Coral Bay & Exmouth

Wil je een camper huren en Coral Bay en/of Exmouth bezoeken? Travelhome biedt verschillende reizen aan naar West-Australië.

CAMPER HUREN EN CORAL BAY BEZOEKEN

Bezoek met je huurcamper het kleine plaatsje Coral Bay. Een klein plaatsje aan het strand in het zuidelijk deel van het Ningaloo Marine Park met een heel mooie baai, een mooi strand en een geweldig kustgebied. Waar je ook bent in dit stadje, in 2 minuten kun je op het strand staan. Het Ningaloo Reef is een van de twee riffen die Australië bevat. Het is ook erg bijzonder omdat het koraal direct aan het water begint.

Aangezien het Ningaloo Reef heel dicht aan de kust ligt is het een ideale plek om te gaan snorkelen. Omdat het gebied erg afgelegen is is het ook een uitstekende plaats om wilde dieren te zien. Het is een prachtig plaatsje met een tropisch klimaat. Het heeft gevarieerde flora en een idyllische, geïsoleerde ligging. Een van de dingen die je kunt doen is bijvoorbeeld met een quad op zoek gaan naar schildpadden. De schilpadden nesten op de lokale stranden tussen november en februari. Er is kans om The Green, Loggerhead en Hawkesville schilpadden te zien.

Een andere ontzettend populaire activiteit is snorkelen met de bedreigde walvishaai of een gigantische reuzenmanta, afhankelijk van het seizoen. De walvishaai is maar op enkele plaatsen ter wereld te zien en dit is dan ook een van de weinige mogelijkheden zo dichtbij deze dieren te komen. Ook kun je hier tours over het rif doen met een glass bottom boat of mini onderzeeër. Hiernaast kun je ook nog naar de rifhaaikwekerij. Dit ligt op slechts 20 minuten lopen van Main Beach. Of neem een rondvlucht en bekijk al het moois van boven.

TUSSENSTOP CAMPERREIS

Tussen Coral Bay en Exmouth zijn nog een aantal plekjes te vinden waar je even moet stoppen met jouw huurcamper. Dit is onder andere de Charles Knife Road in Cape Range National Park. Deze weg leid je naar de top vanwaar je een prachtig uitzicht hebt in de Charles Knife Canyon en Exmouth Gulf. Hierna kun je het pad nemen dat je door de canyon leidt. Hier kun je prachtige foto's maken.

CAMPERREIS EXMOUTH

Stop tijdens jouw camperreis in West-Australië ook bij het stadje Exmouth. Een beetje gelijk aan Coral Bay alleen is het centrum hier zo mogelijk nog kleiner. Ook hier is de voornaamste activiteit het snorkelen met walvishaaien of met de reuzenmanta. Maar hiernaast zijn er nog een hoop andere activiteiten die je kunt ondernemen terwijl je in Exmouth bent tijdens jouw camperreis. Zo kun je een leuke scootertocht doen waarbij je langs verschillende leuke stranden rijdt. Bekijk de zonsondergang op een prachtig uniek plekje en sluit je de dag af met fish and chips. Een leuke invulling van de dag. Ook kun je kiezen uit vele verschillende watersporten zoals zeilen, kitesurgen, snorkelen, kayakken, paddle boarding, roeien en jetskiën.

Hiernaast heeft Exmouth het UNESCO Jurassic Coast World Heritage Site. Hier staan 250 miljoen jaar oude rotsen. Je kunt deze bekijken door een wandeling te maken langs deze adembenemende kustweg. Ook kun je dit fietsend doen of doormiddel van een boottocht.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties