Oostkust van Australië

Maak je een camperreis met een huurcamper langs de oostkust van Australië? Dan hebben wij nog een aantal plaatsjes en activiteiten die je misschien interessant vindt!

PLAATSEN TIJDENS JE CAMPERREIS IN OOST-AUSTRALIË

Mission Beach

In het plaatsje zelf is weinig te zien behalve het strand maar veel mensen komen hier met de huurcamper om te kunnen raften op de Tully River en hopelijk een (zeldzame en beschermde) casuairus te zien tijdens een wandeling in het regenwoud. 

Bundaberg


Deze plaats is bekend vanwege de in Australië zeer bekende Bundaberg rum. De populairste attractie hier is dan ook een bezoek aan de Bundaberg distilleerderij. Een andere belangrijke attractie is om in het seizoen (november – maart) de schildpadden te bewonderen zijn bij het nabijgelegen Mon Repos. Verder kan je duik- en snorkelcruises boeken bij het nabijgelegen Lady Musgrave Island.

Capricorn Coast


In dit gebied vind je, bij de Southern Reef Islands, de beste plaatsen om te snorkelen of te duiken op het Great Barrier Reef.

Atherton Tablelands

Een mooi gebied van watervallen, bossen, meren en een nationaal park. In het gebied zijn verschillende plaatsen waar je kunt overnachten waaronder Mareeba en Chillagoe.

Lady Elliot Island

Lady Elliot Island is alleen per vliegtuig te bereiken en ook de accommodatie op het eiland is erg prijzig. Duiken kan er direct vanaf het strand en er zijn diverse scheepswrakken, bommies (rotsen onder water) en coral gardens.

Rockhampton

De stad zelf heeft minder te bieden dan vele andere plaatsen aan de kust en geldt vooral als basis voor een trip naar Great Keppel Island, een eiland vol wandelroutes door de bossen en mooie stranden. Verder zijn er parken in de stad, ligt het aan de grootste rivier van Australië, de Fitzroy en ziet men op de achtergrond de mooie Berserker Ranges.

Gold Coast

De Gold Coast is een kustgebied van 35 kilometer tussen Southport en New South Wales en een van de meeste toeristische gebieden van Australië. Ongeveer twee miljoen toeristen bezoeken het gebied ieder jaar en komen vooral voor het strand, te surfen en de attractieparken in de omgeving. Naast het strand zijn er verder landinwaarts ook enkele minder bekende nationale parken zoals Lamington en Springbrook.

Surfers Paradise

Het lijkt een beetje het Benidorm van Australië met veel hoogbouw, drukke stranden en ontzettend veel restaurants en bars en staat bekend om het nachtleven. 
Hieronder vind je een aantal attracties die je kunt ondernemen en bezichtigen tijdens jouw camperreis in Gold Coast.

•Currumbin National Park. Hier vind je veel vogels, koala’s, kangaroos, emu’s etc.

•Themaparken: Dreamworld, Warner Bros Movie World en Wet ‘n Wild

•Surfen


Binnenland Gold Coast

Tamborine Mountain

Spectaculaire ravijnen en de watervallen Witches Falls, Cameron Falls en Cedar Creek Falls en verschillende uitzichtpunten over de Gold Coast. Dus ben je op zoek naar prachtige watervallen en mooie uitzichtpunten tijdens jouw camperreis, dan is dit jouw plek!

Springbrook National Park

Net als de rest van de McPherson Range is dit park een overblijfsel van een grote vulkaan en ligt op een 900 meter hoog plateau. Het park is opgedeeld in drie delen: Springbrook, Natural Bridge en Mt Cougal en bestaat uit eucalyptusbomen, regenwoud en ravijnen.

Sunshine Coast


Net als de Gold Coast is Sunshine Coast een populaire weekend bestemming voor inwoners van Brisbane. De Sunshine Coast ligt ten noorden van Brisbane en is minder toeristisch dan de zuidelijk gelegen Gold Coast. Een leuke plek om te bezoeken tijdens jouw camperreis.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties