Litchfield National Park

Ga je een camper huren in Australië? Wanneer je de noordkust gaat bezoeken met een huurcamper breng dan een bezoekje aan Litchfield National Park. Dit park is 117 kilometer ten zuiden van Darwin gelegen.

CAMPER HUREN LITCHFIELD NATIONAL PARK

Een zandsteenplateau omringd door afgronden. Midden in het regenwoud kan hier gezwommen worden in de meren waarin vier watervallen uitkomen. Er kunnen in het park zoutwaterkrokodillen voorkomen maar de meren zijn afgezet en nagekeken om te voorkomen dat deze in het water terechtkomen waar mensen zich in bevinden. Op 17 kilometer na de entree van het park staan enorme termietenheuvels tot 3 á 4 meter hoog. Schaduwrijke plekjes om te picknicken tijdens je camperreis zijn te vinden bij Florence Falls, Tabletop Swamp, Greenant Creek, Wangi Falls en Walker Creek. De Wangi Falls Cafe ligt aan de Wangi Falls Centre.

ATTRACTIE CAMPERREIS LITCHFIELD NATIONAL PARK

De grote attractie van het park is het zwemmen onder de diverse watervallen, wat goed gecombineerd kan worden met het bekijken van de termietenheuvels en een jumping crocodile cruise. De jumping crocodile cruise is vrij commercieel, omdat de krokodillen gevoerd worden. Toch is dit de beste manier om deze dieren goed te kunnen bekijken. Het vlees wordt uit de boot gehouden en de krokodillen springen meerdere keren uit het water voordat ze het vlees kunnen pakken, een adembenemend gezicht. De grootste nog levende krokodil is de Hannibal en die is wel 5 meter. Bij deze cruise is het tevens de mogelijkheid een keer een slang vast te houden, bijvoorbeeld een paar meter lange wurgslang, een zwartkoppython.

Deze tours zijn met eigen vervoer in een dag te doen vanuit Darwin en vanuit deze plaats worden diverse tours aangeboden.

 

Ben je van plan dit prachtige nationale park te gaan bezoeken en wil je graag nog meer tips voor plaatsen in deze omgeving? Bezoek dan onze website en lees meer! Heb je nog geen reis geboekt maar wel interesse gekregen? Vraag dan een offerte aan.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties