Seattle

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Seattle. Nadat je aangekomen bent in je hotel kun je even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. Seattle is een prachtige stad. Je kunt er heerlijk eten, in een elegant restaurant of gewoon in een lokale pub. De volgende dag begint de onvergetelijke camperreis en ga je de camper ophalen op de afgesproken tijd. Dan kan de camperreis beginnen met als begin het prachtige en diverse Olympic National Park.

 

Port Angeles

Na wellicht een korte nacht, vanwege een kleine jetlag, begint vandaag dan echt de grote reis. Je gaat je camper ophalen bij het verhuurstation op de afgesproken tijd. Het kan ook zijn dat je bij het hotel wordt opgehaald. Dit kun je terugvinden in je reispapieren. Deze rit is niet lang, waardoor er ook ruimte over blijft voor het inrichten van de camper en boodschappen te doen. Wel zo makkelijk! 


Campingsuggesties Port Angeles:

 • Elwha Dam RV Park
 • Peabody Creek RV Park
Afstand: 135 km

Olympic National Park

Seattle is omgeven door prachtige natuur. Ongeveer 2 uur rijden ten westen van de stad is het immense Olympic National Park gelegen. Dit schitterende nationale park is ontzettend uitgestrekt en kent dan ook vele verschillende landschappen. De delen die je met de camper zult bezoeken zijn het Hoh Rainforest en het kustgedeelte. Wanneer je dit gedeelte van het park wilt bezoeken dien je de noordelijke of zuidelijke route te nemen, het gehele park rond. Het Hoh Rainforest, zoals de naam al doet vermoeden, is een regenwoud met oeroude mossige bomen. Loop bijvoorbeeld de Hall of the Mosses trail om een goede indruk te krijgen van dit gedeelte van het park. Aan de kust zijn schitterende brede stranden met aangespoelde boomstammen en grote rotsen in het water. Pittoreske stranden en plaatsjes sieren hier de kust. De mist die hier bijna altijd hangt geeft een hele bijzondere, mysterieuze sfeer aan dit gebied. Ben je een doorgewinterde wandelaar dan is een hike door de hoger gelegen gebieden zeker een aanrader. Met de prachtige alpenweides, smeltwateren en op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen is dit een ultieme droomplek! 


Campingsuggesties Olympic National Park:

 • Hoh Campground

 

Afstand: 210 km

Cannon Beach

De ruige kust van Oregon met ontelbaar veel provinciale parken, schitterende stranden, gezellige vissersplaatsjes en prachtige uitzichtpunten onderweg, is absoluut een must see en een van de belangrijkste redenen om af te reizen naar deze prachtige, ruige, groene staat. In het havenstadje Astoria bijvoorbeeld zie je mooie Victoriaanse huizen en geniet je van verse Fish&Chips, met uitzicht op het water. Ook het idyllische Cannon Beach met Haystack Rock en het mooie Ecola State Beach mag niet in je reisschema ontbreken.

Vannacht slaap je in Cannon Beach. Een idyllisch en uiterst charmant kustdorpje. Vanaf deze plek heb je, bij goed weer en opgetrokken mist, een prachtig uitzicht over de grillige Oregon Kust met bijzondere steenformaties en vele uitzichtpunten waarvandaan je de meest mooie plaatjes schiet. Zeesterren sieren vele van deze rotsen en aan de kust zul je veel herten het malse duingras zien grazen. Maak een wandeling langs de vele uitzichtpunten of begraaf je voeten in het fijne strandzand. Hier is het genieten geblazen!


Campingsuggesties Cannon Beach:

 • RV Resort at Cannon Beach
Afstand: 280 km

Portland

‘Keep Portland Weird’ is de slogan van Portland. Deze stad is dan ook alles behalve standaard! Portland staat bekend om de vele foodcarts (eetstands). Hier vindt je de hele wereldkeuken en de kwaliteit van het eten ligt erg hoog. Zo kom je er Mexicaanse tortilla’s tegen, maar ook Duitse braadworsten, Indiase Samosa’s en nog veel meer. Het Pearl District is een erg leuke en hippe wijk. Er staan veel industriele pakhuizen die zijn omgetoverd tot restaurants en winkels. In Nob Hill vindt u mooie Victoriaanse huizen en leuke boetiekjes.


Campingsuggesties nabij Portland:

Afstand: 130 km

Columbia River Gorge

Dit nog vrij onbekende gebied staat vooral bekend om de vele watervallen. De bekendste waterval is Multnomah Falls, een indrukwekkende 186 meter hoge waterval. Je kunt hier mooi wandelen, maar je kunt de watervallen ook prima vanaf het uitkijkplatform bekijken. Een andere mooie waterval is de Ponytail Falls. Over een redelijk steil wandelpad loop je door een bosrijk gebied naar deze waterval. Bijzonder bij deze waterval is dat je er achter door kunt lopen. In het Ainsworth State Park is een camping, waar je midden in de bossen met je camper heerlijk kunt kamperen.


Campingsuggesties Columbia River Gorge:

 • Bridge RV Park & Campground (White Salmon)
Afstand: 55 km

John Day Fossil Beds National Monument

Op dag tien van je camperreis reis je met je camper naar John Day Fossils National Monument. Hier kun je een kijkje nemen bij de eeuwenoude fossielen die er in Noordwest Amerika te vinden zijn. Er zal een wereld voor je open gaan! Dit park is gelegen in de staat Orgeon en heeft 3 verschillende "points of interest". Hier vind je de meest indrukwekkende fossielen. Overblijfselen van overleden dieren en planten van 10 tot tientallen miljoenen jaren geleden. Daarnaast zijn op een mooie heldere dag de Painted Hills zeker de moeite waard. Er zijn meerdere (korte) routes te bewandelen voor een overweldigend uitzicht over deze bijzondere, gekleurde heuvels. De naam zegt het al; ze lijken echt ingekleurd zijn! Hier zijn de versteende verschillende grondlagen heel goed te zien. Houd je camera dus klaar! 


Campingsuggesties John Day Fossil Beds National Monument:

 • Burnt Ranch Campground
 • Fish House Inn & RV Park
Afstand: 325 km

Boise

Vandaag een route van ongeveer 350 kilometer naar Boise, in de staat Idaho. Boise is tevens de hoofdstad van de "Gem State". Deze bijnaam heeft de staat te danken aan de diversiteit aan landschappen die deze staat rijk is! Zo vind je er prachtige met sneeuwbedekte bergtoppen, (berg)meren en diepe canyons. Ook is hier in een ver verleden veel goud, zilver, zink, koper en andere zeldzame en bijzondere mineralen gevonden in de grond. De stad Boise is een stad met veel diversiteit. Zo loopt er dwars door het centrum en ver daarbuiten een 25 mijl tellende (fiets)route genaamd "Boise River Greenbeld". In het centrum van Boise is het mogelijk om een fiets te huren en zo kun je de route heerlijk, op z'n Hollands, per fiets afleggen. Vandaag staat in het teken van rust inbouwen, dus vooral niet teveel willen.  


Campingsuggestie omgeving Boise: 

 • KOA Boise / Meridian
 • Mountain RV Park
Afstand: 360 km

Craters of the Moon National Park

Vandaag reis je met de camper naar het mistieke Craters of the moon National Park. Een maanlandschap op aarde. Zo kun je dit gebied van vulcanisch landschap het beste omschrijven. Geniet van deze buitenaards mooie rotswanden en bezoek het visitor center voor meer informatie over de Craters of the Moon, het ontstaan en het behoud ervan. Je kunt een paar korte wandelingen maken vanaf de campground die je nog een beter beeld geven van deze fascinerende omgeving. 


Campingsuggestie Craters of the Moon National Park: 

Afstand: 290 km

Grand Teton National Park en Yellowstone National Park

Grand Teton National Park
In deze reis kom je de zuidingang van het Grand Teton National Park binnen gereden. Aan de linkerkant van de weg heb je vrijwel de gehele rit een geweldig uitzicht over de hoge besneeuwde bergtoppen van de Grand Teton Mountains. Je kunt in dit park prachtige wandelingen maken langs de oevers van grote meren, door de bergen en door de bossen. Onderweg heb je een grote kans om beren en andere wilde dieren te spotten.  Maar ben altijd voorzichtig met het benaderen van deze dieren. Wij raden het ten zeerste af om uit te stappen. 


Yellowstone National Park

Vanuit Grand Teton National Park rijd je Yelllowstone National Park binnen. Kijk altijd even op de overheidswebsite of het park geheel geopend is wanneer je in een voor- of naseizoen reist. De zuidingang kan door sneeuwval bijvoorbeeld nog gesloten zijn. Het park kan in het voor- en naseizoen gedeeltelijk gesloten zijn, waardoor niet alle hoogtepunten bezocht kunnen worden. Houd hier dus rekening mee. Dit park kenmerkt zich door een wonderlijk landschap met verbluffend natuurschoon. Je vindt hier de meest bekende geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 2 uur uitbarst met een hoogte van tientallen meters kokend water. Vraag bij het toeristencentrum even na om welke uren je deze kan bewonderen. Ook vind je in Yellowstone prachtige felgekleurde warmwaterbronnen, canyons, watervallen en kalksteenterrassen. De verscheidenheid aan wilde dieren is erg indrukwekkend. Je staat regelmatig oog in oog met elanden, bizons, (grizzly)beren, wolven en vossen.


Campingsuggesties Grand Teton National Park:


Campingsuggesties Yellowstone National Park:

 

Afstand: 70 km

Missoula

Gelegen in de groene staat Montana, aan de voet van bergzame wildernis, ligt de universiteitsstad Missoula. Een prettige, groene stad waar menigeen Amerikaan de laatste jaren voor heeft gekozen als woonplaats. Wanneer je door het centrum van deze knusse stad dwaalt begrijp je waarom. Het is een stad je in het stadspark nog een verdwaalde eland of beer tegen kan komen. Je kunt er enorm veel cultuur snuiven. Ze hebben theaters, musea en galeries te over. Dit is een welkome afwisseling na de dagen in de wildernis. Een echte bourgondiër woont hier een bierproeverij bij en er zijn vele door de Franse keuken geïnspireerde eetcafeetjes. Hier kan de echte steden, maar ook natuurliefhebber, zijn hart ophalen. 


Campingsuggesties Missoula:

 • KOA Holiday Missoula
 • Jim & Mary's RV Park
Afstand: 430 km

Spokane

Vandaag reist u naar Spokane. Deze stad ligt in het hart van het binnenland van het noordwesten van de Verenigde Staten. Er valt genoeg te beleven in het centrum van deze uitgesproken stad. Naast een scala aan kunst, muziek en culturele activiteiten, vind je er ook talloze leuke boetiekjes en goede restaurants. Maar ook aan buitenactiviteiten is er geen gebrek in deze omgeving! De Spokane Rivier loopt dwars door de stad en herbergt een aantal spectaculaire watervallen! Bovendien kun je in hartje Spokane een bezoek bregen aanhet mooie Riverfront Park. In deze stad is het mogelijk om een fiets te huren en de stad op z'n Hollands te ontdekken! Spokane is een stad die het allemaal heeft!


Campingsuggesties Spokane:

 • North Spokane RV Campground
 • Riverside State Park
Afstand: 320 km

Mount Rainier

Vandaag een route dwars door de staat Washington, naar het park wat de hoogste punt in de Cascades herbergt, Mount Rainier National Park. Dit park bestaat uit prachige bossen, mooie stroompjes, en bijzondere dieren. Omdat het hoger gelegen is dan de rest van de Cascades gaat dit park afhankelijk van de sneeuwval dat jaar, open. Check daarom altijd even de overheidswebsite of dat het park (gedeeltelijk) is geopend. Met vele trails, van totaal ongeveer 400 kilometer lang, is er voor iedereen wel een passende wandeling te vinden. Van hoge besneeuwde bergtoppen, tot weidse alpenweides en van gletsjermeren tot hoge watervallen. Dit park zal je versteld doen staan! 


Campingsuggesties Mount Rainier National Park:

 • Mount Rainier National Park Campground
 • Cougar Rock Campground
Afstand: 370 km

Seattle

Vandaag breng je nog een dag door in Seattle. Een moment van bezinning en de prachtige camperreis nog eens te evalueren. Dit is een reis met vele uiterste en wellicht heb je herinneringen voor het leven gemaakt. Een bezoek aan Space Needle voor een schitterend uitzicht over de stad en omgeving is bij mooi weer zeker een aanrader. Na een overnachting lever je de volgende dag de camper in in Seattle en verblijf je nog een nacht nabij de luchthaven. 


Campingsuggesties Seattle:

 • Seattle - Tacoma KOA (bij huur Road Bear)
 • Lake Pleasant RV Park (bij huur Cruise America)

 

Seattle/Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam vanuit Seattle met een koffer vol herinneringen! Dit is altijd een nachtvlucht en dus komt u op dag 24 aan op Schiphol, Amsterdam. Welkom thuis! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties