Coober Pedy

Wil je een camper huren en in Australië gaan rondreizen? Wanneer je in het zuiden van dit land gaat rondreizen met een huurcamper kun je een bezoek brengen aan Coober Pedy. Deze naam is afkomstig van Kupa Piti, een aboriginalnaam die "witte man in gat" betekend .

CAMPERREIS COOBER PEDY

In de outback van South Australia ligt Coober Pedy, de opaalhoofdstad van Australië. Dit stadje produceert de meeste opalen in de wereld. Er is 4954 vierkante kilometer aan opaal velden.

 

Het kan hier tijdens je camperreis vooral in de zomermaanden extreem heet worden en vanwege deze extreme hitte leven de mensen hier ondergronds. Ook werken de meeste inwoners van Coober Pedy in deze mijnen. De huizen zijn uitgehakt in de rotsen en zorgen het hele jaar door voor een aangename temperatuur. Als toerist kun je zelf ervaren hoe het is om ondergronds te slapen in bijvoorbeeld het Desert Cave Hotel. Slaap je liever bovengronds dan kun je een voorbeeld van deze ondergrondse huizen zien bij een bezoek aan een opaalmijn.

 

In een deel van het stadje is een plaats waar het afval van de mijnen gedumpt wordt, hier kun je op zoek naar je eigen stukje opaal. Het gaat hier om kleine stukjes die nog in de stenen zitten, vaak is de opaal licht van kleur. Heb je hier geen zin in en wil je wel graag een stukje meenemen? Je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen in een van de winkels. Verder kun je in het dorp mijntours doen, staat er nog een oud ruimteschip uit 'Star Wars' en zitten er enkele restaurants en bars.

 

Bezoek dit gebied met Pasen voor de jaarlijkse Coober Pedy Opal Festival. In oktober vinden hier de Coober Pedy Races plaats, ook leuk om te bezoeken.

CAMPERREIS DOOR DE OUTBACK

Wanneer je tijdens je camperreis besluit om in de Outback rond te gaan trekken zijn er een aantal aandachtspunten. Zo moet je goed voorbereid op camperreis gaan, vraag vooraf veel advies over dit gebied. Er zijn vele harde wegen maar ook vele onverharde wegen. De beste tijden om deze plaatsen te bezoeken zijn mei en oktober. Omdat de temperaturen anders tot 50 graden op kunnen lopen en er vele stofstormen kunnen ontstaan door de harde wind. Wanneer je buiten deze maanden reist, is een goede voorbereiding nog belangrijker.

 

Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers. En vraag een offerte aan voor dit prachtige gebied!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties