Devil's Marbles Conservation Reserve

Ga je een camper huren in Australië? Wanneer je gaat rondreizen in het noorden van dit prachtige land. Kun je een bezoek brengen met de huurcamper aan Devil's Marbles Conservation Reserve.

CAMPERREIS DEVIL'S MARBLE

De Devil's Marbles zijn grote rode granieten boulders die op elkaar gestapeld zijn. Ze verschillen in grootte van enkele decimeters tot wel 7 meter doorsnee. Ze bevinden zich in het noordelijk territorium. Voor de plaatselijke aborignials zijn het de Karlu Karlu, het is een heilige plaats. Ondanks dat de verhalen en ceremonies zijn vergaan is deze plaats nog steeds belangrijk.

 

Leuk voor een korte stop onderweg maar ook een leuke plaats voor een overnachting. Het mooiste moment is tijdens de zonsondergang wanneer de rotsen een gouden gloed krijgen.

 

Een mooie plek voor een foto is bij twee grote rotsen die door sommigen ook wel 'King Kong's Nuts' worden genoemd. Dit zijn de meeste bekende rotsen in dit gebied maar wat veel mensen niet weten is dat het reservaat 1802 hectare groot is en dat er nog veel meer rotsen te vinden zijn.

 

Wil je liever niet stoppen maar wel wat van de rotsen meekrijgen? Dan kun je over de Stuart Highway rijden. Deze loopt dwars door het gebied. Dus aan beide kanten heb je goed zicht op de mooie bijzondere rotsen.

 

Er zijn geen officiële paden in dit park maar er lopen wel onofficiële paden die gevormd zijn door alle toeristen die het gebied bezoeken.

OVERNACHTEN MET DE HUURCAMPER

Er is een camping te vinden op dit terrein maar dit is een simpele camping met alleen toiletten, picknicktafels en houtbarbeques. Vergeet je eigen hout niet! De locatie is echter wel perfect. Het dichtsbijzijnste dorp is Wauchope, dit is gelegen op negen kilometer van het park. Hier kun je eten kopen en overnachten wanneer je niet in het park wil verblijven.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties