Cooktown en Cape York Peninsula

Wil je een camper huren en Cooktown & Cape York Peninsula bezoeken? Travelhome biedt verschillende camperreizen aan naar Australië.

CAMPERREIS NAAR COOKTOWN

Wil je Cooktown bezoeken tijdens jouw camperreis in Australië? Cooktown is het meest noordelijke plaatsje van de oostkust van het land. Aangezien het gelegen is aan de monding van de rivier Endeavour, kun je het niet bereiken in het regenseizoen en in het droge seizoen ook alleen met een 4WD,aangezien het onverharde wegen zijn. Het stadje heeft een heel erg Outbackgevoel en de mensen die hier wonen zijn voornamelijk vissers. Brede straten met indrukwekkende handgemaakte stenen goten, schilderachtige gebouwen die ooit het centrum van de commerciële activiteiten waren en sierlijk & goed bewaard gebleven Queenslander architectuur geven een hint van vervlogen tijden.

 

Monumenten en musea maken jouw bezoek met je huurcamper helemaal af. Met de zorgvuldig bewaarde overblijfselen van de rijke geschiedenis van de stad en de goed onderhouden begraafplaats die je laat denken aan de inwoners van meer dan een eeuw geleden. Een goed uitzicht heb je vanaf Mt Cook (431 m.) maar voor degenen die dit te hoog vinden is Grassy Hills Lookout (162 m.) een goed alternatief. Elk jaar in juni, vindt het driedaagse Cooktown Discovery Festival plaats. Hier wordt de landing van Captain Cook en zijn interactie met de inheemse cultuur nagespeeld, ook is hier dan een ceremonie.

CAMPER HUREN CAPE YORK PENINSULA

Dit is een gebied waar maar weinig mensen naartoe gaan tijdens hun camperreis omdat het gebied zo moeilijk te bereiken is. Voor iemand die op zoek is naar de ultieme roadtrip en er ook de tijd voor heeft is dit ideaal, het is een van de minst bevolkte gebieden van Australië. Degenen die hierheen willen dienen goed voorbereid te zijn en te beschikken over een goede 4WD met daarin voldoende water en eten mocht er onderweg iets gebeuren. Het staat echter wel voor veel mensen op het verlanglijstje. Wanneer je besluit het avontuur aan te gaan doe het dan rustig aan en bezoek ook de West-Kaap (Weipa, de mijn, de Golf van Carpentaria kust en visserij), Iron Range (Oost-Kaap en unieke flora en fauna), Laura (de oude rotskunst) en Lakefield (wetlands en spectaculaire kust) voordat je weer terugkeert.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties