Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Chicago - Las Vegas/Denver via de Rockies en Yellowstone’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Rock Island

Vandaag haalt u de camper op bij de verhuurder en na een grondige inspectie is het tijd om boodschappen te doen. Met een volle koelkast worden de eerste kilometers gemaakt en rijdt u richting het westen.

Camping: Rock Island KOA

Afstand: 290 km

Sioux Falls

Vandaag vroeg uit de veren voor een lange dag in de camper, deze dag staat in het teken van kilometers maken. Je eindigt de dag in Sioux Falls waar je overnacht.

 


Campingsuggesties Sioux Falls:

  • KOA Sioux Falls
Afstand: 700 km

Badlands National Park

Je begint de dag met een bezoek aan de watervallen waar de stad zijn naam aan leent, de Sioux Falls. Hier kunt je binnen enkele minuten met de camper naartoe rijden. Tevens rijdt er een trolley bus naar de watervallen. Vanaf de parkeerplaats kun je een korte wandeling maken bij de watervallen voor je vertrekt richting het Badlands National Park.

De route voert langs vele akkerlanden die je aan thuis kunnen herinneren. Dit landschap duurt uren voort tot je bij het Badlands National Park bent en het landschap drastisch veranderd. Vlak voor het park kun je een korte stop maken bij de overlook over de Buffalo Gap National Grasslands.

Bij de ingang van het park kun je de 'America the Beautiful Pass kopen', hiermee heb je een jaar lang toegang tot alle nationale parken van de Verenigde Staten. Bij de ingang van ieder nationaal park krijg je tevens een informatieve flyer en een krant toebedeeld. Hierin vind je nuttige parkinformatie en tevens vind je informatie over de verschillende wandelroutes. Niet ver van de ingang krijg je een eerste indruk van het park door te stoppen bij de Big Badlands Overlook. Hier ziet het gesteente dat door erosie verschillende kleurlagen heeft en zich in alle richtingen uitstrekt.

Onderweg naar de camping kom je langs verschillende kortere trails langs overzicht punten maar ook fossielen zijn te bekijken. Enkele korte wandelingen die je kunt maken zijn de Window Trail en de Cliff Shelf Nature Trail. Na de wandelingen ga je richting de camping voor deze nacht, de Cedar Pass Campground. Deze camping opereert op een First come First serve basis, vooral in het hoogseizoen is het zaak dat je vroeg bij de camping arriveert en de campingplaats reserveert voor je de wandelingen gaat maken.


Campingsuggesties Badlands National Park:

  • Cedar Pass Campground
Afstand: 445 km

Custer

Je rijdt vandaag de scenic route naar de uitgang van het park (wegnummer 590 naar Rapid City in plaats van wegnummer 240 naar Wall). Onderweg kom je langs vele uitzichtpunten en kun je wandelingen als de Fossil Exhibit Trail lopen. Na talloze mooie uitzichten rijd je het park uit en vervolg je de route naar Rapid City. Deze dag bied je verschillende mogelijkheden en bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan Rapid City of Bear Country USA, dit is de Rocky Mountain versie van de Beekse Bergen met ontelbaar veel beren, dikhoorn schapen, wolven etc. Tevens bied een bezoek aan de stad een mooie gelegenheid om eventueel extra boodschappen in te slaan. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan Mount Rushmore waar je de beroemde presidentshoofden kunt bekijken. Verderop richting de camping kunt je een bezoek brengen aan een enorm beeldhouwwerk wat nog in aanbouw is, Crazy Horse National Memorial, genoemd naar de beroemde indianenleider Crazy Horse.


Campingsuggesties Custer:

  • KOA Custer / Mt. Rushmore
Afstand: 230 km

Sheridan

Niet ver van de camping ligt Jewel Cave National Monument. Hier stop je voor een korte tour door de grotten. Je kunt ervoor kiezen de korte tour te kiezen, de Discovery Tour. Deze tour is gratis met de America the Beautiful Pass maar hierbij zie je slechts een kamer van de grot. Voor een kleine toeslag kun je de populaire Scenic Tour doen welke  je meer van het grottenstelsel laat zien. Indien je meer tijd hebt zijn er vele andere activiteiten te ondernemen. Na het bezoek aan Jewel Cave National Monument ga je onderweg in de richting van Yellowstone National Park. Deze afstand is te groot om in een dag af te leggen en dus stop je bij Sheridan. Onderweg heb je een mooi uitzicht op de Big Horn Mountain Range.


Campingsuggesties Sheridan:

  • Big Horn Mountains KOA
Afstand: 375 km

Mammoth

Net voor de ingang van Yellowstone National Park stop je in het plaatsje Gardiner bij de Associates Park Store. Hier kun je terecht voor een goed advies over het park. Het personeel vertelt je graag waar bijvoorbeeld zwarte beren, grizzlyberen of wolven zijn gespot. Verder kun je hier boeken kopen over bijvoorbeeld het dierenleven en het park. Je rijdt verder naar de camping voor de avond, Mammoth campground. Deze camping werkt op een First come First serve basis. In het hoogseizoen dien je vroeg aan te komen om een plaatsje te bemachtigen. Je kunt bijvoorbeeld ook in Gardiner overnachten.


Nadat je de camping gereserveerd heeft kun je het park gaan bekijken. Je rijdt richting de Northeast Entrance waar je verschillende stops kunt maken. Je kunt verder rijden naar Tower Fall voor een korte wandeling. Onderweg heb je kans dieren te zien als herten, bizons, elanden, dikhoorn schapen en beren. Verder zijn er vele mogelijkheden om te wandelen.

Indien je extra tijd hebt is het aan te raden meer tijd te nemen in Yellowstone National Park voor de vele routes en wandelmogelijkheden. In het begin van het seizoen zijn veel wandelroutes nog gesloten in verband met de grote aanwezigheid van beren. Tegen zonsondergang keer je terug bij de camping. Let extra goed op voor wilde dieren indien je na zonsondergang gaat rijden.


Campingsuggesties Mammoth:

Afstand: 485 km

Madison (Yellowstone National Park)

Vandaag staat in het teken van het bezoeken van Yellowstone National Park. U kunt ervoor kiezen om een klein gedeelte te bekijken en wandelingen te maken of wat meer te rijden en een groot deel van het park te bekijken met kortere stops.


Voorbeeld voor een dagindeling:
Rijdt de Grand Loop, Mammoth – Norris – Madison – Old Faithful – West Thumb – Fishing Bridge – Canyon Village – Norris – Madison. Bewaar de stops tussen Madison en West Thumb voor morgen. Stops onderweg: Mammoth Hot Springs. De wandelingen Back Basin en Porcelain Basin Trail bij het Norris Geyser Basin. West Thumb Geyser Basin Trail. Yellowstone Lake. Artist Point Trail, Lower Falls, Upper Falls. Scenic route via de North Rim Drive. Sulphur Caldron.


Campingsuggestie Madison:

  • Madison Campground
Afstand: 75 km

Signal Mountain (Grand Teton National Park)

Onderweg naar Grand Teton National Park staan eerst nog verschillende bezienswaardigheden in Yellowstone National Park op het programma. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de beroemde Old Faithful Geyser niet ontbreken, in een van de hotels of winkels staat de tijd aangegeven waarop men de volgende uitbarsting verwacht. Het is hier wel erg druk dus zorg dat je op tijd een mooi plaatsje bemachtigd. Andere bezienswaardigheden onderweg zijn onder andere de Firehole Canyon Drive Biscuit Basin, Upper Geyser Basin en Mystic Falls.

Eenmaal in het Grand Teton National Park rijd je naar het Colter Bay Visitor Centre waar je informatie kan krijgen over het park. Verder start hier een mooie wandeling langs het meer, de Lakeshore walk. Hier krijg je een eerste indruk van dit park, besneeuwde bergtoppen en helderblauw water waar tijdens een windstil moment de bergen prachtig in reflecteren.

In dit prachtige park kun je ontzettend veel doen, ga bijvoorbeeld wandelen door de natuur misschien kom je nog wel wilde dieren tegen! Of ga kajakken over een van de heldere rivieren. Geen idee is te gek, kies daarom een leuke activiteit die bij je past. Je kunt hier uiteraard ook aansluiten bij een van de wandeltochten, een gids kan je veel vertellen over de omgeving en alle dieren die hier leven; leuk en leerzaam dus!

Je verblijft 2 nachten in het park dus je kunt in de ochtend richting Jenny Lake rijden. Bij dit meer kun je met een shuttle boot naar de overkant van het meer om een wandeling te maken. De wandeling voert je naar de Hidden Falls, dit zijn prachtige watervallen die tussen de bomen verborgen liggen. Na de Hidden Falls vervolg je de route naar Inspiration Point. Hier aangekomen heb je een overweldigend uitzicht over het meer en de omringende bossen. Aan het einde van de wandeling keert je met de shuttle boot weer terug naar de overkant van het water.


Campingsuggesties Signal Mountian:

  • Signal Mountain Campground
Afstand: 145 km

Salt Lake City

U verlaat Grand Teton National Park en rijdt verder naar Salt Lake City. Indien de tijd het toelaat kunt u ervoor kiezen de stad te bezoeken. Salt Lake City barst van de prachtige gebouwen en monumenten die u kunt bezichtigen, denk aan: het Countyhuis van Salt Lake City, de Salt Lake City Temple, de Madeline kathedraal, het Utah State Capitol gebouw en nog veel en veel meer. Ook aan parken, tuinen en en andere attracties is geen gebrek.

Uiteraard kunt u in Salt Lake City ook heerlijk winkelen, genieten van een hapje of drankje en u vermaken tijdens een avondje uit.

Camping: KOA Salt Lake City

Afstand: 500 km

Capitol Reef National Park

Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst en het park is opgericht om dit unieke landschap te beschermen. Hier vindt u spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Het park is opgesplitst in twee delen met in het zuiden de plooi in de aardkorst en in het noorden Cathedral Valley. Het noorden een woestijnlandschap met hierin hoog uitstekende rotsen waarbij de uiteinden lijken op kathedralen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door de Scenic drive te rijden waarmee u de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen, wandelen en u kunt er een historische tour maken.

Bij de "Fruita Campground" aangegeven. Dit is een bijzondere camping waar er gekampeerd wordt tussen verschillende fruitbomen. Hier mogen de gasten met een mandje fruit gaan plukken.  

Camping: Fruita Campground

Afstand: 375 km

Arches National Park

Arches National Park staat bekend om zijn rode bogen van steen en is gelegen nabij Moab. Driehondert miljoen jaar geleden stond dit gebied onder water. Toen het water opdroogde bleef er een laag zout over. De wind zorgde ervoor dat over deze laag zout een laag zand kwam te liggen, de onderste lagen zand versteenden. De zoutlagen konden dit gewicht niet aan en werden van onder de rotslaag vandaan geperst. Door de krachten die daarvoor nodig waren ontstonden er lange barsten. Verschillende eroderende krachten zorgden dat de barsten steeds verder uit geslepen werden. Hierdoor ontstonden er hollingen die steeds dunner werden. Op deze manier zijn er meer dan 2000 bogen gevormd. De meest bekende is Delicate Arch, wat tevens het symbool van Utah is en onder andere te zien is op nummer-platen uit deze staat.
U kunt een wandeling naar Delicate Arch maken, daar aangekomen wacht u een prachtig uitzicht over de omgeving. In het park zijn meer dan 2000 van deze bogen te vinden waarvan de langste Landscape Arch is. Er zijn vele wandelingen in het park maar indien u liever iets anders doet kunt u ook met de auto mooie routes door het park maken. Een bekende wandeling is de wandeling in het Fiery Furnace gebied. Dit is een doolhof dat bestaat uit zandstenen rotwanden. Er zijn hier geen route's aangegeven, een onervaren hiker kan dan ook snel verdwalen. Deze tour kan ook gedaan worden met een Ranger. Die begeleid je tijdens een drie uur durende tour, onderweg krijg je veel informatie over het gebied. Het is verstandig om deze wandeling vooraf te reserveren in verband met de grootte van de groep die per keer mee gaat.  

Camping: Devils Garden Campground

Afstand: 200 km

Canyonlands National Park

Een groot gedeelte van Zuidoost Utah wordt bedekt door de rotsen van het Canyonlands National Park. Over een tijdsbestek van miljoenen jaren hebben de Colorado en Green River het zandsteen zijn unieke vorm gegeven. Het park kan in drie delen worden opgedeelt, het drukst bezochte deel wordt Island in the Sky District. Hier heb je een prachtig uitzicht over het spectaculaire landschap op 300 meter hoogte. Hiernaast heb je The Needles vol met kleurrijke rotsen en The Maze, het meest ruige gedeelte. Er zijn vele wandelingen, autoroutes en mogelijkheden voor paardrijden of fietsen. Ook kunt U uw bezoek combineren met een kanotocht over de machtige Colorado River.

Camping: Canyonlands RV Resort & Campground

Afstand: 50 km

Monument Valley

Vooral de westernliefhebber zal snel het landschap van Monument Valley herkennen. De rode open vlaktes hebben namelijk als decor gediend in talloze nostalgische, maar ook moderne westernfilms. Monument Valley is gelegen in het Zuidoosten van Utah op de grens met Arizona. Het landschap bestaat uit rood woestijnzand waaruit grote zandsteen-pilaren oprijzen waarvan sommige ruim 300 meter hoog zijn. Het uitzicht vanuit het visitor center is al adembenemend maar om het gebied echt te waarderen is de Valley drive een echte aanrader. Deze weg is echter wel een 4WD route en het is aangeraden dit via een georganiseerde tour te bekijken. Met deze tour komt U langs een stopplaats met een fantastisch uitzicht op de drie bekendste buttes: Merrick Butte, East Mitten en West Mitten. Deze rotsen zijn wel 300 meter hoog. Vervolgens komt U langs de Elephant Butte en ziet u de drie spires, die dicht bij elkaar staan en ookwel de three sisters worden genoemd. Hierna ziet U gedurende de tour nog de Thunderbird Mesa, de enorm grote Rain God Mesa en de Totem Pole. Ook komt U nog een uitkijkpunt tegen genaamd Artist Point, die U een weid uitzicht over de vallei biedt. Genoeg schitterende rotsten te zien dus!

Camping: Goulding's Lodge Campground

Afstand: 235 km

Lake Powell

Lake Powell is onderdeel van de 1,2 miljoen are omvattende Glen Canyon Recreation Area en is een ideale plek voor waterliefhebbers. Lake Powell is een enorm meer, het heeft 3100 kilometer kustlijn, het is het op een na grootste meer in de Verenigde Staten en het voorziet 20 miljoen mensen van water. Behalve groot is het meer ook erg mooi, unieke zandsteenformaties rijzen overal uit het water op, er zijn mogelijkheden voor wandelingen en vissen en het is een populaire zomerbestemming. Veel mensen bezoeken het gebied met een gehuurde (woon)boot. Hiermee kunt u makkelijk enkele dagen rondvaren zonder twee keer dezelfde plaats aan te doen. Het is een ideale manier om het meer te verkennen en tussendoor kunt u stoppen om enkele wandelingen te maken. Heeft u hiervoor geen tijd dan kunt u een dagtocht boeken. Bij deze tochten brengt u doorgaans een bezoek aan Rainbow Arch National Monument, de grootste natuurlijke brug ter wereld, maar liefst 88 meter hoog en 83 meter breed. Breng voor of na een bezoek aan Lake Powell ook een bezoek aan de Glen Canyon Dam en het visitor center. Hier leert u meer over de dam en Glen Canyon Recreation Area. Vanuit Page kunt u tevens een dagtocht maken naar Antelope Canyon, een absolute aanrader met prachtige lichtval in de kloof.

Camping: Wahweap RV Park & Campground

Afstand: 200 km

Bryce Canyon

Voor u richting Bryce Canyon National Park vertrekt is een tour door Antelope Canyon zeker de moeite waard. Deze canyon is niet groot en uitgesleten door het water, wanneer de zon recht boven de canyon staat vallen strepen zonlicht naar binnen.

Na een bezoek aan Antelope Canyon rijdt u verder naar Bryce Canyon National Park, bekend om de enorme rode steenpilaren in alle vormen. In de avond moet u uiteraard de zonsondergang gaan bekijken, wanneer de zon naar beneden zakt kleurt het gesteente prachtig rood, bruin en paars.

Camping: Sunset Campground (in het nationale park) of Ruby's Inn (direct tegen het nationale park)

Afstand: 230 km

Zion

In de ochtend kunt u nog een mooie wandeling door het park maken. De Navajo Loop gecombineerd met de Queens Garden Trail bijvoorbeeld. Hierbij wandelt u eerst naar de bodem van de canyon om vervolgens geleidelijk weer naar boven te lopen. Hierbij ziet u Bryce Canyon op zijn best.

Een stukje rijden en u bevindt zich in totaal andere natuur, Zion National Park is groen met watervallen en een rivier, met wat grijze, groene en rode bergtoppen. Een shuttlebus brengt u naar de start van alle wandelingen en die zijn er te over. Variërend van de korte wandeling naar de rivier tot Angel's Landing, aan kettingen naar een duizelingwekkend uitzichtpunt.

Camping: Watchman (in het nationale park)

Afstand: 130 km

Las Vegas

Na al het natuurschoon is het tijd voor glitter & glamour in Las Vegas! Heerlijk genieten van de zon bij het zwembad, lekker winkelen, goed eten en mooie shows, u vindt het hier allemaal.

Na een dag in de zon wandelt u in de avond over de Las Vegas Strip. Proef een heerlijke burger bij Gordon Ramsay's BurGR en bekijk een van de vele shows. De fonteinen bij het Bellagio Hotel, de piratenshow van Treasure Island of de uitbarstende vulkaan bij The Mirage.
Of kies voor een van de grote shows van bekende artiesten of de grote shows van Cirque du Soleil, en uiteraard kunt u altijd een gokje wagen.

Na een laatste avond in het spectaculaire Vegas is het tijd uw camper in te leveren en afscheid te nemen van uw huis op wielen.

Camping: Oasis Campground

Afstand: 270 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties