Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Las Vegas - San Francisco’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Las Vegas

Zodra het vliegtuig het laatste gedeelte van de landing inzet naar het vliegveld zie je vanuit het raampje de wereldberoemde Strip al liggen. Het is maar een klein stukje rijden van het vliegveld naar de Strip, dus je hoeft niet lang te wachten tot je je kunt onderdompelen in alle gekheid van deze stad. Love it, to hate it! De één vindt dit een geweldige plek, de ander vindt het een beetje teveel van het goede. Een ding is zeker: Las Vegas is anders dan alle andere steden die je tot nu toe hebt gezien!

Bezoek een aantal van de unieke themahotels en kijk er je ogen uit. Zo is Venetië nagebouwd in en rondom het Venetian Hotel. Op de eerste verdieping van dit hotel vind je Venetiaanse winkelstraatjes en kanalen met echte gondels! Bij het Paris hotel is de Eiffeltoren nagebouwd en kun je ook daadwerkelijk omhoog om van het uitzicht te genieten. Buiten bij het Bellagio Hotel is ieder half uur een spectaculaire fonteinenshow, compleet geregisseerd op muziek van bijvoorbeeld de Beatles en Michael Jackson.
In de avond geniet je van een maaltijd in een van de vele restaurants van wereldklasse of van één van de uitstekende buffets in de themahotels. Ook shows zijn er ontelbaar veel. Zo kun je bijvoorbeeld naar een show van Cirque Du Soleil, of bezoek een concert van een wereldberoemde artiest of magiër (er is altijd wel iemand die op dat moment een vaste show heeft in Vegas!).
De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen in de grote winkelcentra op de Strip én net buiten de stad in een van de outlets.

Zion National Park

Op dag 3 haal je de camper op bij de camperverhuurder. Na het afhandelen van alle formaliteiten en een uitleg over de camper rijd je dan eindelijk je Amerikaans avontuur tegemoet! Vandaag staat Zion National Park op de planning. Zion National Park is een uniek park in het zuidwesten van Utah en biedt een groot contrast met het nabijgelegen Bryce Canyon National Park. Het park staat bekend om de mooie zandstenen bergwanden met hoogtes die variëren tussen 1.115 en 2.600 meter en verschillende kleuren hebben, variërend van rood en roze tot crèmekleurig. Ook bevinden zich vele verschillende diersoorten in het park waaronder 290 vogelsoorten en 32 verschillende soorten reptielen.

Om het park goed te bekijken zijn er vele wandelingen mogelijk. In het visitor center helpen ze je graag de juiste te kiezen voor je niveau. Er zijn wandelingen langs steile bergwanden of smalle canyons maar ook over bredere wandelpaden en langs mooie watervallen. Het meest bezochte gedeelte is Zion Canyon. Dit is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende rode bergwanden en hellingen. Om al het moois in het park te bewonderen kan er gebruik gemaakt worden van de shuttlebusservice waarbij er uitgestapt kan worden op verschillende punten. Bij halte nummer vier bijvoorbeeld liggen de Emerald Pools wandelingen, waarbij je wandelt naar een van de drie waterplassen. Bij halte nummer acht begint de riverside walk, deze wandeling loopt langs de Virgin River. Aansluitend aan deze wandeling begint de hike in The Narrows. Hierbij loop je in het water in een smal ravijn. 

Er zijn mooie campings in en net buiten het park in Springdale, van waaruit ook shuttlebussen vertrekken. Maar je kunt er eventueel ook voor kiezen om te overnachten aan de rustigere westkant van het park.


Campingsuggesties Zion National Park:

Afstand: 260 km

Bryce Canyon National Park

Vanuit Zion National Park ben je binnen 50 kilometer bij Bryce Canyon National Park.
Je kunt met je camper door het park rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de gratis shuttlebus.

Wat een uitzicht. Die kleuren.. die stilte.. de rust.. Het park staat bekend om zijn unieke geologie. Het landschap staat vol met grote knalrode pilaren van steen waar je mooie wandelingen kunt maken. Je begint bijvoorbeeld op een hoog gelegen punt waarna je een route naar beneden volgt en verder loopt door de naaldbossen om vervolgens door het rode gesteente naar boven te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht. Zo is er de populaire wandeling genaamd Navajo Loop. Deze wandeling is idaal om in een korte tijd een goede indruk te krijgen van Bryce Canyon. De route loopt langs een groep pilaren die Silent City worden genoemd, vervolgens langs Wall Street. Dit is een groep rotsen die een muur van 30 meter hoog vormen. Verderop het pad aan de rechterkant zie je dan Thor's Hammer.
Ook vind je in het park vele diersoorten waaronder ratelslangen, hagedissen en eekhoorns. Het komt zelfs voor (al is het zeldzaam) dat je een bergleeuw rond ziet lopen.


Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

Afstand: 140 km

Capitol Reef N.P.

Dit mooie park kenmerkt zich door spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen.
Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet mogelijk de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Het park beschikt over meerdere wandeltrails, een Visitor Center, museum/winkel, facilitaire voorzieningen en een mooie camping.

Campingsuggesties Capitol Reef National Park:

Afstand: 190 km

Moab, Canyonlands N.P. en Arches N.P.

Het gezellige plaatsje Moab ligt ideaal ten opzichte van de parken Arches National Park en Canyonlands National Park. Er zijn erg veel campings in of net buiten het plaatsje. Kom je terug van een dag in een van de natuurparken dan wandel je 's avonds lekker nog even het centrum in om te eten in een van de restaurants of wat te shoppen in de winkeltjes.

Met de camper bekijk je Canyonlands National Park vanaf een hoog plateau, waar je mooie uitzichten hebt over de uitgestrekte ravijnen van het park. Er zijn een aantal mooie wandelingen te maken. De wandeling naar Mesa Arch bijvoorbeeld is een korte wandeling naar een rotsboog, waardoorheen je een prachtig uitzicht hebt over het ravijn. Ook kun je ervoor kiezen om een jeep te huren (dit kan je doen in Moab) en op een hele avontuurlijke manier het park te ontdekken. Je rijdt in de jeep langs stijle afgronden in een gebied waar de route is aangegeven door paaltjes in de grond.

In Arches National Park vind je talloze rode rotsbogen en andere bijzondere rotsformaties. Een bijzonder park, waar je prachtig kunt wandelen en kunt genieten van erg mooie uitzichten op deze bogen. In dit park vind je onder andere de Delicate Arch, hét symbool van de staat Utah en tevens het beeld dat je op alle nummerborden van voertuigen uit deze staat ziet.
De Fiery Furnace hike is absoluut een aanrader. Onder leiding van een ranger wandel je, met een groep, door een nooit in kaart gebracht gebied zonder wandelpaden. Onderweg leer je meer over de dieren en planten die in het park leven en over het landschap zelf.

Campingsuggesties Moab:


Afstand: 290 km

Monument Valley

Monument Valley ligt in een verlaten gebied een stuk ten zuiden van Moab. Het landschap zul je direct herkennen uit westernfilms: eenzame, rode rotsen die opdoemen vanuit lege weidse vlakten. Dit park is een Navajo Nation Tribal Park, wat betekent dat het beheerd wordt door de Navajo Indianen. In het gebied wonen dan ook veel Navajo families.

Je kunt het park vanaf de rand bekijken, je ziet dan enkel een aantal rode rotsen. Om het park echt goed te beleven is een Jeeptour aan te bevelen. Onder leiding van een Navajo gids ga je het park in en zie je verschillende mooie plekken. Je leert meer over het gebied en de spiruele betekenis ervan voor de Navajo's. Je kunt deze tours boeken bij het Visitor Center.

Campingsuggesties Monument Valley:

 

Afstand: 240 km

Page / Lake Powell

Lake Powell is onderdeel van de 1,2 miljoen are omvattende Glen Canyon Recreation Area en is een ideale plek voor waterliefhebbers. Lake Powell is een enorm meer, het heeft 3100 kilometer kustlijn, het is het op een na grootste meer in de Verenigde Staten en het voorziet 20 miljoen mensen van water.
Behalve groot is het meer ook erg mooi, unieke zandsteenformaties rijzen overal uit het water op, er zijn mogelijkheden voor wandelingen en vissen en het is een populaire zomerbestemming.

Je hebt de gehele dag om de omgeving te verkennen. Een bezoek aan Antelope Canyon is een absolute aanrader. Een kleine canyon met een prachtige lichtval waar je een korte tour doorheen kunt boeken. Ook een aanrader is het uitzicht bij Horseshoe Bend, op enkele kilometers gelegen zeker een bezoek waard. Een goede uitvalsbasis voor een verblijf nabij deze hotspots is Page.

Campingsuggesties Page/Lake Powell:

Afstand: 200 km

Grand Canyon N.P.

Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Grand Canyon National Park niet worden overgeslagen tijdens je reis door Zuidwest-Amerika! Het meest iconische park wat je tijdens deze reis gaat zien.

Parkeer je camper bij de daarvoor aangewezen plekken bij het Visitor Center (of laat hem staan op de camping in het park en neem de shuttle bus) en verken het park met deze gratis shuttlebussen. Er is een heel systeem met verschillende buslijnen die je met elkaar kunt combineren. Je kunt uitstappen waar en wanneer je wilt. Zo kun je zoveel zien en zo lang blijven als je zelf wilt. Wandel langs de rand van de canyon en blijf af en toe even staan om de overweldigende uitzichten in je op te nemen.
Een must hier is om de zonsondergang en zonsopgang mee te maken. De zon laat de canyon lichtrood, donkerrood, rose en paars verkleuren. Een magisch schouwspel waar je van begin tot eind versteld van zult staan.

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

Afstand: 220 km

Lake Havasu City

Lake Havasu is een enorm meer met schitterend helderblauw water, gelegen op de grens van Arizona en California. Het meer is erg populair bij de Amerikanen, door de vele campings en aanmeerplaatsen voor boten, is het een écht watersport paradijs. Tijdens weekenden en feestdagen is het dan ook een komen en gaan van toeristen. De bekendste bezienswaardigheid in Lake Havasu City is de Old London Bridge. Via deze schitterende brug bereik je het schiereiland waarop enkele schitterende luxe campings gevestigd zijn.

Bij Lake Havasu vindt je ook het Lake Havasu State Park, een prachtig plekje in de woestijn. Je kunt hier verblijven op de camping en een duik nemen in het meer, haal dan wel even waterschoenen bij de lokale Walmart. Ook vindt je bij het park een cactustuin en kun je wandelingen maken. Wandel een klein stukje naar boven en geniet van een prachtig uitzicht over het meer en de aangrenzende bergen.

Campingsuggesties Lake Havasu:

 

 

Afstand: 375 km

Sequoia N.P.

Loop door het land van de reuzen in het Sequoia National Park en zie de grootste boom ter wereld, de General Sherman Tree. Deze boom meet maar liefst 83,8 meter en is ongeveer 2200 jaar oud. Het tweede deel van dit prachtige park wordt gevormd door het Kings Canyon National Park met zijn mooie bergwanden en diepe ravijnen. Bij het park vind je een Visitor Center en vele wandelingen op verschillende niveaus waarbij je door de hoge Sequoia bomen en het berglandschap wandelt. Indien je hier overnacht dien je goed op te letten met voedsel, er komen namelijk beren in het gebied voor.

Campingsuggesties Sequoia National Park en Kings Canyon National Park:

 

Afstand: 660 km

Yosemite N.P.

Yosemite National Park heeft een oppervlakte van 3000 kilometer. Het bekendste gedeelte van het park is de Yosemite Valley, dit is een door gletsjes ontstaan dal met granieten rotswanden. Half Dome en El Capitan zijn de bekendste rotspartijen. Hiernaast bevat het park hooggebergte, heldere bergrivieren, watervallen en zeldzame reuzensequoiabossen.

Wanneer je via het zuiden het park binnenrijdt heb je een magnifiek en wereldberoemd uitzicht over een deel van het park vanaf Tunnel View. 

Kom je in het voorjaar dan zijn de watervallen in dit park op hun mooist. De Lower and Upper Yosemite Falls bijvoorbeeld, kun je bezoeken door een korte wandeling te maken en derhalve is dit een populaire wandeling voor veel toeristen. Een andere mooie wandeling die voor vrijwel iedereen toegankelijk is, is de wandeling naar Mirror Lake, vanwaar Half Dome prachtig te bewonderen is. De wandelingen naar Vernal Falls en Nevada Falls zijn een echte aanrader voor ervaren wandelaars.

Gedurende het seizoen rijdt een gratis shuttlebus door het park en deze stopt op veel plekken, zodat je niet met de camper hoeft te rijden. Een ideale manier om het park te verkennen.

De Tioga Pass is een geweldige route door het park, maar door de hoge ligging en de sneeuwval, is deze weg enkel toegankelijk in de maanden juni t/m augustus. Raadpleeg voor vertrek de Road Conditions webpagina van het park om te informeren of de Tioga Pass te berijden zal zijn. 

Campingsuggesties Yosemite National Park:

Afstand: 275 km

San Francisco en terugvlucht

Dag 18 en 19 zul je de sfeer van San Francisco proeven. Op dag 18 overnacht je op een van de campings nabij de stad, op dag 19 lever je de camper in en overnacht je in een hotel.

Je kunt ontzettend veel beleven in deze beroemde stad in Californië. Wil je in een korte tijd veel van de stad zien? Neem dan een van de hop-on hop-off sightseeing tours, een gids kan je veel vertellen en laten zien van de stad.

Ga je er liever zelf op uit? Het openbaar vervoer is in San Francisco erg goed geregeld. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om vanaf het centrum bij Union Square de cable car te nemen naar Fishermann’s Wharf. De winkels en restaurants bij Pier 39 zijn hier een bezoekje waard, en daarbij de kolonie zeeleeuwen die zorgt voor een aanwezige geur en veel gezellig lawaai.
De boten naar Alcatraz vertrekken ook vanaf Fishermann's Wharf. Trek hiervoor zeker een paar uur uit. Met een audiotour verken je in je eigen tempo door de wereldberoemde gevangenis.

Wil je graag nog wat winkelen? Dit kan perfect in de winkels en winkelcentra rondom Market Street en Union Square. Alle grote ketens én leuke kleinere winkels zijn hier te vinden.

Vanaf Union Square loop je gemakkelijk naar Chinatown. Het is leuk om even door deze wijk te wandelen. Het lijkt hier net of je even in China bent beland! Chinese straatlantaarns, winkels en bakkerijen en uiteraard de nodige Chinese restaurants tekenen het straatbeeld.

In het Mission District, een Latino wijk in de stad,  vind je schitterende muurschilderingen, sommigen van hele gebouwen hoog. Er zijn hier ook een aantal goede Mexicaanse restaurants.

In de hippiewijk Haight-Ashbury staan kleurrijke gebouwen en vind je een aantal leuke koffiebars, restaurants en flower power winkeltjes. Een leuke afwisseling met de drukkere en meer toeristische gedeeltes van de stad.

Op dag 20 neem je afscheid van het mooie Amerika en is het tijd om op het vliegtuig te stappen. De volgende dag kom je weer in Nederland aan.


Campingsuggesties San Francisco:

 

Afstand: 340 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties