Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘23-daagse reis speciaal voor natuurliefhebbers’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Amsterdam - Phoenix

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Phoenix en, gezien de ligging, stap je meteen de warmte van de woestijn in. Kies een fijn hotel uit waar je vanavond lekker kunt ontspannen voor je morgen de camper op gaat halen. De drukte die je vandaag in de stad ziet laat je morgen gelukkig weer snel achter je.

 

Tucson

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder, veelal is dit in het begin van de middag. Na het ophalen van de camper is het tijd om boodschappen in te slaan en dan kan vanavond voor de eerste keer de barbecue aan. Je rijdt vandaag naar Gilbert Ray Campground in Tucson. Hier verblijf je de eerste nacht om de volgende dag naar Saguaro National Park te rijden.


 Campingsuggesties Tucson:

  • Gilbert Ray Campground
Afstand: 180 km

Saguaro National Park

Vandaag bezoek je Saguaro National Park. In Tucson vind je de grootste cactussen van Noord-Amerika, de enorme Saguaro is het symbool van het Amerikaanse westen.
Wanneer je camper Tucson uitrijdt kun je zowel ten westen als ten oosten dit nationale park vinden. In het westen vind je grote hoeveelheden Saguaro en in het oosten kun je met veel geluk beren of poema’s tegenkomen.
Kies een van de vele wandelingen en geniet van de omgeving en de uitzichtpunten op jouw route. Een prachtige zonsondergang sluit de dag fantastisch af.
Afstand: 10 km

Lost Dutchman S.P.

In de woestijn van Arizona ligt Lost Dutch State Park. Het park heeft deze naam gekregen door de goudmijn Lost Dutchman Gold Mine. De eigenaar van deze goudmijn was een Nederlander en heeft nooit verteld waar hij de mijn gevonden had. 

Het park is heel bekend om de vele wandelroutes met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. Geniet van een wandeling met een prachtig uitzicht door de woestijn en wie weet spot je nog wel wat wilde dieren die in het park leven.

 
Afstand: 185 km

Sedona

Sedona is een betoverende plek. Een gezellige charmant en schilderachtig kunstenaarsstadje, omgeven door prachtige rode rotsen. Ten westen van Sedona ligt Red Rock State Park en ten noorden ligt Slide Rock State Park met net daarboven Oak Creek Canyon. De Native Americans geloven dat er in deze regio aardse energiestralen stromen en dat de rotsen een genezende kracht hebben. Of dat echt zo is? Bepaal het voor jezelf tijdens een wandeling naar één of meerdere van deze 'Vortex' plekken.

In Sedona zijn verschillende restaurants, barretjes maar ook enkele bierbrouwerijen. Tevens vind je er een visitor center om je te laten informeren wat er in de omgeving zoal te zien is en wat je kunt bezoeken tijdens je camperreis. Een van de meest bekende rotsformaties in de omgeving van Sedona is Cathedral Rock. Een formatie van torenhoge rode rotsen. Het allermooiste uitzicht op dit natuurschoon heb je vanuit Red Rock Crossing. Het beste is om een bezoek te plannen bij zonsondergang. Dan krijgen de rotsen een soort lichtgevende gloed en de weerspiegeling hiervan is dan te zien in de Oak Creek. De meest bijzonder plek nabij Sedona is misschien wel de Chapel of the Holy Cross. De kapel is gebouwd op een van de mesa's en de rechte lijnen van de kapel met glas vormen een bijzonder contrast met al het natuurschoon in de omgeving. 

Slide Rock State Park ontleent zijn naam aan de natuurlijke glijbanen die ontstaan door het stromende water van de Oak Creek. In de zomermaanden maar ook zeker in de maanden voor en na de zomer een heerlijke plek voor waterpret. Vooral voor kinderen maar ook voor volwassenen is het heerlijk om in het frisse water uit de Oak Creek verkoeling te zoeken.
 
Met de camper overnachten in Sedona of omgeving? Dat kan! Er is voldoende keuze aan campings in en nabij Sedona en de staatsparken. Een camping middenin de stad zelf is Rancho Sedona RV Park. Deze camping biedt verschillende faciliteiten is gelegen op loopafstand van de winkels, restaurants en barretjes in het centrum. Wanneer je op deze camping staat kleuren de rode rotsen om je heen tijdens de zonsondergang op en dit resulteert in een magisch uitzicht. Tevens heb je vanaf deze camping toegang tot Oak Creek. Hier kun je tijdens erg warme dagen lekker even je voeten dompelen om een beetje verfrissing op te doen. Mocht je liever echt middenin de natuur willen overnachten met je camper? Ook dat is mogelijk. Overnacht dan op de Pine Flat Campground of Cave Spring Campground, beide gelegen in Oak Creek Canyon.

Campingsuggesties Sedona:

Afstand: 250 km

Grand Canyon National Park

Als een van de zeven wereldwonderen en het bekendste nationale park in de Verenigde Staten, zal Grand Canyon National Park geen onbekend park zijn. Ga je voor de eerste keer naar de Verenigde Staten, of wellicht heb je al verschillende reizen naar dit prachtige land mogen maken? De Grand Canyon is een van de plekken die je tijdens je volgende reis absoluut niet wil mag missen. Deze gigantische canyon moet je zelf ervaren om de pracht en de charme te begrijpen.

Als je voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon staat, kán je het eigenlijk niet bevatten. De canyon is 450 kilometer lang en op sommige plekken wel 29 kilometer breed. En dat ligt allemaal aan jouw voeten, wanneer je aan de rand van deze spectaculaire canyon staat. De delen van de Grand Canyon die te bezoeken zijn geven dan ook maar een kleine indruk, maar wel een zeer indrukwekkende die je niet snel zult vergeten.

De South Rim is het meest toegankelijke deel van de Grand Canyon, en daardoor ook het meest toeristische gedeelte. Maar dat is niet zonder reden. Aan de South Rim heb je prachtige uitzichten in de Grand Canyon, en deze zijn zeer goed bereikbaar. Reis je met de camper naar de Grand Canyon? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden voor de South Rim. Grand Canyon Village biedt hier vele mogelijkheden. Overnacht hier met de camper op een camping, eet een hapje in een van de restaurants en maak gebruik van de shuttlebussen. De shuttlebussen rijden routes volgende verschillende kleuren. Het ideale van dit systeem is dat je de camper kunt laten staan, en hiermee naar de verschillende uitzichtpunten kunt reizen. Ook kom je langs een deel van de South Rim, waar je met een eigen voertuig niet mag komen. Een leuke mogelijkheid is om de shuttlebus te combineren met je eigen wandelschoenen. Stap uit en loop een stuk van de Rim Trail langs de canyon om te genieten van de overweldigende uitzichten. Ben je weer even uitgewandeld? Stap bij de volgende halte weer op de shuttlebus, en reis op die manier weer verder.   

De South Rim biedt twee bekende wandelingen aan, waarmee je uiteindelijk naar de bodem van de Canyon kunt wandelen, de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Een hele bijzondere ervaring om naar de bodem te lopen, al zij hiervoor zeker minimaal twee dagen nodig, met een overnachting op de bodem. Wil je wel graag wat meer het gevoel krijgen hoe het is om in de canyon te zijn? Kies er dan voor om bij een van beide trails een stukje te gaan wandelen. De Bright Angel trail ligt redelijk beschut, waardoor deze (afhankelijk van het tijdstip) vaak de voorkeur heeft bij de wandelaars. Als je redelijk fit bent, kun je bijvoorbeeld wandelen tot de 3 Mile Resthouse. Weer terug boven ben je dan zo'n 10 kilometer onderweg geweest. De South Kaibab Trail is een stukje steiler, maar heeft weer hele andere uitzichten. Deze trail ligt minder beschut, en geeft daardoor weidsere uitzichten. Tot aan het Ooh Aah Point ben je roundtrip ca. 6 kilometer onderweg, tot aan Cedar Ridge is het ca. 10 kilometer.

De Desert View Drive is de route langs de canyon wanneer je bijvoorbeeld van of naar Page/Lake Powell of Monument Valley reist. Een prachtige start van je bezoek aan de Grand Canyon, of wellicht juist een geweldige afsluiting van je bezoek aan dit wereldwonder. Deze route van ca. 40 kilometer geeft je de mogelijkheid om te stoppen bij verschillende uitzichtpunten, en je te vergapen aan de pracht van de canyon vanuit verschillende hoeken. Volgens onze reisexperts is een stop bij Desert View een absolute must. Niet alleen heb je hier een bijzondere uitkijktoren, het uitzicht op de Colorado River die hier in de canyon stroomt maakt het absoluut uniek.

Volgens onze reisexperts is de zonsopkomst- en ondergang een must bij een bezoek aan de Grand Canyon. Sta wat vroeger op of blijf wat langer bij de rim, en bekijk de canyon tijdens zonsopkomst of zonsondergang. De al zo schitterende canyon verandert met de minuut. Door de geweldige kleuren van de zon tijdens de opkomst of ondergang krijg je weer een heel ander beeld van de canyon dan gedurende de dag.

 

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

Afstand: 180 km

Lake Powell

Wanneer je de Grand Canyon uitrijdt kom je langs vele verschillende uitzichtpunten welke de moeite waard zijn om een stop te maken. Via de Desert View Watchtower als laatste stop ga je uiteindelijk het park uit richting Lake Powell.

Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken, dit kan zowel met een Jeep als per boot. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

 

 

Campingsuggesties Lake Powell:

  • Wahweap Campground
  • Lone Rock Beach
  • Bullfrog RV Park & Campground
  • Page Lake Powell Campground & RV Park

  

Afstand: 220 km

Monument Valley

Monument Valley is één van de meest gefotografeerde plekken op de wereld. Het landschap bestaat uit enorme rotspartijen van rood zandsteen en achter bijna iedere rots schuilt een prachtig verhaal. Ken je films zoals Forrest Gump en The Lone Ranger? Deze zijn hier opgenomen! Om het beste beeld van dit prachtige gebied te krijgen is een tour door één van de touroperators uit Navajo zeker aan te raden. Zij vertellen je over de totstandkoming, verhalen achter de enorme rotsformaties en het Navajo volk wat hier nog op enkele plekken leeft.

De route naar de Monument Valley is magisch. Je kan hier uren rijden en weinig tot niks tegenkomen met het prachtige landschap op de achtergrond. Het geeft je echt het gevoel alsof je even helemaal alleen op de wereld bent. De Valley Drive zelf is niet te betreden met een camper. Je kunt het beste een tour boeken om zo veel mogelijk over dit bijzondere gebied te leren.
 
Het Navajo volk gelooft erin dat er aardse mensen zijn en heilige mensen. Men gelooft dat ze er alles aan moeten doen om de harmonie en balans op Moeder Aarde te bewaren. Dit staat in samenhang met de heilige mensen, omdat zij invloed uitoefenen op de aardse mensen (goed of slecht). Deze geloofsovertuiging is echt nog terug te vinden in de Monument Valley zelf. De inwoners van dit gebied leven nog steeds op dezelfde manier als honderden jaren geleden en dit is erg bijzonder om te zien.

Wanneer je met de camper reist is de Goulding's Monument Valley RV Park zeker een aanrader. Deze campground biedt uitzicht over het prachtige landschap van de Monument Valley. Daarnaast bieden zij vanaf deze campground ook tours aan door de Monument Valley. Je kan op verschillende momenten van de dag meedoen aan zo'n tour, durend van 2,5 tot 8 uur. Mocht je deze tour op een speciaal moment willen doen, kies dan voor de sunset tour. Het fijne aan deze tour in combinatie met de campground is, dat je de camper kan laten staan op de campground. 

Net voorbij Monument Valley, richting Moab, kom je langs een geweldig mooi uitzichtpunt. Dit uitzicht is ook gebruikt in de gelijknamige film, Forest Gump. Het mooiste plaatje schiet je als je midden op de weg gaat staan. Dit is mogelijk omdat het een tamelijk rustige weg is (het is natuurlijk wel belangrijk om goed op de weg te letten!). Vanuit Monument Valley is dit uitzichtpunt net voorbij mile marker 13 te vinden. Het is met de camper vanuit Monument Valley ongeveer 15 minuten rijden naar dit uitzichtpunt. 

De meest opvallendste rotsformaties zijn de West, East en Merrick Butte. Deze formaties zijn alle drie maar liefst 300 meter hoog. Twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond.  Het enige wandelpad dat je mag betreden zonder gids gaat rondom de West Butte en is ongeveer 6,2 kilometer lang. Mocht je niet zo actief zijn dan kun je deze drie bekendste buttes ook bekijken vanuit het Lookout Point nabij het Visitor Center.

 

 

Campingsuggesties Monument Valley: 

Afstand: 200 km

Moab / Arches National Park / Canyonlands National Park

Moab, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige nationale parken Canyonlands en Arches. Maar buiten deze nationale parken, heeft dit gezellige maar toeristische stadje en haar omgeving nog veel meer te bieden. Vooral de actieve natuurliefhebbers kunnen hier met gemak meerdere dagen vullen. Maar ook als je op zoek bent naar een rustigere invulling van je reis, dan biedt Moab voldoende mogelijkheden. 


Moab wordt ieder jaar door meer en meer toeristen ontdekt. Was het in eerste instantie nog een slaperig stadje, is de U.S. Highway 191 die dwars door het stadje loopt, inmiddels een druk begaande weg met vele mogelijkheden. De restaurants, winkeltjes, barretjes en nog belangrijker: campings zijn hier in overvloed aanwezig. Het leuke en bijzondere aan Moab is dat veel op loopafstand is. Verblijf op een van de campings aan de doorgaande weg, en je bent op loopafstand van de verschillende winkels en restaurants. Een aangename afwisseling van het autominded Verenigde Staten dat je tot dan toe hebt beleefd tijdens je camperreis. 

Twee zeer bijzondere nationale parken, op korte afstand gelegen van Moab: Arches National Park en Canyonlands National Park. Tijdens een bezoek aan Moab mogen deze parken zeker niet ontbreken. Moab is de perfecte uitvalsbasis. Met op respectievelijk 10 kilometer en 50 kilometer afstand, vind je niet snel zulke prachtige natuur nabij zo'n leuk en bruisend stadje. 

Kort voor de ingang van Canyonlands National Park, ligt het kleine maar bijzondere Dead Horse Point State Park. Dead Horse Point State Park staat vooral bekend om het schitterende uitzicht over de lager gelegen Colorado River. De rivier loopt hier met een grote bocht door de rotsen, wat een prachtig uitzicht oplevert. Dit bekende uitzichtpunt heet de 'Dead Horse Point Overlook'. Dead Horse Point State Park is een leuk park om te bezoeken met de camper, onderweg naar het Island in The Sky gedeelte van Canyonlands National Park. 


Denk je aan Moab, dan denk je aan Canyonlands National Park. Dit nabijgelegen nationale park biedt prachtige natuur met de mooiste uitzichten. Een bezoek meer dan de moeite waard tijdens een camperreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, of juist om te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains van de Verenigde Staten. Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, waarvan het Island in the Sky gedeelte het beste bereikbaar en daardoor het meest bekende is. Met een ligging nabij Moab, is dit gedeelte zeer geliefd bij het publiek. En niet voor niks is het zo bekend en geliefd: het is een prachtig deel van het park met veel mogelijkheden. 

Vanuit Moab is het prachtige Island in the Sky gedeelte van Canyonlands goed bereikbaar. Op 50 kilometer afstand sta je bij het Island in the Sky Visitor Center. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden in dit deel van het park? Sla het visitor center dan zeker niet over! Vanaf hier loopt de prachtige route verder door het park, en brengt deze je langs verschillende niet te missen bezienswaardigheden. Stop zoveel mogelijk en krijg zo het beste beeld van Canyonlands! 

- GRAND VIEW POINT OVERLOOK
Het verst gelegen uitzichtpunt, is volgens ons ook direct de mooiste, de Grand View Point Overlook. Hier zie je hét uitzicht over Canyonlands National Park, en snap je direct waarom dit park groot favoriet is bij vele Amerikanen en toeristen. Vanaf het View Point loopt een korte trail van 1 mijl naar een tweede uitzichtpunt. Absoluut de moeite waard, met prachtige uitzichten langs de trail. Ervaar zelf waarom dit punt voor velen het hoogtepunt is van een bezoek aan Canyonlands!  

- MESA ARCH
De Mesa Arch is de bekendste arch in Canyonlands, en niet voor niks. Het is slechts een korte wandeling van ongeveer een halve mijl tot deze prachtige arch. Het uitzicht door de arch is fenomenaal, en geeft een prachtig uitzicht over Canyonlands. De Mesa Arch is erg bekend om de prachtige zonsopkomst, die achter de arch te zien is. Vooral fotografen zijn hier groot fan van, en zijn hier al vroeg te vinden om een goed plekje te bemachtigen. De Mesa Arch is gedurende de hele dag echter de moeite waard om te bezoeken. 

- GREEN RIVER OVERLOOK
Een prachtig uitzichtpunt, en ook weer zo anders dan het Grand View Point Overlook: de Green River Overlook. In tegenstelling tot de Grand View, zie je hier de rivier lopen door de canyon. Dit geeft weer een heel ander beeld van dit prachtige deel van Canyonlands, en daardoor heel bijzonder om te stoppen.

- UPHEAVAL DOME
Dat Canyonlands vele verschillende gezichten heeft, zie je goed als je de Upheaval Dome bezoekt. Deze indrukwekkende krater is goed te bekijken door de korte of lange hikes die hier mogelijk zijn. Hoe de krater precies is ontstaan is niet bekend, maar dat het prachtig is wordt duidelijk als je bij een van deze uitzichtpunten staat!  

- OFF-ROAD TRAILS
Canyonlands is dé bestemming voor de avontuurlijke toerist die de omliggende natuur vanuit een Jeep of 4X4 wil ontdekken. In het nabijgelegen Moab zijn vele mogelijkheden voor het huren van een Jeep of 4X4 die zelf bestuurd kan worden, of om mee te gaan met een gids die je de avontuurlijkste paden en mooiste plekjes laat zien. In Canyonlands start een van de meest spectaculaire en bekende off-road trails: de Shafer Trail. Ook wanneer je zelf niet van plan bent deze avontuurlijke weg te gaan rijden, is het een aanrader om te stoppen bij de Shafer Canyon Overlook, en je te verbazen over de route die hier de canyon in gaat. 

- THE NEEDLES
Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, en heeft buiten het Island in the Sky gedeelte nog meer te bieden. Dit minder bekende deel van het park ligt een stuk verder van Moab, na 120 kilometer rijden ben je bij het Needles Visitor Center. Dit deel van het park geeft je dan ook een heel andere beleving dan het Island in the Sky gedeelte. Langs de route vind je verschillende stops die de moeite waard zijn, maar The Needles is vooral de moeite waard als je (langere) wandelingen wil gaan maken. Wil je alleen een indruk krijgen van The Needles en vind je het niet erg hier een stukje voor te rijden? Dan is de Needles Overlook aan de U.S. 191 een leuke mogelijkheid.


Op nog geen 25 kilometer afstand van Moab vind je de wandeling naar een bijzondere arch: de Corona Arch. De trail naar deze arch start aan de 279, een prachtige route langs de Colorado River. Bij de trailhead is voldoende parkeergelegenheid voor een camper, vanuit waar je de wandeling van ca. 2,5 kilometer enkele reis start. Een leuke wandeling met enkele trappen waarbij je de hulp van kettingen hebt, brengt je bij een van de mooiste arches in de omgeving. Naast het welbekende Arches National Park, lijkt de Corona Arch nog niet bekend bij het grote publiek. Loop ook zeker naar de 'achterzijde' van de arch, voor een prachtig uitzicht door de arch op de bijzondere omgeving. 

De Colorado River biedt vele mogelijkheden om vanuit Moab een avontuurlijke dag op deze rivier te beleven. Er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een rustige rafting trip, of wil je juist graag de wilde rivier op? Of wat dacht je van een diner cruise bij zonsondergang of wil je zelf aan de slag op een SUP (stand up paddleboard)? Het is allemaal mogelijk. 


Campingsuggestie Moab/ Arches National Park / Canyonlands National Park:

 

 

Afstand: 240 km

Capitol Reef National Park

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier vind je spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met de huurcamper door de Scenic drive te rijden waarmee je de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen. Zeker een bezoekje waard tijdens jouw camperreis door West-Amerika!

Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet toegestaan de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Het park beschikt over meerdere wandeltrails, een Visitor Center, museum/winkel, facilitaire voorzieningen en accommodatiemogelijkheden.

 

 

Campingsuggesties Zion National Park:

 

Afstand: 270 km

Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van Utah ligt het geweldig mooie park Bryce Canyon National Park. Dit park bestaat uit natuurlijk gevormde amphitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Dit geeft een magisch beeld en is dus zeker de moeite om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Het park biedt voor iedereen mogelijkheden. Voor minder actieve reizigers is het aan te raden om meerdere uitkijkpunten te bekijken, op deze manier kan je zeker een goede indruk opdoen van het park.


Er zijn in Bryce Canyon verschillende bezienswaardigheden die je zou moeten noteren op je to-do lijstje. Er zijn in totaal een vijftiental uitzichtpunten waar je amphitheaters, valleien en hoodoos kunt bekijken. Wij sommen een paar parels voor je op:


- RAINBOW POINT
Vanuit dit punt kijk je uit over vrijwel het hele park, van het noorden naar het zuiden. Dit is overigens ook één van de hoogstgelegen punten van Bryce Canyon. Dit punt kan je vinden aan het einde van de Rim Road. 

- NATURAL BRIDGE
Dit is een natuurlijke brugformatie welke vanuit een uitzichtpunt te zien is. De boog werd gevormd door regenwatererosie, een proces dat nog steeds plaatsvindt. 

- BRYCE POINT
Dit punt is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens zonsopkomst, de toppen van hoodoos worden mooi verlicht door de hoodoos. Het Bryce Point geeft een enorm uitzicht over het Bryce Amphitheater waar je vele hoodoos kunt zien. Het is een van de populairste uitzichtpunten van Bryce Canyon en ligt net na Swamp Canyon.

- SUNSET EN SUNRISE POINT
Dit punt is geweldig om aan het einde van de middag of ochtend te bezoeken. Deze twee punten liggen beide bij het Amphitheater, dichtbij het visitor centre. Je loopt van het ene naar het andere punt in ongeveer een uur tijd. Mocht je toch van wat meer uitdaging houden kun je op één van deze twee punten een afdaling lopen.

Je kan makkelijke hikes maken welke bijvoorbeeld maar één tot twee kilometer zijn en weinig tot geen hoogteverschil hebben. Dit zijn de wandelingen die in principe iedereen kan maken, ook kinderen. Dit zijn wandelijken zoals de Mossy Cave, Sunset to Sunrise en Rim Trail. Heb jij liever wat meer uitdaging? Dan zijn er meer dan voldoende uitdagende hikes. Je kan vaak een heel eind de canyon inlopen. Ook deze wandelingen variëren van afstand, van 1,5 tot 13 kilometer. Een echte aanrader is om de Queen's/ Navajo Combination loop te lopen. Deze is 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer twee tot drie uur. Het is slim om deze met de klok mee te lopen!

 

 

Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

Afstand: 190 km

Coral Pink Sand Dunes

Vandaag kom je aan in Coral Pink Sand Dunes State Park. Dit kleine state park ligt net voorbij Kanab en wordt gekenmerkt door de roze poederzandduinen. Het is heerlijk om met je blote voeten door het zand te wroeten en de hoge duinen te beklimmen om er daarna in volle vaart van af te rennen of rollen. Avontuurlijk ingesteld? Huur een quad en rijd daarmee over de duinen!

 

Campingsuggestie Coral Pink Sand Dunes:
Afstand: 130 km

Kanab: White Pocket (tour)

De tour van vandaag is een hoogtepunt van de reis, wat je hier ziet wordt moeilijk overtroffen en is een tour door White Pocket. White Pocket is gelegen in een zeer afgelegen deel van de Vermillion Cliffs en zonder ervaren gids zeer moeilijk te bereiken.

Grillige vlakken, gekleurde kappen en rood, roze en geel gekleurd gesteente sieren het landschap. Wandel door deze versteende zandduinen en geniet van de kleurenpracht. Later deze dag rijd je door naar het cowboy stadje Kanab. Vele galerieën, saloons en goede restaurants zijn hier te vinden. De camping die wij aanraden is Kanab RV Corral, een knusse en erg schone campground! 

Campingsuggesties Kanab:
- Kanab RV Corral

Afstand: 30 km

Zion National Park

Groene bomen, kabbelend water en zandstenen bergwanden in een variëteit aan kleuren zijn het beeld van Zion National Park. De gratis shuttlebus brengt je door het hele park naar de diverse wandelroutes. Wandel langs diepe ravijnen, watervallen en door de rivier. Rust daarna lekker uit met een ijsje op het gras of zak in een grote rubberband de rivier af. Sluit de avond af met een barbecue bij de camper in de omgeving van het park.

 

Campingsuggesties Zion National Park:
Afstand: 70 km

Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park mag eigenlijk niet aan jouw route ontbreken. Een mooie route in het park gaat via Mouse's Tank Road in de richting van de Fire Wave trail. Deze wandeling brengt je naar schitterende rotspartijen waarop een schitterend gestreept motief zichtbaar is. Op de weg terug is het de moeite waard om te stoppen bij Silica Dome en Rainbow Vista. Wanneer je in het park wilt overnachten is Atlatl Rock Campground een aanrader, vanaf de campgroundplaatsen heb je schitterend uitzicht over de omgeving en wanneer het helder is zie je vele sterren in de lucht.

 

Campingsuggesties Valley of Fire State Park:

 

Afstand: 225 km

Las Vegas - Amsterdam

De laatste stop van deze reis is Las Vegas, vanuit de woestijn doemt deze stad uit het niets voor je op. Waar je de afgelopen weken omringd bent geweest door natuur bevindt je je nu in een compleet andere wereld. De mooiste casino's met restaurants, winkels en compleet nagebouwde steden binnenin. Buiten kun je de shows bekijken, een stukje wandelen langs de Strip en natuurlijk gewoon even lekker zwemmen.

Hier lever je je camper in waarna je een laatste nacht in een hotel (aan de strip) verblijft, alvorens je weer terugvliegt naar Nederland. Een prachtige ervaring rijker land je een dag later in Amsterdam.

Afstand: 100 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties