Phoenix

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Phoenix en, gezien de ligging, stap je meteen de warmte van de woestijn in. Kies een fijn hotel uit waar je vanavond lekker kunt ontspannen voor je morgen de camper op gaat halen. De drukte die je vandaag in de stad ziet laat je morgen gelukkig weer snel achter je.

 

Lake Pleasant

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder, veelal is dit in het begin van de middag. Na het ophalen van de camper is het tijd om boodschappen in te slaan en dan kan vanavond voor de eerste keer de barbecue aan. Je rijdt niet ver vandaag, de rit naar Lake Pleasant Regional Park is circa 75 kilometer. Hier aan het water begint het echte vakantiegevoel dan toch écht te kriebelen. Geef je daar aan over en geniet van de prachtige uitzichten. Met een drankje in de hand kun je de zon langzaam zien zakken en kijk je uit over het water.

Campingsuggesties Lake Pleasant:

Afstand: 65 km

Lake Pleasant Regional Park - Sedona

Nadat je de drukte van Phoenix hebt verlaten is het een stuk prettiger rijden richting Sedona. Hier ben je meteen in de natuur, omringd door het rode gesteente. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waaronder de klim naar Bell Rock: intenstief maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving. Naast wandelen kun je hier tal van andere activiteiten ondernemen waaronder een Pink Jeep Tour of het huren van een mountainbike.

Een leuke stop op een stukje rijden van Sedona is Slide Rock State Park. In dit kleine park heeft het water natuurlijke glijbanen uitgesleten en is op een warme dag dus een ideale plek om wat verkoeling te zoeken.
Sedona zelf is klein en gezellig met veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes, de camping vind je op een korte rit van het centrum af.

Campingsuggesties Sedona:
- Rancho Sedona RV Park

Afstand: 160 km

Sedona - Grand Canyon National Park

Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Grand Canyon niet worden overgeslagen tijdens je reis door Zuidwest-Amerika!
Parkeer je camper bij de daarvoor aangewezen plekken bij het Visitor Center (of laat hem staan op de camping in het park) en verken het park met de gratis shuttlebussen. Er is een heel systeem met verschillende buslijnen die je met elkaar kunt combineren. Je kunt uitstappen waar en wanneer je wilt. Zo kun je zoveel zien en zo lang blijven als je zelf wilt. Wandel langs de rand van de canyon en blijf af en toe even staan om de overweldigende uitzichten in je op te nemen.

Een must hier is om de zonsondergang mee te maken. De zon laat de canyon lichtrood, donkerrood, rose en paars verkleuren. Een magisch schouwspel waar je van begin tot eind versteld van zult staan

 

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

Afstand: 180 km

Grand Canyon National Park - Lake Powell

Wanneer je de Grand Canyon uitrijdt kom je langs vele verschillende uitzichtpunten welke de moeite waard zijn om een stop te maken. Via de Desert View Watchtower als laatste stop rijdt je uiteindelijk het park uit richting Lake Powell.

Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen.
Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken, dit kan zowel met een Jeep als per boot. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

Campingsuggesties Lake Powell:
Wahweap Campground
- Lone Rock Beach 
  

Afstand: 215 km

Page / Lake Powell - Monument Valley

Laat het water achter je voor een rit naar het gebied van de Navajo, het iconische Monument Valley. Uit de vlakte rijzen de rode rotsformaties in allerlei verschillende vormen. Je kunt met je camper niet Monument Valley inrijden dus een tour is hier aan te raden. Laat u met een jeep over de zandwegen naar beneden rijden en leer meer over de geschiedenis van dit volk, de omgeving, hoe zij wonen en leven. 

Je kunt in Monument Valley zelf overnachten op een plekje op het rode zand of kiest voor een camping met faciliteiten in de buurt.

Campingsuggesties Monument Valley: 

Afstand: 200 km

Moab / Arches National Park / Canyonlands National Park

De rit van vandaag gaat richting Moab, uitvalsbasis voor enkele prachtige parken in de omgeving: Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Het plaatsje zelf is vrij klein en bestaat uit een hoofdstraat met wat restaurants, een supermarkt en campings.

Op enkele minuten van Moab ligt Arches National Park, bekend van de indrukwekkende stenen bogen. Delicate Arch is de bekendste en staat tevens op de nummerplaten van de staat Utah. Waneer je een klim maakt naar deze Arch heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, zeker de moeite om vroeg voor op pad te gaan!

Een stukje verder rijden ligt Canyonlands National Park, hier kijk je uit op het ravijn voor je en kun je ook weer een mooie boog bewonderen, de Mesa Arch.
Verder vindt je in de omgeving (en vlakbij Canyonlands National Park) Dead Horse Point State Park, het uitzicht hier is iets wat je gezien moet hebben.

Wanneer je nog tijd over hebt kun je nog kiezen uit tal van activiteiten waarvan raften misschien wel de populairste is, een actieve manier van de omgeving zien vanaf het water! En een heerlijke verkoeling in de warme zomermaanden! 

Campingsuggestie Moab:
Canyonlands RV park
Devils Garden (in Arches National Park) 

Afstand: 240 km

Moab - Capitol Reef National Park

Wanneer je vandaag vertrekt uit Moab is het een mooie route om over de Highway 128 te rijden, dit is een scenic byway met prachtige uitzichten. Je rijdt hiervoor een stukje om maar dit is zeker de moeite waard.

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier zie je  spectaculair gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met uw huurcamper de Scenic Drive te rijden waarmee u de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen.

Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet toegestaan de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Campingsuggesties Zion National Park:

 

Afstand: 270 km

Capitol Reef National Park - Bryce Canyon National Park

Rode rotspilaren, ook wel hoodoos genoemd, domineren het uitzicht over Bryce Canyon National Park. De rode pilaren in allerlei vormen rijzen richting de hemel en zorgen, vooral met zonsondergang, voor een kleurenspektakel.

In het park kun je mooie wandelingen maken en is het de moeite om een wandeling te kiezen waarbij je helemaal naar beneden zakt tot de bodem van de hoodoos en daarna weer terug omhoog. Zo zie je het park om zijn mooist. Probeer bijvooorbeeld de Navajo Loop Trail in combinatie met de Queens Garden Trail, steil naar beneden en geleidelijk aan weer terug naar boven.
Ook het (redelijk vlakke) stukje tussen Sunset Point en Sunrise Point is de moeite waard, zoals de naam als zegt vooral om een zonsopgang of -ondergang te bekijken.

Campingsuggesties Bryce Canyon:

Coral Pink Sand Dunes

Duinen strekken zich uit zover je kunt kijken, je bent in Coral Pink Sand Dunes State Park. Hier kun je over de duinen wandelen maar je kunt ook een board huren en lekker gaan sandboarden, zeker voor kinderen een echte aanrader.

In het park kun je ook overnachten en er is een leuk visitor center. Geniet in de avond van een barbecue en een heerlijk kampvuur in deze mooie omgeving.

Campingsuggestie Coral Pink Sand Dunes:

Afstand: 130 km

Coral Pink Sand Dunes State Park - Kanab

De tour van vandaag is een hoogtepunt van de reis, wat je hier ziet wordt moeilijk overtroffen en is een tour door White Pocket. White Pocket is gelegen in een zeer afgelegen deel van de Vermillion Cliffs en zonder ervaren gids zeer moeilijk te bereiken.

Grillige vlakken, gekleurde kappen en rood, roze en geel gekleurd gesteente sieren het landschap. Wandel door deze versteende zandduinen en geniet van de kleurenpracht. Later deze dag rijd je door naar het cowboy stadje Kanab. Vele galerieën, saloons en goede restaurants zijn hier te vinden. De camping die wij aanraden is Kanab RV Corral, een knusse en erg schone campground! 

Campingsuggesties Kanab:
- Kanab RV Corral

Afstand: 30 km

Kanab - Zion National Park

Het is vandaag maar een klein stukje rijden naar wederom een prachtig park, Zion National Park. Je rijdt het park binnen via de Zion Tunnel, een ervaring op zich aangezien deze aan een kant afgesloten wordt zodat je er met de camper doorheen kunt.

Door de bergen ga je verder richting de Watchman campground of naar je camping in Springdale. Vanaf hier kun je een shuttle pakken door het park.
In Zion kun je de mooiste wandelingen maken, variërend van een korte wandeling die toegankelijk is voor een rolstoel tot via kettingen de berg op. Loop naar de Emerald Pools, geniet van het uitzicht vanaf Observation Point of waadt door het water van de Virgin River tijdens de wandeling van de Narrows.
In de avond zie je de zon achter de bergen zakken en geniet je op de camping van een hapje en een drankje in de natuur, een plek om nooit meer weg te gaan.

Campingsuggesties Zion National Park:

Afstand: 70 km

Zion National Park - Valley of Fire State Park

Vanuit het groene Zion reis je verder naar de 'vallei van het vuur' ofwel Valley of Fire State Park. Niet alleen de kleuren van de rosten doen hier aan vuur denken, de temperaturen lopen gedurende dag ook flink op. In de ochtend of avond kun je wandelingen maken door het park en overdag zoek je hagedissen onder de bosjes. Ook al ziet het er hier onherbergzaam uit, sta er niet van te kijken als je in de ochtend groepen dikhoornschapen rond ziet wandelen.

De routes die je door het park kunt rijden zijn prachtig, de kleuren van het gesteente variëren van een intens rood tot een lichtere grijze kleur. Een prachige plek om even te genieten! 

Campingsuggesties Valley of Fire State Park:

Afstand: 225 km

Valley of Fire State Park - Las Vegas - Amsterdam

De laatste stop van deze reis is Las Vegas, vanuit de woestijn doemt deze stad uit het niets voor je op. Waar je de afgelopen weken omringd bent geweest door natuur bevindt je je nu in een compleet andere wereld. De mooiste casino's met restaurants, winkels en compleet nagebouwde steden binnenin. Buiten kun je de shows bekijken, een stukje wandelen langs de Strip en natuurlijk gewoon even lekker zwemmen.

Hier lever je je camper in waarna je een laatste nacht in een hotel (aan de strip) verblijft, alvorens je weer terugvliegt naar Nederland. Een prachtige ervaring rijker land je een dag later in Amsterdam.

Afstand: 100 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties