Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Veelzijdig Zuidwest-Amerika’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Los Angeles

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Los Angeles. Nadat je aangekomen bent in het hotel kan je even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. Los Angeles is een prachtige grote stad. In Los Angeles kan je heerlijk eten op unieke locaties zoals op een berg, in een park, met uitzicht op de oceaan, in een elegant restaurant of gewoon in een lokale pub. De volgende dag kan je beginnen aan de onvergetelijke camperreis en kan je camper opgehaald worden

Los Angeles is bij velen bekend van de luxe wijken Hollywood en Beverly Hills. Het is tevens het thuis van vele filmsterren en mensen die op zoek zijn naar een doorbraak op het witte doek. Het is namelijk de thuishaven van Hollywood. Het beroemde Hollywood teken is een populaire plaats om een foto te maken. Verder zijn er in LA vele parken die voor het hele gezin een leuk uitstapje bieden. Je vindt hier bijvoorbeeld het originele Disneyland en Disney's California Adventure maar ook vindt je er de Knott's Berry Farm en Universal Studios Hollywood. Voldoende familieplezier om je meerdere dagen te vermaken!

Naast deze attractieparken heeft Los Angeles nog veel meer te bieden. Voor een dagje heerlijk uitrusten kun je naar het nabijgelegen Santa Monica, hier vind je natuurlijk het strand maar ook restaurantjes en de beroemde pier. Wil je meer weten over Hollywood, studio's bekijken of een tv-programma bijwonen? Ook hiervoor zijn voldoende mogelijkheden; er zijn tours door de studios van Warner Bros en Universal Studios Hollywood en je kunt kaarten kopen voor The Tonight Show met Jay Leno of bijvoorbeeld Wheel of Fortune.

Tijd over? Dan kan je altijd nog een dagje gaan winkelen of jezelf verbazen over de luxe van de wijk Beverly Hills. Bevely Hills staat bekend om het aantal pop- en filmsterren die er wonen. Hier vind je dan ook luxe hotels en exclusieve restaurants. In de buurt van Los Angeles vind je Rodeo drive, het duurste winkelgebied ter wereld. Zonder honderden dollars uit te geven in deze straat is het ook de moeite waard een kijkje te nemen en misschien wel een Hollywood ster te spotten.

Campingsuggesties Los Angeles:

 •  Anaheim Resort RV Park
 • Dockweiler RV Park
 • KOA Los Angeles Pomono
 • Malibu Creek State Park Campground

Los Angeles

Los Angeles is bij velen bekend van de luxe wijken Hollywood en Beverly Hills. Het is tevens het thuis van vele filmsterren en mensen die op zoek zijn naar een doorbraak op het witte doek. Het is namelijk de thuishaven van Hollywood. Het beroemde Hollywood teken is een populaire plaats om een foto te maken. Verder zijn er in LA vele parken die voor het hele gezin een leuk uitstapje bieden. Je vindt hier bijvoorbeeld het originele Disneyland en Disney's California Adventure maar ook vind je er de Knott's Berry Farm en Universal Studios Hollywood. Voldoende om je meerdere dagen te vermaken!

 

Naast deze attractieparken heeft Los Angeles nog veel meer te bieden. Voor een dagje heerlijk uitrusten kan je naar het nabijgelegen Venice Beach, hier vind je natuurlijk het strand maar ook vele winkels, straatartiesten en kraampjes met bijzondere souvenirs. Wil je meer weten over Hollywood, studio's bekijken of een tv-programma bijwonen? Ook hiervoor zijn voldoende mogelijkheden; er zijn touren door de studios van Warner Bros en Universal Studios Hollywood en je kan kaarten kopen voor The Tonight Show met Jay Leno of bijvoorbeeld Wheel of Fortune.

 

Tijd over? Dan kan je altijd nog een dagje gaan winkelen of jezelf verbazen over de luxe van de wijk Beverly Hills. Bevely Hills staat bekend om het aantal pop- en filmsterren die er wonen. Hier vind je dan ook luxe hotels en exclusieve restaurants. In de buurt van Los Angeles vind je Rodeo drive, het duurste winkelgebied ter wereld. Zonder honderden dollar's uit te geven in deze straat is het ook de moeite waard een kijkje te nemen en misschien wel een Hollywood ster te spotten.

Campingsuggesties Los Angeles:
- Dockweiler RV Park
- KOA Los Angeles Pomono
- Anaheim Resort RV Park
- Malibu Creek State Park Campground

Kijk hier voor meer informatie over campings in West-Amerika.

Joshua Tree National Park

In het zuidoosten van California vind je het Joshua Tree National Park. Het park heeft zijn naam gekregen van de Joshua Tree, een grote plant die hier groeit. Het nationaal park heeft tevens een woestijngedeelte met rotsen. In het nationaal park komen drie ecosystemen bij elkaar. Een laaggelegen gedeelte waar voornamelijk de creosotestruik voorkomt in het dorre landschap. Een hoger gelegen gedeelte waar het koeler, vochtiger is en een gedeelte waar vijf oases en waaierpalmen te vinden zijn. In dit park kan je verschillende korte of langere wandelingen maken. Zo kan je de High View Nature Trail wandelen, deze route geeft je een goed beeld van alle verschillende vegetatievormen in het park en is 2.1 kilometer. De Black Rock Canyon trail van 8 kilometer loopt door het ravijn.

Indien je het park in het juiste seizoen bezoekt kan je de wilde bloemen bekijken en het hele jaar door vind je er vele vogelsoorten. Een andere populaire bezigheid is sterren kijken, er is een keer per maand zelfs een heuse Star Party. Het park is tevens populair bij rotsklimmers van over de hele wereld die hier een van de vele klimmogelijkheden uitproberen.

Campingsuggesties Joshua Tree National Park:

 • Black Rock Campground
 • Cottonwood Campground
 • Indian Cove Campground
   
Afstand: 160 km

Kingman

Vanuit Joshua National Tree Park rijd je verder met de camper naar Kingman. Onderweg naar Kingman rijd je door het historische Needles waar je ook meteen een stukje over de iconische Route 66 rijdt. Vervolgens kom je aan bij Oatman, een spookstadje waar je jezelf echt in het wilde westen waant. Eenmaal aangekomen in Kingman, ook wel "the heart of the Route 66" bezoek je hier onder andere het Locomotive Park, het Kingman Railroad Museum en het historische Route 66 museum. 

Campingsuggesties Kingman:

 • Fort Beale RV Park
 • Golden Valley RV Park
 • Kingman KOA
Afstand: 360 km

Grand Canyon National Park

Als een van de zeven wereldwonderen en het bekendste nationale park in de Verenigde Staten, zal Grand Canyon National Park geen onbekend park zijn. Ga je voor de eerste keer naar de Verenigde Staten, of wellicht heb je al verschillende reizen naar dit prachtige land mogen maken? De Grand Canyon is een van de plekken die je tijdens je volgende reis absoluut niet wil mag missen. Deze gigantische canyon moet je zelf ervaren om de pracht en de charme te begrijpen.

Als je voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon staat, kan je het eigenlijk niet bevatten. De canyon is 450 kilometer lang en op sommige plekken wel 29 kilometer breed. En dat ligt allemaal aan jouw voeten, wanneer je aan de rand van deze spectaculaire canyon staat. De delen van de Grand Canyon die te bezoeken zijn geven dan ook maar een kleine indruk, maar wel een zeer indrukwekkende die je niet snel zult vergeten.

De South Rim is het meest toegankelijke deel van de Grand Canyon, en daardoor ook het meest toeristische gedeelte. Maar dat is niet zonder reden. Aan de South Rim heb je prachtige uitzichten in de Grand Canyon, en deze zijn zeer goed bereikbaar. Reis je met de camper naar de Grand Canyon? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden voor de South Rim. Grand Canyon Village biedt hier vele mogelijkheden. Overnacht hier met de camper op een camping, eet een hapje in een van de restaurants en maak gebruik van de shuttlebussen. De shuttlebussen rijden routes volgende verschillende kleuren. Het ideale van dit systeem is dat je de camper kunt laten staan, en hiermee naar de verschillende uitzichtpunten kunt reizen. Ook kom je langs een deel van de South Rim, waar je met een eigen voertuig niet mag komen. Een leuke mogelijkheid is om de shuttlebus te combineren met je eigen wandelschoenen. Stap uit en loop een stuk van de Rim Trail langs de canyon om te genieten van de overweldigende uitzichten. Ben je weer even uitgewandeld? Stap bij de volgende halte weer op de shuttlebus, en reis op die manier weer verder.   

De South Rim biedt twee bekende wandelingen aan, waarmee je uiteindelijk naar de bodem van de Canyon kunt wandelen, de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Een hele bijzondere ervaring om naar de bodem te lopen, al zij hiervoor zeker minimaal twee dagen nodig, met een overnachting op de bodem. Wil je wel graag wat meer het gevoel krijgen hoe het is om in de canyon te zijn? Kies er dan voor om bij een van beide trails een stukje te gaan wandelen. De Bright Angel trail ligt redelijk beschut, waardoor deze (afhankelijk van het tijdstip) vaak de voorkeur heeft bij de wandelaars. Als je redelijk fit bent, kun je bijvoorbeeld wandelen tot de 3 Mile Resthouse. Weer terug boven ben je dan zo'n 10 kilometer onderweg geweest. De South Kaibab Trail is een stukje steiler, maar heeft weer hele andere uitzichten. Deze trail ligt minder beschut, en geeft daardoor weidsere uitzichten. Tot aan het Ooh Aah Point ben je roundtrip ca. 6 kilometer onderweg, tot aan Cedar Ridge is het ca. 10 kilometer.

De Desert View Drive is de route langs de canyon wanneer je bijvoorbeeld van of naar Page/Lake Powell of Monument Valley reist. Een prachtige start van je bezoek aan de Grand Canyon, of wellicht juist een geweldige afsluiting van je bezoek aan dit wereldwonder. Deze route van ca. 40 kilometer geeft je de mogelijkheid om te stoppen bij verschillende uitzichtpunten, en je te vergapen aan de pracht van de canyon vanuit verschillende hoeken. Volgens onze reisexperts is een stop bij Desert View een absolute must. Niet alleen heb je hier een bijzondere uitkijktoren, het uitzicht op de Colorado River die hier in de canyon stroomt maakt het absoluut uniek.

Volgens onze reisexperts is de zonsopkomst- en ondergang een must bij een bezoek aan de Grand Canyon. Sta wat vroeger op of blijf wat langer bij de rim, en bekijk de canyon tijdens zonsopkomst of zonsondergang. De al zo schitterende canyon verandert met de minuut. Door de geweldige kleuren van de zon tijdens de opkomst of ondergang krijg je weer een heel ander beeld van de canyon dan gedurende de dag.

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

 • Mather Campground
 • KOA Williams
 • KOA Flagstaff   
 • Grand Canyon Trailer Village
   
Afstand: 275 km

Page / Lake Powell

Wanneer je de Grand Canyon uitrijdt kom je langs vele verschillende uitzichtpunten welke de moeite waard zijn om een stop te maken. Via de Desert View Watchtower als laatste stop ga je uiteindelijk het park uit richting Lake Powell.


Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken, dit kan zowel met een Jeep als per boot. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

 Campingsuggesties Page/Lake Powell:

 • Wahweap RV Park & Campground
 • Lone Rock Beach
 • Bullfrog RV Park & Campground
 • Page Lake Powell Campground & RV Park
 
Afstand: 235 km

Page / Lake Powell

Vandaag heb je nog een dag de tijd om het plaatsje Page of het Lake Powell en de omgeving te ontdekken. Breng ook eens een bezoek aan het bijzondere Horseshoe Bend

Bryce National Park

In het zuidwesten van Utah ligt het geweldig mooie park Bryce Canyon National Park. Dit park bestaat uit natuurlijk gevormde amphitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Dit geeft een magisch beeld en is dus zeker de moeite om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Het park biedt voor iedereen mogelijkheden. Voor minder actieve reizigers is het aan te raden om meerdere uitkijkpunten te bekijken, op deze manier kan je zeker een goede indruk opdoen van het park. 

Er zijn in Bryce Canyon verschillende bezienswaardigheden die je zou moeten noteren op je to-do lijstje. Er zijn in totaal een vijftiental uitzichtpunten waar je amphitheaters, valleien en hoodoos kunt bekijken. Wij sommen een paar parels voor je op:
- RAINBOW POINT
Vanuit dit punt kijk je uit over vrijwel het hele park, van het noorden naar het zuiden. Dit is overigens ook één van de hoogstgelegen punten van Bryce Canyon. Dit punt kan je vinden aan het einde van de Rim Road. 

- NATURAL BRIDGE
Dit is een natuurlijke brugformatie welke vanuit een uitzichtpunt te zien is. De boog werd gevormd door regenwatererosie, een proces dat nog steeds plaatsvindt. 

- BRYCE POINT
Dit punt is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens zonsopkomst, de toppen van hoodoos worden mooi verlicht door de hoodoos. Het Bryce Point geeft een enorm uitzicht over het Bryce Amphitheater waar je vele hoodoos kunt zien. Het is een van de populairste uitzichtpunten van Bryce Canyon en ligt net na Swamp Canyon.

- SUNSET EN SUNRISE POINT
Dit punt is geweldig om aan het einde van de middag of ochtend te bezoeken. Deze twee punten liggen beide bij het Amphitheater, dichtbij het visitor centre. Je loopt van het ene naar het andere punt in ongeveer een uur tijd. Mocht je toch van wat meer uitdaging houden kun je op één van deze twee punten een afdaling lopen.

Je kan makkelijke hikes maken welke bijvoorbeeld maar één tot twee kilometer zijn en weinig tot geen hoogteverschil hebben. Dit zijn de wandelingen die in principe iedereen kan maken, óók kinderen. Dit zijn wandelijken zoals de Mossy Cave, Sunset to Sunrise en Rim Trail. Heb jij liever wat meer uitdaging? Dan zijn er meer dan voldoende uitdagende hikes. Je kan vaak een heel eind de canyon inlopen. Ook deze wandelingen variëren van afstand, van 1,5 tot 13 kilometer. Een echte aanrader is om de Queen's/ Navajo Combination loop te lopen. Deze is 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer twee tot drie uur. Het is slim om deze met de klok mee te lopen!

Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

 • Ruby's Inn Campground
 • North Campground
 • Sunset Campground
 • KOA Cannonville
   

Zion National Park

Groene bomen, kabbelend water en zandstenen bergwanden in een variëteit aan kleuren zijn het beeld van Zion National Park. De gratis shuttlebus brengt je door het hele park naar de diverse wandelroutes. Wandel langs diepe ravijnen, watervallen en door de rivier. Rust daarna lekker uit met een ijsje op het gras of zak in een grote rubberband de rivier af. Sluit de avond af met een barbecue bij de camper in de omgeving van het park.

Campingsuggesties Zion National Park:

 • Watchman Campground
 • Zion Canyon Campground
Afstand: 135 km

Zion National Park

Vandaag heb je nog een dag de tijd om het mooie Zion National Park te bewonderen. Heb je gisteren niet de tijd gehad om een wandeling te maken in dit Nationale Park dan is dit je kans! Het park zal je verrassen met zijn oranje kleurige rotsen, het groen wat daar tegenaan groeit en het prachtige heldere water wat in de vele stroomjes voorbij kabbelt. 


Campingsuggesties Zion National Park:
- Watchman Campground
- Zion Canyon Campground

Las Vegas

Viva Las Vegas! Las Vegas: een pretpark voor volwassenen. De stad die vooral bekend is om zijn bijzondere hotels en casino's. Voor de een een hoogtepunt van de reis, voor de ander een tussenstop, om daarna snel door te rijden. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Toch is Las Vegas een niet te missen stad, alleen al doordat het zo'n unieke plek is. Je zult een bezoek niet snel vergeten. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN LAS VEGAS
Je hebt net urenlang door de droge woestijn gereden, en ziet in de verte een stad tevoorschijn komen. Overdag doemen de gebouwen voor je uit het niets, in de nacht twinkelen alle lichtjes je tegemoet. Welcome to fabulous Las Vegas! 

- THE STRIP
Denk je aan Las Vegas, dan denk je aan de Strip. Dé straat in Las Vegas, waaraan alle bijzondere en excentrieke hotels liggen. Deze straat met een lengte van 6,8 kilometer vormt hét toneel voor een bezoek aan Las Vegas. Loop van hotel naar hotel, maak gebruik van de bus die van noord naar zuid rijdt of laat jezelf rondrijden door een Uber, taxi of misschien zelfs een limousine. In Las Vegas is niks te gek en alles mogelijk. 

- BELLAGIO
Misschien wel het bekendste hotel in Las Vegas, is het Bellagio. De fonteinen zijn niet te missen bij een bezoek aan Las Vegas. Op bekende en onbekendere nummers wordt een prachtige show van de fonteinen weergegeven. Probeer een show ook zeker in de avond te kijken, de lichten maken het nog extra bijzonder. Ook van binnen is het Bellagio prachtig. De magnifieke botanical gardens is het bezoek al meer dan waard. Sla het glazen plafond in de lobby dan ook zeker niet over, dit mooie kunstwerk is ook zeer bijzonder. 

- THE VENETIAN
Ben je nou in Las Vegas, of toch in Venetië? Je zou je bijna vergissen als je richting the Venetian loopt! Met de typische kanalen en daarop de gondels met gondelier. Als je gelukt hebt, zingen ze zelfs nog een stukje wanneer ze langs varen. Of misschien wil je dit hotel wel vanuit een gondola ervaren? Het kan allemaal! Wanneer je doorloopt of vaart naar binnen, heb je dit eigenlijk bijna niet in de gaten, behalve door de airconditioning. Het plafond is binnen zo geschilderd, dat je je alsnog buiten waant. 


- CEASARS PALACE
Blijf in de Italiaanse sferen, en ga door naar het Ceasars Palace, waar je je in oude Romeinse tijden waant. Een bijzonder hotel met een Colosseum die gebruik wordt voor grote concerten. Wil je een unieke show ervaren? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor een avondje uit in het Colosseum van het Ceasars Palace. 

- NEW YORK, NEW YORK
Wil je graag een indruk krijgen van de metropool New York tijdens je verblijf in Las Vegas? Bij het New York, New York hotel waan je je echt in deze grote stad. En daar hoef je Las Vegas niet voor te verlaten! Loop over de Brooklyn Bridge met de wolkenkrabbers op de achtergrond, of bekijk het hotel van dichtbij vanuit de achtbaan, die door en om het hotel heen raast.

- HIGH ROLLER
Het grootste reuzenrad ter wereld staat in Las Vegas; de High Roller. Op de promenade van het Linq hotel, kun je een rondje meedraaien in dit reuzenrad. Wil je in 30 minuten geheel Las Vegas van bovenaf bekijken? Het is mogelijk in de High Roller! 

- WELCOME TO FABULOUS LAS VEGAS SIGN
Wie kent hem niet, het grote ˜Welcome to Fabulous Las Vegas" bord? Deze staat aan de zuidzijde van de Strip, en mag bijna niet ontbreken in je fotoboek! Wie weet staat er een echte Elvis klaar om samen met je op de foto te gaan. 

- FREMONT STREET
In Fremont Street is Las Vegas gestart; in deze straat in het Downtown gedeelte van, vind je het originele Vegas. Hier is het allemaal begonnen, en nog steeds leuk om te bezoeken. Heb je even genoeg van de hotels aan de Strip? Reis dan af naar Fremont Street. Met een gigantisch beeldscherm boven je hoofd, waar vanaf schemering verschillende shows worden afgespeeld, heb je hier een bijzondere ervaring. Wil je je bezoek aan Fremont Street helemaal af maken? Kijk dan naar de ZipLine, waarbij je over het publiek zweeft! 

- CIRQUE DU SOLEIL SHOWS
Cirque du Soleil heeft een grote naam in Las Vegas: met gemiddeld zes verschillende shows in deze stad kán je er niet omheen. Volgens onze ervaren reisexperts dan ook een bijzonder avondje uit. Bezoek tijdens je verblijf in Las Vegas een van deze bijzondere shows en verbaas je over alle geweldige acts. 

- OUTLET SHOPPING MALLS
Wil je graag met een goedgevulde koffer terug naar huis? Ook dan zit je in Las Vegas goed! Buiten de verschillende shopping malls aan de Strip, zijn er ook twee grote outlet shopping malls. De Las Vegas Premium Outlets North en Las Vegas Premium Outlets South, gelegen aan de noord en zuid zijde van de Strip. 

- HOOVER DAM
Ook net buiten Las Vegas vind je meer dan genoeg bezienswaardigheden, om je camperreis te vervolgen of om dagtrips vanuit Las Vegas te maken. Op ongeveer 60 kilometer afstand van de Strip ligt de bijzondere Hoover Dam. Deze gigantische dam zorgt ervoor dat Las Vegas voldoende elektriciteit en water heeft. Er zijn tours mogelijk door de dam, een bijzondere tour! 

- RED ROCK CANYON NATIONAL CONSERVATION AREA
Op nog geen 30 kilometer afstand van de Strip, vind je een compleet andere wereld in Red Rock Canyon National Conservation Area. Rijd over de 13 mijl lange Scenic Drive, die je over een prachtige route door de rode rotsen brengt. Een walhalla voor rotsklimmers maar ook voor de wandelaars. Een wandeling die volgens onze reisexperts meer dan de moeite waard is, is de Calico Tanks Trail. Een leuke wandeling, en als je aan het einde wat geklauter aandurft, word je beloond met een prachtig uitzicht op Las Vegas. 

- HELIKOPTER TOUR GRAND CANYON
Wellicht heb je tijdens je camperreis door de Verenigde Staten niet de mogelijkheid om de Grand Canyon te bezoeken? Bekijk dan de mogelijkheden om vanuit Las Vegas een helikoptertour over de Grand Canyon te boeken. Vanuit Las Vegas worden gigantisch veel mogelijkheden aangeboden. Wil je alleen een indruk krijgen van deze enorme canyon door er overheen te vliegen? Of wellicht wil je landen in de canyon? Het is allemaal, en op elk moment van de dag mogelijk. Doordat je vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon vliegt, duren deze tours langer dan wanneer je vanuit de Grand Canyon zelf vertrekt.Campingsuggesties Las Vegas:

 • Oasis RV Resort
 • KOA at Sam's Town
 • Las Vegas RV Resort
Afstand: 275 km

Las Vegas

Rustdag in Las Vegas. Deze stad prikkelt je zintuigen. Een pretpark voor volwassenen en dat is niet voor niks! Op deze dag zijn er een tal van mogelijkheden! Hier kan je bijvoorbeeld de verschillende gigantische hotel's aan de strip een bezoek brengen. Of geniet van de dansende fontijnen voor het Bellagio Hotel. In de buurt van Las Vegas zijn prachtige natuurparken. Ook kan je het Paris Hotel & Casino bezoeken, beklim de eiffeltoren en geniet van het uitzicht. Een ritje in de achtbaan in het New York New York hotel waar je door de nagebouwde straatjes van deze geweldige stad zijn nagebouwd. 


In Las Vegas kan het erg warm worden, een dagje genieten in de zon met een verkoelende plons in het zwembad is daarom absoluut geen slecht idee. Drink een cocktail bij een poolbar en ga lekker lunchen in het zonnetje.


's Avonds kan je heerlijk eten bij een van de uitstekende buffets en vervolgens gaan gokken in een van de casino's. Las Vegas is enorm divers, je kan er zelfs een vrije val maken op de top van het Statosphere hotel; Niks is te gek in deze ultieme gokstad.

Sequoia National Park

In Sequoia National Park, ook wel 'Land of Giants' genoemd, staan enorme rotspartijen en 's werelds grootste bomen. De trekpleister van dit park is natuurlijk de General Sherman Tree. Dit is de grootste boom, gemeten in de volume.

Het is zeker de moeite om Sequoia National Park te bezoeken tijdens de camperreis. Het is een leuke stop tussen Yosemite en Las Vegas en één overnachting kan voldoende zijn. Mocht je bijvoorbeeld weinig tijd hebben om Sequoia National Park te bezoeken dan kan je ook enkel de General Sherman Tree bezoeken. Dit neemt vanaf het Visitor Center ongeveer 1,5 uur enkele reis in beslag met de camper. Mocht je meer tijd hebben dan is het zeker leuk om een (extra) overnachting in te plannen in het park om een aantal mooie wandelingen te maken. Dit kan dan op één van de vele campgrounds. Er is geen vergunning nodig voor de wandelingen maar het is wel belangrijk om een kaart te kopen bij het Visitor Center. Sequoia heeft namelijk honderden verharde en onverharde looppaden.

Het bezoeken van de General Sherman Tree is goed te doen. Het is een pad van ongeveer 800 meter naar beneden, naar de boom toe. Onderweg kom je voldoende plekken tegen waar je even kunt uitrusten en genieten van de prachtige natuur. De General Sherman Tree is 83 meter lang en heeft een diameter van 11 meter aan de basis. Het is bijna lastig om deze boom te waarderen omdat de bomen rondom de General Sherman bijna allemaal zo hoog zijn. Toch is het zeker de moeite waard en mag het zeker niet ontbreken tijdens jouw camperreis.

The Big Trees Trail is een wandelroute van ongeveer 3,2 kilometer welke Round Meadow omcirkelt. Je kunt vanuit het Giant Forest Museum het geasfalteerde pad volgen. Het is een fijn pad om te lopen en langs de route zijn verschillende borden te vinden met informatie over de bomen. 

Door op de top van de Moro Rock te komen, volg je een trap die bijna een kilometer naar de top stijgt. Een spectaculair uitzicht op de Great Western Divide en de westelijke helft van het park. 

Het pad naar Tokopah Falls begint net voorbij de Marble Fork Bridge in Lodgepole Campground. Het is een eenvoudige wandeling van ongeveer 2,7 km enkele reis. Deze route brengt je naar indrukwekkende granieten kliffen en de waterval van Tokopah Canyon. De Tokopah Falls is bijna 400 meter hoog en is het meest indrukwekkend in de vroege zomer.

Let op: met een camper groter dan 22ft mag je niet via de zuidelijke ingang het park betreden (vanwege teveel kronkelwegen).

Campingsuggesties Sequoia & Kings Canyon N.P.:

 • Azalea Campground
 • Stoney Creek Campground
 • Lodgepole Campground
 • Hume Lake Campground
 

Yosemite National Park

Granieten rotskliffen, denderende watervallen, groene valleien, dichte wouden met mammoetbomen van duizende jaren oud, ruige rivieren, verbluffende vergezichten en ongerepte wildernis. Yosemite National Park behoort écht tot een van de mooiste stukken natuur van Amerika. Het is wat ons betreft dan ook een must see als je een camperreis maakt door West-Amerika.

 

Wat zijn nu de highlights die je volgens ons niet mag overslaan? Die bestaan uit uitzichtpunten en wandelingen, hieronder lees je onze favorieten. Je kunt in het park voor een groot gedeelte met je camper alles bekijken, maar in het zomerseizoen gaan er geregeld gratis shuttlebussen, waar je ook gebruik van kunt maken. Je parkeert je camper dan bij het Visitor Center in de Yosemite Valley (zorg dat je er in de eerste helft van de ochtend bent, want de parkeerplaatsen zijn beperkt) óf natuurlijk op een van de campings als je hier een plekje hebt kunnen bemachtigen.

In de Yosemite Valley kun je gemakkelijk met je camper rondrijden, om verschillende uitzichtpunten te bekijken. Zo kom je bij Valley View, waar je een prachtig zicht op de Bridalveil Falls en de Merced River. Je kunt hier ook de zonsondergang heel goed bewonderen. Ook het iconische Tunnel View is adembenemend mooi. Het is een van de meest bekende uitzichtpunten in Yosemite National Park en je hebt er een geweldig uitzicht op El Capitan, Clouds Rest, Half Dome, Sentinel Dome, Cathedral Rocks en Bridalveil Falls. Je kunt je camper gemakkelijk parkeren op de grote parkeerplaats net voor de Wawona Tunnel. Vervolg je de Wawona Road door de tunnel heen dan kun je verderop een zijweg inslaan naar het magische uitzichtpunt Glacier Point. Vooral het laatste gedeelte van deze weg is haarspeldbocht na haarspeldbocht. Met een gewone auto is het al lastig rijden, maar je kunt je voorstellen met een camper al helemaal. Wij zouden je daarom aanraden om gebruik te maken van de betaalde shuttleservice om er te komen. Op die manier kun je onderweg ook optimaal genieten van de prachtige vergezichten!  

Doorkruis Yosemite National Park door met je camper over de prachtige hooggelegen Tioga Pass te rijden. Omdat deze weg zo hooggelegen is geniet je er verbluffende uitzichten. Zo zijn er op veel plekken uitsparingen langs de weg waar je de camper kunt parkeren om het uitzicht in je op te nemen en foto's te maken. De weg brengt je langs bergmeren, granieten rotsen en bergwanden en uitgestrekte meadows.

Stop zeker even bij Olmsted Point, een van de mooiste uitkijkpunten aan de Tioga Pass. Je kijkt er uit over uitgestrekte graniete rotspartijen en ziet Half Dome op de achtergrond.

Tenaya Lake is een van de grootste meren van het nationale park. Als het zomer is kun je in het verkoelende water heerlijk zwemmen. 

De Tuolumne Meadows zijn een ander hoogtepunt op de route. De Tuolumnerivier kronkelt hier door uitgestrekte groene weides.

Uiteindelijk komt de Tioga Pass (als je vanaf de Yosemite Valley komt) uit bij Lee Vining en het bijzondere Mono Lake. Heb je de tijd parkeer je camper hier dan even en maak de korte wandeling naar dit bijzondere zoutwatermeer om de grillige rotspartijen die uit het water omhoog rijzen te bewonderen. Let op: wil je na óf voor je bezoek aan Yosemite National Park ook Sequoia National Park bezoeken? Rijd dan terug naar het westen. Sequoia National Park heeft namelijk geen ingang aan de oostkant van het park.

WANDELEN IN YOSEMITE NATIONAL PARK
Rondwandelend in de meadows van de Yosemite Valley met de rotswanden die aan alle kanten boven je uit torenen besef je wat een betoverende plek Yosemite is. Om het park écht goed te kunnen bewonderen raden we je aan om een aantal wandelingen te maken. Hieronder een paar van de meest populaire wandelingen. Laat je vooraf bij het Visitor Center goed adviseren over welke wandelingen voor jouw reisgezelschap aan te raden zijn.

- VERNAL FALLS, NEVADA FALLS EN MIST TRAIL
Heb je je regenjas meegenomen? Want je blijft tijdens deze wandeling (vooral in het voorjaar en de vroege zomer) niet droog! De klim naar deze watervallen over de Mist Trail is ontzettend bijzonder. Je start deze wandeling bij de shuttlestop Happy Isles. Met jou zijn er nog veel meer reizigers die de steile weg graag trotseren voor dit bewonderenswaardige natuurgeweld. Met het ruisende geluid van verschillende watervallen op de achtergrond begin je aan dit avontuur. Vanaf de Vernal Fall Footbridge krijg je al een voorproefje op de waterval. Je zult merken dat veel mensen hier omdraaien, maar wil je écht een mooi uitzicht dan loop je verder en volg je de Mist Trail. Stap langs de waterval omhoog over de ruim 600 granieten treden en voel de damp van het vallende water op je gezicht (dit is waar je die regenjas aantrekt!) 

Je hebt hier drie keuzes: loop via dezelfde weg terug of kies voor de John Muir Trail, die iets langer is maar waarbij je niet meer nat wordt. Ben je nog niet klaar met wandelen? Dan kun je je weg vervolgen naar de top van Nevada Falls. 

Deze wandeling is niet voor iedereen, want de klim is absoluut pittig. Als je denkt dat het niet mooier kon worden dan het eerste gedeelte van de Mist Trail dan heb je het mis. Terwijl je 2,5 kilometer over steile haarspeldbochten omhoog wandelt denk dan aan het uiteindelijk verpletterende uitzicht dat boven op je wacht. Je kijkt hier uit over de machtige watervallen en de Yosemite Valley. Dit is Yosemite National Park in volle glorie.

- BRIDALVEIL FALLS TRAIL
Op zoek naar een gemakkelijke korte wandeling in Yosemite National Park? Dan is deze wandeling een goede optie! Over een verhard en goed begaanbaar pad loop je naar deze beroemde waterval. In tegenstelling tot de andere korte wandeling naar een beroemde waterval: Yosemite Falls, kun je de Bridalveil Falls het hele seizoen door bewonderen. Natuurlijk is de waterval in het voorjaar en de vroege zomer een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld in september.

- MIRROR LAKE TRAIL
Stap uit bij shuttlehalte #17 voor deze schitterende wandeling naar Mirror Lake, waarin Half Dome en de omringende rotsen weerspiegeld worden. In het voorjaar en de vroege zomer kun je dit meer nog bewonderen, daarna wordt het 'Mirror Meadow' en is het meer opgedroogd.

- MARIPOSA GROVE
In dit gedeelte van het park groeien de eeuwenoude Sequoiabomen. Als je hier rondloopt voel je je als een kabouter, want deze bomen zijn werkelijk gigantisch. De Sequoia's Grizzly Giant en Washington Tree behoren tot de 30 grootste Sequoiabomen ter wereld. Nekpijn gegarandeerd, maar (vooral als je niet naar Sequoia National Park gaat) zeker de moeite waard om te wandelen in dit indrukwekkende oerbos.

Campingsuggesties Yosemite National Park:

 • Upper Pines Campground
 • Lower Pines Campground
 • Wawona Campground
   
Afstand: 240 km

Yosemite National Park

Vandaag heb je nog een dag om door te brengen in Yosemite National Park. De mogelijkheden in dit park zijn onuitputtend. Mocht je nog geen genoeg hebben van de gigantische Sequoia bomen is er een mooie route naar Mariposa Grove, ten zuiden van het Yosemite National Park, waar je deze bomen kan bezichtigen! 

San Francisco

San Francisco is onder onze reizigers ontzettend geliefd. Het is deze stad die bijna iedereen kiest als je vraagt naar hun favoriete stad in West-Amerika. Een stad waar wij Europeanen ons het meest zullen thuis voelen, waarschijnlijk omdat het ten opzichte van Las Vegas en Los Angeles het meeste lijkt op een Europese stad. Er is een duidelijk centrum, met grote winkelketens en gezellige kleinere boetiekjes, er zijn fijne restaurants en bars én je kunt er te voet heel veel bekijken.

De meeste mensen die een camperreis maken verblijven maar één of twee nachten in San Francisco. Dat is voldoende om een mooie indruk te krijgen van de stad, maar natuurlijk moet je wel keuzes maken in wat je graag wilt zien. Er worden veel verschillende Hop On Hop Off bustours aangeboden met passen die geldig zijn voor één of twee dagen. Dat is, vinden wij, een prima manier om de highlights in deze mooie stad te bekijken. Ga je liever op eigen houtje dan kun je lopend, met de cable car en ander openbaar vervoer ook goed uit de voeten. Wat moet je volgens onze reisexperts zeker zien?


- UNION SQUARE EN OMGEVING
Ben je een shopaholic? Dan voel je je rondom Union Square echt als een vis in het water! Rondom Union Square en Market Street vind je de bekende grote winkelketens en een aantal enorme overdekte winkelcentra.
Stap bij een van de aangrenzende straten op een van de iconische cable cars en laat je, heuvel op en heuvel af, meevoeren richting Fishermans Warf. 
Het is maar een klein stukje lopen vanaf Union Square totdat je je in het gedruis van Chinatown begeeft. Je was toch in San Francisco? Daar lijkt het niet op als je hier rondwandelt! Er zijn Chinese winkels, bakkerijen, zelfs de straatlantaarns zijn in Chinese stijl. Wil je eten bestellen in een restaurant dan kan het prima zo zijn dat je een kaart met foto's te zien krijgt en daarop kunt aanwijzen wat je wilt eten, omdat iedereen die er werkt alleen Chinees spreekt.

- FISHERMAN'S WHARF EN ALCATRAZ
De gezellige wijk Fisherman's Wharf ligt (what's in a name?) aan het water. Er zijn verschillende pieren, maar Pier 39 springt er meteen uit. Laat je meevoeren in de gezellige drukte op deze pier en struin de leuke winkeltjes af, op zoek naar de mooiste souvenirs. Gun je voeten even rust en strijk neer op een van de terrasjes voor een kopje koffie of heerlijke verse vis met San Francisco Sourdough. Pier 39 staat bekend om de kolonie zeeleeuwen die het hun vaste stekkie hebben gemaakt. Ze horen nu voortaan net zo bij San Francisco als de Golden Gate Bridge! Vanaf de pier bekijk je deze grappige dieren die vaak liggen te luieren op de drijvende houten vlotten.

In het indrukwekkende ferrygebouw vind je nog meer restaurants en winkels en koop je verse producten, recht van het boerenland, maar ook ambachtelijke broodjes en andere lekkere verse lekkernijen.

Vanaf Pier 33 vertrek je met de boot naar het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Zware criminelen zoals maffiabaas Al Capone hebben hier gezeten. Bekijk de cellen van binnen, wandel over de luchtplaats en stap even binnen in de ziekenboeg. De gratis audiotour (die overigens ook in het Nederlands beschikbaar is) leidt je op je eigen tempo rond en zorgt ervoor dat je alle belangrijke plekken zult tegenkomen.

Vanaf Pier 39 loop je in 20 minuutjes naar de meest gefotografeerde straat van deze stad: Lombard Street. Het is de meest bochtige straat van de wereld. Er met je camper overheen rijden zouden wij niet proberen, maar lopend kun je er ook doorheen!

- GOLDEN GATE BRIDGE
Hét icoon van San Francisco is zonder twijfel de enorme rode Golden Gate Bridge. Rijd eroverheen met je camper (let wel: het is een tolweg), wandel of fiets eroverheen. Je hebt hier een van de beste uitzichten over de skyline en op Alcatraz. Aan de andere kant van de brug vind je het kunstenaarsplaatsje Sausalito. Het is leuk om hier aan het water te lunchen en het uitzicht over de baai te bewonderen.

- GOLDEN GATE PARK
In het 'Central Park' van San Francisco is van alles te beleven. Vind even rust tussen de Japanse bloemen en planten, terwijl je langs vijvers en over bruggetjes wandelt door de mooie Japanese Tea Garden. Er is ook een Nederlandse windmolen, een planetarium, een museum en een schitterende enorme bloemenkas.

- ALAMO SQUARE
Je kent ze van films en series (waarvan de meest bekende natuurlijk Full House!): deze rij met bijzondere Victoriaanse huizen (zogenaamde 'Painted Ladies') aan Steiner Street bij Alamo Square. Wat steken ze prachtig af tegen de wolkenkrabbers van San Francisco op de achtergrond. Een perfect fotomomentje!

Campingsuggesties San Francisco:

 • San Francisco Marin RV Park
 • KOA Petaluma / San Francisco North
 • Candlestick RV Park
 • San Francisco RV Resort
   
Afstand: 320 km

San Francisco

Steek de beroemde Golden Gate Bridge over en je ziet San Francisco aan het water liggen. In 1906 werd de stad nog compleet verwoest door een aardbeving en de daaropvolgende branden, welke nog steeds bekend staan als een van de grootste natuurrampen in de Verenigde Staten. Na deze aardbeving werd de stad echter snel herbouwd en groeide uiteindelijk uit tot de mooie stad die het vandaag de dag is.


San Francisco is een van de grootste steden van California en heeft de toerist veel te bieden. De ligging aan het water geeft de stad een mooie uitstraling en Fisherman's Wharf is een van de populairste plaatsen in San Francisco. Pier 39 is de meest bekende plaats. Hier heb je een mooi uitzicht over de baai en zie je de vele zeeleeuwen die hier leven. Verder zitten er vele restaurants met uitzicht op de baai en een groot aantal winkels. Vanuit Fisherman's Wharf kun je met de boot naar de beroemde gevangenis Alcatraz. Op het eiland wordt je meer verteld over de geschiedenis en kun je een tour maken door de gevangenis waar onder andere de cel van maffiabaas Al Capone te zien is. Gezien de enorme vraag naar kaartjes die er dagelijks is, adviseren wij om voorafgaande aan de reis, via internet, reeds toegangskaartjes voor Alcatraz te reserveren.


Een leuke manier om de stad te bekijken is met de oude Cable Cars. Deze Cable Cars hebben verschillende routes door de hele stad en doen daarbij vele bezienswaardigheden aan, zoals Chinatown en Nob Hill. Een van de meest gefotografeerde plekken in San Francisco is Alamo Square, voor velen bekend als het decor van de serie Full House. Voor de huizen ligt een mooi grasveld waar je heerlijk van het uitzicht over de gekleurde Victoriaanse huisjes en de daarachter liggende wolkenkrabbers kunt genieten. Een andere uitstekende manier om San Francisco te bezichtigen is de hop on hop off bus. Hiermee kan je op en uitstappen waar je maar wilt.

San Francisco - San Luis Obispo / Morro Bay

Je rijdt vandaag vanuit San Francisco naar San Luis Obispo / Morro Bay, bezoek tijdens deze dag de plaatsen Monterey, Carmel-by-the-Sea en San Simeon.

Monterey is een gezellige plaats, net onder San Francisco, en heeft een mooie ligging aan de Grote Oceaan. De meest bekende highlight is de 17-Mile Drive. Een spectaculaire route met de mooiste uitzichten over de ruige kust, de Lone Cyrpessen en de immense huizen die hier gebouwd zijn. In Monterey zelf vind je leuke kunstgalerieën en boetieks. Struin over Cannery Row om wat cadeautjes te shoppen voor het thuisfront, bekijk de oude gebouwen in Monterey State Historic Park (eventueel tijdens een tour) en proef de verse vis bij Fisherman's Wharf. Het nabijgelegen Carmel-by-the-Sea is ook een aanrader. Het is een Efteling achtig plaatsje met lieflijke boetieks, kleine koffiezaakjes en prachtige huizen. Het is heerlijk om hier even doorheen te wandelen en koffie te drinken. 


San Simeon is een populaire bestemming aan highway 1, waarbij je een bezoek kunt brengen aan de stranden waar vele zeeolifanten heerlijk in de zon liggen. Het meest bekend is San Simeon vanwege het gigantische landgoed 'Hearst Castle' van krantenmagnaat William Randolph Hearst. Op een heuvel ligt het prachtige landhuis. Via een tour kun je een bezoek brengen en genieten van het geweldige panoramische uitzicht over de oceaan en de heuvels langs de kust.


Breng een bezoek aan San Luis Obispo over de mooie kustroute Highway 1. Ga wandelen op een van de vele wandelpaden door Bishop Peak of kijk je ogen uit in de bubble gum alley of in de bijzondere tuinen van San Luis Obispo Botanical Garden. 

 

 


Campingsuggesties San Luis Obispo/ Morro Bay:


- Carmel by the River
- Coastal Dunes RV Park
- KOA Avila Beach/Pismo Beach

- KOA Monterey Bay

- KOA San Luis Obispo
- Laguna Seca RV Campground

- Morro Dunes RV Park

- Pismo Coast Village RV Resport

 

 

 

 

Morro Bay - Los Angeles

Los Angeles heeft ontzettende veel te bieden van attractieparken tot aan de wijken Hollywood en Beverly Hills. Je kunt een attractiepark bezoeken, een tv-programma bijwonen, uitrusten aan het strand van Venice Beach of wellicht een Hollywood ster spotten. Besteed deze laatste dagen van de camperreis om bezienswaardigheden te bezoeken, waar je op het begin van de camperreis niet aan toe bent gekomen. 


Op dag 20 lever je de camper in bij het verhuurstation en overnacht je één laatste nacht in een hotel in Los Angeles. Op dag 21 vlieg je van Los Angeles naar Amsterdam. Tot slot, op dag 22 kom je aan op Schiphol en is er helaas een einde gekomen aan de camperreis door Zuidwest-Amerika. 

Los Angeles

Vandaag is het helaas weer tijd om de camper in te leveren en zit de campertrip er helaas alweer op. Wanneer de afhandeling erop zit ga je naar het hotel om de laatste nacht door te brengen, alvorens je terug vliegt naar Amsterdam. Geniet nog een laatste keer van de prachtige zonsondergang in Californië onder het genot van een glaasje wijn of een verfrissend biertje.

Los Angeles - Amsterdam

Vandaag komt de reis helaas tot een eind, maar de prachtige herinneringen zullen je altijd bij blijven. Je vliegt vandaag weer terug naar Nederland. Naar huis met een koffer vol herinneringen! 

Aankomst Amsterdam

Vandaag arriveer je op Schiphol Amsterdam.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties