Karijini National Park

Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je jouw camperreis gaat maken in het westen van Australië, breng dan een bezoek aan de Karijini National Park.

CAMPERREIS KARIJINI NATIONAL PARK

Dit nationale park is een van de grootste van Western Australia en tevens een van de spectaculairste. Het park is beroemd om zijn swimming holes tussen de bergen en de diepe ravijnen met meren (gorges). Het park is alleen bereikbaar met een goede 4WD. In het park heb je minimaal 2 à 3 dagen nodig om alles te bekijken. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de Fortescue Falls en de nabij gelegen swimming hole Circular Pool, Knox Gorge met uitzicht op de Joffre Falls en Oxers Lookout.

 

Het heeft een tropisch semi-woestijn klimaat. Zeer gevarieerd, in de zomer veel regen en onweer en een temeratuur van 40 graden. Het is dus verstandiger dit park te bezoeken in de late herfst, winter en vroege voorjaar. In de winter kan het wel erg koud zijn in de nacht.

 

Het park is de traditionele thuisbasis van de Banqjima, Kurrama en Innawonga Aboriginal. Er is kans dat je verschillende vogels, rode kangoeroes, wallabies, gekko's, hagedissen, phytons, andere slangen en verschillende vleermuissoorten hier tegen komt.

 

Een ideaal uitje wanneer je tijdens je camperreis wil ontsnappen aan alle bekende hotspots in het land. Het park biedt prachtige uitkijkpunten, zwembaden, watervallen, rotsmeertjes en kloven. Volop genieten met je huurcamper!

 

Je zal je hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier te uit te voeren. Heb je interesse gekregen in een reis naar West-Australië? Neem dan een kijkje op de website, of neem contact op met een van onze medeweksters! Ook kun je natuurlijk je eigen reis opstellen, vraag een offerte aan!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties