Darwin

Een mooi begin van jouw reis door Australië, is een camper huren in Darwin en het noordelijk territorium en de rode outback ontdekken. Krokodillen, termietenheuvels, rood zand en een uitgestrekte wereld wachten op je tijdens jouw camperreis door Australië.

DE STAD DARWIN TIJDENS JOUW CAMPERREIS AUSTRALIË

Darwin is de hoofdstad van de Northern Territory en uitvalsbasis voor trips naar de attracties in the Top End waarvan Kakadu National Park de belangrijkste is. Er heerst in het gebied een subtropisch klimaat en de stad ligt dichter bij Jakarta dan bij de hoofdstad Canberra. Gelukkig beschik je over een huurcamper met airco.

DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD DARWIN

In 1974 is een groot deel van de stad verwoest door een cycloon. Op kerstavond kwam 'Tracy' aan en tegen middernacht was de wind op zijn sterkst, de hoogst gemeten wind was 217 km/uur, net voordat de meter het begaf. In totaal zijn er 66 doden gevallen. Van het totale aantal van 11.200 huizen was 50% tot 60% verwoest of zo ernstig beschadigd dat reparatie onmogelijk was, slechts 400 huizen bleven relatief intact. Als resultaat van deze cycloon is Darwin vrijwel volledig opnieuw opgebouwd en is uitgegroeid tot een moderne en levendige stad. Darwin is een ideale plek om wat uit te rusten aan het zwembad, lekker te gaan uit eten in een van de vele restaurants en van het nachtleven te genieten.

WAT IS ER TE DOEN IN DARWIN TIJDENS JOUW CAMPERREIS AUSTRALIË

Attracties:
- Mindil Beach Market, een openluchtmarkt die om 5 uur ’s avonds begint en, afhankelijk van het seizoen, eindigt om 9 uur of 10 uur. Op de markt staan vele stands met eten, variërend van Indiaas en Grieks tot het proberen van een stukje krokodil. Bij andere kraampjes verkopen ze pannenkoeken, ijsjes en drankjes van vers fruit. Naast eten en drinken is er een grote hoeveelheid aan kraampjes met souvenirs, waaronder de beroemde didgeridoo, en kleding. Er worden ook vaak voorstellingen gehouden, vaak zijn dit shows waar met diverse soorten didgeridoo’s en andere instrumenten muziek wordt gemaakt.

- Museum & Art Gallery of the Northern Territory. In dit museum wordt veel aandacht besteed aan cycloon Tracy en is een interessante verzameling Aboriginal kunst met houtsnijwerk en tekeningen uit Arnhemland en de Tiwi eilanden. Tevens staat tussen de opgezette dieren de grote attractie 'Sweetheart', een 5 meter lange, 780 kilo zware zoutwater krokodil. Deze krokodil werd beroemd door zijn aanvallen op kleine vissersboten, hij overleed in 1979 toen hij gevangen werd genomen.

- Parliament House, hier worden gedurende de dag diverse gratis rondleidingen gegeven en wordt er uitleg gegeven over de werking en de geschiedenis van het parlement

- East Point reserve, een mooie plaats om de zonsondergang te bekijken en met een beetje geluk komen er wallabies tevoorschijn om op zoek te gaan naar eten

- Wharf Precinct. In het havengebied liggen soms grote marineschepen aangemeerd maar ook wanneer dit niet het geval is, is het leuk hier een kijkje te nemen en wellicht een hapje te eten op de 'Arcade'

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties