. ligt op ruim 100 km afstand van de stad Denver en ineens waan je jezelf in een totaal andere wereld. Het park beschikt over fabelachtige berggezichten, mooie wandelroutes over de toendra en schitterende campingplaatsen. Het park bestaat uit meer dan 70 bergruggen van 3500 meter en soms zelfs hoger.

Het Rocky Mountain National Park werd opgericht in 1915 en er is veel flora en fauna te bewonderen, zoals elanden, haviken, zwarte beren en coyotes. Er bevinden zich vijf bezoekerscentra in het park en bij deze bezoekerscentra kan je gratis informatie opvragen over de velen mogelijkheden die het park te bieden heeft. Er zijn vijf campings in het park. Twee daarvan accepteren reserveringen vooraf, Glacier Basin en Moraine Peak. Een suggeste voor een camping is camping Glacier Basin. Je hebt 3 dagen om dit geweldige park te ontdekken en om te genieten van het eerste nationale park van je camperreis.

 
Afstand: 130 km

Dinosaur National Monument

Vandaag rijd je naar Dinosaur N.M., in dit nationale monument treed je in de voetsporen van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. In Dinosaur National Monument vind je een hele bijzonder stukje geschiedenis. Nadat een groot deel van de dinosaurussen in dit gebied stierven, spoelden ze met rivierwater mee, waardoor archeologen op een relatief klein stuk, een gigantische hoeveelheid fossielen vonden. En die worden hier tentoongesteld! Duik mee terug in de tijd van Jurassic Park, terwijl je ook nog kunt genieten van de spectaculair mooie natuur in de omgeving.

Wanneer je over Highway 40 richting Dinosaur National Monument rijdt, kun je je nog niet voorstellen in wat voor andere wereld je gaat belanden als je een afslag neemt. Zowel het Canyon gedeelte als het Quarry gedeelte van Dinosaur National Monument zijn elk op een eigen manier bijzonder en absoluut een bezoek waard. Reis terug naar de tijd van de dinosaurussen of bezoek de spectaculaire omgeving en natuur, in Dinosaur National Monument kun je je geen moment vervelen! 

 
Afstand: 430 km

Flaming Gorge National Monument

Vandaag bezoek je Flaming Gorge. De fantastische Green River zorgt voor een geweldig park in zowel Wyoming en Utah: Flaming Gorge. Een gigantisch en prachtig gebied waar je je ogen uitkijkt. Kijk vanaf de rand op het water, of bekijk juist de prachtige hoge wanden vanaf het water. Flaming Gorge biedt zoveel prachtige mogelijkheden, je kijkt hier je ogen uit!

Loop binnen bij Red Canyon Visitor Center, loop er binnen en laat je verrassen door het magnifieke uitzicht. Wanneer je dit unieke visitor center binnenloopt weet je eigenlijk al genoeg; je bent hier in een fantastisch gebied. Vanaf het Visitor Center kun je verschillende (korte) wandelingen doen langs de Red Canyon. Dit is absoluut de moeite waard, om elke bocht is het uitzicht weer net anders en weer net zo prachtig. 

Bezoek Flaming Gorge Dam, deze indrukwekkende dam is gratis te bezoeken en biedt niet alleen interessant kijkje in een werkende dam, maar ook veel informatie over de omgeving. Het uitzicht op deze dam is misschien nog wel het meest spectaculair vanaf waterhoogte, om zo de gigantische 150-meter hoogte echt goed in je op te kunnen nemen. Een hele leuke mogelijkheid om de dam te bekijken is door middel van de Little Hole Trail. Naast het spectaculaire uitzicht op de dam loop je hier over een pad langs het water en door de geweldige canyon.

 
Afstand: 150 km

Grand Teton National Park

De komende 2 dagen bezoek je Grand Teton N.P. dit nationale park ligt ten zuiden van Yellowstone National Park.
Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelingen, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende en mooie meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen maar een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kunt een tocht op de gondel maken voor een prachtig uitzicht.
 
Afstand: 400 km

Yellowstone National Park

Vandaag rijd je naar Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen gaat verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationaal park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons en het prachtige vulkaanlandschap. Ook vind je hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken. Een andere grote attractie is de Morning Glory Pool, helaas zijn door vervuiling door toeristen de kleuren hiervan aangetast.

Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:
• Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
• Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
• Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
• Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
• Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
• Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
• Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.

Camping mogelijkheden in Yellowstone N.P. zijn: Canyon Campground, Mammoth Campground.

 
Afstand: 220 km

Glacier National Park

Vandaag rijd je naar de ingang van het Glacier National Park. Het park ligt voor een groot deel boven de boomgrens en beslaat ca. 410.000 hectare. Samen met het aansluitende park in Canada (Waterton Lakes National Park) vormt het Glacier NP het Waterton-Glacier International Peace Park en werd opgericht in 1932. Morgen kan je met een Jammer Bus Tour door het schitterende park rijden op zoek naar de grizzly beren.
Afstand: 650 km

North Cascades National Park

Vandaag rijd je richting North Cascades N.P. het is ongeveer 900KM rijden naar het nationale park. Je maakt deze rit dan ook in 2 dagen.

North Cascades N.P. is opgebouwd uit een noord en zuid gedeelte en twee national recreation area’s, kun je je in dit gebied geruime tijd vermaken tussen alle bergen, meren en gletsjers. Ga mee op avontuur in dit prachtige gebied en ontdek de avonturier in jezelf! 

In North Cascade National Park is het gebied rondom Ross Lake het meest toegankelijk. Gelegen aan de North Cascades Highway van oost naar west door het park, biedt dit national recreation area verschillende mogelijkheden om de prachtige natuur te ontdekken. Met Ross Lake en Diablo Lake vind je in deze omgeving twee prachtige meren.

In Ross Lake National Recreation Area ligt het erg kleine dorpje Newhalem. Buiten het kleine dorpje vind je hier het officiele visitor center voor North Cascades National Park, de moeite waard om te bezoeken en meer te leren over deze uitgestrekte omgeving. 

Camping mogelijkheden in dit nationale park zijn: Newhalem Campground

 
Afstand: 1030 km

Port Angeles

Vandaag verlaat je het geweldige North Cascades N.P. en rijd je richting Port Angeles. Je verblijft hier een nacht om de volgende dag Olympic N.P. te bezoeken. 

Campingsuggesties Port Angeles: Elwha Dam RV Park, Peabody Creek RV Park

 
Afstand: 270 km

Kalaloch en bezoek Olympic N.P.

Vandaag rijd je door Olympic N.P. richting Kalaloch. 

Dit schitterende nationale park is ontzettend uitgestrekt en kent dan ook vele verschillende landschappen. De delen die je met de camper zult bezoeken zijn het Hoh Rainforest en het kustgedeelte. Wanneer je dit gedeelte van het park wilt bezoeken dien je de noordelijke of zuidelijke route te nemen, het gehele park rond. Het Hoh Rainforest, zoals de naam al doet vermoeden, is een regenwoud met oeroude mossige bomen. Loop bijvoorbeeld de Hall of the Mosses trail om een goede indruk te krijgen van dit gedeelte van het park. Aan de kust zijn schitterende brede stranden met aangespoelde boomstammen en grote rotsen in het water. Pittoreske stranden en plaatsjes sieren hier de kust. De mist die hier bijna altijd hangt geeft een hele bijzondere, mysterieuze sfeer aan dit gebied. Ben je een doorgewinterde wandelaar dan is een hike door de hoger gelegen gebieden zeker een aanrader. Met de prachtige alpenweides, smeltwateren en op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen is dit een ultieme droomplek! 

Rijd bij het einde van de dag richting Kalaloch voor een overnachting aan de kust.

 
Afstand: 150 km

Hoh Rainforest en bezoek Olympic National Park

Vandaag kan je Olympic N.P. verder ontdekken, vandaag bezoek je Hoh Rainforest. 

Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground. Je rijd dieper en dieper het regenwoud in en achter het camperraam geniet je van de uitzichten over dichtbegroeide groene bossen met mossige takken en stammen.

De ‘Hall of the Mosses’ trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud

 
Afstand: 65 km

Seattle

Vandaag breng je nog een dag door in Seattle. Een moment van bezinning en de prachtige camperreis nog eens te evalueren. Dit is een reis met vele uiterste en wellicht heb je herinneringen voor het leven gemaakt. Een bezoek aan Space Needle voor een schitterend uitzicht over de stad en omgeving is bij mooi weer zeker een aanrader. Na een overnachting lever je de volgende dag de camper in in Seattle en verblijf je nog een nacht nabij de luchthaven. 

Campingsuggesties Seattle:

 
Afstand: 280 km

Camper inleveren in Seattle

Vandaag lever je de camper weer in bij de verhuurder. Hierna heb je nog de hele dag om de stad Seattle te ontdekken.

In de skyline van de stad valt de Space Needle direct op. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform van de Space Needle is op heldere dagen fantastisch. Een gedeelte van de vloer is van glas, dus dat is even slikken misschien, maar wat een uitzicht! Met een beetje geluk zie je naast de hele stad ook de besneeuwde toppen van Mount Rainier op de achtergrond.

Tussen de Space Needle en downtown Seattle loopt een Monorail. Een begrip in de stad en dus erg leuk om hier een ritje mee te maken. Je stapt uit bij Westlake Center Mall, een groot winkelcentrum in downtown Seattle. Houd je van shoppen? Reserveer dan een paar uurtjes voor deze buurt.

Op loopafstand ligt de wereldberoemde Pike Place Market. Bekijk de vele kraampjes met kleding, souvenirs en etenswaren. In een van de restaurants aan het water geniet je hier van heerlijke verse vis. Met een beetje geluk kun je buiten in de zon zitten. Genieten!
Echte koffieliefhebbers kunnen de allereerste Starbucks ter wereld natuurlijk niet overslaan. Er staat vrijwel altijd een grote rij buiten, dus je moet toegewijd zijn en de tijd hebben! Ikzelf heb genoegen genomen met een blik op de buitenklant van de koffiezaak.
Pioneer Square is een gezellige buurt om rond te wandelen. Er zijn veel bijzondere boetiekjes, gezellige kleinschalige restaurants en prachtige oude gebouwen.

Na een geweldige dag in Seattle verblijf je nog een nacht in een hotel om de volgende dag weer naar Amsterdam te vliegen.

Vliegreis naar Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam vanuit Seattle met een koffer vol herinneringen! Dit is altijd een nachtvlucht en dus komt u op dag 23 aan op Schiphol, Amsterdam. Welkom thuis! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties