Great Ocean Road

Ben je van plan een camper te huren in Australie? Dan kun je de Great Ocean Road zeker niet missen! In het zuiden van Australië kun je deze weg vinden tussen de steden Torquay en Warrnambool.

MOOISTE KUSTWEG MET DE CAMPER

Een van de mooiste kustwegen ter wereld vind je langs de kust van Victoria. Perfect om te rijden met de huurcamper. Onbekend voor velen is dat de weg het grootste oorlogsmonument ter wereld is. De hele route is met de hand gebouwd door soldaten ter herinnering aan hun gevallen kameraden. Vanaf Melbourne kom je snel op deze weg en het is aan te raden een paar dagen de tijd te nemen om van het gebied te genieten.

ACTIVITEITEN GREAT OCEAN ROAD MET DE HUURCAMPER

Je rijdt met de huurcamper langs de kust met leuke kleine plaatsjes onderweg, je kunt de koala's bewonderen in de eucalyptusbomen en ziet de mooie Nationale Parken Great Otway National Park (met korte wandeling door het regenwoud bij Maits Rest) en Port Campbell National Park waar je van een geweldige zonsondergang kunt genieten bij de Twelve Apostles, rechtopstaande rotspilaren in de zee. Verschillende zijn er inmiddels alweer ingestort waarvan de laatste in 2005. Deze kalkzandstenen rotspilaren zijn vernoemd naar de twaalf apostelen van Jezus.

Eveneens in het Port Campbell National Park zijn the Arch en London Bridge. Over London Bridge gaat het verhaal de ronde over de man die betrapt werd met zijn secretaresse. De man zou op zakenreis zijn maar was in werkelijkheid met zijn secretaresse naar de Great Ocean Road. Zij stonden samen op het eind van London Bridge toen het middenstuk instortte. Er was dus geen mogelijkheid om van de brug af te komen en toen de mediahelikopters dit live uitzonden zag de vrouw thuis haar man met secretaresse op de tv.

In Port Campbell National Park zijn verschillende parkeerplaatsen, waar je de camper neer kunt zetten. Vanaf hier beginnen er korte wandelingen naar uitzichtpunten en naar de plaats waar een scheepswrak terecht is gekomen. Om dit alles te bekijken heb je zeker een halve dag nodig.

IN DE BUURT VAN DE GREAT OCEAN ROAD

Indien je verder rijdt, tijdens je camperreis, naar Adelaide is het een aanrader om via het nationale park The Grampians te gaan.

Wil je graag meer informatie over Australië? Op onze website is nog veel meer te vinden!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties