Calgary

Na uw vlucht vanaf Schiphol arriveert u in Calgary, Alberta. De eerste nacht in Canada brengt u door in een hotel. Rust hier lekker uit en probeer een beetje te wennen aan het tijdsverschil. De volgende dag gaat u al de camper ophalen!

Afhankelijk van de aankomst van uw vlucht kunt u eventueel Calgary gaan verkennen. Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta en ligt aan de voet van de Rocky Mountains. Downtown kunt u heerlijk dineren, lunchen, winkelen en cultuur snuiven. Er zijn vele musea, stadsparken, pleinen en monumenten die u kunt bekijken. Zorg er wel voor dat u op tijd gaat rusten zodat u volledig uitgerust bent voor de start van uw reis.

Calgary

Na een heerlijke nacht te hebben geslapen in een goed hotel gaat u uw reis met uw eigen huis op wielen voortzetten. U vertrekt richting de camperverhuurlocatie waar u kennis maakt met uw camper voor deze reis. U krijgt de benodigde instructies waarna u zelf op pad mag. Neem vandaag de tijd om alles te installeren in de camper en haal alvast de benodigde boodschappen in huis. Als u in de middag nog tijd over hebt, kunt u nog het mooie Calgary gaan bezoeken. Vanuit Calgary Tower heeft u het beste uitzicht over de stad, bezoek de Devonian Gardens of Heritage Park. Als u de kans heeft ga dan naar de Calgary Stampede, dit jaarlijks terugkerende evenement mag u niet missen. Ook heeft Calgary veel restaurants en winkelmogelijkheden, kortom, veel leuke mogelijkheden. Na een eerste dag met veel nieuwe indrukken gaat u de eerste camping opzoeken. 

Afstand: 75 km

Calgary - Kootenay National Park

Op dag 3 van uw vakantie pakt u nog een dag mee van Banff National Park. Dit is het eerste nationale park van Canada en beslaat 6641 vierkante kilometer aan gletsjers, bossen en bergen. Een bekende attractie is Lake Louise, een prachtig meer waar u goed kunt wandelen en van het uitzicht kunt genieten. We raden u aan om de nacht door te brengen bij Tunnel Mountain.

In Banff National Park kunt u uren wandelen en genieten van de natuur. Ga fietsen, vissen, varen, hiken, klimmen, paardrijden en meer! Kortom, genoeg te doen. Neem deel aan een van de vele wandeltochten en uw gids kan u onderweg veel vertellen over de natuur en de dieren die hier leven. Maak onderweg een stop voor een picknick en geniet onderweg van de rust en stilte.

U rijdt vanuit Banff National Park richting Kootenay National Park, dit park biedt wederom spectaculaire natuur en prachtige vergezichten. Morgen heeft u nog een hele dag in Kootenay dus we raden u aan om op deze dag de prachtige natuur van Kootenay National Park te gaan verkennen. Bent u van plan deel te nemen aan een wandeltocht? Boek dan vanavond alvast een tocht die u aanspreekt bij een van de Visitor Centre's. U kunt er uiteraard morgen ook zelf op uit gaan, in Kootenay National Park is genoeg te doen en te zien.

Afstand: 250 km

Kootenay National Park

Beleef een prachtige dag het het Kootenay National Park. In dit park vindt u allerlei toeristische trekpleisters zoals het Olivemeer, Marble Canyon, Sinclair Canyon en de Paint Pots. Ook zijn er warme bronnen te vinden met temperaturen die variëren van 35 tot 47 graden Celsius! Iets buiten de zuidwestelijke ingang van het park ligt Radium Hot Springs; vernoemd naar de hete bronnen die te vinden zijn in het park. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur. Neem een duik in het wonderschone verwarmde zwembad tussen de prachtige bergen.

Bezoek in Kootanay National Park onder andere Emerald Lake. Dit grote meer heeft zijn naam verkregen aan zijn helder blauw groene kleur. Rondom dit meer kunt u prachtige wandelingen maken, neem bijvoorbeeld een wandeling richting de top van de berg, vanaf hier kunt u een prachtige foto schieten van het Emerald meer. Is het mooi weer? Dan kunt u ook gaan kanoën op het meer.

Gaat u liever het bos in? Neem dan de Giant Cedars Boardwalk Trail, dit aangelegde pad leidt u door het bos waardoor u op - normaal gesproken - onbegaanbare plekken komt. Erg leuk om te doen!

Afstand: 75 km

Kootenay National Park - Mount Revelstoke National Park

Voor deze dag adviseren we u naar een relatief kleiner,maar zeker niet minder mooi, nationaal park Mount Revelstoke te gaan. Het park is gelegen in de Selkirk Mountains, vlakbij de stad Revelstoke. U kunt er heerlijke wandelingen maken door de prachtige regenwouden en de fleurige alpiene weiden. Wandel aan de voet van de berg door het Interior Rainforest, over de moerassige Skunk Cabbage Trail. Wat het park zo karakteristiek maakt zijn de uitgestrekte, opvallende bloemweiden. Als u het park gezien heeft kunt net buiten Mount Revelstoke ook nog de dam bezoeken in de Columbia rivier, of neem een heet bad in de Canyon Hot Springs!

Vanuit Kootenay National Park is het een kleine omweg om via Lake Louise naar Mount Revelstoke te rijden, mocht u dit meer nog niet bezocht hebben. Deze kleine omweg is ongeveer 50 km extra rijden.

Ga in dit park wederom lekker wandelen en geniet van de rust. Neem 's middags een overheerlijke picknick in het bos of aan het water. Morgen rijdt u richting Kelowna, een stad in British Columbia.

Afstand: 310 km

Mount Revelstoke National Park - Kelowna

Vandaag maakt u een tocht van ongeveer 200 km naar Kelowna, een stad in de Canadese provincie Brits-Columbia, in de regio Okanagan. U vindt hier een zeer levendige cultuur. Kelowna staat ook wel bekend als de warmste plaats in Canada. Echter kan het er in de winter ook ijskoud zijn! Voor wijnboeren is het een zeer gunstig gebied voor de wijnbouw. Er zijn dan ook veel wijnboeren te vinden hier en met name de ‘sparkling wine’ is een succesnummer op de wereldmarkt. Het is dan ook absoluut een aanrader om naar een van de vele rondleidingen en proeverijen te gaan in dit gebied!

Afstand: 220 km

Osoyoos

Vandaag gaat u de badplaats Osoyoos bezoeken. Osoyoos ligt op de grens met de staat Washington en ook is het gelegen in het wijngebied. Voor de wijnliefhebbers is dit de place to be. Daarnaast kunt u een heerlijke duik nemen in het warmste zoetwatermeer van Canada. Er is genoeg te zien en te doen om een heerlijke dag hier door te brengen.

U kunt in Osoyoos deelnemen aan een van de wijnproeverijen. Er zijn ook wijntours die u naar verschillende wijngebieden in de regio brengen. U rijdt met een speciale shuttle naar alle verschillende plekjes! Erg leuk voor wijnliefhebbers.

Afstand: 150 km

Spokane

De dag is aangebroken dat u Canada achter u laat voor een aantal dagen en Amerika gaat opzoeken. Het kan zijn dat er een wat langere wachttijd is bij de douane in het hoogseizoen. U rijdt vandaag naar Spokane. Deze stad ligt in het hart van het binnenland in het noordwesten van de VS. Er valt genoeg te beleven in de binnenstad. Naast een scala aan kunst, muziek en culturele activiteiten vindt u er ook talloze winkeltjes en restaurants. Maar ook aan prachtige natuur geen gebrek! De Spokane Rivier loopt namelijk door de stad naar beneden en beschikt over spectaculaire watervallen. Bovendien kunt u in hartje Spokane een bezoek brengen aan het mooie Riverfront Park.

De Spokane Rivier loopt door de stad naar beneden en bevat spectaculaire watervallen aan het einde van de stadskern. In het hart van de stad is bovendien het mooie Riverfront Park te bezoeken.

Afstand: 320 km

Bozeman

U rijdt vandaag naar Bozeman, Montana; bezoek het Rocky Mountains museum, waar de natuurlijke en culturele geschiedenis wordt uitgelegd over de Rocky Mountains in Amerika. Verder is er een ronddraaiend planetarium en een boerderij uit vroegere tijden met verklede mensen. U kunt Bozeman ook wel dé toegangspoort vanuit het noorden voor Yellowstone National Park noemen. Langs de Gallatin rivier of via Gardiner komt u bij de noordingang van Yellowstone. Morgen staat u hier een mooie dag te wachten waar u de mooiste plekjes van het nationale park te zien krijgt.

Afstand: 680 km

Yellowstone

Op slechts 140 km afstand van Bozeman arriveert u bij de noordingang van het Yellowstone National Park, bij de Mammoth Hot Springs. Yellowstone National Park is het oudste nationaal park van de Verenigde Staten en in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons en het prachtige vulkaanlandschap. Vandaag kunt u allereerst een wandeling maken bij de Mammoth Hot Springs, waar u travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat u via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen. U overnacht bij Mammoth Hot Springs.

Afstand: 140 km

Grand Teton (Signal Mountain)

Vandaag verlaat u het Yellowstone National Park. U kunt nu naar het Grand Teton National Park rijden. Een bezoek aan het Colter Bay Visitor Centre is absoluut aan te raden. Vervolgens kunt u een wandeling maken langs het water, de Lakeshore walk. Bewonder dit prachtige park met haar besneeuwde bergtoppen, helderblauwe water waar tijdens een windstil moment de bergen prachtig reflecteren.

Ga vooral een kijkje nemen bij Grand Teton, bij aanschouwing van deze gigantische berg zal u zich nietig voelen. Het is wel te adviseren om Grand Teton alleen te bezoeken tijdens een onbewolkte dag, bij bewolking kan het voorkomen dat u de top van de berg niet kan zien. Is het zo'n bewolkte dag? Ga dan de 42 mile Scenic Loop Drive bewandelen of rijden. U heeft hier uitzicht op prachtige meren en de gigantische bergen. We adviseren u om te overnachten op de Signal Mountain Campground.

Afstand: 150 km

Yellowstone Fishing Bridge

Met een oppervlakte van 341 km² is Yellowstone Lake het grootste hoog gelegen meer van Noord-Amerika. Het ligt 2.357 meter boven de zeespiegel. Het meer heeft een kustlijn van 177 kilometer en het is 32 kilometer lang en 23 kilometer breed. Rond eind mei/begin juni ontdooid het meer pas, en het bevriest in december/januari. De bodem bestaat uit geisers, bronnen en diepe ravijnen. Ten noorden vindt u een zijweg in oostelijke richting naar de East Entree: de Fishing Bridge.

De natuur van Yellowstone is erg ruig, alle elementen van de natuur komen hier samen. Ga zeker even kijken naar de beroemde geiser genaamd 'Old Faithfull'! Elke dag spuit hier hete stoom omhoog, een prachtig schouwspel om te bezichtigen! U vindt hier onder andere ook veel verschillende wilde dieren, zoals bisons, herten, watipi's en meer.

Afstand: 150 km

Yellowstone Mammoth Hot Springs

Voordat u Yellowstone gaat verlaten, verblijft u de laatste nacht nogmaals bij Mammoth Hot Springs. Dit is de gemakkelijkste manier om de volgende dag naar uw nieuwe bestemming te gaan.

Ga vandaag nog een dag Yellowstone bezoeken, bekijk de ruige watervallen, de gekleurde geisers en de wilde dieren. Bekijk bijvoorbeeld de Upper Geyser Basin, deze plek biedt vele verschillende geisers met prachtige kleuren. Bekijk de spuitende geisers en als het water een tijdje stil heeft gelegen kunt u zo de diepte van de geiser ín kijken.

Heeft u de geisers al bekeken? Ga dan naar Artist Point! Dit prachtige deel van Yellowstone bestaat uit een diepe canyon waar het woeste water via een ruige waterval zo de canyon in stroomt. Dit zorgt vaak voor hele mooie regenbogen tegen de rotsachtige wanden van de canyon. 

Afstand: 100 km

Great Falls

U verblijft 1 nacht in Great Falls. Mocht u op tijd aankomen in dit plaatsje kunt u een mooie wandeling maken over de River's Edge Trail. Op deze trail vindt u mooie natuur en veel wildlife. U kunt ook het Giant Springs State Park and Fish Hatchery bezoeken, deze beekjes en meren met hun kraakheldere water zullen u versteld doen staan. Er bevinden zich hier ook vele vogels, zoals uilen, arenden, zwaluwen en veel meer.

U kunt vanavond verblijven op de Great Falls KOA camping. Geniet voor uw camper van een verfrissend drankje en maak 's avonds een kampvuur voor uw camper. Morgen reist u weer richting de grens van Canada naar Glacier National Park.

Afstand: 425 km

Glacier National Park

U heeft het punt bereikt in uw reis dat u Glacier National Park gaat bezoeken. Het park ligt voor een groot deel boven de boomgrens en beslaat ca. 410.000 hectare. Samen met het aansluitende park in Canada (Waterton Lakes National Park) vormt het Glacier NP het Waterton-Glacier International Peace Park en werd opgericht in 1932. De afstand bedraagt vandaag ca. 400 km en uw reistijd zal ca. 5,5 uur bedragen. Wederom een lange reisdag dus, maar morgen heeft u een rustige dag want u hoeft zelf niet te rijden. Morgen gaat u met een Jammer Bus Tour door het schitterende park rijden op zoek naar de grizzly beren.

Ga in dit gigantische park heerlijk wandelen en genieten van de rust. U kunt ook een boottocht maken over één van de meren, zo ziet u het nationale park vanaf een hele andere kant. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om één van de verschillende tochten te reserveren met gids. Er zijn kanoe-, raft-, klim-, wandel-, boot-, paardrij- en kajaktochten. U kunt er voor kiezen om aan te sluiten bij een reisgezelschap of een prive tour te resereven. De tours bevatten vaak een gids die u meer kan vertellen over de omgeving en de dieren.

Een camping waar u vannacht kunt verblijven is bijvoorbeeld KOA West Glacier.

Afstand: 375 km

Waterton Lakes National Park

De komende nacht verblijft u in Waterton Lakes Nationaal Park. Dit park staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En maakt deel uit van het Glacier National Park waar u gister en eergister verbleef.

Waar het park onder andere om bekend staat is de Red Rock Canyon. Dit is een kloof die bestaat uit rode rotsen. De kleur is afkomstig van ijzerdeeltjes die in het steen zitten.
Naast de Canyon is dit ook een ideale plek om wildlife te spotten, zoals edelherten, zwarte beren, grizzly beren en elanden. Dit park biedt uitstekende activiteiten, denk aan wandelroutes, vissen en paardrijden.

U overnacht in het park op de camping Crandell Mountain.

Afstand: 100 km

Calgary

In de ochtend kunt u zich nog lekker vermaken in Waterton Lakes National Park. Aan het einde van de middag rijdt u naar Calgary, waar u de volgende dag de camper gaat inleveren. U kunt vandaag nog Calgary gaan verkennen, bezoek een van de musea, of ga nog snel souvernis shoppen voor uzelf of voor uw vrienden of familie. Geniet 's avonds van een overheerlijke maaltijd bij een van de sfeervolle restaurants en bespreek de fantastische momenten van uw vakantie. Morgen levert u uw camper in en vertrekt u weer naar Amsterdam.

Afstand: 300 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties